Μπράβο ρε φίλε ! Άντε να σε καμαρώσουμε το γρηγορότερο στις πίστες...!!!
Παίζει να ρθω κ εγώ αύριο Ταμ-Ταμ![]()
Μπράβο ρε φίλε ! Άντε να σε καμαρώσουμε το γρηγορότερο στις πίστες...!!!
Παίζει να ρθω κ εγώ αύριο Ταμ-Ταμ![]()
nik200 (15-06-12)
Μπράβο Νίκο,
καλορίζικο και έυχομαι να το χαρείς όπως θέλεις χωρίς προβλήματα,
ελπίζω στο επόμενο event η τριάδα να αποτελείτε απο μέλη του fans_!!!
nik200 (16-06-12)
nik200 (16-06-12)
nik200 (19-06-12)
πρωτες εντυπωσεις απο το μοτερ...
μια και δεν ειμαι κινητο δυναμομετρο, μπορω απλα να μεταφερω την αισθηση απο το γκαζι του αυτοκινητου..το αμαξι στην 3η πραγματικα σκοτωνει καθως σχεδον απο ρελαντι..γυριζει το αμαξι ανετα..κατι που δεν εκανε πριν καθως επρεπε να ειναι λιγο φορτωμενη η 2α!..την ιδια αισθηση ειχε και ο πρωην ιδιοκτητης που βρεθηκαμε τυχαια και τον πηγα μια βολτιτσα..με το αμαξι δικαβαλο και με τα 15αρια..αρα η λογικη λεει γυρω στα 20 πραγματικα αλογα πανω..και 2-3 κιλα ροπης για να γινεται κατι τετοιο...η 2α παλι ενω στο παλιο μοτερ επαιζε ικανοποιητικοτατα..τωρα ειναι σχεδον αχρηστη...καθως δεν παταει πουθενα και ειναι στον αερα με το 4.10 βημα που φοραει το αμαξι..σαν αισθηση πλεον μου δινει την εντυπωση πως με το πλαι κανει οτι κανει ακριβως και το μ3 ε46 μου..με την μονη διαφορα οτι ενω στο ε30 η 3η σπαει στα 140 στο μ3 φτανει 160....για τα 215 αλογα του μοτερ μου..ειναι ακρως ικανοποιητικο...το αποτελεσμα...το μονο που μενει τωρα ειναι αυτη η αισθηση που εχω να επιβεβαιωθει και στην πιστα....
και 2 tips μηχανολογικα...τα οποια μαθαινω στην πορεια του project
1) μην σφιγγετε ποτε τερμα την ντιζα του γκαζιου..δεν κερδιζετε τιποτα σε αποκριση οπως μπορει ευλογα κανεις να νομιζει..απλα το αμαξι θα βαραει πιο ευκολα υπερστροφιες και μπορει και να την κοψει πολυ πιο ευκολα!!
2)σε εξακυλινδρα μοτερ μετατροπες χρειαζεται οπωςδηποτε διπλη εξατμιση-διπλα χταποδια-διπλα διχαλα..κοινως 2 σωληνες απο μπρος μεχρι πισω...μην τα καταργειτε γιατι ετσι τα αμαξια χανουν τις ροπες τους!!!
υγ...επειδη καμια φορα τα βαζουμε και με την αστυνομια που μας κυνηγαει...δεν θα ξεχασω το γελιο που εκανα χτες οταν ενας αστυνομικος μου ειπε..."φιλε σημερα δεν εχει..αναβαση γιατι εχουν μπει πολλες φωτιες τωρα τελευταια..."..ετσι για να μην νομιζουμε οτι και αυτα τα παιδια δεν εχουν χιουμορ...
5555 (23-06-12), Akis 330Ci (23-06-12), Bassakos (23-06-12), BILL007 (19-06-12), black_beauty (19-06-12), E30M40D (20-06-12), kostas1.6 (19-06-12), Lambros46 (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Nick bmwlover (20-06-12), nikos1400 (19-06-12), oldcarskickass (30-06-12), Panos 316T (19-06-12), S8N (23-06-12), toubas (19-06-12), zaharias (23-06-12)
πως το εξηγεις το θεμα με την διπλη εξατμιση εως πισω?
εργοστασιακα το Μ30 εαν δεις το σχεδιαγραμα της εξατμισης απο Ε28
στο 1το καζανι/καταλυτη , γινονται τα 2 - 1 , με εναν λαμδα μονο!(το ιδιο και σε Μ20 και Μ50 ) οποτε υπαρχει και πληρης εξισορροπηση καυσαεριων αναμεσα στους κυλινδρους , αρα μετα τι να χωριστει σε 2πλη εξατμιση ξανα , τι σε μια μονη (μεγαλυτερης διαμετρου) το ιδιο πιστευω οτι ειναι
στο αμερικα πολυς κοσμος βαζει μονη , χωρις κανενα προβλημα (σε Ε30)
οι φιλοι μας αμερικανοι αναφερουν οτι η αιτια υπαρξης της 2πλης εξατμισης ειναι για χωροταξικους λογους (η μεγαλη σε διαμετρο μονη κρεμετε περισσοτερο μιας και με την διπλη τα καζανια ειναι στενα και φαρδια ) + λιγοτερα Db εναντι της μονης
προσωπικα στο Μ50 ειχα 2πλη 45αρα εξατμιση εως πισω (την φορουσε το αμαξι οταν το αγορασα) την αλλαξα σε μονη 63,5 διαμετρο και ειδα κερδος παντου και σε ροπη και σε δυναμη ψηλα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bassakos : 23-06-12 στις 01:14
zaharias (23-06-12)
ωπα κατσε κωστα γιατι με μπερδεψες...
εγω εννοω το εξης για το μ30...στο χταποδι μαμα...γινεται απο 3 σωληνες (κυλινδρους) σε 1 σωληνα το χταποδι...και το ιδιο ισχυει και για τους αλλους κυλινδρους...αρα φευγουν 2 σωληνες και πανε σε μεσαιο και τελικο καζανι...οριστε και με σχεδιαγραμμα..για μ30 735..
https://www.realoem.com/bmw/partgrp....44&hg=18&fg=10
https://www.realoem.com/bmw/showpart...85&hg=18&fg=20
παμε και στο δικο σου..ε36 325 μ50
https://www.realoem.com/bmw/showpart...77&hg=18&fg=10
https://www.realoem.com/bmw/showpart...78&hg=18&fg=20
εγω οταν πηρα το αμαξι..ενωνονταν απο το χταποδι 3-1, 3-1 (μαμα) και οι δυο αποληξεις μετα κατεληγαν σε 1 σωληνα (ακριβως μετα το χταποδι) και ειχε μονο ενα τελικο το αμαξι...
χωρις μεσαιο το αμαξι ηταν κουφιο...αλλα ηταν και κουφιο και απο την υπαρξη μονου σωληνα...τωρα που ειμαι διπλη σωληνα και μεσαιο...ξυπναει πολυ πιο γρηγορα και κραταει την δυναμη μεχρι πολυ ψηλα...κατι που υποστηριξε ευθαρσως και ο μηχανικος μου..η εξηγηση..προφανως τα κυματα των καυσαεριων με αυτο των τροπο κρατουν περισσοτερη συμπιεση μεσα στα καζανια-μεσαιο και τελικο..πραγμα που με μονη σωληνα θα επρεπε να ειναι πολυ στενοτερη με αποτελεσμα να σφιγγει στα ψηλα..τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι εγω...
Νικο τουμπανο το εργαλειο!!Μπραβο να το χαρεις οσο περισσοτερο μπορεις!!Χαιρετισμους απο Σανγκαι,θα τα πουμε ελπιζω απο σεπτεμβρη που θα γυρισω σε καμια πιστα!!![]()
nik200 (23-06-12)
εισουν κουφιος λογο οτι ειχες ΜΟΝΟ ενα καζανι+ οτι το 2 σε ενα, ΔΕΝ πρεπει να ειναι στο καπακι μετα το 3 σε 1 και 3 σε 1 μιας και το μηκος που εχει το διχαλο παιζει και αυτο το ρολο του , και εμενα με ενα καζανι ηταν διπλη εως πισω και ηταν κουφιο, με 2 καζανια αλλα μονη εξατμιση κερδισα παρα πολυ παντου! και στα σχεδιαγραμματα που μοθ εβαλες
εαν δεις προσεχτικα μετα το διχαλο, υπαρχει ενωση, ειτε μεσα στο 1το καζανι, με εναν λαμδα ειτε με πριν το καζανι,
οποτε!¨ειχες μονη εξατμιση με ενα καζανι, εισαουν κουφιος
ειμουν με 2 πλη εξατμιση με ενα καζανι ειμουν κουφιος
αλλαξες σε διπλη εξατμιση με 2 καζανια, εισαι κομπλε
αλλαξα σε μονη εξαμτιση με 2 καζανια ειμαι κομπλε,
(το ειχα ψαξει πολυ το θεμα μονης σωληνας σε forums)
αυτον τον καφε να δω ποτε θα ποιουμε!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bassakos : 23-06-12 στις 13:47
nik200 (23-06-12)
Bassakos (23-06-12)