-
Να τα πάρουμε με τη σειρά:
1.Τα 18.000 ευρώ για 116 είναι υπερβολικό ποσό, ακόμα και τα 15.000 ευρώ θεωρούνται πολλά, κατά τη γνώμη μου.
Αρχές του 2010 πούλησα τον 2ετίας, με πολύ καλό εξοπλισμό, 20.000 km και σε πραγματικά τέλεια κατάσταση Άσσο μου σε ιδιώτη μηχανικό αυτοκινήτων 19.000 ευρώ μετρητά και ήμουν και πολύ ευχαριστημένος.
Αν λάβουμε υπόψη ότι εδώ και καιρό έχει παρουσιαστεί ο (κακά τα ψέματα) πολύ πιο εξελιγμένος σε όλα τα επίπεδα Άσσος (δεν είναι τυχαίο ότι ανήκει στη σειρά F) και ότι ανέκαθεν ο Άσσος ήταν (κακώς) ένα παρεξηγημένο μοντέλο, τα 18.000 ευρώ φαντάζουν περισσότερο από υπερβολικά.
2.Κατά τη γνώμη μου, η όποια (τυχόν) υπεραξία των Premium Selection BMW δικαιολογείται μόνο από τη 2ετή εγγύηση που δίνει η BMW, αλλά, δεδομένου ότι δεν έχει πέσει στα χέρια μου έγγραφο τέτοιας εγγύησης, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς τις ρήτρες, εξαιρέσεις, ψιλά γράμματα κλπ. της εγγύησης.
Συνήθως, στο πρόγραμμα Premium Selection εντάσσονται εταιρικά αυτοκίνητα της BMW Hellas, αυτοκίνητα αντιπροσωπειών από test drives κλπ., με αποτέλεσμα, παρότι συνήθως δεν έχουν πολλά χιλιόμετρα, η κατάστασή τους να μην είναι η καλύτερη δυνατή.
Συμφωνώ βέβαια ότι όταν θες να πουλήσεις σε υψηλές τιμές και σέβεσαι τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, το προϊόν πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πολλώ δε μάλλον όταν είσαι η ίδια η BMW και θεωρητικά έχεις καταρχήν τα μέσα και την τεχνογνωσία για να το φέρεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
3.Πλέον οι αντιπροσωπείες δεν στοκάρουν καινούρια αυτοκίνητα ούτε για τις εκθέσεις τους, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να "σπρώξουν" (και να βγάλουν κέρδος φυσικά) από τα μεταχειρισμένα. Συνεπώς, φαινόμενα υπερτιμολογήσεων, αλλά και "ευκαιριών", που αποδεικνύονται απάτη, βρίσκονται σε έξαρση. Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές έχουμε τη δύναμη να "ρυθμίσουμε" την αγορά.
4.Τέλος, προσωπικά προτιμώ να δω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην πραγματική του κατάσταση (και φυσικά με αντίστοιχα μειωμένη τιμή), παρά να δω ένα αυτοκίνητο με πρόχειρες επιδιορθώσεις ίσα-ίσα για να βρούμε θύμα να το πουλήσουμε, το οποίο πωλείται ως "άριστο".
Απλά, ανάλογα με το πόσο ψείρας είσαι και σε τι κατάσταση θες να φέρεις το αυτοκίνητο, στην αρχική τιμή πώλησης προσθέτεις ένα Χ ποσό για φανοποιία-pdr για τα βαθουλώματα-αλλαγή αναλωσίμων ανταλλακτικών,λαδιών,υγρών ,ελαστικών κλπ. και βλέπεις αν τελικά σε συμφέρει να προχωρήσεις στην αγορά.
Στην τελική, και η διαδικασία του (σε λογικά πλαίσια) restoration ενός μτχ αυτοκινήτου έχει τη χάρη της...
-
The Following 2 Users Say Thank You to Ε91 For This Useful Post:
aristent (08-10-12), S8N (09-10-12)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP