Αυτο το έβγαζε και κουπε;
Αυτο το έβγαζε και κουπε;
αν και βγαίνουμε off topic τώρα αλλά..Τα Μ3 ''υπέφεραν'' από προβληματικά μέταλλα στροφάλου(crankshaft bearing shells) από την αρχή της παραγωγής έως και τις αρχές του 2003..Ο προμηθευτής του εν λόγω ανταλλακτικού τα σκ@τωσε λιγάκι.. έκτοτε η BMW τα αντικατέστησε με νέα τριμεταλλικά και το πρόβλημα λύθηκε δια παντός.. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αλλαχτούν, εκτός και αν το κάνει κάποιος προληπτικά και μετά από παρά πολλά χλμ και αυτό περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.. Όταν κάποιος λέει οτι χρειάζονται αντικατάσταση περιοδικά(σαν τα λάδια ένα πράγμα??) συγνώμη αλλά τον θεωρώ άσχετο με BMW..![]()
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
ghost-rider (19-08-12), Thomelef (28-08-12)
χαίρομαι που μετά από 6 και χρόνια ακόμα γίνεται συζήτηση (ανούσια ή μη) για αυτό το αυτοκίνητο...
οτι και να ειπωθεί πάντως νομίζω οτι όλοι ξέρουν για ποιό λόγο αγοράστηκαν απο τους ιδιοκτήτες τους τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα!
όλα τα άλλα είναι ....
![]()
Nikos! (19-08-12), Ptboul (27-08-12), tzanis320si (20-08-12)
Πολύ σωστός!
Πάντως, βρήκα το εξής που αποδεικνύει αυτό που έγραφα πριν περί κοντού διαφορικού:
320si 80-120 (4η): 7,7
325i 80-120 (4η): 7,3
Κάτι άλλο. Έκανα μια σκέψη και θέλω να αλλάξω λίγο εμφανισιακά κυρίως το πίσω μέρος. Θα ήθελα δηλαδή να είχε διπλή απόληξη. Οπότε σκέφτομαι να αλλάξω το τελικό. Είναι λίγο καγκούρικο?
Σκέφτηκα να βάλω το bastuck που δεν ακούγεται ενοχλητικό στη καμπίνα κι από έξω ακούγεται πολύ ωραία.
Τι λέτε? Αξίζει ή να κάτσω στ'αυγά μου?
Έχετε να προτείνεται κάποια άλλη λύση?
Βίντεο με τον ήχο:
Και σύγκριση με την εργοστασιακή:
Το κόστος είναι αυτό: https://www.sportauspuff-direkt.com/...oter&lang_id=2
Nikos
Όχι σαν τα λάδια...προφανώς. Κάθε 70-80Κ κμ ανάλογα με τη χρήση είχε πει...κάτι τέτοιο. Μάλιστα μερικοί ιδιοκτήτες που κάνουν σκληρή χρήση μου είπε ότι ζητάνε μόνοι τους να αλλαχθούν.
Διαφωνώ με το υπογραμμισμένο...και διαφωνούν πολλοί, πάρα πολλοί που πάνε το αυτοκίνητό τους εκεί. Ίσως είναι υπερβολικός, αλλά άσχετο δεν θα το'λεγα.![]()
Nikos
σχήμα λόγου ήταν ''το σαν τα λάδια'' φυσικά.. κοίτα, πολλοί ιδιοκτήτες τα αλλάζουν καθαρά για ψυχολογικούς λόγους μετά από κάποια χλμ, σίγουρα καλό κάνει αλλά δεν χρειάζεται περισσότερο από όσο σε οποιοδήποτε μοντέλο αυτοκίνητου, ειδικά αν το ''κυνηγάς''.
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
Νικολα,θα τολμησω να πω οτι αντι για την εξατμιση θα κοιταζα στη θεση σου για ενα καλο μπλοκε.
Ωραιο θα γινει το πισω μερος και ο ηχος ειμαι σιγουρος και η BASTUCK ειναι πολυ ποιοτικες (ειχα σε Ζ4 2.5i 192 PS) αλλα βαλε ενα μπλοκε.
Το ξερω οτι ειναι αλλο κοστολογιο το ενα με το αλλο αλλα η απολαυση δεν συγκρινεται.Στο si ειδικα ειναι νομιζω το κερασακι στην τουρτα......μετα βαζεις και την εξατμιση χεχεχε!!!!
insane in the ///Midbrain
Φιλε μου να εισαι σιγουρος πως αν δεν υπηρχε το θεμα με το μοτερ ολοι θα το θυμομασταν σαν κατι συλλεκτικο π βγηκε καποτε με ενα αδυναμο μοτερ και καλο στησιμο και τιποτα παραπανω.....γιατι δεν νομιζω να εχει πραγματικα και το ιδιατερο...οπως και να εχει συμφωμω απολυτα σε οσα λεει ο αλεξκ
Sent from my LT22i using Tapatalk 2
alexk (20-08-12)
Καλή ιδέα, την έχω σκεφτεί κι εγώ...αλλά με τη χρήση που του κάνω το μπλοκέ δε μου χρειάζεται. Έχω άλλα έξοδα τώρα και το μπλοκέ είναι μεγάλο κόστος.
Εσύ λες την εξάτμιση να τη βάλω, ε?
Αυτό που λένε ότι κανονικά πρέπει η εξάτμιση να αλλάζει ολόκληρη...ισχύει? Μήπως αν αλλάξω το καζανάκι του κάνω κακό?
Καταρχάς όπως το γράφεις έτσι είναι σα να λες "καλό, αλλά με προβληματικό μοτέρ". Λοιπόν, για 5η φορά...δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα εγγενές πρόβλημα με το μοτέρ. Στο έγραψα και πριν, πόσα si ξέρεις ότι έχουν σπάσει? Τι ποσοστό? Αν ήταν πάνω από 50%, τότε όχι μόνο θα μιλάγαμε και πρόβλημα αλλά και ανάκληση από τη πλευρά της BMW, όπως είχε κάνει με τις Μ3 Ε46.
Είναι να σαν λέμε ότι ΟΛΑ τα Ε46 έχουν θέμα επειδή σκίζεται το πάτωμα...![]()
Για τις επιδόσεις σου έγραψα. Αφού το WTCC είναι 2λτ, μόνο σε 2λτ μπορούσε να βγει το si. Ως 2λτ που είναι, όχι μόνο είναι αρκετά πιο γρήγορο από το 320i με τα 150 άλογα που υπήρχε όταν είχε βγει, αλλά και από το 320i με τα 170 άλογα που βγήκε αργότερα.![]()
Nikos