εγω εχω φορεσει (απο την αρχη) ολα τα πραγματα απο το stage 2 (μεγαλυτερο IC, μεθανολες, τρομπα βενζινης) και εχω κρατησει την πιεση στο stage 1 για ακομα μεγαλυτερη ασφαλεια του μοτερ. Δεν θα μου ηταν καθολου δυσκολο να κανω upgrade σε μεγαλυτερη πιεση καθως χρειαζομαι μονο 6 μεγαλυτερα μπεκ, reflash, και τροχαλια. Το κοστος δεν ειναι καθολου απαγορευτικο. Αλλα οπως δεν το εχω κανει τα τελευταια 2 χρονια που εχω το κιτ, δεν σκοπευω να το κανω και στο μελλον. Για ολα υπαρχει ενα trade-off και πιστευω οτι κυνηγωντας τα ορια αντοχης του S54 (η οποιουδηποτε αλλου κινητηρα) θα τα βρεις σιγουρα
Panos 316T (09-11-12), pilot (09-11-12), Thomelef (12-11-12)
alexk (09-11-12)
το κοστος ομως ενος κιτ αξιοπιστου κομπρεσσορα δεν ειναι πολυ παραπανω αναλογικα απο το κοστος της ακραποβιτς κ τ αλογα παρα πολλα παραπανω.
αυτο εννοει ο δημητρης.
βεβαια ξαναλεω ειναι ο καθενας τι προτιμαει.
εγω πχ δεν κανω τοσο μεγαλες μοντιφες.
αλλοι οπως ο δημητρης το προτιμουν.
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
Εξαρταται τι εννοεις φτιαγμενο. Το να βαλεις ενα σετ εκκεντροφορους, και να τους ρυθμισεις σωστα με το αναλογο προγραμμα, ειναι πιο δυσκολη διαδικασια απο το να φορεσεις ενα bolt-on compressor kit.
Αν εννοεις φτιαγμενο με την αποψη οτι εχει πολυ περισσοτερα αλογα απο τα Ατμο-βελτιωμενα ναι. Αλλα πιστευω οτι ο σκοπος ειναι να πιασουν τοπο τα χρηματα που δινουμε για βελτιωσεις κινητηρα, και το best value for money τα εχουν τα κομπρεσσορατα. Προφανως και μια αυξηση ισχυος +100 και πανω αλογα εχει ιδιαιτερες απαιτησεις και απο αποψη γνωσεων αλλα και απο αποψη συντηρησης (οχι κατ αναγκην ακριβοτερη).
Το αποτελεσμα ομως, αν γινει σωστα το ολο εγχειρημα, ειναι εγγυημενο
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2913
Ένα ΠΛΗΡΕΣ και επώνυμο κιτ κομπρέσσορα πάει 2-3 φορές παραπάνω χρήματα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για e92 αν βάλεις τελωνείο, ΦΠΑ και εγκατάσταση.
Και μην μου πείτε για κάτι 1stg της πλάκας χωρίς intercooler που πουλάνε γιατί αυτά δεν βγάζου καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ναι αυτά κάνουν 1,5 φορά την τιμή του 1stg. ΟΚ...
Χώρια που όταν βάλεις κομπρεσσέρ θες ΚΑΙ εξάτμιση για να φύγουν οι καταλύτες που πνίγουν το αμάξι.
αυξηση 100+ αλογων δημητρη ειναι 3ο 4ο σταδιο γενικως σε ατμοσφαιρικα
και τα αλογα αυτα γινονται με κομπρεσσορα η τουρμπο.
δεν εχει σχεση ουτε με τα 10-15 με προγραμμα ουτε με τα 30 με εκκεντροφορους κ εισαγωγες.
για μενα εννοειτε οτι τα τουρμπο κ κομπρεσσορες ειναι γενικα πολυ φτιαγμενα.
κ να προσθεσω κατι αλλο για μενα.
αν ηθελα στο καθε αμαξι αυξηση πανω απο φπε θα επαιρνα καποιο αλλο εργοστασιακα πιο δυνατο οταν μου δινοταν η ευκαιρια.
αλλα ξαναλεω ο καθενας κανει οτι επιθυμει.
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
alexk (09-11-12), Panos 316T (09-11-12)
Γιαννη μου δεν ειναι θεμα επιλογης. Προφανως εσυ αλλα και ο καθενας αν ειχε την οικονομικη δυνατοτητα, αυτο θα εκανε. Ολοι θα θελαμε να κυκλοφορουσαμε με εργοστασιακα 997 turbo, ferrari κτλ αλλα οταν τα οικονομικα μας δεν το αντεχουν προσανατολιζομαστε στην βελτιωση των ηδη υπαρχοντων. Η συζητηση μας εδω αναφερεται στην βελτιωση των Μ και οτι αν τα λεφτα που δαπανουνται για την ατμοσφαιρικη βελτιωση αξιζουν η οχι, οταν υπαρχουν παραπλησιες σε λεφτα λυσεις με σιγουρα αποτελεσματα
Panos 316T (09-11-12), pilot (09-11-12)
Full ΦΠΕ με acrapovic, gruppe M εισαγωγη και προγραμμα, και εισαι πανω απο 10αρικο. Με περιπου 12 εχεις βαλεις κομπρεσσορα στο 92αρι. Στο κομπρεσσερ θελεις μονο να αλλαξεις/βγαλεις τους προκαταλυτες και τιποτα αλλο. Ολα τα αλλα ειναι περιττα απο αποψη ιπποδυναμης.
Προφανως και σου βγαινει ακριβοτερα το κομπρεσσερ. Και δεν θα ηταν καλη λυση σε σχεση με την ατμοσφαιρικη βελτιωση ΑΝ εβγαζαν τα ιδια αλογα. Αλλα βγαζουν πολυ περισσοτερα![]()