Σελίδα 68 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 1858666768697078118 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 671 έως 680 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεχόμαστε όλοι οτι το φαγοπότι ήταν χωρίς προηγούμενο?
    δεχόμαστε επίσης ολοι, οτι το βλέπαμε και δεν είπαμε κουβέντα?

Το ΜΤΣ, έχασε τα λεφτά του σε μια νυχτα επειδή τα έβαλαν στο ΧΑΑ
    το ΙΚΑ εχασε τα λεφτά του σε μια νύχτα επειδή τα πήραν ομόλογα
    το ΤΕΒΕ άστο... αυτοί τα τρώνε μόνοι τους.

το ότι το βλέπαμε να γίνεται μπροστά μας και δεν σηκωθήκαμε να τους πλακώσουμε στις σφαλιάρες, είναι δικό τους θέμα ή κυρίως δικό μας?

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει πλέον να αρχίσουν να πέφτουν σφαλιάρες.

Πρέπει να γίνουμε συμμέτοχοι στην διακυβέρνηση και όχι παθητικοί αποδέκτες αποφάσεων.

Ο καθένας απο τη θέση του.
    απλα να θυμισω χωρις να κανω τον εξυπνακια οτι μονο κατι παλιοσυνταξιουχοι εβγαιναν ακομματιστοι στα πεζοδρομια (φυσικα στα καναλια ποιον να φωναξουνε απο αυτους?) και δεν διναμε καμια σημασια..δυστυχως/...

Ασχετο....
    Μπορει καποιος εστω με π.μ να μου εξηγησει γιατι ζοριστηκε το ΚΚΕ απο το κινημα της πατατας??
    Αλλα καιει το θεμα αστο.....

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

ζορίστηκαν τα σωματεία φαίνεται, και η μαμά βγήκε να υπερασπίσει τα παιδιά της.
    έτσι. για να βλέπουν μερικοί, πόσο σοβαρή παράταξη είναι η συγκεκριμένη.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

3. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Stathis (05-03-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Σταματη οι σφαλιαρες πρεπει να πεσουν στις εκλογες.... αλλα και εκει παλι τα ιδια σκατα θα εχουμε και εδω ειμαστε!
    Το συμπερασμα ειναι οτι ειμαστε ασχημη φαρα... και οτι κακο μας ερχεται το αξιζουμε!Ο συνταξιουχος που τωρα πληρωνοντας το χαρατσι στη ΔΕΗ δεν ειχε να φαει, και πηγε χθες να παρει τα φαρμακα και τα πληρωσε βερεσε, αυριο θα ψηφισει Πασοκ γιατι παντα ψηφιζε... το ασχημο δεν ειναι ο συνταξιουχος βεβαια γιατι οι ανθρωποι μετα απο καποια ηλικια δεν καταλαβαινουν, το ασχημο ειναι η γενια μου και η γενια σας που σε μερικους δεν εχει αλλαξει τπτ!
    Ποιος απο σας δεν πληρωσε το χαρατσι της Δεη? ποιος απο σας δεν πληρωσε την εκτακτη εισφορα κεφαλικου φορου?
    Ολα αυτα ειναι ενα συμπερασμα οτι δεν υπαρχει συλλογικη δραση-αντιδραση! Αν υπηρχε μια σταση πληρωμων των εκτακτων εισφορων στο 85-90% τι θα γινοταν?
    το ρευμα ειδατε οτι δεν το εκοψαν οπως απειλουσαν στην αρχη!

5. The Following User Says Thank You to spar@ For This Useful Post:

Panos 316T (06-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

σταματη κοιταξε να δεις, δεν διαφωνω στα περισσοτερα απο τα παραπανω, αλλα να συμφωνησουμε στο μετρημα.

τερμα λοιπον η γενια των 700 ευρω, απο σημερα γινεται γενια των 1400 ευρω.
    τοσο κοστιζει το μηνα (επι 14 δια 12).
    τα μισα τα παιρνει το κρατος?
    τι να κανουμε, δεν τον εβγαλα εγω το νομο.
    εγω προτεινα να υπαρχει πληρης ελευθερια στην ασφαλιση.
    οποιος θελει να επιλεγει που θα ασφαλιστει.
    αν δεν θελει και προτιμαει να πεθανει στην ψαθα, δικαιωμα του και αυτο.
    αυτο ομως δεν γινεται καθως απο τη μια θα κατερρεαν τα ταμεια και απο την αλλη δεν θα υπηρχε το περιθωριο της λαμογιας.
    και απο τους εργοδοτες που χρωστανε και δεν τα δινουν ποτε οπως λες κι εσυ, αλλα και απο το κρατος και τους εκπροσωπους του που τα κλεβουν.

το δικο μου σκεπτικο βασιζεται στο οτι ο εργαζομενος εξεταζει οπου παει τα καθαρα του. τα μικτα ελαχιστοι (και ως επι το πλειστον υψηλα αμοιβομενοι) τα υπολογιζουν.
    επισης καθε χρονο οι ασφαλιστικες εισφορες αυξανονται.
    περνει αυξηση ο εργαζομενος, ή απλα ριχνει παραπανω λ7 ο εργοδοτης στο τρυπιο βαρελι που λεγεται ελληνικο ασφαλιστικο?
    το κοστος της επιχειρησης δεν αυξανεται (και μαλιστα ανελαστικα)? απο που θα τα ισοσταθμισει, μεγαλωνει η αγορα καθε χρονο?
    για τις αυξησεις αυτες παρεχεται καποια εξτρα υπηρεσια?

εγω ξεκινησα στο ταε το '99 (πριν ειχα ικα και ταυσυτ απο το 87) δινοντας 50 χιλιαρικα το μηνα, σημερα εχω φτασει στα 800 ευρω (δουλεψω δε δουλεψω, βγαλω δε βγαλω).
    τι παραπανω μου προσφερεται για την παραπανω αυξηση?
    συνταξη ποτε θα παρω?
    οταν συμπληρωσω 35 χρονια (σε 10 χρονια απο τωρα δηλαδη)?
    και ποσο θα παρω, 500 ευρω?
    ποσο δινει το τεβε (που απορρόφησε το ταε)?
    η μανα μου παιρνει 400 ευρω απο τον οαεε (τεβε-ταε) μετα απο 35 χρονια.
    οπως λες ουτε ξερω ποσα εδωσε.
    εφ΄επαξ?
    εδω γελανε ε?
    και μη μου πεις τι εφ απαξ να παει ο επιχειρηματιας.
    διοτι οσοι ειναι ασφαλισμενοι στο οαεε δεν ειναι βιομηχανοι.
    το 99,9% ειναι αυτο-απασχολουμενοι μελλοντικοι χαληλοσυνταξιοχοι της πεινας.

δεν ειχαν την τυχη (ή τα προσοντα) να μπουν σε τραπεζα, ουτε στη δεη, ή σε καποια αλλη ευγενη υπηρεσια, οπου εργαζομενοι που κατεβαλαν στη ιδια προσπαθεια στη διαρκεια του εργασιακου βιου τους (με την ασφαλεια μαλιστα της μονιμοτητας), παιρνουν πενταπλασιες και πανω συνταξεις.

και θα μου πεις εδω, οτι δικαια γινεται αυτο διοτι εδιναν περισσοτερες εισφορες.
    εδω ειναι λοιπον αυτο που λεω εγω. ποιος τις εδινε τις εισφορες, ο εργαζομενος απο το μισθο του, ή το κρατος (= οι υπολοιποι φορολογουμενοι)?

αν υποθεσουμε οτι τις εδινε ο εργαζομενος, τοτε αυτο αποτελει σκανδαλο.
    για ποιο λογο ενας ηλεκτρολογος οταν δουλευει σε ιδιωτικη εταιρια να παιρνει μικτα ας πουμε 1500, ενω αν δουλευει στη δεη 3000?
    γιατι ενας λογιστης αν δουλευει σε τραπεζα να παιρνει μικτα 4 χιλιαρικα, ενω στον ιδιωτικο τομεα 2?

γιατι απλα τα "ρετιρε" τα λεγομενα, τα "ευγενη" ειναι μασωνια, οι ιδιοι οι πρωην συνδικαλιστες γιναν υπουργοι και τα νομοθετησαν οπως τους συνεφερε ή απλα τα δωσανε με πελατειακα κριτηρια σε καθε συντεχνια που εκβιαζε και εκλεινε δρομους.

οπως ειπε και ο αρης, ο ελ. επαγγελματιας (που σαφως θελει να αυξησει το κερδος του, δεν ειναι εκκλησια) τι μπορει να κανει, να κανει απεργια για να πεσουν οι εργοδοτικες εισφορες και να ανεβουν τα περιθωρια κερδους του?
    και ομως, αν ανηκει σε καποια συντεχνια με δυναμη (φαρμακοποιος, ταξιτζης, φοτηγατζης, δικηγορος, συμβολαιογραφος, μηχανικος κλπ κλπ) μπορει να το κανει.
    γι αυτο πληρωσουμε την αθηνα-θεσσαλονικη πιο ακριβα απο το αθηνα-μοναχο.

και για να συνεχισω για ποιο λογο να πληρωνω δημοσιεσυση ισολογισμου ενα 500αρικο για ενα τεταρτο σελιδας συνοικιακης εφημεριδας, για ποιο λογο να πληρωνω υποχρεωτικη συνδρομη σχεδον χιλιαρικο στον κυριο μιχαλο, πραγμα που δεν μου χρειαζεται?
    γιατι προφανως αν δεν πληρωθουν αυτα τα χρηματα θα κλεισουν οι μικρες εφημεριδες, θα κλεισουν και τα επιμελητηρια και θα μεινει κοσμος στο δρομο.

παλι εγω θα φταιω γι αυτο ε?

οπως ειπε ο θωμας οποιος εχει επιχειρηση και δεν ειναι κλεφτης, γινεται τετραγωνος ο κωλος του καθε χριστουγεννα και πασχα με τις διπλες μισθοδοσιες και τις διπλες εισφορες.

αλλα τι μας νοιαζει ε? αν δεν μπορει ας κλεισει...
    να φυγουν οι ληστρικες επιχειρησεις να μπουνε ολοι στο δημοσιο, τη δεη και τις τραπεζες...
    σωστα ειναι μια λυση κι αυτη...

7. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

aristent (05-03-12), Leonidas_E39 (06-03-12), PANOS-E60 (06-03-12), Stamatis (05-03-12), Thomelef (05-03-12), Κωνσταντίνος (06-03-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σταματη οι σφαλιαρες πρεπει να πεσουν στις εκλογες.... αλλα και εκει παλι τα ιδια σκατα θα εχουμε και εδω ειμαστε!
    Το συμπερασμα ειναι οτι ειμαστε ασχημη φαρα... και οτι κακο μας ερχεται το αξιζουμε!Ο συνταξιουχος που τωρα πληρωνοντας το χαρατσι στη ΔΕΗ δεν ειχε να φαει, και πηγε χθες να παρει τα φαρμακα και τα πληρωσε βερεσε, αυριο θα ψηφισει Πασοκ γιατι παντα ψηφιζε... το ασχημο δεν ειναι ο συνταξιουχος βεβαια γιατι οι ανθρωποι μετα απο καποια ηλικια δεν καταλαβαινουν, το ασχημο ειναι η γενια μου και η γενια σας που σε μερικους δεν εχει αλλαξει τπτ!
    Ποιος απο σας δεν πληρωσε το χαρατσι της Δεη? ποιος απο σας δεν πληρωσε την εκτακτη εισφορα κεφαλικου φορου?
    Ολα αυτα ειναι ενα συμπερασμα οτι δεν υπαρχει συλλογικη δραση-αντιδραση! Αν υπηρχε μια σταση πληρωμων των εκτακτων εισφορων στο 85-90% τι θα γινοταν?
    το ρευμα ειδατε οτι δεν το εκοψαν οπως απειλουσαν στην αρχη!
    άσχημη φάρα? γιατί δεν λές κωλοφάρα.
    εδώ είχα μια κουβέντα σήμερα με τον πατέρα μου για τους επίτροπους που θα μας ελέγχουν, και μου είπε τοο εξής.
    θα κάνουν δουλειά, ή θα τους κάνουν οι δικοί μας σαν τα μούτρα τους? αυτοί οι άνθρωποι αγόρι μου έχουν μάθει να δουλεύουν, και να παίρνουν τον μισθό τους. ας έρθουν απο'δω να τους πάνε οι δικοί μας στα μπουζούκια και στις πουτ@νες, και θα σου πώ εγώ.
    θα κοιταχτούν, και το πρώτο πράγμα που θα πούν είναι...ρεσυ, εδώ είναι η ζωή. όσο το σκέφτομαι απο το πρωί, τσατίζομαι. πάλι δίκιο έχει ο μπάρμπας ρε γμτ.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

9. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

aristent (05-03-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    ακριβώς για όλα αυτά που ανέφερε ο σπάρο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
    αυτά που υποτίθεται ότι πληρώνει ο εργοδότης για τον εργαζόμενο, τα καρπώνονται άλλοι.
    να γίνει καλύτερο. οκ συμφωνούμε...πως θα γίνει καλύτερο όμως? με καλό ξεσκαρτάρισμα. ξεσκαρτάρισμα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις όμως, σημαίνει ότι το στέλνεις στα αζήτητα μαζί με αυτούς που είναι μέσα.
    όλα αυτά που έχουν δουλευτεί και πληρωθεί τι γίνονται? τα ξεχνάμε? δεν νομίζω.
    Θωμα ειναι αυτο που ελεγα και πιο παλια ειναι τα καλα και συμφεροντα...
    τι ειναι πιο ευκολο και δεν ενοχλει να κοψουμε απο 10% σε ολους? ή να κοψουμε 10 συνταξεις απο "μεγαλα κεφαλια"?
    ποιος θα κατσει τωρα να δει ποιος αξιζει να παιρνει συνταξη? αφου και οταν θα γινει το ξεσκαρταρισμα θα πεσει το τηλεφωνο και θα ακουστει ¨"Μακη το νου σου μην κανεις καμια μ..κια"..
    Και ας παμε αλλου, σε ποιον απο τους μεγαλοοφειλετες δεσμευτηκε περιουσια ή χρηματα?, οι πιο ατυχοι πηγαν 2 μερες εκπαιδευτικη εκδρομη.. π.χ Lak
    αν χρωσταγα εγω θα μου επαιρναν μεχρι και το φτυαρι!
    Ποιος απ τους πολιτικους που "ροκανισε" με αποδειξεις δεσμευτηκε η περιουσια του?
    Ποιος απο τους πολιτικους που ειχανε χρηματα στο εξωτερικο δεσμευτηκαν? 2 βδομαδες μας κοροιδευαν αν καταλαβατε καλα!
    Ξερετε τι ηταν πιο ευκολο? απ το να κανουν ολα αυτα να βαλουν χαρατσια...
    π...νε εναν λαο ανελεητα αντι να π..ξουν 1000ατομα...
    το αποτελεσμα σε αριθμους ειναι ιδιο!

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    απλα να θυμισω χωρις να κανω τον εξυπνακια οτι μονο κατι παλιοσυνταξιουχοι εβγαιναν ακομματιστοι στα πεζοδρομια (φυσικα στα καναλια ποιον να φωναξουνε απο αυτους?) και δεν διναμε καμια σημασια..δυστυχως/...

Ασχετο....
    Μπορει καποιος εστω με π.μ να μου εξηγησει γιατι ζοριστηκε το ΚΚΕ απο το κινημα της πατατας??
    Αλλα καιει το θεμα αστο.....
    Πιθανόν γιατί δεν το οργάνωσε το ίδιο...
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

12. The Following 4 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

katsaraios (05-03-12), Stamatis (05-03-12), Stathis (05-03-12), Κωνσταντίνος (06-03-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    τερμα λοιπον η γενια των 700 ευρω, απο σημερα γινεται γενια των 1400 ευρω.
    l:
    Λέμε ακριβώς τα ίδια. (πρωτότυπο)

Αυτό λέω και εγώ.
    Να γίνει συνείδηση ότι δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ, αλλά των 1.400 και να αναρωτηθεί αυτή η γενιά, ΠΟΥ είναι τα υπόλοιπα 700 που δεν είναι στην τσέπη της.

14. The Following 3 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

Leonidas_E39 (06-03-12), Stathis (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αυτό λέω και εγώ.
    Να γίνει συνείδηση ότι δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ, αλλά των 1.400 και να αναρωτηθεί αυτή η γενιά, ΠΟΥ είναι τα υπόλοιπα 700 που δεν είναι στην τσέπη της.
    Για να εχεις την σουπερ ντουπερ ασφαλιση μελλοντικα στο ελληνικο κρατος!!
    Οπου σκας το 700αρι το διμηνο στο πολυαγαπημενο τεβε και παιρνεις τηλ τον γιατρο σημερα για να σε κανονισει ραντεβου τον απριλιο!!Και θα σε εξηπηρετησει με ενα πλατυ χαμογελο λες και κανει αγγαρεια!!

-------------------

16. The Following 2 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

Panos 316T (06-03-12), Stamatis (05-03-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Αυτό λέω και εγώ.
    με την ιδια λογικη μην παραπονεθει κανεις για την βενζινη και για την ακριβεια γενικα στα σουπερμαρκετ κλπ, να δει ποσο εχει το βαρελι το πετρελαιο και ποσο ειχε προπερσι... και καθε φορα που βαζει 50αρικο να θυμαται οτι δινει 25 ευρο στον βενζινα και 25 στο κρατος! το ιδιο και στα μαρκετ λογο ΦΠΑ.

Σελίδα 68 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 1858666768697078118 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP