Δεν ξερω αν εχει ξαναμπαει η σχολιαστει εδω ...
Αν μπορουσαν να μας διαφωτισουν οι Πανος και Σταματης για το αν οντως ειναι ετσι ......
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=TYIlIKnc6QY
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Samaro (31-05-12)
Φίλε μου επειδή βλέπω πως σε πολλά post σου καταφέρεσαι κατά των δημοσίων υπαλλήλων έχω να σου πω πως πραγματικά στο δημόσιο υπάρχουν πολλοί τεμπέληδες, ανάγωγοι και ότι άλλο αρνητικό προσδιορισμό μπορείς να τους επισυνάψεις. Έχεις σκεφτεί όμως ότι υπάρχουν και φιλότιμοι, εργατικοί, ευγενείς δ.υ. που πάνω σε αυτούς στηρίζεται και λειτουργεί (αυτό που λειτουργεί) το δημόσιο, που ίσως την πληρώνουν τη νύφη και από πάνω (μείωση μισθών, αγανάκτηση του κόσμου κλπ) λόγω των ανίκανων και αυτών που δεν θέλουν να δουλέψουν χρησιμοποιώντας τα ''μέσα'' τους?
Βρίζεις σε ένα δημόσιο φόρουμ έναν άνθρωπο (τον εφοριακό) τον οποίο δεν ξέρεις ούτε αυτόν ούτε τη δουλειά που κάνει, γενικεύοντας.
Ζεις σε ένα ελληνικό περιβάλλον και πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι όλοι νομοταγείς πολίτες, αλλά υπάρχουν και οι πονηροί που μπορεί να εκθέσουν την δουλειά ενός δ.υ. ειδικά αν αυτός έχει υπεύθυνη θέση, που πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Γραφειοκρατεία υπάρχει και μάλιστα τεράστια και πολλές φορές αδικαιολόγητη αλλά εκεί δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά ένα ολόκληρο σύστημα στο οποίο ζει και εργάζεται που (πίστεψέ με) δημιουργεί και στους ίδιους πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς είναι έτσι διαρθρωμένη η δημόσια διοίκηση που για ψηφοθηρικούς και άλλους λόγους (που θα πάρει πολύ να τους αναπτύξω) δεν έχει αλλάξει τόσα χρόνια.
Άρα να τα βάζεις περισσότερο με αυτούς που επιτρέπουν και συντηρούν αυτό το σύστημα και όχι με τον κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, του οποίου στη θέση αν ήταν ο κάθε ένας από μας ίσως θα έπραττε σύμφωνα με τις αξίες και το ''φιλότιμό του'' μέχρι κάποιο βαθμό βέβαια. Και να ξέρεις ότι δεν έχουν μπει όλοι στο δημόσιο με κομματικά κριτήρια αλλά απο το 1995 και μετά είναι αρκετοί αυτοί που έχουν στρώσει κ@λ@ και έχουν μπει με γραπτές εξετάσεις (καθόλου μα καθόλου εύκολες μπορώ να πω) μέσω ΑΣΕΠ.
Τέλος και εγώ θα μπορούσα να πω ότι έχω δουλέψει σε εργοστάσιο και ο διπλανός μου όποτε μπορούσε την έπεφτε για ύπνο γιατί είχε γνωστό τον επιστάτη ή γιατί ήξερε σε τελική ανάλυση πως να το κάνει. Ή που πλήρωσα αλλαγή λαδιών σε μια αντιπροσωπεία και δεν μου τα άλλαξε ποτέ. Ή που ταλαιπωρούμε δύο χρόνια από κάποιον μάστορα που μου έφτιξε την κουζίνα με ατέλειες τις οποίες αφού τον πλήρωσα προκαταβολικά δεν έρχεται ποτέ να τις διορθώσει και κοροιδεύει. Ή, ή, ή κλπ. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει ταλαιπωρία χειρίστου είδους και στον ιδιωτικό τομέα (για να μην αναφέρω το γνωστό πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές της αγαπημένης μας μάρκας).
Θέλω να πω πως αν είναι να βρίζω όμως όλο τον κόσμο χάνω και το δίκιο μου στο τέλος. Αυτά και συγνώμη αν κούρασα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη micz : 31-05-12 στις 03:50
BILL007 (31-05-12), bill_m3 (31-05-12), giannis_compact (31-05-12), katsaraios (31-05-12), m-power_01 (31-05-12), Nino (31-05-12), Panos 316T (31-05-12), S8N (31-05-12), Samaro (31-05-12), Stathis (31-05-12), Thomelef (31-05-12)
^Φίλε υπάρχουν 1.200.000+ άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, ανάμεσα στους οποίους δεν καταγράφονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δεν παίρνουν καν επίδομα ανεργίας (και συνήθως κλείνουν επιχειρήσεις με χιλιάδες ευρώ ζημιά).
Αν πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις καλύτερα στο ελεύθερο επάγγελμα και ότι αξίζεις περισσότερα, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και άνοιξε τη δική σου επιχείρηση ή γίνε ιδιωτικός υπάλληλος..... σύντομα θα καταλάβεις ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους "βρέχει π@τσες" καθημερινά και το ψωμάκι τους το βγάζουν με ιδρώτα και άιμα...
Με ιδρώτα και αίμα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 31-05-12 στις 05:43
joseph (31-05-12), oldcarskickass (31-05-12), Panos 316T (31-05-12), Stathis (31-05-12), Thomelef (31-05-12)
Μια απο τα ιδια και εδω.
Νο σωληνας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grEρώτηση 1:
Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2:
Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3:
Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4:
Πώς γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5:
Πώς γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται διάσωση ή περικοπές;
Ερώτηση 6:
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0,5 τρις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7:
Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8:
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9:
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10:
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;
Κ. Τοκμακίδης
Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Αντε πάλι.
Kostas_1 (31-05-12)
O K. Τοκμακίδης είναι Τοπογράφος Μηχανικός.
Ενας οικονομολόγος δεν θα έκανε ποτέ τις ερωτήσεις αυτές. Κάντε ένα γούγλη να δείτε τις απαντήσεις που έχει πάρει από άλλους.
Εγώ βαριεμαι να απαντήσω.
Ακη, no offence.
εχω ήδη απαντήσει 4 μεχρι τώρα φορές ΚΑΙ στα 4 της επικαιρότητας.
(χωρίς παρεξήγηση ε?)