Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 88

Θέμα: Προτιμαμε Ελληνικα...Επιτελους!

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    6.187
    Thanked
    10613
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Christos 330 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διπλα μου ειναι το εργοστασιο ζαχαρης στο Πλατυ Ημαθιας και ειναι κλειστο ενω οι κυριοι

    εισαγουν ζαχαρη απο εξωτερικο . . .

    Και τι ; ; ; ζαχαρη που η Ελλαδα ειναι φουλ απο παραγωγη με ζαχαροτευλα . .

    Και αυτο ειναι κατι απλο λες (ζαχαρη) ελα που ομως και η (ζαχαρη) ειναι μη Ελληνικη . . .
    Αυτο Χρηστο δεν ισχυει...

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μαζί σου,
    αλλά στο σουπερμαρκετ η ελληνική είναι ακριβότερη από την εισαγόμενη.
    ΓΙΑΤΙ?
    Σωστά:

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    καταρχήν το αυξημένο κόστος όλων των ελληνικών προιόντων, υπάρχει για τον λόγο της απαρχαιωμένης - ακριβής παραγωγής τους. και αυτό συμβαίνει παντού, σχεδόν στα περισσότερα είδη. οι αντιστοιχίες μερικές φορές, είναι τραγικές. μπορεί δλδ εργοστάσιο γερμανικό πχ που παράγει ζάχαρη, με 100 εργαζομένους να παράγει 500 τόνους ζάχαρη το μήνα, και αντίστοιχα ένα ελληνικό με τους διπλάσιους, να παράγει πιο κάτω απο τα μισά.
    είπαμε. η παραγωγή στην ελλάδα, είναι το ξεχασμένο σπορ. γι'αυτό φρόντισε μια χαρά το πασοκ όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσε. όχι ότι η νδ πείγε πίσω, αλλά η μεγάλη ρίζα του κακού σε αυτό τον τόπο, ήταν ο πράσινος ήλιος.
    Δυο λόγια παραπανω:

    ....Με τη σημερινή κατάσταση η ΕΒΖ πληρώνει στους αγρότες καλλιεργητές κατά μέσο όρο 38¤/τόνο οι οποίοι έχουν και κρατική επιδότηση 25-30¤/στρέμμα. Το κόστος παραγωγής των ελληνικών εργοστασίων ανέρχεται σε 756¤/τόνο ζάχαρης, ενώ στο κόστος αυτό για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των επιδοτήσεων που σταματούν, γεγονός που ανεβάζει το κόστος κατά 30¤/τόνο ακόμη. Στα Σερβικά εργοστάσια το κόστος παραγόμενης ζάχαρης είναι στα 496¤/τόνο. Στα Γερμανικά ακόμη χαμηλότερο.

    Να μην σας μιλήσω για την κατάσταση των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων που είναι από το 1960...

    Όσο για τους καλλιεργητές, καλλιεργούν ζάχαρη ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν επιδοτήσεις. Ή για να το πω καλύτερα στρεφουν τις καλλιέργειες τους όπου βγάζουν περισσότερα (και καλά κανουν - μονο που οι επιδοτήσεις ως πότε θα υπάρχουν?), με αποτέλεσμα η ανάγκη για ζάχαρη στην Ελλάδα να είναι υπερδιπλάσια της ελληνικής παραγωγής.....

    Οπως ειπε και ο Θωμας κατα κανονα αυτο συμβαινει με τις περισσοτερες ελληνικές παραγωγές, (εγω θα έλεγα σε ολη την Ελλάδα) λόγω της καταστροφικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια...

  2. The Following 9 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

    aristent (10-02-12), fast-enough (10-02-12), Lambros46 (10-02-12), Monsta (10-02-12), nikos1400 (10-02-12), PANOS-E60 (10-02-12), Ptboul (10-02-12), Stathis (10-02-12), Thomelef (10-02-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP