Σελίδα 67 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 1757656667686977117 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 661 έως 670 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Rides
    0

Προεπιλογή

Στάθη, μισθός του υπαλλήλου είναι οι μεικτές του αποδοχές + οι εισφορές σου.

Ενας υπάλληλος σου κοστίζει ακριβώς όσα βγάζεις απο την τσέπη σου.

Είτε το μερίδιο σου στο ταμείο το πληρώνεις εσύ, είτε το πληρώνει αυτός, απο την τσέπη σου τα ίδια χρήματα θα βγουν.

Αυτό που πρέπει να γίνει σε όλους όσους είμαστε υπάλληλοι συνείδηση, είναι πως συνεισφέρουμε είτε απ ευθείας είτε αναγκαστικά (μέσω του εργοδότη) ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία και το κράτος, που πολλές φορές αγγίζει το 50% των χρημάτων που "ονομαστικά" αμείβεται η εργασία μας.

Συνοψίζω με νούμερα.
    Ενας μεικτός ονομαστικός 2.500 ευρώ μας δίνει (με τα δώρα και τα επιδόματα) ετήσιες αποδοχές 35.000 ευρώ.
    Από αυτά αφαιρούνται 5.700 ευρώ, που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο εργαζόμενος και πάνε στο ασφαλιστικό ταμείο.
    Επιπλέον ο εργοδότης στο ποσό των 35.000 ευρώ πληρώνει 29,56% εισφορές επίσης στο ασφαλιστικό ταμείο (10.500 αν τα υπολογίζω σωστά.
    Οπότε ο υπάλληλος έχει μισθό 45.000 ευρώ.
    Απο τις 45.000 ευρώ λοιπόν, οι 16.200 πάνε στην κοινωνική ασφάλιση και ακόμα 8.000 πάνε στους απ ευθείας φόρους.
    Ο υπάλληλος λοιπόν παίρνει 20.000 ευρώ στην τσέπη.

Το ερώτημα είναι, ανεξάρτητα ποιός "θεωρητικά" τα πληρώνει, είναι λογικό το 50% του εισοδήματός μας να πηγαίνει σε ένα άπατο πηγάδι;

Είναι λογικό ο εργοδότης να έχει τη δυνατότητα να ΜΗΝ πληρώσει το δικό του (ονομαστικά μερίδιο) στο ΙΚΑ ας πούμε, ενώ ο υπάλληλος το κάνει κάθε μήνα?

Ποιόν εξυπηρετεί κάτι τέτοιο?
    Τον υπάλληλο που πληρώνει ή τον εργοδότη που το κλέβει από τον υπάλληλο και το κράτος?

Εχω, και έχεις δουλέψει για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
    Ας πούμε λοιπόν, ότι απο το 86/87 που έχουμε ένσημα, ότι έχουμε μέχρι σήμερα δώσει, (τυπικά για την υπόθεση, γιατί είναι πολλά παραπάνω) 500 ευρώ το μήνα εισφορές.
    Αυτό μας κάνει 190.000 ευρώ.

Σύνταξη δηλαδή 190 μηνών ένα χιλιάρικο το μήνα.
    16 χρόνια δηλαδή.
    Στην ηλικία μας.
    Αν το πάμε σε πλήρη σύνταξη, τότε στα 65 μας με 20 χρόνια ζωή ακόμα αφήνουμε και ένα υπολειμματικό 100.000 και βάλε για το ταμείο.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, εγώ προσωπικά με τα σημερινά δεδομένα, θα αφήσω ένα κομπόδεμα στο κράτος, πάνω απο 200.000.

Αντί να λέμε πόσα μας κοστίζει direct ο υπάλληλος στο Ταμείο, θα έπρεπε να ρωτάμε γιατί αυτό το ταμείο πρέπει να περιθάλψει τσάμπα τον κάθε σκατοαλβανό, ουκρανό, τσετσένο και πακιστανό, που έρχεται κάνει 50 μεροκάματα το χρόνο και τον πληρώνουμε μια ζωή επειδή όλα αυτά τα σκατά που σέρνει μέσα του και έφερε απο τη γαμωχώρα του στο τέλος θα φάνει και αυτόν και τα λεφτά μας και τα "δικά σου" λεφτά και του κράτους.

Επίσης, για την συζήτηση που έχει ανοίξει και μιας και πρέπει για άλλη μια φορά να βλέπουμε ή άσπρο, ή μαύρο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει το ΙΚΑ να σηκώνει όλο το βάρος των βρωμιάρηδων και να μην πάρει ένα μέρος ας πούμε και το ΤΕΒΕ, ή το Ταμείο Μηχανικών, μιας και από όσο ξέρω, στη δικιά μου δουλειά τουλάχιστον, δεν έχω πάρει κανέναν βρωμιάρη για μεροκάματο.

Για όσους πάλι αρχίσουν τα "συμπαθητικά" PM όλων των αποχρώσεων, ναι είμαι φασιστάκι, ρατσιστής, καπιτάλας πουλημένος, Πασόκος βαμμένος και φυσικά κομμoυνίσταρος καθώς ο κάθε ένας ερμηνεύει όπως του καπνίσει τον κάθε διάλογο που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ για να καταλήξουμε στο ΣΩΣΤΟ που μπορεί να μην είναι και στην τελική η δική μας άποψη.

Ενα πράγμα που έχω καταλάβει - και δεν μιλάω πιά στον φίλο μου τον Στάθη, με τον οποίο μπορούμε να σκοτωθούμε και μετά να πάμε βόλτα στην Κηφισιά- είναι πως έξυπνος είναι ο άνθρωπος που ακούει πολύ και αλλάζει γνώμη.

και αυτό προσπαθούμε.
    Να πούμε τι πιστεύουμε και να οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα.
    χωρίς παρωπίδες.

Αυτά

ρε γμτ κάθε φορά λέω να γράφω μόνο για μαλκιες αλλά δεν κρατιέμαι.
    το έχω στο αίμα μου να γράφω σεντόνια.

(και να τα "ακούω" σε PM ύστερα)

2. The Following 13 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

bakalos (05-03-12), gant (05-03-12), GiannisRob (06-03-12), katsaraios (05-03-12), Lambros46 (05-03-12), Leonidas_E39 (06-03-12), Monsta (06-03-12), Nikos (05-03-12), Panos 316T (06-03-12), PANOS-E60 (06-03-12), Samaro (05-03-12), Skyline_IS (05-03-12), tamtamcafe (06-03-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγώ πάλι δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να υπάρχουν αυτά τα ταμεία, και να μην υπάρχει σύστημα αυτασφάλισης.
    αναλογικά με ιδιωτικά προγράμματα, οι εισφορές που εισπράτουν τα ταμεία, είναι μακράν τραγικά.
    το χειρότερο απ'όλα φυσικά, είναι ότι δεν καλύπτουν τπτ.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

katsaraios (05-03-12)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγώ πάλι δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να υπάρχουν αυτά τα ταμεία, και να μην υπάρχει σύστημα αυτασφάλισης.
    αναλογικά με ιδιωτικά προγράμματα, οι εισφορές που εισπράτουν τα ταμεία, είναι μακράν τραγικά.
    ουτε καλυπταν ποτε κατι αξιοπρεπες......δεν υπαρχει καμμια λογικη πλεον στην εξυπηρετηση των ασφαλισμενων ....ακου οι πρωτοι 50 εξεταζονται δωρεαν!!!!..... και οι υπολοιποι τι?....να αρρωστησουν απο εβδομαδα???

6. The Following 3 Users Say Thank You to aristent For This Useful Post:

Monsta (06-03-12), Panos 316T (06-03-12), Thomelef (05-03-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    γιατί να καταργήσουμε κάτι και να μην το κάνουμε καλύτερο Θωμά?

Μια χαρά βγαίνουν τα ταμεία με ένα σωστό έλεγχο, μα νοικοκυρεμένη διαχείριση και πάνω απο όλα χωρίς παράσιτα.

8. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

Bitz (05-03-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    γιατί να καταργήσουμε κάτι και να μην το κάνουμε καλύτερο Θωμά?

Μια χαρά βγαίνουν τα ταμεία με ένα σωστό έλεγχο, μα νοικοκυρεμένη διαχείριση και πάνω απο όλα χωρίς παράσιτα.
    Αν καταργηθούν, τότε ποιανού τα αποθεματικά θα τοποθετούνται σε εντοκα γραμμάτια δημοσίου ;

