Αρχικό μήνυμα απο
GiannisRob
Μα όταν η Audi και η κάθε Audi σου έδινε το Α4 με 180 άλογα όταν το αντίστοιχο 3αρι είχε 125 στα ίδια λεφτά, και σου έδινε το Σ4 με 330 άλογα όταν το αντίστιχο 330ι είχε 270 τι να κάνει και η BMW.
Όταν βλέπει ότι η λύση του ανταγωνισμού αποδίδει, αναγκάζεται να ακολουθήσει. Καλώς ή κακώς το βασικό 316i όσο είναι ατμοσφαιρικό δεν πρόκειται ποτέ να αποδόσει τα άλογα που αποδίδει ο 1.8Τ της Audi με ίδια τιμή πώλησης. Και αυτό γίνεται σε όλες τις κλίμακες κυβικών, γιατί καλώς ή κακώς, η Audi και σε δεύτερο χρόνο και η ΜΒ, έγινε πολύ ανταγωνιστική στους κινητήρες. Α3 1.4 λιτρα με 122, 140 και 160 άλογα, όταν ο άσσος είχε 122 άλογα από 1.6 και μετά γινόταν δίλιτρος.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπό αυτά τα "νέα δεδομένα", ούτε εγώ θα ήθελα να πάρω τέτοιο bmw. Θα ήμουν διατεθιμένος να αγοράσω καινουριο 3αρι με τον 1.6. Είναι ωραίο μοτεράκι. Αλλά αν πρόκειται να πάρω τον Ν13 ή τον Ν20 που είναι τουρμπάτοι και μάλιστα με μεγαλύτερη πίεση απ' ότι δουλεύει ο Β5204Τ5 που έχω στο S60, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Το Volvo δουλεύει 0,4bar με αποτέλεσμα να χάνει πολύ λίγο σε γραμμικότητα και απόκριση (lag), χαωτική διαφορά με Α4 1.8Τ της ίδιας χρονολογίας. Αλλά δε θα ήθελα αυτά τα επίπεδα απόκρισης από ένα bmw. Δεν τα θεωρώ αποδεκτά από μια εταιρία σαν και αυτή, πως να το κάνουμε. Είναι σαν να δίνεις ένα σκασμό λ7 για ακριβά ρούχα, και να μην τα αισθάνεσαι απαλά στην υφή, ή να ξεβάφουν μετά από μερικά πλυσίματα.
Αν μη τι άλλο πάντως, ο αρχιμηχανικός που είναι υπεύθυνος για τον S65TU, είναι 45 χρονών, όχι 25...