α.. ε τότε κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και αυτό.
α.. ε τότε κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και αυτό.
Έχω κ εγώ αυτό το πρόβλημα με τον θερμοστάτη νομίζω σε μικρό βαθμό σε Ε36.
Δλδ στην εθνική έχω παρατηρήσει ότι σε χαλαρές κατηφόρες πέφτει λίγο η θερμοκρασία...μεταξύ 1/4 και 1/2.
Επίσης, αν το αυτοκίνητο είναι κρύο και βγω αμέσως σε σταθερή πορεία σε εθνική, αργεί πάααααρα πολύ να φτάσει στο μέσο η θερμοκρασία.
Ακόμα, έχω την εντύπωση ότι αργεί να ζεσταθεί σε καθημερινή βάση εντός πόλης, αλλά γι αυτό δεν είμαι σίγουρος, καθότι το αυτοκίνητο δεν το έχω πολύ καιρό. Ενδεικτικά σε Ε36 πόσο απαιτείται περίπου για να έρθει ο κινητήρας σε θερμοκρασία λειτουργίας;
Κ κάτι τελευταίο...έστω ότι ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός πάντα. Λογικά η κατανάλωση θα πρέπει να είναι αυξημένη όσο είναι κρύο το μοτέρ έτσι; Όταν ζεσταθεί λογικά δεν επηρρεάζεται η κατανάλωση έτσι;
Ε36 M44Β19
αλλαξε θερμοστατη γρηγορα, μπορει καποια στιγμη να ξεκολλησει και η θερμοκρασια να δουλεψει σωστα ξεγελωντας σε οτι διορθωθηκε και την επομενη μερα να κολλησει κλειστος και τοτε θα εχουμε μεγαλο προβλημα...
τωρα το χειμωνα με κολλημενο θερμοστατη αργει παααρα πολυ να ελθει σε καταλληλη θερμοκρασια,πραγμα που σημαινει αυξημενη καταναλωση σε καθημερινη βαση.
επειδη οπως τα περιγραφετε φαινεται να εχω το ιδιο προβλημα μηπως υπαρχει καποιος τροπος να ελεγθει εαν ο θερμοστατης δουλευει καλα περα της κατηφορας πηγαινοντας χαλαρα ??
Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι'αυτόν που θα προσπαθήσει. Μ.Α.
τωρα το χειμωνα ειναι ευκολο: Μολις το αυτοκινητο πιασει θερμοκρασια, δηλαδη ο δεικτης καρφωθει στη μεση βγες σε καποια εθνικη και πηγαινε με 80-100 χιλ. για καποια λεπτα. Αν δεις το δεικτη να κατεβαινει προς τα μπλε, υπαρχει προβλημα με τον θερμοστατη.
Αν μένει ανοιχτός δεν παει καν στη μεση
Και εθνική με κρύο μπορει να παει ανάμεσα στην πρώτη τέλεια και στη μέση.
Αυτο δεν είναι πρόβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη STREETRACING : 14-12-12 στις 00:15
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
Bitz (14-12-12)
δηλαδη εαν εχει κρυο και ειμαι στον περιφερειακο και κατεβει μεχρι την πρωτη γραμμουλα και λιγο πιο πανω ειναι φυσιολογικο ?? γιατι μεσα σε πολη ειμαι καλα, δηλαδη στη μεση αλφαδι.. για Ε36is μιλαμε.
Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι'αυτόν που θα προσπαθήσει. Μ.Α.
Σε κατηφόρα , εθνική, λεωφόρους με ρολλαρισμα κ θερμοκρασίες κάτω απο 15, ο δείκτης μπορει να παει μέχρι και ανάμεσα στη μέση κ στην πρώτη τελεία.αν παει στην πρώτη τέλεια κ κάθεται αρκετή ώρα έχει προβληματακι ο θερμοστατης.
Αν η θερμοκρασία είναι πάνω απο 25 δεν το κάνει αυτο.
Γενικά με κρύο κ ταχύτητες 100-120 ο δείκτης πάντα μου κατεβαίνει απο τη μέση κ με ολοκαίνουργιο θερμοστατη.
Όταν βέβαια το παταω πηγαίνει κοντά/πάνω στη μέση.
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
Γενικά σε εθνική με σταθερή ταχύτητα σε ευθυγραμμία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τη μέση. Πρέπει να βρώ κατηφόρα για να γίνει και αυτό όχι πάντα.
Σε ρολλάρισμα πχ αργά βράδυ κατέβασμα κηφισίας 80 -100 για παράδειγμα δεν το κάνει.
Αλλά τώρα τελευταία έχω την εντύπωση ότι καίει αρκετά μέσα στην πόλη, μπορεί να είναι και ιδέα μου...πιστεύω ότι αργεί να ζεσταθεί αρκετά. Δλδ για να πάει στη μέση ο δείκτης (τώρα με τα κρύα) θέλει 10-15 λεπτά σίγουρα...δεν ξέρω αν είναι πολύ ή λίγο αυτός ο χρόνος, αν ξέρει κάποιος ας πει.
Ε36 M44Β19