10. The Following 4 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

katsaraios (05-03-12), Panos 316T (06-03-12), Stamatis (05-03-12), Κωνσταντίνος (06-03-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Σταματη εχεις δικιο σε αυτο που λες... αλλα η κατασταση εχει επιβαρυνθει στα ταμεια και απο αλλους παραγωντες οπως
    α) συνταξεις σε ανθρωπους που δεν δουλεψαν ποτε αλλα βρεθηκαν με συνταξη
    β) συνταξεις με πολλα μηδενικα σε ανθρωπους π.χ της ερτ/τραπεζικους κλπ
    γ) αναπηρικες συνταξεις σε ανθρωπους που ειναι καλυτερα και απο σενα
    δ) και ανθρωποι που παιρνουν καμια 10αρια συνταξεις... π.χ πολιτικοι (συνταξη απο επαγγελμα που εκτελουσε πριν, συνταξη επειδη περασε απο δημοτικο συμβουλειο, συνταξη υπουργου, συνταξη επειδη εκλασε και χεστηκε, συνταξη επειδη πηρε συνταξη)
    οσο για τους αλλους τα λες πολυ καλα, απλα καντε μια βολτα απο νοσοκομεια που ειναι τιγκα σε ακρωτηριασμενους πακιστανους ντιλιβεραδες, και τσιγγανους που οχι ξερουν τι σημαινει ασφαλεια, αλλα ουτε καν ταυτοτητα!

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Angry

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σταματη εχεις δικιο σε αυτο που λες... αλλα η κατασταση εχει επιβαρυνθει στα ταμεια και απο αλλους παραγωντες οπως
    α) συνταξεις σε ανθρωπους που δεν δουλεψαν ποτε αλλα βρεθηκαν με συνταξη
    β) συνταξεις με πολλα μηδενικα σε ανθρωπους π.χ της ερτ/τραπεζικους κλπ
    γ) αναπηρικες συνταξεις σε ανθρωπους που ειναι καλυτερα και απο σενα
    δ) και ανθρωποι που παιρνουν καμια 10αρια συνταξεις... π.χ πολιτικοι (συνταξη απο επαγγελμα που εκτελουσε πριν, συνταξη επειδη περασε απο δημοτικο συμβουλειο, συνταξη υπουργου, συνταξη επειδη εκλασε και χεστηκε, συνταξη επειδη πηρε συνταξη)
    οσο για τους αλλους τα λες πολυ καλα, απλα καντε μια βολτα απο νοσοκομεια που ειναι τιγκα σε ακρωτηριασμενους πακιστανους ντιλιβεραδες, και τσιγγανους που οχι ξερουν τι σημαινει ασφαλεια, αλλα ουτε καν ταυτοτητα!
    παράσιτα δηλαδή?

τα ίδια λέμε.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν καταργηθούν, τότε ποιανού τα αποθεματικά θα τοποθετούνται σε εντοκα γραμμάτια δημοσίου ;
    δεχόμαστε όλοι οτι το φαγοπότι ήταν χωρίς προηγούμενο?
    δεχόμαστε επίσης ολοι, οτι το βλέπαμε και δεν είπαμε κουβέντα?

Το ΜΤΣ, έχασε τα λεφτά του σε μια νυχτα επειδή τα έβαλαν στο ΧΑΑ
    το ΙΚΑ εχασε τα λεφτά του σε μια νύχτα επειδή τα πήραν ομόλογα
    το ΤΕΒΕ άστο... αυτοί τα τρώνε μόνοι τους.

το ότι το βλέπαμε να γίνεται μπροστά μας και δεν σηκωθήκαμε να τους πλακώσουμε στις σφαλιάρες, είναι δικό τους θέμα ή κυρίως δικό μας?

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει πλέον να αρχίσουν να πέφτουν σφαλιάρες.

Πρέπει να γίνουμε συμμέτοχοι στην διακυβέρνηση και όχι παθητικοί αποδέκτες αποφάσεων.

Ο καθένας απο τη θέση του.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

aristent (05-03-12), Panos 316T (06-03-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

ακριβώς για όλα αυτά που ανέφερε ο σπάρο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
    αυτά που υποτίθεται ότι πληρώνει ο εργοδότης για τον εργαζόμενο, τα καρπώνονται άλλοι.
    να γίνει καλύτερο. οκ συμφωνούμε...πως θα γίνει καλύτερο όμως? με καλό ξεσκαρτάρισμα. ξεσκαρτάρισμα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις όμως, σημαίνει ότι το στέλνεις στα αζήτητα μαζί με αυτούς που είναι μέσα.
    όλα αυτά που έχουν δουλευτεί και πληρωθεί τι γίνονται? τα ξεχνάμε? δεν νομίζω.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Σελίδα 67 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 1757656667686977117 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP