Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Θέμα: Αισθητηρες στροφάλου και εκκεντροφόρου

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #9

    Προεπιλογή

    Λειτουργία αναγνώρισης του 1ου κυλίνδρου

    Με την βοήθεια του σήματος του αισθητήρα θέσης του εκκεντροφόρου και του σήματος του αισθητήρα στροφών του κινητήρα αναγνωρίζεται το Α.Ν.Σ. (ανώτερο νεκρό σημείο) και η γωνία ανάφλεξης του 1ου κυλίνδρου.
    Όταν η ηλεκτρονική μονάδα του κινητήρα λαμβάνει ταυτόχρονα σήμα από τον αισθητήρα θέσης του εκκεντροφόρου και το σήμα αναφοράς από τον αισθητήρα στροφών του κινητήρα, τότε ο κινητήρας βρίσκεται στη φάση συμπίεσης του 1ου κυλίνδρου. Η ηλεκτρονική μονάδα του κινητήρα μετρά τα δόντια του δίσκου παλμών μετά το σημάδι αναφοράς και υπολογίζει έτσι την γωνία του στροφαλοφόρου άξονα. Αυτή η πληροφορία είναι απαραίτητη και για την αποφυγή κρουστικής καύσης ανά κύλινδρο και τον προσδιορισμό του διαδοχικού ψεκασμού.

    Λειτουργία αναγνώρισης για γρήγορη εκκίνηση του κινητήρα

    Εξαιτίας του μικρού αριθμού δοντιών (τρία δόντια) μπορεί να αναγνωριστεί γρήγορα η στιγμιαία
    θέση του εκκεντροφόρου ως προς τον στροφαλοφόρο άξονα. Έτσι μπορεί να δοθεί γρήγορα η εντολή πρώτης ανάφλεξης από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου με αποτέλεσμα να ξεκινά γρηγορότερα ο κινητήρας.

  2. The Following 2 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

    ghost-rider (16-05-10), spar@ (30-05-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP