Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    5

Προεπιλογή

Say it goldmouth!

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

οταν μεχρι σημερα (εδω κ 2χρονια ΔΝΤ),

ορισμενοι (οχι πολλοι πλεον) απο τον Ελληνικο λαο

μπορουν να πληρωνουν τις υποχρεωσεις τους,

ειναι βεβαιο οτι προτιμουν την Ευρωπη,το Ευρω,τις δανειακες συμβασεις ,τον Γερμαναρα (κ οχι μονο) πανω απο το κεφαλι του κ ολα οσα συνεπαγονται απο αυτο (ξεπουλημα,καταπατηση εθνικης κυριαρχιας κ λεηλατηση ο,τι μας εχει μεινει τελος παντων)!

Υπαρχουν ομως ανθρωποι που ''αρχιζουν'' να μην μπορουν να ανταπεξελθουν στις ''απαιτησεις'' που γεννωνται απο αυτην την κατασταση.
    Μην αναφερθω κ στη μεριδα ανθρωπων που πλεον ΔΕΝ μπορει να ανταπεξελθει σε τιποτα κ εξαθλιωνεται καθημερινα!

Αυτοι...γιατι να μην θελουν την Δραχμη τους ?
    Γιατι να μην θελουν ο,τι τους εχει απομεινει...που ειναι ο τοπος τους κ η αξιοπρεπεια τους?

Να δωσουμε κ την γαλανολευκη κ να τελειωνουμε...αρκει να χουμε τα προς το ζην!

καθε νομισμα εχει δυο οψεις...καλο ειναι να μη βλεπουμε τι εξυπηρετει το δικο μας αλλα σε τετοιες καταστασεις το γενικο καλο!

Πολλα σεναρια ακουγονται σε περιπτωση πτωχευσης!

Κακα κ χειριστα!

Προς το παρον βιωνουμε κατι ενδιαμεσο με κινδυνο να ''δωσουμε'' πραγματα που προ ετων κατακτουνταν με πολεμους...

εμεις εχουμε το μαχαιρι ,εμεις κ την πιτα...ο καθεις ας αποφασισει για το κοινο καλο με το δικο του σκεπτικο!
    ...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

3. The Following 3 Users Say Thank You to Vasilis For This Useful Post:

Driver M (28-02-12), Samaro (28-02-12), tzanis320si (28-02-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εω μιλήσει μες πολλούς απλούς ανθρώπους γύρω από αυτό το θέμα, ευρώ ή δραχμή. Το συμπέρασμά μου είναι ότι όσοι υποστηρίζουν την επάνοδο στη δραχμή είναι εκείνοι που (αφελώς ίσως) πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα "μηδενίσει το κοντέρ", ότι θα χαριστούν τα δάνεια γιά να το πω έξω από τα δόντια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από αυτή. Είτε γυρίσουμε στη δραχμή, είτε αποφασίσουμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας με ρουπίες, τη διακίνηση του χρήματος την κάνουν οι Τράπεζες. και οι Τράπεζες δεν χαρίζουν χρέη. Θα ρυθμίζουν δάνεια μέχρι να σιγουρευτούν ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να διαγράψουν κάποια από αυτά. Ελάχιστα από αυτά θα αφορούν στεγαστικά δάνεια, αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν είμαστε Deroit εδω.

Καταλαβαίνω επίσης ότι οι υπερχρεωμένοι δεν νοιάζονται γιά τις καταθέσεις που θα χαθούν με την επιστροφή στη δραχμή, δικαίωμά τους να το βλέπουν έτσι το πράγμα, πιθανόν ορισμένοι από αυτούς να βλέπουν με συμπάθεια την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος που πάντα τους "έπινε το αίμα".
    Να το πω όσο πιό απλά γίνεται, δεν υπάρχει αύριο γιά καμμία οικονομία χωρίς υγιείς και εύρωστες Τράπεζες. Τα λάθη των περασμένων ετών με τα δάνεια, αργά ή γρήγορα, θα επιμεριστούν σε όσους έχουν την ευθύνη τους, Τράπεζες και δανειολήπτες. Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στο ένα μέρος, ανήκει και στα δύο, οι Τράπεζες θα χάσουν χρήματα και κάποιοι συμπολίτες μας θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν ασφαλώς.

Γνώμη μου είναι και την έχω πει πολλές φορές ότι οι ξένοι έχουν κάνει τη δική τους προσπάθεια γιά να μην πέσουμε στο γκρεμό, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ακόμη ζητάει να τους πετάξουμε στη θάλασσα ...

5. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Stathis (28-02-12)

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εω μιλήσει μες πολλούς απλούς ανθρώπους γύρω από αυτό το θέμα, ευρώ ή δραχμή. Το συμπέρασμά μου είναι ότι όσοι υποστηρίζουν την επάνοδο στη δραχμή είναι εκείνοι που (αφελώς ίσως) πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα "μηδενίσει το κοντέρ", ότι θα χαριστούν τα δάνεια γιά να το πω έξω από τα δόντια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από αυτή. Είτε γυρίσουμε στη δραχμή, είτε αποφασίσουμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας με ρουπίες, τη διακίνηση του χρήματος την κάνουν οι Τράπεζες. και οι Τράπεζες δεν χαρίζουν χρέη. Θα ρυθμίζουν δάνεια μέχρι να σιγουρευτούν ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να διαγράψουν κάποια από αυτά. Ελάχιστα από αυτά θα αφορούν στεγαστικά δάνεια, αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν είμαστε Deroit εδω.

Καταλαβαίνω επίσης ότι οι υπερχρεωμένοι δεν νοιάζονται γιά τις καταθέσεις που θα χαθούν με την επιστροφή στη δραχμή, δικαίωμά τους να το βλέπουν έτσι το πράγμα, πιθανόν ορισμένοι από αυτούς να βλέπουν με συμπάθεια την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος που πάντα τους "έπινε το αίμα".
    Να το πω όσο πιό απλά γίνεται, δεν υπάρχει αύριο γιά καμμία οικονομία χωρίς υγιείς και εύρωστες Τράπεζες. Τα λάθη των περασμένων ετών με τα δάνεια, αργά ή γρήγορα, θα επιμεριστούν σε όσους έχουν την ευθύνη τους, Τράπεζες και δανειολήπτες. Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στο ένα μέρος, ανήκει και στα δύο, οι Τράπεζες θα χάσουν χρήματα και κάποιοι συμπολίτες μας θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν ασφαλώς.

Γνώμη μου είναι και την έχω πει πολλές φορές ότι οι ξένοι έχουν κάνει τη δική τους προσπάθεια γιά να μην πέσουμε στο γκρεμό, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ακόμη ζητάει να τους πετάξουμε στη θάλασσα ...

για να μην πεσουμε εμεις στον γκρεμο μονο Πανουλη??

εμεις το στησαμε ολο αυτο το πανηγυρι ή ειναι στημενο εδω κ χρονια απο τους ιδιους?

γιατι να θελω σωτηρες μου τους ιδιους ανθρωπους που υπερχρεωσαν την Ελλαδα...κ Ελληνες αλλα κ ξενους?

ειδες νομιζω τις τελευταιες ορεξεις των ''φιλων'' μας

αν δεν κυβερνησουν τα γνωστα λαμογια...εμεις αποχωρουμε!

εχεις απολυτο δικιο να μιλας ετσι για τις Τραπεζες...αυτες κανουν ολο το παιχνιδι κ αυτες θα συνεχισουν να το κανουν!

εγω μιλαω για το σαπιο πολιτικο συστημα ...που στο επιβαλλουν κ θα το ξεφορτωθεις μονο αν γυρισει το κοντερ στο 0.

δε αναφερθηκα πουθενα για τραπεζες...

ευτυχως ή δυστυχως ειναι απαραιτητες κ το καταννοω...

το σαπιο πολιτικο συστημα ομως,τωρα που πλεον καταλαβες κ εισαι προθυμος να το καταψηφισεις...τωρα σε υποχρεωνουν να τους επιλεξεις παλι!

αυτο δεν μπορω ρε φιλε...να μου επιβαλλουν οι ξενοι για τα δικα τους συμφεροντα αυτο που θελουν,για αυτο κ επιθυμω την επαννεκινηση με την οποια συνεπεια!

οσον αφορα τα περι αλβανιας κτλ...κατσε να δεις οτι σε λιγο καιρο θα ζεις χειροτερα απο οτι ζουσαν αυτοι την εποχη του Χοτζα!

7. The Following User Says Thank You to Vasilis For This Useful Post:

bill_m3 (28-02-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βασίλη μου γιά τους έλληνες πολιτικούς δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί σου, όλοι μαζί εδώ τους χλευάζουμε χρόνια τώρα ... ας αποδείξουμε και στην κάλπη τούτη τη φορά πόσο αξίζουν τη χλεύη μας.

Το σενάριο της δραχμής μάχομαι γιατί πραγματικά λόγω δουλειάς μιλάω με πολύ κόσμο και εξακολουθώ να ακούω αστεία επιχειρήματα από ανθρώπους που μέσα στην απελπισία τους προσπαθούν να πιαστούν από τα μαλλιά τους.

9. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Vasilis (28-02-12)

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασίλη μου γιά τους έλληνες πολιτικούς δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί σου, όλοι μαζί εδώ τους χλευάζουμε χρόνια τώρα ... ας αποδείξουμε και στην κάλπη τούτη τη φορά πόσο αξίζουν τη χλεύη μας.

Το σενάριο της δραχμής μάχομαι γιατί πραγματικά λόγω δουλειάς μιλάω με πολύ κόσμο και εξακολουθώ να ακούω αστεία επιχειρήματα από ανθρώπους που μέσα στην απελπισία τους προσπαθούν να πιαστούν από τα μαλλιά τους.

σε περιπτωση επιστροφης σε Δραχμη,

παλι κ παντα οι Τραπεζες θα κινουν τα νηματα...αυτο ειναι ευρεως γνωστο!

το παραδοξο στην παρουσα φαση ειναι...

ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή φευγουμε!

πως θα αποδειξεις την χλευη σου φιλε Πανο?

θελω να σημειωσω εδω οτι η κουβεντα ολη γινεται σε φιλικο παντα περιβαλλον.
    ευχομαι ολοι να ''παρουμε'' κατι απο αυτην την συζητηση
    καλο ειναι αλλωστε να υπαρχει πολυφωνια ουτως ωστε ο τελικος δεκτης να ειναι οσο πιο αντικειμενικος γινεται!

επισης να σημειωσω οτι δεν ειμαι υπερμαχος της Δραχμης...ειμαι Υπερμαχος του Πατριωτισμου κ της Πατριδας γενικοτερα...αυτο μου λειπει κ αυτο θα επιθυμουσα για μενα κ το παιδι μου...την Πατριδα μου!

11. The Following 2 Users Say Thank You to Vasilis For This Useful Post:

PANOS-E60 (28-02-12), tzanis320si (28-02-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν τίθεται από κανέναν το δίλημμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή φεύγουμε.

Στη νέα βουλή θα υπάρχουν 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι θα είναι νέα πρόσωπα. Είναι στο χέρι μας να στείλουμε τους καλύτερους. Με εξαίρεση τα δογματικά κόμματα, όλοι οι υπόλοιποι είναι πιθανόν να μετάσχουν σε πολυκομματική κυβέρνηση. και όσο χαμηλότερα ποσοστά πάρουν πασοκ και νδ, τόσο πιθανότερο είναι το σενάριό μου.

Οι ξένοι το θέλουν αυτό, έτσι γίνεται και στις δικές τους χώρες, είναι ώρα να συμβεί και εδώ. Ετσι κι αλλιώς οι ουσιαστικές αποφάσεις γιά το μέλλον της χωρας έχουν παρθεί, η εφαρμογή τους μένει. Θα ζήσουμε φτωχικά γιά πολλά χρόνια, τι έχουμε να φοβηθούμε από τη συγκυβέρνηση 4 (πχ) κομμάτων ? Πιστεύω θα γίνει.

13. The Following 3 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

bill_m3 (28-02-12), Stathis (28-02-12), Thomelef (28-02-12)

Περιοχή
    Ηρακλειο-Κρητη
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αλήθεια πιστεύεται ακόμα ότι η Ελλάδα θα βγει απ την κρίση με τη βοήθεια της Ευρώπης και τις τρόικας η δεν ξέρω ποιανού άλλου???? Ότι αυτοί είναι οι σωτήρες μας??? Νομίζω μας το έχουν αποδείξει πολλάκις το τι είναι και τι ζητάνε απ την Ελλάδα Ακόμα πιστεύεται ότι η χρεοκοπία δεν θα έρθει ποτέ σε αυτό τον τόπο και θα έχουμε τη στήριξη τους χωρίς εμείς να έχουμε πεθάνει από πείνα και να έχουμε καταντήσει σαν τη πιο τριτοκοσμική χώρα στον κόσμο?
    Εγώ απλά λέω αν είναι να έρθει η δραχμή τουλάχιστον θα πάμε πάτο αμέσως και ότι και να κάνουμε σε 1,2,3,10 χρόνια θα είναι θετικό και αναπτυξιακό και όχι να πειραματίζεται η Ευρώπη πάνω σε ένα Εθνος.Παρε παράδειγμα όπως λες ένα Αλβανό... εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανένα να πεινάει και αντιθέτως οι μεγαλύτεροι εργολάβοι πλέον είναι αυτοί, και όλα αυτά τα καταφέραν σε λιγότερο από 10 χρόνια όπου εμείς το 2020 απλά ανακοινώνουν θα είμαστε στην ίδια μοίρα με το 2009.

15. The Following User Says Thank You to tzanis320si For This Useful Post:

Vasilis (28-02-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP