Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 23

Θέμα: Δυναμομετρηση σειρας 1!!!

Περιοχή
    Κάπου στην θάλλασα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το scanner μου τα έχει παίξει για αυτό έχουμε

1.Ροπή 21,8kgm/3100 rpm και κρατιέται σταθερά πάνω από τα 21 μέχρι τις 4400
    Εργοστασιακή 20,4kgm/3600 rpm

Εδώ μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος

2.Ιπποδύναμη 144,6 ps/6500rpm σταθερά πάνω από τα 140 από τις 5100 μέχρι τον κόφτη.
    Εργοστασιακή 150ps/6200rpm

Στην αρχή μου κακοφάνηκε αλλά τα περισσότερα παιδιά από εδώ μου είπαν ότι όλα είναι ο.κ για N46 και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω.

Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι οτί οι καμπύλες είναι φοβερά γραμμικές και το εύρος των στροφών που το μοτέρ είναι στα ντουζένια του είναι αρκετά μεγάλο.

Αύριο με το καλό πιστεύω οτί θα σας έχω και το φύλο της δυναμομέτρησης.
    Έχετε οδηγήσει ποτέ 36.000 άλογα σε βρεγμένο?

Περιοχή
    Πειραιας - Μηλος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με αφορμη το dyno-day που πραγματοποιηθηκε προσφατα,σκεφτηκα να συγκεντρωθουν αποτελεσματα δυναμομετρησεων της σειρας 1 και συμφωνα με τι αλλαγες-μετατροπες εχουν προκυψει αυτα,να γινουν συγκρισεις σε σχεση με πριν κ μετα,αναφεροντας λεπτομερειες βελτιωσεων-μετατροπων.

Λοιπον,ξεκιναω πρωτος.
    Η πρωτη προσπαθεια να αλλαξω λιγο την εξαγωγη του ασσου μου,116i,με θεωρητικη ιπποδυναμη στροφαλου 122 αλογα,ηταν να αλλαξω το μεσαιο κ το τελικο καζανι.
    Κατεληξα σε χειροποιητα,το μεσαιο το πηρα ελαφρως μεταχειρισμενο απο εναν φιλο μου,χωρις να γνωριζω τις ακριβεις διαστασεις του,οπτικα φαινοταν οτι ηταν μια χαρα για τη σωληνα που εχει το δικο μου,ενω το τελικο φτιαχτηκε ακριβως για το αυτ/το μου.

Στην πρωτη δυναμομετρηση που εγινε ειχα τα παρακατω αποτελεσματα οπως φαινονται στο πρωτο διαγραμμα απο αριστερα.
    Απογοητευμενος και προσπαθωντας να βρω τι φταιει για την απωλεια ροπης και συγχρονως ιπποδυναμης,ανακαλυψα οτι το μεσαιο καζανι ηταν 48αρι με διογκωμενα ακρα για να μπει στο προηγουμενο αυτ/το,ενω η σωληνα του δικου μου ειναι 60αρα,με αποτελεσμα τα καυσαερια να μην φευγουν,κ το αυτ/το να ειναι "πνιγμενο"!!!
    Αλλαξα το μεσαιο με 60αρι καζανι,η διαφορα στο δρομο αισθητη,αλλα ηθελα να δω τελικα αν οντως βελτιωθηκε η ροπη κ κατα ποσο,γι'αυτο πηγα σημερα για δυναμομετρηση στο ιδιο δυναμομετρο κ ειδα οτι η κατασταση βελτιωθηκε,οπως βλεπετε κ εσεις στο δευτερο διαγραμμα,πραγμα που με χαροποιησε καθοτι διορθωθηκε αρκετα το προβληματακι της ροπης,οσον αφορα τα νουμερα της πραγματικης ιπποδυναμης δεν με απασχολουν τοσο,μια γενικη ιδεα πλεον υπαρχει...
    Μια και γραφουμε στο Θεμα του Φιλου Νικου αν διαβασες ο Νικος ειχε καποιο προβλημα με την εξατμιση και βαση της δυναμομετρησης ψαχτηκε και βρηκε πιο ακριβως ηταν το προβλημα.
    Οταν το ελυσε στην πορεια το ξαναμετρησε και ειδε τελικα οτι το προβλημα του λυθηκε.
    www.deepbluebeachbar.com

Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
    360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
    ************** Click on the link: ****************
    https://www.paliochori.com/vt/deepblue

Instagram

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 330compressor Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλοι μου το συγκεκριμένο δυναμόμετρο σαν εργαλείο μπορεί να είναι καλό η το καλύτερο που υπάρχει αυτοί όμως που το δουλεύουν είναι μεγάλα λαμόγια για να μη πω τίποτα πιο βαρύ….. δεν τους εμπιστεύομαι ότι και να μου πουν δεν ξέρω αν είναι από εδώ μέσα στο forum αλλά τα αλόγα δεν είναι στραγάλια ούτε κουκιά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους προκαλώ σε ότι συζήτηση θέλουν κρίμα που είναι και κοντά στη περιοχή μου.
    Στο φίλο μας Νίκο θα έλεγα μη πιστεύεις τίποτα από ότι σου λένε μπορούν να στο βγάλουν 150 hp από εκεί πανω…..και μαύρα χωρίς απόδειξη ..!!!! μακρια.
    Αντρεα,τα παραπανω αλογα που εδειξε το δυναμομετρο,τα βλεπω πραγματικα στο δρομο,δεν ειναι ιδεα μου,τα ειδα πριν βγουν τα νουμερα κ εξακολουθω να τα βλεπω,δεν ειναι ιδεα μου στο ξαναλεω,ουτε με κοροιδεψαν,ουτε τπτ αλλο δεν συνεβη!!!
    Τωρα γιατι δεν ειχα καταλαβει πριν οτι υπηρχε προβλημα,ειναι αλλο θεμα,που το ειχα αναλυσει πιο πριν...
    Κ το κυριο θεμα μου ειναι αυτο που αναφερει ο Βαγγελης πιο πριν!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick bmwlover : 04-03-10 στις 00:02
    Ι donut understeer...

Περιοχή
    Κάπου στην θάλλασα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αμήν τα κατάφερα!!!
    Συνημμένα αρχεία Συνημμένα αρχεία

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nautilos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αμήν τα κατάφερα!!!

Χαρη για ξανακοιτα το λιγο,τι ακριβως καταφερες?!
    Γιατι βλεπω τις καμπυλες περιεργες?!
    Ι donut understeer...

Περιοχή
    Κάπου στην θάλλασα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων

Χαρη για ξανακοιτα το λιγο,τι ακριβως καταφερες?!
    Γιατι βλεπω τις καμπυλες περιεργες?!
    Ρε τι είσαι εσύ απλά κατάφερα έστω να τις βάλω τώρα άμα είναι λίγο όρθιες άλλο καπέλο αυτό χεχεχε

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nautilos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε τι είσαι εσύ απλά κατάφερα έστω να τις βάλω τώρα άμα είναι λίγο όρθιες άλλο καπέλο αυτό χεχεχε

Η προσπαθεια μετραει,αλλα οντως ετσι φαινονται περιεργες!!!
    Ι donut understeer...

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιποοον...
    Μιας και στην τελευταια δυναμομετρηση ειχα βαλει πλεον το σωστο μεσαιο καζανακι,κ διαπιστωσα μια αισθητη αλλαγη στο αμαξι εκτος αυτων,ειπα να αλλαξω το φιλτρο μεσα στο κουτι με ενα πιο"ελευθερο",πραγμα το οποιο εκανα μολις χθες,και ο ηχος της εξατμισης ακουγοταν πιο γεματος κ ενιωσα το αμαξι ακομα πιο ροπατο,κ στις μεσαιες κ στις ψηλες στροφες,το αμαξι εγινε πιο δυνατο στον δρομο!Ετσι λοιπον "μπηκα στην πριζα" να το ξαναδυναμομετρησω...
    Μπορει τα νουμερα της ιπποδυναμης στον στροφαλο να μην μεγαλωσαν,σχεδον καθολου(πραγμα το οποιο δεν με απασχολει για ευνοητους λογους),αλλα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος πλεον με το αμαξι(για τα κυβικα που ειναι,οχι με θα με χαλουσε κατι παραπανω),τον εναν απο τους λογους θα τον δειτε παρακατω οπου υπαρχει συγκριση με την τελευταια δυναμομετρηση
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick bmwlover : 04-11-10 στις 00:46
    Ι donut understeer...

Περιοχή
    halkida
    Rides
    1

Προεπιλογή

αντε ντε βαλε τα νεα ντοκουμεντα....απο το πρωι που μιλησαμε ηθελα να ξερα τι εκανες....ποσες ωρες θα περιμενω...
    ντί μπέστεν κουαλιτάτ (μα'ι' ας)

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Οριστε τα αποτελεσματα
    Attached Images Attached Images
    Ι donut understeer...

11. The Following 3 Users Say Thank You to Nick bmwlover For This Useful Post:

halkida116mpack (04-11-10), Panos 316T (04-11-10), z3 2.2 (04-11-10)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP