Παιδιά προσωπικά είμαι διατεθιμένος να κάνω οποιαδήποτε θυσία προσωπική, ατομική, οικογενειακή αν είναι για καλό της χώρας μας άσχετο αν προσωπικά υπαίτιοι είναι ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ οι Παπανδρέου-Καραμανλήδες-Μητσοτάκηδες-Σημίτιδες και το κακό τους συναπάντημα που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Ο γέγονα γέγονε και ο γέγονα γέγονε και με την ανοχή και τη συμμετοχή τη δική μας.
Καμία όμως διαπραγμάτευση με κανέναν πxxστη όσο αφορά τα με το αίμα των προγόνων μας κεκτημένα. Και από εδώ και πέρα αν θέλουμε να είμαστε καλοί και ευσυνείδητοι πολίτες πρέπει και να το απαιτούμε ενεργά από τους κυβερνώντες αλλά και να επιδεικνύουμε και εμείς την ίδια ευσυνειδησία. Δεν καταλαβαίνω πώς βρίζουμε αυτούς που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε επί σειρά ετών να μας κυβερνούν. Γιατί τη μ@λακία κάποιοι την κάναμε μία φορά οπότε έπρεπε στη δεύτερη να ξέρουμε. Κάποιοι όμως από εμάς που καθυβρίζουμε τους σύγχρονους σατράπηδες της πολιτικής μας ζωής είχαμε ή έχουμε λαβείν από αυτούς....λίγοι μα πολύ λίγοι Έλληνες ψήφισαν με γνώμονα το καλό της χώρας μας και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, εμείς οι ίδιοι - ή έστω με την ανοχή και συμμετοχή μας - ανάγαμε τη σχέση πολιτικού και πολίτη σε πελατειακή. Είμαστε και εμείς συνυπαίτιοι σε αυτό το κατάντημά μας. Με πολύ μικρότερη συμμετοχή ίσως αλλά κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Και το λέω εγώ που η οικογένεια με ντοκουμέντα έχει πονέσει και από τους αριστερούς και από τους δεξιούς χωρίς να έχει βλάψει κανένα πxύστη από αυτούς και χωρίς να έχει λαβείν ποτέ και από κανέναν τους.
Αν δεν εκσυγχρονιστούμε σε πολλούς επιμέρους τομείς προκοπή δε θα δούμε. Το πρόβλημα είναι πραγματικά πολυδιάστατο και απαιτούνται αλλαγές ριζικές σε όλους τους τομείς και από όλους. Το δημόσιο, διαφάνεια, αξιοκρατία κ.ο.κ.
Επαναλαμβάνω προσωπικά είμαι κατά της καταδυνάστευσης του εργάτη του φτωχού αλλά από την άλλη πρέπει και ο Μανωλιός στις αμέσως επάνω βαθμίδες (εκεί που είμαι και εγώ) να αλλάξει και αυτός. Και πρέπει και το Κράτος και να κυνηγήσει επιτέλους τους μεγαλοκαρχαρίες αλλά πρώτα πρέπει να απογαλακτιστεί από αυτούς. Το πρόβλημα είναι πολύ μα πολύ περίπλοκο μάγκες και οι λύσεις δύσκολες. Από την καρέκλα μας είναι εύκολο να σιχτιρίζουμε και να αφορίζουμε και όλοι ξέρουμε ποιοι μας έφεραν μέχρι εδώ. Το θέμα είναι τί κάνουμε από εδώ και στο εξής.
Και μπορεί προσωπικά η καταδίκη όλων των λαμογιών να μου ικανοποιούσε το περί δικαίου αίσθημα προς στιγμήν αλλά πρέπει παράλληλα να βρεθεί και λύση για να εξασφαλίσουμε το μέλλον αυτών που οι προηγούμενοι από εμάς δεν σκέφτηκαν...των επόμενων γενεών.