Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 999

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...10 2012

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Κύμα φυγής στους υπαλλήλους της Βουλής

    Περίπου 45 υπάλληλοι της βουλής, ανάμεσα τους διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι, έχουν καταθέσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αιτήσεις συνταξιοδότησης, προκειμένου να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους ως προς το εφάπαξ.


    Τόσο η τροπολογία Στουρνάρα, που προέβλεπε την ένταξη των υπαλλήλων της βουλής από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο ενιαίο μισθολόγιο και απεσύρθη την τελευταία στιγμή από το πολυνομοσχέδιο, όσο και η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, πυροδότησε κύμα φυγής.

    Η χθεσινή αποστροφή Σαμαρά:

    Σας ρωτώ και μου αρέσει η ευθεία γραμμή: είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφ' άπαξ… 8 φορές μεγαλύτερο από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων; Γι' αυτό καθιερώθηκε η αυτονομία της Βουλής; Για να πληρώνει οκταπλάσιο εφ' άπαξ; Για να θωρακιστεί η Δημοκρατία καθιερώθηκε και σ' αυτό επιμένουμε. Φυσικά δεν πρόκειται να παραβιαστεί το Σύνταγμα. Ασφαλέστατα, το Αυτοδιοίκητο της Βουλής είναι απόλυτα σεβαστό. Και θα παραμείνει. Για σκεφθείτε: Και η Δικαιοσύνη δεν έχει το αυτοδιοίκητο; Αλλά οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστών καθορίζονται από την κυβέρνηση. Ασφαλώς οι δικαιολογημένες υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής είναι απολύτως σεβαστές. Αλλά η Πολιτεία, κυρίες και κύριοι, θα αποφασίζει για τα οικονομικά τους. Όλοι εκτιμούμε το έργο των υπαλλήλων της Βουλής. Όπως εκτιμούμε και το έργο πολλών άλλων λειτουργών του δημοσίου: των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των δικαστικών, των δασκάλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών. Που όλοι τους υφίστανται περικοπές… Όταν, λοιπόν, η χώρα είναι βυθισμένη σε ελλείμματα κι όταν γίνονται περικοπές σε όλους, πώς είναι δυνατό κάποιοι να εξαιρούνται;»

    πηδανε απ τα παραθυρα τα τρωκτικα...
    στα τσακιδια
    (να φερουν τα κλεμμενα πισω)...

  2. The Following 8 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

    aristent (12-11-12), Bitz (12-11-12), katsaraios (13-11-12), Kostas_1 (12-11-12), Leonidas_E39 (12-11-12), nikos1400 (12-11-12), pilot (12-11-12), Thomelef (12-11-12)

  3. #2
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    πηδανε απ τα παραθυρα τα τρωκτικα...
    στα τσακιδια
    (να φερουν τα κλεμμενα πισω)...
    ναι καλα θα ελεγα τι θα διασφαλισουν χχαχαχαχα οτι διασφαλισαν και οι υπολοιποι ασε που δεν θα προλαβουν αλλα ακομα και αν, θα τους τα παρουν πισω κανονικοτατα!!!
    ηταν να μην μπουν στο στοχαστρο...

  4. The Following 4 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

    Bazil Van Sinner (13-11-12), Kostas_1 (12-11-12), Stathis (12-11-12), Thomelef (12-11-12)

  5. #3
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ναι καλα θα ελεγα τι θα διασφαλισουν χχαχαχαχα οτι διασφαλισαν και οι υπολοιποι ασε που δεν θα προλαβουν αλλα ακομα και αν, θα τους τα παρουν πισω κανονικοτατα!!!
    ηταν να μην μπουν στο στοχαστρο...

  6. #4
    Εγγραφή
    26-12-09
    Περιοχή
    Κηφισια
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    7.458
    Thanked
    11958
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    https://www.newsit.gr/default.php?pn...173838&catid=3



    Ειχα δυο μερες λογω αδειας να διαβασω και ελεγα οτι ηρεμησα

    Δεν πανε στο διαολο ...

    Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ


    "Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

  7. The Following 2 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

    joseph (13-11-12), Kostas_1 (13-11-12)

  8. #5
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    ενα ακομα αρθρο σχετικα με το ηθος των τρωκτικων της βουλης...:


    Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!"

    «Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Οσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα. Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές «φωλιές» των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο «άσε μας, ρε Μιχαλάκη», ο κ. Καμμένος «Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε», ο κ. Κουβέλης «να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει», ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο.


    Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύμα σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας».

    Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί – αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. ΓιΆ αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ηταν –πώς να το πω– σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατεξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον «οίκο». Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους. ΓιΆ αυτό και αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν...


    Του Κωνσταντίνου Zούλα, Καθημερινή, 11.11.12

  9. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

    aristent (13-11-12)

  10. #6
    Εγγραφή
    30-07-10
    Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Ηλικία
    44
    Μηνύματα
    7.735
    Thanked
    17913
    Rides
    1

    Προεπιλογή




    βασικα για κλαματα ειναι αλλα...
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.



  11. #7
    Εγγραφή
    28-12-09
    Περιοχή
    Πάτρα
    Ηλικία
    52
    Μηνύματα
    3.147
    Thanked
    4325
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ενα ακομα αρθρο σχετικα με το ηθος των τρωκτικων της βουλης...:
    Kαλά, βρίζανε έτσι τους συγγενείς τους ;

  12. The Following 4 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

    aristent (13-11-12), Kostas_1 (13-11-12), Stathis (13-11-12), Thomelef (13-11-12)

  13. #8
    Εγγραφή
    22-02-11
    Περιοχή
    underworld
    Ηλικία
    50
    Μηνύματα
    5.475
    Thanked
    15081
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    αντε γεια...

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP