Είναι με διαφορά η καλύτερη λύση dimtz.
Και πάρα πολύ απλό στην εγκατάσταση.
Οπότε πέρνα όποια 7 θέλεις. Τα 8 δεν θα τα συνιστούσα. Κατά την γνώμη μου για tablet είναι, σαν το Surface της MS, όπως είναι τώρα.
dimtz (28-10-12)
edit (δε προλαβα τον χρονο) να ρωτησω και κατι τελευταιο, λοιπον κανω φορματ επιλεγω δισκο παρτισιον κλπ ετσι? με προβληματιζει ο αλλος δισκος που ειναι το λινουξ με αυτον τι γινετε? δε με πειραζει εαν εγκαταστησω ξανα το λινουξ απλα δε θελω να χασω απο εκεινο τον δισκο αρχεια τα οποια εκανα μπακαπ απο τον εναν στον αλλον, λετε να εχουμε θεμα κατα την εκκινηση? ποια ειναι η γνωμη σας? τι πρεπει να προσεξω? αυτα τα λιγα
- Τον δίσκο τον φορμάρεις μέσα από το DVD εγκατάστασης των 7.
- Το linux θα μείνει ανέπαφο, εκτός από τον Boot Manager που σου ανέφερα και προηγούμενο post, όπως και το τι κάνουμε για να τον επανεμφανίσουμε.
- Το μόνο που θέλει προσοχή είναι η εγκατάσταση στον σωστό δίσκο.
Τώρα για το ποια έκδοση να βάλεις. Αν ήθελε κάποιος φίλος σώνει και καλά να του εγκαταστήσω Windows θα έβαζα την Ultimate γιατί έχει την δυνατότητα "XP Mode" και κακά τα ψέματα η πλειοψηφία χρησιμοποιεί ακόμα Windows για την συμβατότητά τους και δεν μπορεί να "απαγκιστρωθεί".
Έχει και την επιλογή BackUp & Restore, μην τυχόν πάει τίποτα στραβά..
Ποια έκδοση linux έχεις, Ubuntu?
Την καλημερα μου, εχω κανει εγκατασταση και φορματ τον σωστο δισκο αλλα οπως και ανεφερες δεν αναγνωριζει το dual boot,τελικα εγκατεστησα τα home premium για τον λογο οτι ειναι πιο ελαφρια δε ξερω αν εκανα λαθος και θα αντιμετωπισω προβληματα (ιδωμεν), το θεμα μου ειναι οτι στην οθονη μου ειχε επιλογη για 60hz και 75hz, ενω τωρα μου εχει μονο 60hz, εχω κανει κανονικα εγκατασταση τους drivers απο την καρτα γραφικων και βλεπω οτι εχω την επιλογη ρυθμισης 1600x900 οπως και πρωτα, με την οθονη τι κανω τωρα????? εχω την philips 201E κατεβαζω τους drivers και μου βγαζει 3 αρχεια απο τα οποια κανενα δεν ειναι εκτελεσιμο, μπορεις να μου βρεις εκτελεσιμο αρχειο ???? το linux που εχω ειναι στην 12.10 (τελευταια εκδοση)
Από το σύνολο των posts που έχει κάνει ο φίλος dimtz κατάλαβα οτι αυτό που ψάχνει είναι μια ελαφριά και γρήγορη εγκατάσταση λειτουργικού. Γι αυτό ψάχνεται και με το linux και με τα win8 και ακριβώς για αυτό το λόγο του είπα να εγκαταστήσει 7 home premium.
Τα παραπάνω features που έχουν τα ultimate σε σχέση με τα home premium είναι:
PRESENTATION MODE/NETWORK PROJECTOR
ENCRYPTING FILE SYSTEM
WINDOWS XP MODE
BACKUP TO NETWORK
OFFLINE FILES
WINDOWS DOMAIN
REMOTE DESKTOP HOST
BOOT FROM VIRTUAL HARD DRIVE
BRANCHCACHE AND DIRECTACCESS
APPLOCKER
BITLOCKER DRIVE ENCRYPTION
Τι από τα παραπάνω θα χρειαστεί ο dimz?
Οσο αφορά το θέμα RAM τα home premium "βλέπουν" μέχρι και 16Gb οπότε δεν θα έχει πρόβλημα με τη RAM.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη viper : 29-10-12 στις 11:20
dimtz (29-10-12), Κωνσταντίνος (29-10-12)