Άρη βλέπεις πουθενά κάποιον από εμάς να υποστηρίζει τους πρασινομπλέ ? Παρότι ενδιαφέροντες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί σου, ο αντίλογός σου περιφέρεται συνέχεια γύρω από αυτούς ^^.
Μεταξύ (πολλών) άλλων, ο Στάθης και ο Πάνος προσπαθούν να σου εξηγήσουν μετά από δεκάδες -μη πω εκατοντάδες- ποστ κάθε φορά, ότι τα πράγματα που ξεστομίζουν ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του, απλά δεν έχουν βάση. Και να είχαν όμως, κανένας από εμάς δεν έχει καταλάβει πως και που θα βρει όλα αυτά τα χρήματα με ρεαλιστικό τρόπο, ώστε να μπορέσει ν αυξήσει μισθούς και συντάξεις και να προσλάβει κι άλλο κόσμο στο Δημόσιο.![]()
Όλοι θέλουμε τα εισοδήματά μας να επανέλθουν σε επίπεδα 08-09, αλλά είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ότι αυτό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει anytime soon. 'Οχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Θεός ο ίδιος να κατέβει κάτω, αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Όποιοι ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να καταλάβουν το 'ΓΙΑΤΙ' λόγω του ότι μάλλον ζουν σε άλλο γαλαξία ή χρωστάνε πάνω από το κεφάλι τους το κλούβιο, μπορούν να αναζητήσουν τους λόγους σε κάποιες από τις προηγούμενες σελίδες σε όλα τα θρεντ 'Επικαιρότητα / Προβληματισμοί'. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί, μαζί με τα στοιχεία και τους λόγους και αναλύονται με λεπτομέρεια (thanks to Στάθη / Πάνο).
Χωρίς λοιπόν να θέλω να θίξω εσένα ή κάποιον από εδώ μέσα, πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως ένας ενήλικας με IQ πάνω από 25, με λίγες γνώσεις γύρω από τη καθημερινότητα, αλλά και τη πολιτική σκηνή -που απ ότι φαίνεται εσύ τουλάχιστον κατέχεις αρκετά και από τα δύο παραπάνω- θα πίστευε τις μπούρδες του ΣΥΡΙΖΑ που ακούμε και διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες.
Εξαίρεση βέβαια αποτελούν 'αφελή' (γενικώς) άτομα ή παραδείγματα σαν εκείνου του συνταξιούχου της ΕΥΔΑΠ που ψήφισε Αριστερά, επειδή η σύνταξή του μειώθηκε στα 3.135 και φοβήθηκε μη του τη μειώσουν κι άλλο.
Φιλικά πάντα,
Μην αγχωνεστε παιδια!!!...θα σας σωσουμε εγω και ο sexy Alexis!!!
....σταυρωστε μας ,σταυρωστε μας!!!
εχουμε νεο μελος στο κομμα μας :
https://www.youtube.com/watch?v=vL4MYCPIwL4
χαχαχαχα!!!κυκλοφορεί φλάιερ με θέμα να ξαναπεράσει η ολυμπιακή στο δημόσιο...είδαμε και πάθαμε να γλυτώσουμε λίγο απο τα χαβαλέ λεφτά που πληρώναμε όλα αυτά τα χρόνια, και μάλιστα απο αεροπορική που κάποτε ακύρωνε πτήσεις ΕΤΣΙ, πράγμα το οποίο μου έτυχε τρείς φορές.
και θέλετε να μου πείτε ότι ο τύπος μιλαει σοβαρά...
1% φορολόγηση στις επιχειρήσεις επί του τζίρου κιόλα παρακαλώ επιπλέον, λές και δεν φτάνουν όλα αυτά που πληρώνουμε. και όλα αυτά γιατί???για να τα δώσουν πάλι σε καινούριους τεμπελχανάδες...
δε ******** ρε αλέξη λέω'γω???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m-power_01 : 19-05-12 στις 02:08
sympether with chiefτης
Με τι να τον συγκρίνω όμως, με τους Ερυθρούς Χμέρ ή με τους Ζαπατίστας?
Αφού ένας από αυτούς θα κυβερνήσει!
Επίσης, τι είναι πια το τόσο ανεφάρμοστο που το ακούω και το ξανακούω?
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά.
Τους 5 όρους που έθεσε ο Τσίπρας για να συγκυβερνήσει, που κατά τη γνώμη μου είναι αυτονόητοι:
• Άμεση ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα του νόμου που κόβει μισθούς και συντάξεις.
• Ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.
• Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης με πρώτη την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
• Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα. Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock και να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
• Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.
Τι απ'όλα αυτά ήταν τόσο τραγικό και ανεφάρμοστο ρε συ Κώστα?
Το να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί?
Να μην καταργηθούν παντελώς τα εργασιακά δικαιώματα ?
ΤΙ?
Κι αν είναι ανεφάρμοστα και πρέπει να καταντήσουμε Ουγκάντα για να παραμείνουμε στο ευρώ, τότε γινόμαστε και με δραχμή, δεν αλλάζει κάτι.
Η μήπως ο λογιστικός έλεγχος των χρεών (που το έχουν στο πρόγραμμά τους όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα) για να δούμε τι πραγματικά χρωστάμε και τι φάγανε κάποιοι λεβέντες σαν τον Άκη (και προφανώς και δεν έχει λόγο να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός), τι πήγε σε πανωτόκια, σε μίζες κλπ.
Μας μιλάνε για ένα χρέος 450 δις το οποίο δεν ξέρουμε ούτε ακριβώς πότε δημιουργήθηκε, ούτε πως, ούτε αν είναι καν τόσο.
Για το έλλειμμα του 2009 δεν αλληλοκατηγορούνταν μέχρι πρότινος οι τωρινοί συνέταιροι ότι ήταν αντί για 15% που έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι είναι, ήταν 9%?
Και αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί λόγω του ελλείμματος αυτού φωνάξαμε την Τρόικα και το κακό συναπάντημα.
Μήπως λοιπόν όλα αυτά ήταν μια αρλούμπα για να βρουν πάτημα κάποια διεθνή κοράκια να κάνουν την Ελλάδα πειραματόζωο και μετά να επεκτείνουν τις τακτικές τους (μείωση μισθών-συντάξεων, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυση κοινωνικού κράτους κλπ) σε ολόκληρη την Ευρώπη (όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες χώρες της)?
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα πήγαιναν καλά στη χώρα αυτή, το κάθε άλλο.
Μέχρι όμως και ο Στρος Καν βγήκε και είπε ότι ο ΓΑΠ είχε έρθει σε συνεννόηση προκαταβολικά με το ΔΝΤ πριν καν γίνει πρωθυπουργός.
Και εντελώς "τυχαία", ενώ ο Γιωργάκης μας έλεγε ότι θα βρεθεί λύση εντός της ΕΕ στο τέλος έφερε και το ΔΝΤ.
Το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι..
Και συγνώμη που θα πω τα ίδια, αλλά το κεφάλι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι τα μόνα κόμματα που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Οπότε, επειδή αυτή τη στιγμή άλλη προοπτική δεν υπάρχει, κάποιον από αυτούς καλούμαστε να διαλέξουμε, έμμεσα (ψηφίζοντας μικρό κόμμα όπου η ψήφος μας πάει στο πρώτο) ή άμεσα.
Και βγάζοντας στην άκρη Μπένυ και Τρελαντώνη, μένει ο Τσίπρας, άντε και ο Καμμένος, για όποιον θεωρεί το μνημόνιο ως αδιέξοδο.
Αυτές είναι οι επιλογές, οπότε ας ζυγίσουμε τα πράγματα αναλογιζόμενοι τόσο τα τωρινά προγράμματα όσο και τα πεπραγμένα τους, και ας αποφασίσουμε.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
gant (18-05-12), ghost-rider (19-05-12), katsaraios (19-05-12), nikos1400 (19-05-12)
chrisgiapz3 (19-05-12), hades7 (18-05-12), joseph (20-05-12), Kostas_1 (19-05-12), Stathis (19-05-12)
Αλέξη μου, καλός ο παραβολικός λόγος αλλά νομίζω χαθήκαμε λίγο στα μεταφρρικά σχήματα. Και μάλλον εγώ φταίω γιά αυτό.
Ασθενής είναι η οικονομία μας αλλά και η κοινωνία μας που ενσαρκώνει σε φυσικά πρόσωπα τον βασικό συντελεστή της οικονομίας, δηλαδή όλους εμάς. Ολοι μας λειτουργήσαμε λάθος τα τελευταία 35 χρόνια, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ, και δεν θέλαμε να ακούσουμε κουβέντα γιά λάθος δρόμο. Ημασταν απόλυτα σίγουροι ότι στραβός ήταν ο γυαλός. Πες μου γιά ποιό λόγο δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ το εξής απλό. Οι περισσότεροι από μας έχουμε ταξιδέψει στη δυτική Ευρώπη. Προβλήματιστήκαμε ποτέ στα σοβαρά, πως είναι δυνατόν, η Ελλάδα και το Βέλγιο να βρίσκονται στην ίδια οικονομική οικογένεια ? Μη μου πεις ότι δεν ήταν αξιοπερίεργο ! Πήγαμε, μετά το ταξίδι στο Βέλγιο, στο μαξιλάρι μας πριν κοιμηθούμε και ξενυχτήσαμε με τη σκέψη ότι κάτι κάνουμε λάθος σε τούτη τη γωνιά της ευρωζώνης ? Φοβάμαι πως δεν το κάναμε οι περισσότεροι. Αρα δεν πήραμε χαμπάρι ότι ήμασταν πολύ άρρωστοι.
Επρεπε να μας στείλουν οι αγορές αδιάβαστους γιά να μάθουμε τι συνέβαινε σε αυτή τη χώρα ? Δεν ξέραμε ? Πιστεύαμε τους προσινομπλέ που μιλάγανε γιά "την ισχυρή Ελλάδα" ? Μπράβο μας. Ποιός φταίει για αυτό ? Ανήλικα έχει μόνο τούτος ο τόπος ? Οσοι πίστεψαν το "λεφτά υπάρχουν", αγράμματοι είναι ?
Λοιπόν, έχουμε προ πολλού παραδεχτεί όλοι ότι το φάρμακο είναι λανθασμένο γιά την περίπτωσή μας. Ο γιατρός όμως είναι πολύ έμπειρος (τροϊκα) και το ξέρει εδώ και πολύ καιρό αυτό. Θα την αλλάξει αισθητά την συνταξή μόλις γίνουμε πιό συνεργάσιμοι ασθενείς. Και γιά κόψω τις παρομοιώσεις, ξαναλέω πως ασθενής είναι ο λαός που ενσαρκώνει την οικονομία μας, όχι η πολιτική ηγεσία του. Αυτή είναι άχρηστη, καταργήθηκε ήδη από την τρόΙκα, η συνέχεια της θεραπείας περνάει εξ ολοκλήρου στα χέρια των ξένων πιά. Ας προσέχαμε. Πέρασαν και σοβαροί άνθρωποι από την πολιτική σκηνή αλλά έλεγαν δυσάρεστα πράγματα και τους μαυρίσαμε. Σωστά ?
Ελεύθερη χώρα είμαστε, αν δεν μας αρεσει η συνταγή του επιστημονα γιατρού, υπάρχουν και οι γυρολόγοι κομπογιαννίτες, υπάρχουν και η μάγοι της φυλής ζουλου, διαθέτουν αρίστης ποιότητος ξόρκια, ας διαλέξουμε τι προτιμάμε. Επειδή γύρω μου ακούω την πλειοψηφία να επιμένει ότι μιά χαρά ήμασταν και η ρουφιάνα η τρόικα μας χάλασε το κέφι, no problem, ας κάνουμε τη βουτιά στο κενό. Είναι ηρωική πραξη, αλλά όχι έξυπνη.
Και ένα τελευταίο. Προτείνω να αναβάλλουμε το κρέμασμα στο Σύνταγμα των 5 - 10.000 πρασινομπλέ που τα φαγανε, γιά το φθινόπωρο. Το θεάμα θα είναι αντιαισθητικό γιά τους τουρίστες, από το λίγο συνάλλαγμα των οποίων θα μπορέσουμε να εισαγουμε το ελάχιστο πετρέλαιο που θα κάψουμε τον ερχόμενο χειμώνα.