Πιστευω οτι ο Sokin είναι ο πλέον ειδικός (ώς ο έχων την εμπειρία) για να σου δώσει τα φώτα του.
Στην περίπτωση που η αναφορά σου για "κόλλημα" έχει σχέση μ'αυτά που έχεις διαβάσει και για την δική μου θέση περί ESS, επέτρεψέ μου να υπενθυμίσω οτι η δική μου "θέση" (αλλά και άκόμα 2 ατόμων εδώ μέσα) έχει να κάνει με την εφαρμογή της λύσης "twin-screw supercharging" της ESS σε μοτέρ Μ54Β30.
Για τους συγκεκριμένους κινητήρες (όπου έχουμε και 3 άτομα πλέον την εμπειρία απο εφαρμογή και χρήση), ενδεχομένως ο όρος "κόλλημα" να μην απέχει και πολύ απο την πραγματικότητα μιας και μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε και για το συγκεκριμένο "πακέτο" της ESS, για την άψογη συνεργασίας της ESS (έχω ανοίξει και σχετικό thread στην ενότητα "εμπειρίες") αλλά και για την απόδοσή του στον δρόμο και τις "συγκινήσεις" που προσφέρει ένθεν κι ένθεν...
Η εφαρμογή της ESS στα Μ3 Ε46, στον κινητήρα S54, είναι με κομπρέσσορα φυγοκεντρικού τύπου. Είναι αρκετά διαφορετική λύση απο την αντίστοιχη "twin-screw" υλοποίησή της. Για τις διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις, επίσης έχω ανοίξει αντίστοιχο thread.
Eπίσης αν ο όρος "κόλλημα" αναφέρεται στην υλοποίηση του project LOADED της ESS, ε ναί, νομίζω οτι λίγο-πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζουμε το τί "αναστάτωση" επέφερε με τις επιτυχίες του και ακολούθως δεν είναι και δύσκολο να επέρχεται ενθουσιασμός και εντυπωσιαμός σε βαθμό "κολλήματος".
Κώστα προσωπικά τον τελευταίο καιρό είμαι συνέχώς σε ταξιδία εντός και εκτός, με πολύ δουλειά πάνω απο 12 ώρες τη μέρα και δεν προλαβαίνω να τα λέμε συχνά απο το forum.
Ελπίζω σε κανα μήνα να "χαλαρώσει" η κατάσταση.