Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Στάθη, μισθός του υπαλλήλου είναι οι μεικτές του αποδοχές + οι εισφορές σου.

Ενας υπάλληλος σου κοστίζει ακριβώς όσα βγάζεις απο την τσέπη σου.

Είτε το μερίδιο σου στο ταμείο το πληρώνεις εσύ, είτε το πληρώνει αυτός, απο την τσέπη σου τα ίδια χρήματα θα βγουν.

Αυτό που πρέπει να γίνει σε όλους όσους είμαστε υπάλληλοι συνείδηση, είναι πως συνεισφέρουμε είτε απ ευθείας είτε αναγκαστικά (μέσω του εργοδότη) ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία και το κράτος, που πολλές φορές αγγίζει το 50% των χρημάτων που "ονομαστικά" αμείβεται η εργασία μας.

Συνοψίζω με νούμερα.
    Ενας μεικτός ονομαστικός 2.500 ευρώ μας δίνει (με τα δώρα και τα επιδόματα) ετήσιες αποδοχές 35.000 ευρώ.
    Από αυτά αφαιρούνται 5.700 ευρώ, που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο εργαζόμενος και πάνε στο ασφαλιστικό ταμείο.
    Επιπλέον ο εργοδότης στο ποσό των 35.000 ευρώ πληρώνει 29,56% εισφορές επίσης στο ασφαλιστικό ταμείο (10.500 αν τα υπολογίζω σωστά.
    Οπότε ο υπάλληλος έχει μισθό 45.000 ευρώ.
    Απο τις 45.000 ευρώ λοιπόν, οι 16.200 πάνε στην κοινωνική ασφάλιση και ακόμα 8.000 πάνε στους απ ευθείας φόρους.
    Ο υπάλληλος λοιπόν παίρνει 20.000 ευρώ στην τσέπη.

Το ερώτημα είναι, ανεξάρτητα ποιός "θεωρητικά" τα πληρώνει, είναι λογικό το 50% του εισοδήματός μας να πηγαίνει σε ένα άπατο πηγάδι;

Είναι λογικό ο εργοδότης να έχει τη δυνατότητα να ΜΗΝ πληρώσει το δικό του (ονομαστικά μερίδιο) στο ΙΚΑ ας πούμε, ενώ ο υπάλληλος το κάνει κάθε μήνα?

Ποιόν εξυπηρετεί κάτι τέτοιο?
    Τον υπάλληλο που πληρώνει ή τον εργοδότη που το κλέβει από τον υπάλληλο και το κράτος?

Εχω, και έχεις δουλέψει για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
    Ας πούμε λοιπόν, ότι απο το 86/87 που έχουμε ένσημα, ότι έχουμε μέχρι σήμερα δώσει, (τυπικά για την υπόθεση, γιατί είναι πολλά παραπάνω) 500 ευρώ το μήνα εισφορές.
    Αυτό μας κάνει 190.000 ευρώ.

Σύνταξη δηλαδή 190 μηνών ένα χιλιάρικο το μήνα.
    16 χρόνια δηλαδή.
    Στην ηλικία μας.
    Αν το πάμε σε πλήρη σύνταξη, τότε στα 65 μας με 20 χρόνια ζωή ακόμα αφήνουμε και ένα υπολειμματικό 100.000 και βάλε για το ταμείο.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, εγώ προσωπικά με τα σημερινά δεδομένα, θα αφήσω ένα κομπόδεμα στο κράτος, πάνω απο 200.000.

Αντί να λέμε πόσα μας κοστίζει direct ο υπάλληλος στο Ταμείο, θα έπρεπε να ρωτάμε γιατί αυτό το ταμείο πρέπει να περιθάλψει τσάμπα τον κάθε σκατοαλβανό, ουκρανό, τσετσένο και πακιστανό, που έρχεται κάνει 50 μεροκάματα το χρόνο και τον πληρώνουμε μια ζωή επειδή όλα αυτά τα σκατά που σέρνει μέσα του και έφερε απο τη γαμωχώρα του στο τέλος θα φάνει και αυτόν και τα λεφτά μας και τα "δικά σου" λεφτά και του κράτους.

Επίσης, για την συζήτηση που έχει ανοίξει και μιας και πρέπει για άλλη μια φορά να βλέπουμε ή άσπρο, ή μαύρο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει το ΙΚΑ να σηκώνει όλο το βάρος των βρωμιάρηδων και να μην πάρει ένα μέρος ας πούμε και το ΤΕΒΕ, ή το Ταμείο Μηχανικών, μιας και από όσο ξέρω, στη δικιά μου δουλειά τουλάχιστον, δεν έχω πάρει κανέναν βρωμιάρη για μεροκάματο.

Για όσους πάλι αρχίσουν τα "συμπαθητικά" PM όλων των αποχρώσεων, ναι είμαι φασιστάκι, ρατσιστής, καπιτάλας πουλημένος, Πασόκος βαμμένος και φυσικά κομμoυνίσταρος καθώς ο κάθε ένας ερμηνεύει όπως του καπνίσει τον κάθε διάλογο που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ για να καταλήξουμε στο ΣΩΣΤΟ που μπορεί να μην είναι και στην τελική η δική μας άποψη.

Ενα πράγμα που έχω καταλάβει - και δεν μιλάω πιά στον φίλο μου τον Στάθη, με τον οποίο μπορούμε να σκοτωθούμε και μετά να πάμε βόλτα στην Κηφισιά- είναι πως έξυπνος είναι ο άνθρωπος που ακούει πολύ και αλλάζει γνώμη.

και αυτό προσπαθούμε.
    Να πούμε τι πιστεύουμε και να οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα.
    χωρίς παρωπίδες.

Αυτά

ρε γμτ κάθε φορά λέω να γράφω μόνο για μαλκιες αλλά δεν κρατιέμαι.
    το έχω στο αίμα μου να γράφω σεντόνια.

(και να τα "ακούω" σε PM ύστερα)

2. The Following 13 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

bakalos (05-03-12), gant (05-03-12), GiannisRob (06-03-12), katsaraios (05-03-12), Lambros46 (05-03-12), Leonidas_E39 (06-03-12), Monsta (06-03-12), Nikos (05-03-12), Panos 316T (06-03-12), PANOS-E60 (06-03-12), Samaro (05-03-12), Skyline_IS (05-03-12), tamtamcafe (06-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

σταματη κοιταξε να δεις, δεν διαφωνω στα περισσοτερα απο τα παραπανω, αλλα να συμφωνησουμε στο μετρημα.

τερμα λοιπον η γενια των 700 ευρω, απο σημερα γινεται γενια των 1400 ευρω.
    τοσο κοστιζει το μηνα (επι 14 δια 12).
    τα μισα τα παιρνει το κρατος?
    τι να κανουμε, δεν τον εβγαλα εγω το νομο.
    εγω προτεινα να υπαρχει πληρης ελευθερια στην ασφαλιση.
    οποιος θελει να επιλεγει που θα ασφαλιστει.
    αν δεν θελει και προτιμαει να πεθανει στην ψαθα, δικαιωμα του και αυτο.
    αυτο ομως δεν γινεται καθως απο τη μια θα κατερρεαν τα ταμεια και απο την αλλη δεν θα υπηρχε το περιθωριο της λαμογιας.
    και απο τους εργοδοτες που χρωστανε και δεν τα δινουν ποτε οπως λες κι εσυ, αλλα και απο το κρατος και τους εκπροσωπους του που τα κλεβουν.

το δικο μου σκεπτικο βασιζεται στο οτι ο εργαζομενος εξεταζει οπου παει τα καθαρα του. τα μικτα ελαχιστοι (και ως επι το πλειστον υψηλα αμοιβομενοι) τα υπολογιζουν.
    επισης καθε χρονο οι ασφαλιστικες εισφορες αυξανονται.
    περνει αυξηση ο εργαζομενος, ή απλα ριχνει παραπανω λ7 ο εργοδοτης στο τρυπιο βαρελι που λεγεται ελληνικο ασφαλιστικο?
    το κοστος της επιχειρησης δεν αυξανεται (και μαλιστα ανελαστικα)? απο που θα τα ισοσταθμισει, μεγαλωνει η αγορα καθε χρονο?
    για τις αυξησεις αυτες παρεχεται καποια εξτρα υπηρεσια?

εγω ξεκινησα στο ταε το '99 (πριν ειχα ικα και ταυσυτ απο το 87) δινοντας 50 χιλιαρικα το μηνα, σημερα εχω φτασει στα 800 ευρω (δουλεψω δε δουλεψω, βγαλω δε βγαλω).
    τι παραπανω μου προσφερεται για την παραπανω αυξηση?
    συνταξη ποτε θα παρω?
    οταν συμπληρωσω 35 χρονια (σε 10 χρονια απο τωρα δηλαδη)?
    και ποσο θα παρω, 500 ευρω?
    ποσο δινει το τεβε (που απορρόφησε το ταε)?
    η μανα μου παιρνει 400 ευρω απο τον οαεε (τεβε-ταε) μετα απο 35 χρονια.
    οπως λες ουτε ξερω ποσα εδωσε.
    εφ΄επαξ?
    εδω γελανε ε?
    και μη μου πεις τι εφ απαξ να παει ο επιχειρηματιας.
    διοτι οσοι ειναι ασφαλισμενοι στο οαεε δεν ειναι βιομηχανοι.
    το 99,9% ειναι αυτο-απασχολουμενοι μελλοντικοι χαληλοσυνταξιοχοι της πεινας.

δεν ειχαν την τυχη (ή τα προσοντα) να μπουν σε τραπεζα, ουτε στη δεη, ή σε καποια αλλη ευγενη υπηρεσια, οπου εργαζομενοι που κατεβαλαν στη ιδια προσπαθεια στη διαρκεια του εργασιακου βιου τους (με την ασφαλεια μαλιστα της μονιμοτητας), παιρνουν πενταπλασιες και πανω συνταξεις.

και θα μου πεις εδω, οτι δικαια γινεται αυτο διοτι εδιναν περισσοτερες εισφορες.
    εδω ειναι λοιπον αυτο που λεω εγω. ποιος τις εδινε τις εισφορες, ο εργαζομενος απο το μισθο του, ή το κρατος (= οι υπολοιποι φορολογουμενοι)?

αν υποθεσουμε οτι τις εδινε ο εργαζομενος, τοτε αυτο αποτελει σκανδαλο.
    για ποιο λογο ενας ηλεκτρολογος οταν δουλευει σε ιδιωτικη εταιρια να παιρνει μικτα ας πουμε 1500, ενω αν δουλευει στη δεη 3000?
    γιατι ενας λογιστης αν δουλευει σε τραπεζα να παιρνει μικτα 4 χιλιαρικα, ενω στον ιδιωτικο τομεα 2?

γιατι απλα τα "ρετιρε" τα λεγομενα, τα "ευγενη" ειναι μασωνια, οι ιδιοι οι πρωην συνδικαλιστες γιναν υπουργοι και τα νομοθετησαν οπως τους συνεφερε ή απλα τα δωσανε με πελατειακα κριτηρια σε καθε συντεχνια που εκβιαζε και εκλεινε δρομους.

οπως ειπε και ο αρης, ο ελ. επαγγελματιας (που σαφως θελει να αυξησει το κερδος του, δεν ειναι εκκλησια) τι μπορει να κανει, να κανει απεργια για να πεσουν οι εργοδοτικες εισφορες και να ανεβουν τα περιθωρια κερδους του?
    και ομως, αν ανηκει σε καποια συντεχνια με δυναμη (φαρμακοποιος, ταξιτζης, φοτηγατζης, δικηγορος, συμβολαιογραφος, μηχανικος κλπ κλπ) μπορει να το κανει.
    γι αυτο πληρωσουμε την αθηνα-θεσσαλονικη πιο ακριβα απο το αθηνα-μοναχο.

και για να συνεχισω για ποιο λογο να πληρωνω δημοσιεσυση ισολογισμου ενα 500αρικο για ενα τεταρτο σελιδας συνοικιακης εφημεριδας, για ποιο λογο να πληρωνω υποχρεωτικη συνδρομη σχεδον χιλιαρικο στον κυριο μιχαλο, πραγμα που δεν μου χρειαζεται?
    γιατι προφανως αν δεν πληρωθουν αυτα τα χρηματα θα κλεισουν οι μικρες εφημεριδες, θα κλεισουν και τα επιμελητηρια και θα μεινει κοσμος στο δρομο.

παλι εγω θα φταιω γι αυτο ε?

οπως ειπε ο θωμας οποιος εχει επιχειρηση και δεν ειναι κλεφτης, γινεται τετραγωνος ο κωλος του καθε χριστουγεννα και πασχα με τις διπλες μισθοδοσιες και τις διπλες εισφορες.

αλλα τι μας νοιαζει ε? αν δεν μπορει ας κλεισει...
    να φυγουν οι ληστρικες επιχειρησεις να μπουνε ολοι στο δημοσιο, τη δεη και τις τραπεζες...
    σωστα ειναι μια λυση κι αυτη...

4. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

aristent (05-03-12), Leonidas_E39 (06-03-12), PANOS-E60 (06-03-12), Stamatis (05-03-12), Thomelef (05-03-12), Κωνσταντίνος (06-03-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    τερμα λοιπον η γενια των 700 ευρω, απο σημερα γινεται γενια των 1400 ευρω.
    l:
    Λέμε ακριβώς τα ίδια. (πρωτότυπο)

Αυτό λέω και εγώ.
    Να γίνει συνείδηση ότι δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ, αλλά των 1.400 και να αναρωτηθεί αυτή η γενιά, ΠΟΥ είναι τα υπόλοιπα 700 που δεν είναι στην τσέπη της.

6. The Following 3 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

Leonidas_E39 (06-03-12), Stathis (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό λέω και εγώ.
    Να γίνει συνείδηση ότι δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ, αλλά των 1.400 και να αναρωτηθεί αυτή η γενιά, ΠΟΥ είναι τα υπόλοιπα 700 που δεν είναι στην τσέπη της.
    Για να εχεις την σουπερ ντουπερ ασφαλιση μελλοντικα στο ελληνικο κρατος!!
    Οπου σκας το 700αρι το διμηνο στο πολυαγαπημενο τεβε και παιρνεις τηλ τον γιατρο σημερα για να σε κανονισει ραντεβου τον απριλιο!!Και θα σε εξηπηρετησει με ενα πλατυ χαμογελο λες και κανει αγγαρεια!!

-------------------

8. The Following 2 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

Panos 316T (06-03-12), Stamatis (05-03-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Αυτό λέω και εγώ.
    με την ιδια λογικη μην παραπονεθει κανεις για την βενζινη και για την ακριβεια γενικα στα σουπερμαρκετ κλπ, να δει ποσο εχει το βαρελι το πετρελαιο και ποσο ειχε προπερσι... και καθε φορα που βαζει 50αρικο να θυμαται οτι δινει 25 ευρο στον βενζινα και 25 στο κρατος! το ιδιο και στα μαρκετ λογο ΦΠΑ.

Rides
    2

Προεπιλογή

Συντάξεις και άκοπος πλουτισμός

Αναρτήθηκε 25/02/2012
    Του/Της Στέφανου Μάνου
    Αναζητήθηκαν τρόποι περικοπής δαπανών. Η τρόικα πρότεινε την κατά 20% περικοπή των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα. Εθίγη η ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ, που απαίτησε και τελικώς επέβαλε στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να μειωθούν όλες οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, και όχι κατά 20% οι συντάξεις των ευγενών ταμείων.

Η ΔΡΑΣΗ δήλωσε τα εξής:
    «Η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ κατά 12% αποτελεί προκλητική αδικία για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και κοινωνικά αδικαιολόγητη εύνοια για τους συνταξιούχους των ευγενών ταμείων.

»Επειδή για την ίδια σύνταξη οι εισφορές στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες των ευγενών ταμείων και επειδή οι μεν συνταξιούχοι του ΙΚΑ συνταξιοδοτούνται στα 65 ενώ οι «ευγενείς», κατά κανόνα, στα 55. Και επειδή οι συνταξιούχοι των ευγενών ταμείων έχουν και πλήθος άλλων παροχών πέραν της σύνταξης.

»Η συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις συντάξεις είναι άλλη μια απόδειξη της συνεχιζόμενης εξάρτησης των δύο κομμάτων από τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες. Η ΔΡΑΣΗ εκφράζει την απογοήτευσή της από τη συμμετοχή του κ. Παπαδήμου σε αυτή την αδικία.»

Με ρώτησε ένας συνταξιούχος της ΔΕΗ στο Facebook γιατί τον έχω βάλει στο στόχαστρο. Τον διαβεβαίωσα ότι δεν τον έχω στο στόχαστρο, αλλά δεν δέχομαι ότι ο συνταξιούχος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που, για την ίδια σύνταξη με τη δική του, έχει συνεισφέρει περισσότερα και δεν έχει φθηνό ρεύμα ούτε δικαίωμα σε χαμηλότοκα δάνεια, πρέπει να υποστεί την ίδια επιβάρυνση. Είναι άδικο και ανήθικο.

Ισχυριζόμαστε στη ΔΡΑΣΗ, και αυτό δεν αφορά μόνο ορισμένες συντάξεις, ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας είναι ότι εκπαιδεύτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να θεωρεί φυσιολογική κατάσταση τον άκοπο πλουτισμό. Πολλές ομάδες του πληθυσμού πέτυχαν κρατικές ρυθμίσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τον άκοπο πλουτισμό τους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Αν εκλεγούμε, θα αναζητήσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και θα τις καταργήσουμε. Αυτή θα είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και θα ευνοήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Υποχρεώνονται χωρίς λόγο οι επιχειρήσεις να δημοσιεύουν τον ισολογισμό τους στον Τύπο. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άκοπος πλουτισμός των ιδιοκτητών εφημερίδων. Υποχρεώνεται ο πατέρας που χαρίζει ένα διαμέρισμα στην κόρη του να προσλάβει δικηγόρο και η κόρη άλλον ένα. Άκοπος πλουτισμός των δικηγόρων. Συντάσσει συμβόλαιο συμβολαιογράφος στο εξωτερικό για μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα. Θα πληρωθούν συμβολαιογραφικά δικαιώματα στον συμβολαιογραφικό σύλλογο της περιοχής του ακινήτου. Άκοπος πλουτισμός των συμβολαιογράφων. Για ένεση χονδρικής τιμής 1.000 ευρώ, ο φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος (νομοθετημένο από το κράτος) ίσο με 350 ευρώ. Για την ίδια ένεση ο Γερμανός φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος 38,10 ευρώ. Άκοπος πλουτισμός του φαρμακοποιού.

Ίσως κατανοείτε γιατί τα ΜΜΕ που τόσα χρόνια συζούν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρονται σχεδόν ποτέ στη ΔΡΑΣΗ και γιατί πολλές ομάδες δεν τη συμπαθούν.

Σκεφτείτε μόνοι σας, ιδίως αν δεν ανήκετε σε μια από τις προνομιούχες ομάδες που ζουν σε βάρος των υπολοίπων, ποια είναι η δική σας θέση πάνω στα ζητήματα που έθιξα. Ρωτήστε τα κόμματα που παραδοσιακά ψηφίζετε ποια είναι η δική τους θέση. Γιατί δεν μάχονται τον άκοπο πλουτισμό;
    οριστε και μια τοποθετηση του στεφανου μανου.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    με την ιδια λογικη μην παραπονεθει κανεις για την βενζινη και για την ακριβεια γενικα στα σουπερμαρκετ κλπ, να δει ποσο εχει το βαρελι το πετρελαιο και ποσο ειχε προπερσι... και καθε φορα που βαζει 50αρικο να θυμαται οτι δινει 25 ευρο στον βενζινα και 25 στο κρατος! το ιδιο και στα μαρκετ λογο ΦΠΑ.
    κάπου το έχω ξαναπεί, ότι με αυτά και με άλλα, τελικά απο το συνολικό εισόδημά μας το 20% μενει στην τσέπη μας.
    Οτι και να κάνεις...
    ΙΚΑ
    ΕΦΟΡΙΑ
    Φόρος στο σπίτι
    φόρος στο αμάξι
    φόρος εκτακτος
    φόρος στα τρόφιμα
    φόρος στα αγαθά
    φόρος στα τσιγάρα
    φόρος στα παπούτσια
    και επιπλέον
    χαρτόσημα, μεγαρόσημα, παράβολα κτλ κτλ κτλ
    στο τέλος της ημέρας, καθαρά λεφτά στην κατανάλωση πάει το 20% απο ότι ξοδεύουμε.
    τα υπολοιπα πάνε.... κάπου... γενικώς....

12. The Following 2 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

Bitz (06-03-12), Ptboul (06-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

τα υπολοιπα πάνε.... κάπου... γενικώς....
    οχι γενικως, ειδικως, πολυ ειδικως μαλιστα...
    π.χ. σε μισθους ημετρων δ.υ., σε συνταξεις "ευγενων" συνταξιουχων (στων οποιων τα ταμεια εγινε πλιατσικο και τωρα επιχορηγουνται απο τον προϋπολογισμο), σε ενοικα (ημετερων κι εδω ιδιοκτητων) απειρων δημοσιων υπηρεσιων, σε μισθους και μιζες πολιτικων, σε φαρμακευτικες δαπανες δισεκατομμυριων, σε αχρηστα οπλικα συστηματα...
    θελουμε κι αλλα?

νομιζω το μερος ειναι μικρο και ολοι γνωριζομαστε πλεον μεταξυ μας...

14. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bitz (06-03-12), Eleni (06-03-12), Monsta (06-03-12), Ptboul (06-03-12), Stamatis (05-03-12), Thomelef (06-03-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP