Σελίδα 9 από 30 ΠρώτηΠρώτη ... 789101119 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 300

Θέμα: Επώδυνα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ προς ανακοίνωση...

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Κωνσταντίνος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι οκ, έφαγαν, ξανάφαγαν, διόρισαν την μισή Ελλάδα δημόσιους υπαλλήλους. Ειδικά την δεκαετία του 80΄, όποιος δήλωνε "φρουρός" έμπαινε δημόσιο. Και είναι κάτι το οποίο πληρώνουμε αδρά
    Συμφωνούμε όλοι.
    Το θέμα είναι, απο εδώ και πέρα τι κάνουμε.
    Πιστεύει κανείς πως θα μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα χωρίς σκληρά μέτρα ;
    Επίσης κακά τα ψέματα, ήμασταν και κακομαθημένοι. Πολύ κακομαθημένοι.
    Ευκαιρία λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές ανάγκες μας. Το 2 Din Car Stereo GPS DVD MP3 κ.τ.λ μπορεί να περιμένει.

Δεν θέλω να μου δώσουν τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα. Και το λέω όντας σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, με εντελώς αβέβαιο βιοποριστικό μέλλον και με 2 πολύ μικρά παιδιά.
    Ας κάνουν ότι είναι να κάνουν, ας κόψουν απο όλους, αλλά να πιάσουν τόπο.
    Αυτό που θέλω είναι τα παιδιά μου να μη συναντήσουν την μέχρι τα μπούνια διεφθαρμένη δημόσια λειτουργία, την ανύπαρκτη "δωρεάν" υγεία, την προβληματική παιδεία, την μη ανάπτυξη.
    Εαν τα παιδιά μας βρεθούν σε μια Ελλάδα που θα έχουν εκλείψει τα παραπάνω είμαι διατεθιμένος να υποστώ οτιδήποτε χρειάζεται

Υ.Γ Επίσης θυμίζω πως αυτοί οι "300" δεν ειναι διορισμένοι. Εκλεγμένοι απο εμάς είναι. Ααααα ναι ξέχασα, μας έταξε εκείνον τον διορισμούλη μωρέ, γιαυτό του το έριξα μονοκούκι............
    Δυστυχώς και τα παιδιά σου και τα παιδιά μου, πάλι θα υποστούν τα πάνδεινα για ένα καλύτερο μέλλον των δικών τους παιδιών και η διαφθορά, η εκμετάλευση και η αδικία θα συνεχίζονται και θα ενδυναμώνονται στον αιώνα τον άπαντα. Όσα λεφτά και αν πάρει το κράτος από τους φορολογούμενους, η έλλειψη οργάνωσης, η γραφειοκρατία, η κακοδιαχείριση και πάνω από όλα η διαφθορά, θα φροντίζουν πάντα ώστε το υστέρημα του λαού να πάει στις τσέπες των λίγων που θα διατρανώνονται ολοένα και περισσότερο και μετά θα έχουν το θράσος να απαιτούν και άλλα μέτρα, αλλά και τη δύναμη να τα επιβάλλουν.

Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι και όποιος δεν το βλέπει, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το δει ποτέ. Καιρός είναι να σταματήσουμε να είμαστε τόσο επιεικείς με κάποιους κυβερνόντες και ισχυρούς, που δεν έδωσαν τίποτα, αντίθετα καταχράστηκαν, σπατάλησαν, έκλεψαν και σήμερα ζητούν με τον πιο κυνικό τρόπο, να πληρώσουμε τα λάθη και τις αυθαιρεσίες τους. Και δυστυχώς, κανείς δεν εγγυάται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος θα εξαλειφτούν, αλλά π'ισω από τα σκληρά νέα μέτρα αιωρείται η σκιά της αβεβαιότητας και του φόβου που στοχεύει στο να μας τρομοκρατεί και να μας κάνει εθελόδουλους και σκλάβους ενός συστήματος που έχουν φτιάξει οι λίγοι για την πάρτη τους και στο οποίο η ισότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και εν τέλει η ανθρωπιά δεν έχει καμία θέση. Καιρός είναι να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά, κάτι που θα γίνει μόνο με εγρήγορση, ευσυνειδησία και αποφασιστικότητα από όλους μας.

Η επιείκεια τελείωσε. Σειρά έχει η δράση.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

2. The Following 2 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

Konstantinos E60 (04-03-10), NickE60 (03-03-10)

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoopy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κρατιεμαι πεντε ωρες να μη μιλησω.
    Κρατατε με γιατι θα τα χωσω και θα ξημερωσω να γραφω.
    Πες τα παλικάρι μου, πες τα που τα λες ΩΡΑΙΑ!

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoopy Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Μήπως κάποιος ξέρει πόσα μηδενικά έχει ένα τρισεκατομμύριο ευρώ?
    φαντάσου σε δρχ πόσα μηδενικά θα είναι! χεχεχεχεχε

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

ώρες έχω την τάση να θέλω να μείνω εδώ στην Κύπρο αλλά δεν γίνεται... πρέπει να ξεκινήσω την ζωή μου απο την αρχή χωρίς κανένα εφόδιο όπως έκανε ο πατέρας μου. Παιδί μεταναστών, μεγάλωσε αδελφή και έθρεψε οικογένεια απο 11 χρονών. Τώρα, αυτά τα λίγα που έχτισε καλούμαι να τα αναλάβω εγώ και αν γίνεται να τα μεγαλώσω. Αν τα αφήσω ξεκινάω πάλι απο την αρχή? Αλλά αν επιστρέψω θα δίνω 45% φόρο, 21% ΦΠΑ (που αξίζει να το κλέψεις ακόμα πιο πολύ γιατί αν γινόταν 10% δεν θα άξιζε να το κλέψεις και όλοι θα το απέδιδαν), θα βάζω 70 euro βενζίνη για μια βραδινή με το fans, και αθ κινδυνεύουμε απο τους οποιουσδίποτε να χαρακτηριστούμε εύποροι επειδή έχουμε BMW.

Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της κρίσης... ουτε κάν ξέρω τι σημαίνει αυτό... έρχεται και η τρίτη λένε... η ταν η επι τας

6. The Following User Says Thank You to stratos For This Useful Post:

NickE60 (04-03-10)

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο pontiosM3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    να λετε οπως εχουν τα πραγματα!!
    ΘΑ ΜΑΣ Γ Α Μ Ε Υ Σ Ο Υ Ν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
    Ποντιε, μη μασας

Θα μας κλασουνε τα κ'ακαλα, θα το ριξουμε σε πατεντες, θα ανακυκλωνουμε οτι υπαρχει ε30 με ακρα απο ε90 σαζμαν αυτοματα απο ε38 με m54 και 'αλλα τ'ετοια.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλημέρα στην πλούσια χώρα του 21% ΦΠΑ!!! Χθες ήταν 19% και εντελώς απροειδοποίητα (μόλις χθες το ανακοίνωσαν) από σήμερα είναι 21%! Τι οργάνωση Θεέ μου! Η Αγγλία για να αντιμετωπίσει την κρίση και να κινηθεί η αγορά από 19% το έκανε 15% πέρυσι και πέτυχε ...αφού είχε ενημερώσει τους πολίτες 2-3 μήνες πριν!

Ήρθε το τέλος του επαγγελματία οικογενειάρχη!! Των πολλών μικρών μαγαζιών/εταιριών που απασχολούν μικρό αριθμό υπαλλήλων και χαλάνε την πιάτσα των μονοπωλείων. Ήρθε ο παράδεισος της μαύρης αγοράς εργασίας.

Οι επιταγές των μεγαλοεταιριών και των πολυεθνικών μονοπωλείων εκπληρώνονται από την ελληνική λαϊκή χούντα του 45% (ποσοστό που βγήκε από το 70-75% του πληθυσμού με δικαίωμα ψήφου που πήγε στην κάλπη) Αν είχε πάει και το υπόλοιπο 25% (που τους έχει σιχαθεί όλους) να ψηφίσει απλά ένα ΟΧΙ, το ποσοστό αυτό με μια απλή αναγωγή θα ήταν μόλις 30-33%. Η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε ακόμη πιο χαμηλό ποσοστό, κατάκλεψε και χάρισε στους ημέτερους τα πάντα! Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα που έλαβε το πλασματικό 45%.....
    Δηλαδή σε αυτή τη δημοκρατική χώρα που έχει πάντα ένα νόμιμο τρόπο να βολεύει τους μεγάλους, ο 1 από εμάς κάνει κουμάντο στους υπόλοιπους 2! ...και να ήταν 1 μπεσαλής άντρας που τα λέει σταράτα, άντε να το δεχτώ. Με τα ψέμματα κυβερνάνε όλοι. Όλο κάτι φλώρους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους βλέπω χρόνια τώρα και εξαγγέλλουν καθημερινά αποφάσεις.....
    Βλέπω πάλι και εκείνον τον Παπαντ..... που μου χρωστάει 15.000.000 δρχ έντοκα από το "περήφανο" '99..... Ωξω μπαγάσες!!!!

Άντε με το καλό να γίνει το ΦΠΑ 30% μπας και δούμε άσπρη μέρα.... χαχαχαχαχαχαχαχααχα

...έχω κι άλλα........

9. The Following 4 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

Driver M (04-03-10), Konstantinos E60 (04-03-10), Stefanos_Cool (04-03-10), stratos (04-03-10)

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

"Θελέστα και παθέστα"

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ώρες έχω την τάση να θέλω να μείνω εδώ στην Κύπρο αλλά δεν γίνεται... πρέπει να ξεκινήσω την ζωή μου απο την αρχή χωρίς κανένα εφόδιο όπως έκανε ο πατέρας μου. Παιδί μεταναστών, μεγάλωσε αδελφή και έθρεψε οικογένεια απο 11 χρονών. Τώρα, αυτά τα λίγα που έχτισε καλούμαι να τα αναλάβω εγώ και αν γίνεται να τα μεγαλώσω. Αν τα αφήσω ξεκινάω πάλι απο την αρχή? Αλλά αν επιστρέψω θα δίνω 45% φόρο, 21% ΦΠΑ (που αξίζει να το κλέψεις ακόμα πιο πολύ γιατί αν γινόταν 10% δεν θα άξιζε να το κλέψεις και όλοι θα το απέδιδαν), θα βάζω 70 euro βενζίνη για μια βραδινή με το fans, και αθ κινδυνεύουμε απο τους οποιουσδίποτε να χαρακτηριστούμε εύποροι επειδή έχουμε BMW.

Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της κρίσης... ουτε κάν ξέρω τι σημαίνει αυτό... έρχεται και η τρίτη λένε... η ταν η επι τας
    Είσαι νέος και έχεις όλα τα εφόδια. Μην κάνεις καμιά μλκια......! Μακριά!!!!! εκτός αν είσαι 1000% σίγουρος για το τι πας να κάνεις... (μπορείς να μεταφέρεις την έδρα στην Κύπρο? αν γίνεται κάντο)

Όσο για την τρίτη φάση..... πιστεύω θα έχει και "γνωριμίες" πρόσωπο με πρόσωπο!!!

12. The Following User Says Thank You to NickE60 For This Useful Post:

stratos (04-03-10)

Rides
    2

Προεπιλογή

Η Eλλάδα παγιδευμένη στο... Tρίγωνο των Bερμούδων

«Πρώτα ήρθαν για τους κομ*****στές και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομ*****στής. Έπειτα ήρθαν για τους συνδικαλιστές και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Έπειτα ήρθαν για τους Eβραίους και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Eβραίος. Έπειτα ήρθαν για εμένα και δεν υπήρχε κανένας να μιλήσει για εμένα». Oι στίχοι που έγραψε ο πάστορας M. Nιμέλερ, το 1946, σχολιάζουν την απάθεια της γερμανικής κοινωνίας, απέναντι στην κλιμακούμενη επιθετικότητα των ναζί.
    Στις αρχές του 21ου αιώνα, θα μπορούσαν να αποτυπώσουν πάλι την κατάσταση που επικρατεί στη μεγαλύτερη χώρα της Eυρώπης. Eκεί όπου η κοινή γνώμη, υπό τον καταιγισμό δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν τους Έλληνες ως «τεμπέληδες» και «λαμόγια», τάσσεται συντριπτικά κατά οποιασδήποτε επιχείρησης διάσωσης - δίχως να αντιλαμβάνονται ότι σήμερα απειλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της E.E. Aκόμα και στην Eλλάδα, πολλοί υποστηρίζουν την επίθεση στα «κεκτημένα» των δημοσίων υπαλλήλων, θεωρώντας ότι εκεί εξαντλείται το παιχνίδι. Kάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν ότι η επίθεση θα κλιμακωθεί: Mόλις η κυβέρνηση υιοθετήσει το δεύτερο πακέτο μέτρων, αγορές και τεχνοκράτες θα ζητήσουν το τρίτο και μετά το τέταρτο. Όσο βαθαίνει η ύφεση τόσο περισσότερο θα υστερούν τα δημόσια έσοδα, θα «αντιστέκεται» το έλλειμμα και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται...

Όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες έχουν βρεθεί σήμερα, για κακή τους τύχη, εκεί όπου τέμνονται τρεις φλεγόμενοι κύκλοι: της ασφυκτικής πίεσης για διαρθρωτικές αλλαγές, της δίψας των κερδοσκόπων για φρέσκο «κρέας», αλλά και της προσπάθειας του Bερολίνου να επιβάλει την ηγεμονία της στην Eυρώπη - αρχής γενομένης από τον Nότο. Στον πρώτο κύκλο, τα δεδομένα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. H πλειοψηφία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σαφώς και αντιμετωπίζουν δυσκολότερες συνθήκες από ό,τι οι συνάδελφοί τους στο Δημόσιο. Ο ευρύτερος κρατικός μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως λάφυρο, με το οποίο οι εκάστοτε κυβερνήσεις «τάισαν» και «χάιδεψαν» την κομματική τους βάση. O καχεκτικός παραγωγικός ιστός της ελληνικής οικονομίας έχει χτιστεί από τις διαβρωμένες ίνες ενός αδηφάγου πελατειακού κράτους, με τη γραφειοκρατία να λειτουργεί ως η κολλώδης ουσία, που παγιδεύει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.
    Tα διαρθρωτικά προβλήματα - που ούτε η Mεταπολίτευση, ούτε η ένταξη στην EOK, ούτε η υιοθέτηση του ευρώ μπόρεσαν να επιλύσουν- και τα δίδυμα ελλείμματα (εμπορικό και δημοσιονομικό) είναι αδιαμφισβήτητα. Δεν αποτελούν, όμως, παρά τη μία από τις κορυφές του... Tριγώνου των Bερμούδων, στο οποίο έχει παγιδευτεί το «καράβι» της Eλλάδας. Στη δεύτερη γωνία, παραμονεύει η καγκελάριος Άγκελα Mέρκελ.
    Αποφασισμένη
    H γερμανική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να υπαγορεύσει τις δικές της πολιτικές στην ελληνική οικονομία. Aν ήθελε, θα μπορούσε να πιέσει την EKT να αναβάλει κατά ένα χρόνο την επιστροφή στους αυστηρούς κανόνες δανεισμού. Θα αρκούσε να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης του ελληνικού Δημοσίου, αν αυτό κινδυνέψει. Aλλά, όχι! Oι διαθέσεις της κυβέρνησης Mέρκελ είναι εντελώς διαφορετικές: Mοιάζει να προσπαθεί να κρατήσει παγιδευμένη την Aθήνα, φράζοντας κάθε δρόμο που δεν περνά από το Bερολίνο και τη Φραγκφούρτη.
    Eίναι χαρακτηριστικό ότι η σχεδιαζόμενη περιοδεία του Έλληνα υπουργού Oικονομικών σε HΠA και Aσία προκάλεσε έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις. Aκόμα και το ενδεχόμενο αυτόνομης προσφυγής στο ΔNT αποκλείστηκε ως εναλλακτική λύση. Έτσι, οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Aθήνα, αλλά με... γερμανική συνοδεία. Kάθε εβδομάδα, ο κλοιός γύρω από την ελληνική κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός. Σαν να υπάρχει σχέδιο να αδυνατίσει τόσο πολύ η θέση της, ώστε να αποδεχθεί την εκποίηση της ελληνικής οικονομίας στους Γερμανούς. Άλλωστε, με τις τιμές να υποχωρούν διαρκώς στο X.A., θα μπορούσαν να «βάλουν χέρι» σε τράπεζες, ενέργεια ή οτιδήποτε άλλο, ανά πάσα στιγμή... Όσο για την τρίτη και τελευταία γωνία, έχει ήδη πάρει το πράσινο χρώμα του χρήματος, που εξουσιάζει τις βουλές των κερδοσκόπων. «Mυρίζοντας αίμα» στην περίπτωση των ελληνικών ομολόγων, εξαπέλυσαν την επίθεσή τους. Θεωρούν την Eλλάδα εύκολη λεία - το πρόγευμα για όσα ελπίζουν ότι θα ακολουθήσουν με τις υπόλοιπες χώρες του Nότου και, ενδεχομένως, το ίδιο το ευρώ. Έχουν, μάλιστα, την ικανότητα να παρουσιάζονται με δύο πρόσωπα, ως Iανός: Tην μία στιγμή οδηγούν το spread δανεισμού σε ύψη-ρεκόρ και την άλλη εξασφαλίζουν «περίεργες» συμφωνίες swap για την τεχνητή κάλυψη των ελλειμμάτων, φυσικά με το αζημίωτο... Kαταφέρνουν έτσι να κερδίζουν πάντα, θυμίζοντας ότι «το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους». H αλήθεια είναι, βεβαίως, ότι αν δεν υπήρχαν οι διαρθρωτικές αδυναμίες, προφανώς η Eλλάδα δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Aλλά ποια οικονομία του κόσμου βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο; Aπλώς η Eλλάδα είναι στην «πρώτη γραμμή». Kαι γιΆ αυτό όλοι οι εργαζόμενοι σε Eυρώπη και HΠA, θα πρέπει να ανησυχούν. Γιατί, παραφράζοντας τους στίχους του τραγουδιού, «First we take Athina, then we take Berlin».
    H ακόρεστη δίψα των κερδοσκόπων
    Στην εποχή μας, οι μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών συχνά αναλαμβάνουν και υποθέσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος - στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «βιομηχανικής κατασκοπίας». Όταν, όμως, οι πράκτορες αρχίζουν να μπλέκονται με τις αγορές συναλλάγματος, τα funds και τους οίκους αξιολόγησης, τότε είναι λογικό να συμπεράνει κανείς ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή σχέδια τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα γνωστά, νόμιμα μέσα.
    Oύτως ή άλλως, βεβαίως, οι αγορές έχουν πάψει προ πολλού να λειτουργούν με τους παραδοσιακούς τρόπους και - όπως κατήγγειλαν πλείστοι πολιτικοί, από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, με αφορμή την πρόσφατη κρίση - τείνουν να μετατραπούν σε... καζίνο. Aσφάλιστρα κινδύνου (τα γνωστά, πλέον, CDS), τιμές πρώτων υλών και εμπορευμάτων (βλέπε πετρέλαιο), δείκτες χρηματιστηρίων, ομόλογα και λοιπά χρεόγραφα, καθώς και κάθε λογής περίπλοκα και δυσνόητα παράγωγα, έχουν μετατρέψει τις αγορές σε... ναρκοπέδιο, όπου μπορούν να επιβιώσουν μόνο οι ελάχιστοι ειδικοί ή εκείνοι που διαθέτουν επαρκή «εσωτερική πληροφόρηση».
    Ευάλωτοι
    H τεράστια ισχύς των μεγάλων «παικτών» καθιστά τους πάντες ευάλωτους στις διαθέσεις τους. Aυτό ισχύει πρωτίστως για τις μικρές χώρες, φυσικά και για την Eλλάδα, της οποίας το AEΠ είναι κατά πολύ μικρότερο από τα κεφάλαια που διαχειρίζονται σήμερα τα «γεράκια» των αγορών. Eξάλλου, εκείνοι που κατάφεραν στο παρελθόν να γονατίσουν τη στερλίνα, είναι φανερό ότι δεν θα διστάσουν απέναντι στην Aθήνα - ενώ θα γλυκαθούν από την ιδέα να τα βάλουν ακόμη και με το ευρώ.
    Tα ηγεμονικά σχέδια του Bερολίνου
    H πολιτική οικονομία διδάσκει ότι κάθε μεγάλη κρίση προσφέρει μοναδική ευκαιρία για αναδιαρθρώσεις και ανακατατάξεις στο ίδιο το σύστημα. Kάποιες επιχειρήσεις πνίγονται από τα χρέη, την ίδια ώρα που άλλες εκτοξεύονται στην κορυφή. Mεγαθήρια απειλούνται με κατάρρευση και καταλήγουν βορά για τους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι έτσι γίνονται πιο ισχυροί. Aκόμη και κράτη ολόκληρα βλέπουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, με αποτέλεσμα κάποια άλλα να αυξάνουν την ισχύ και την επιρροή τους.
    H Γερμανία της Mέρκελ κατατάσσεται, σήμερα, σε αυτή την τελευταία κατηγορία. Παρά το πλήγμα που δέχθηκε η οικονομία της από τη χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση, αναμφίβολα βρίσκεται -και λόγω μεγέθους, το οποίο πλήρωσε ακριβά για να αποκτήσει, με την επανένωση του 1989- σε πλεονεκτική θέση έναντι όλων των άλλων εταίρων της στην EE. Kρυφός πόθος του Bερολίνου είναι να πετύχει, με όπλο το ευρώ και τη δημοσιονομική πειθαρχία, αυτό που δεν κατάφερε στο παρελθόν με άλλους τρόπους: να ενώσει την Eυρώπη επιβάλλοντας τον δικό του νόμο, αφού προηγουμένως «γονατίσει» τους απείθαρχους, συνετίσει τους δύσπιστους και εκφοβίσει τους ανταγωνιστές. H μικρή Eλλάδα προσφέρεται για «τιμωρία προς παραδειγματισμό» - πολύ δε περισσότερο που υπάρχουν και ανοιχτοί λογαριασμοί ανάμεσα στις δύο χώρες, τους οποίους οι Γερμανοί ελπίζουν να κλείσουν οριστικά υπέρ τους.
    Τομές
    Tα παράλληλα ελλείμματα στο εσωτερικό
    «Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα!». Aυτό είναι, επί της ουσίας, το σύνθημα που ρίχνουν οι παράγοντες της οικονομίας και των αγορών, εντός και εκτός Eλλάδας, απαιτώντας βαθιές και επίπονες -για τους εργαζόμενους, πάνω από όλα- τομές σε όλα τα επίπεδα: Aύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, εξίσωση ανδρών και γυναικών και μείωση του ύψους των συντάξεων, έτσι ώστε το σύστημα να προσαρμοστεί στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και να αντιμετωπίσει τα τεράστια ελλείμματά του. Περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με παράλληλη χαλάρωση του καθεστώτος το οποίο διέπει τις απολύσεις. Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο και ριζικές αλλαγές στο καθεστώς εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μαζικό «ψαλίδισμα» των κλάδων που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση. Mείωση των πάσης φύσης κοινωνικών επιδομάτων προς τις ασθενείς ομάδες (λες και η Eλλάδα είχε καταφέρει να οικοδομήσει ολοκληρωμένο κράτος-πρόνοιας, έτσι ώστε σήμερα να θέλει να το καταργήσει...). H πίεση που ασκείται γύρω από αυτά τα θέματα ήταν ανέκαθεν μεγάλη - μόνο που τώρα, στον απόηχο της κρίσης, έχει καταστεί κυριολεκτικά ασφυκτική!

απο την Ημερησια.

14. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexm (04-03-10), NickE60 (04-03-10), Stefanos_Cool (04-03-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Μηπως δεν το περιμεναμε....ειναι η εθνικη κυριαρχια που λεγαμε......

«Δώστε μας την Κέρκυρα, να σας δώσουμε “κάρβουνο”»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010, 11:03

Εξοργιστικό είναι σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Bild, που προτείνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να ξοφλήσει η Ελλάδα το χρέος της, να αρχίσει να πουλά… νησιά της!

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η χώρα μας έχει 3.000 νησιά, τα περισσότερα στο Αιγαίο, με μόνο τα 87 από αυτά να είναι κατοικημένα.

«Αν πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, πρέπει και αυτοί να δώσουν κάτι πίσω… για παράδειγμα μερικά από τα όμορφα νησιά του Αιγαίου. Το σλόγκαν είναι το εξής: Παίρνετε κάρβουνο. Παίρνουμε την Κέρκυρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η Bild αναφέρει ότι τα νησιά είναι όντως ο μεγαλύτερος θησαυρός της Ελλάδας, ενώ φιλοξενεί την ακόλουθη εξοργιστική δήλωση του μέλους του κόμματος CDU της Μέρκελ, Γιόζεφ Σλάρμαν: «Η Ελλάδα κατέχει κτίρια, εταιρείες και ακατοίκητα νησιά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους».

zougla.gr
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

16. The Following 2 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

Konstantinos E60 (04-03-10), NickE60 (04-03-10)

Σελίδα 9 από 30 ΠρώτηΠρώτη ... 789101119 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP