Σελίδα 2 από 12 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 129

Θέμα: Ε46 Μ3 ESS

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σκέφτομαι σοβαρά το συγκεκριμένο project ...
    ...Τι λέτε???
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο pontiosM3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    νομιζω πως ο sokkin μπορει να σου απαντησει!
    Πιστευω οτι ο Sokin είναι ο πλέον ειδικός (ώς ο έχων την εμπειρία) για να σου δώσει τα φώτα του.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chief Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κωστα, χωρις να το εχω ψαξει το θεμα με του κομπρεσορες, και μιας και σκεφτεσε την αγορα κιτ, απ οσα ακουσα και απ οσα ειδα δεν θα σου ελεγα να πας σε ess.
    Δεν μπορω ακομη να καταλάβω το "κολλημα" που εχουν όλοι οι Ελλαδιτες με την ess.
    ...
    Στην περίπτωση που η αναφορά σου για "κόλλημα" έχει σχέση μ'αυτά που έχεις διαβάσει και για την δική μου θέση περί ESS, επέτρεψέ μου να υπενθυμίσω οτι η δική μου "θέση" (αλλά και άκόμα 2 ατόμων εδώ μέσα) έχει να κάνει με την εφαρμογή της λύσης "twin-screw supercharging" της ESS σε μοτέρ Μ54Β30.
    Για τους συγκεκριμένους κινητήρες (όπου έχουμε και 3 άτομα πλέον την εμπειρία απο εφαρμογή και χρήση), ενδεχομένως ο όρος "κόλλημα" να μην απέχει και πολύ απο την πραγματικότητα μιας και μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε και για το συγκεκριμένο "πακέτο" της ESS, για την άψογη συνεργασίας της ESS (έχω ανοίξει και σχετικό thread στην ενότητα "εμπειρίες") αλλά και για την απόδοσή του στον δρόμο και τις "συγκινήσεις" που προσφέρει ένθεν κι ένθεν...

Η εφαρμογή της ESS στα Μ3 Ε46, στον κινητήρα S54, είναι με κομπρέσσορα φυγοκεντρικού τύπου. Είναι αρκετά διαφορετική λύση απο την αντίστοιχη "twin-screw" υλοποίησή της. Για τις διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις, επίσης έχω ανοίξει αντίστοιχο thread.

Eπίσης αν ο όρος "κόλλημα" αναφέρεται στην υλοποίηση του project LOADED της ESS, ε ναί, νομίζω οτι λίγο-πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζουμε το τί "αναστάτωση" επέφερε με τις επιτυχίες του και ακολούθως δεν είναι και δύσκολο να επέρχεται ενθουσιασμός και εντυπωσιαμός σε βαθμό "κολλήματος".

...
    Βαγγέλη, Νίκο που είστε???
    Κώστα προσωπικά τον τελευταίο καιρό είμαι συνέχώς σε ταξιδία εντός και εκτός, με πολύ δουλειά πάνω απο 12 ώρες τη μέρα και δεν προλαβαίνω να τα λέμε συχνά απο το forum.
    Ελπίζω σε κανα μήνα να "χαλαρώσει" η κατάσταση.

2. The Following 3 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

deepBLUE (13-02-10), Monsta (13-02-10), Vasilis (13-02-10)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή just to make it clear...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sm6 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...αυτα ομως που υποσχονται οι προδιαγραφες σπανιως (και απο οσο ξερω οπως προανεφερα) επιβεβαιωνονται στο δρομο.
    οχι οτι τα αυτοκινητα με ess ειναι αργα, οχι, καθε αλλο, ...
    Ρε ανιψιέ...
    Σου λείπει το έγραφο "φούντωμα" βρε παλιομπαγάσα αλλά ευτυχώς σε "δαιβάζω" αρκε΄τούς μήνερς τώρα...

...απλα δεν ειναι οσο γρηγορα υποσχεται η ess οτι θα ειναι με το plug 'n' play κιτ...
    σχετικά με τις επιδόσεις, η "πράξη" (δρόμος) σε σχέση με την "θεωρία" (υποσχέσεις) είναι ακριβώς ότι συμβαίνει και με επιδόσεις που ανακοινώνουν τα εργοστάσια. Είναι πολύ κοντά αλλά πολύ δύσκολα επιτευξιμες (ειδικά οι επιταχύνσεις απο στάση).
    Εγώ προσωπικά, στα κιλά που είμαι (τα "μαζευω σιγά-σιγά χεχε) δεν έχω καταφέρει να κατέβω κάτω απο 5" στο 0-100 ενώ θεωρητικά θα'πρεπε να'μαι στα 4,7.

...

...σε οτι εχει δειξει η πραξη εως τωρα τα ess σε τριλιτρα μοτερ, δεν εχουν πεισει οτι μπορουν να προβληματισουν σοβαρα τα αντιστοιχης ιπποδυναμης ατμοσφαιρικα Μ. και μιλαω μονο για επιταγχυνσεις,...
    Μίσό λεπτό παρακαλώ.
    Στους Μ54Β30 που αναφέρεσαι, η ESS προσφέρει 4 στάδια: TS1, TS2, TS2+, TS3 και ΤS3.

Το TS1 ξεχνάμε για Ελλάδα αλλά και την σύγκρισή του με την την απόδοση του S54.
    Mε το ΤS2 σε Ε46, πάς όπως με τον Μ3Ε46 (στα roll τα ESS είναι μπροστά)
    Mε TS2+ εισαι μπροστά απο Μ3Ε46 (απ'όπου...)
    Με ΤS3 είσαι πολύ μπροστά απο Μ3Ε46

...διοτι στο συνολο δεν τιθεται καν θεμα...
    αν μιλάμε για το σύνολο... ένα γνήσιο Μ είναι πάντα Μ ασχέτως επιδόσεων 0-100 κλπ.
    Είναι δεδομένο αυτό και νομίζω παραδεκτό απ'όλους._
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη VanVIC : 13-02-10 στις 11:21

4. The Following 3 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

deepBLUE (13-02-10), Monsta (13-02-10), Vasilis (13-02-10)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε ανιψιέ...
    σχετικά με τις επιδόσεις, η "πράξη" (δρόμος) σε σχέση με την "θεωρία" (υποσχέσεις) είναι ακριβώς ότι συμβαίνει και με επιδόσεις που ανακοινώνουν τα εργοστάσια. Είναι πολύ κοντά αλλά πολύ δύσκολα επιτευξιμες (ειδικά οι επιταχύνσεις απο στάση).
    Εγώ προσωπικά, στα κιλά που είμαι (τα "μαζευω σιγά-σιγά χεχε) δεν έχω καταφέρει να κατέβω κάτω απο 5" στο 0-100 ενώ θεωρητικά θα'πρεπε να'μαι στα 4,7.

Μίσό λεπτό παρακαλώ.
    Στους Μ54Β30 που αναφέρεσαι, η ESS προσφέρει 4 στάδια: TS1, TS2, TS2+, TS3 και ΤS3.

Το TS1 ξεχνάμε για Ελλάδα αλλά και την σύγκρισή του με την την απόδοση του S54.
    Mε το ΤS2 σε Ε46, πάς όπως με τον Μ3Ε46 (στα roll τα ESS είναι μπροστά)
    Mε TS2+ εισαι μπροστά απο Μ3Ε46 (απ'όπου...)
    Με ΤS3 είσαι πολύ μπροστά απο Μ3Ε46
    ρε θειε παλι τα ιδια εχουμε μου φαινεται...
    το τι κανει ο καθενας το αυτοκινητο του, γουστο του και καπελο του.
    καλα κανει και το χαιρεται οπως θελει και επιθυμει.

αλλα...

η πραγματικοτητα ειναι ενα τελειως αλλο πραγμα...

πως θα εισαι εσυ στα 4,7 δευτερολεπτα ρε θειε οταν π.χ. το Z3 Μ roadster ειναι στα 5,5 (εργοστασιακη μετρηση...)????

δεν γινονται ευκολα αυτα τα πραγματα. για να εισαι στα επιπεδα μιας Μ5 Ε60 που επισης κανει 4,7 θεωρητικα, (γιατι στην πραξη και λογω οδοστρωματος στην ελλαδα κανουν αρκετα πιο πανω) θελεις 3,6 κιλα ανα ιππο.
    με βαρος 1425 κιλα (τοσο βρηκα με μια προχειρη ευρεση στο ιντερνετ για το τριλιτρο Ζ3, δεν ξερω αν ισχυει), χρειαζεσαι 395 αλογα, αν υποθεταμε οτι σχεσεις, διαφορικα κλπ ειναι τα ιδια...
    αν εχεις 395 αλογα μοτερ, τοτε οκ ισως στη θεωρια να εισαι κοντα σε αυτο το νουμερο, διοτι στην πραξη θα εισαι σιγουρα πιο πανω αφου μια Μ5 εκτιμω οτι λογω προσφυσης και μεγαλυτερης ιπποδυναμης θα τα καταφερει σιγουρα καλυτερα.
    εχεις ανοιξει ποτε με νορμαλ Μ5 και αναφερεις αυτα τα νουμερα?

οσον αφορα τα ανοιγματα με Μ3 στο εξης ενα που εγινε με το λευτερη, ησουν λιγο μπροστα οταν σε ευνοουσε το ρολλ απο χαμηλες στροφες, αλλα με ταση να σε μαζεψει οσο ανεβαιναν τα χιλιομετρα.
    στο ανοιγμα απο ψηλες στροφες, απλα δεν υπηρχε επαφη...
    ολα τα παραπανω συμφωνα με το φιλο μας τον λευτερη.

τωρα το που ειναι τα ts2, 3, 4, 5, +-/, σε σχεση με Μ3, υπαρχουν ατομα και εντος και εκτος φορουμ να το διαπιστωσετε.
    ξερω οτι δεν σε απασχολει αυτο και τοσο και πιο πολυ φιλολογικη κουβεντα κανεις (και πολυ σωστα και συμφωνω), αλλα τα συμπερασματα που βγαζεις δεν ξερω πραγματικα που τα στηριζεις.
    διοτι στο δρομο το μονο πατημα που εγινε και ειναι γνωστο και δεν αμφισβητειται, ειναι το παραπανω που εγραψα, το οποιο εχει ξαναγραφτει φυσικα.

προσωπικα, δεν εχω την ελαχιστη περιεργεια να δω τι κανει ενα Μ54 με ess σε σχεση με ενα s54, ομως απο αυτα που διαβαζω, θα μου επιτερψεις να σου πω οτι αυτα που γραφεις δεν αποδεικνυονται.

αν θελεις να δεις που πραγματικα βρισκεται το αυτοκινητο σου, εκτος απο το dyno-day οπου θα εχουμε την ευκαιρια να μετρησουμε την ιδια μερα και στις ιδιες περιπου συνθηκες, βρες ενα Μ5 Ε60 και ενα Μ3 που να δηλωνει ιδια ιπποδυμανη με εσενα (δεν θυμαμαι ποσο εισαι) και δες που βρισκεσαι...
    εγω εκτιμω και χωρις να κατσω να υπολογισω, οτι η διαφορα απο Μ5 σε αριθμο καροτσας θα ειναι διψηφια...
    για το Μ3 αν εχουμε δυναμομετρησεις σχεσεις, διαφορικα, βαρη κλπ, μπορω να στο υπολογισω αν θελεις, αλλα μια δοκιμη ειναι νομιζω πιο ευκολο να γινει.
    και καλυτερα απο σταση, ωστε να υπαρχει ιδια συνθηκη και για τους δυο.

σορρυ θειε μου, συνεχιζουμε την κουβεντα αργοτερα αν θελεις, παω να βγαλω βολτα τη γρια...!

Rides
    1

Προεπιλογή

Σκέφτομαι σοβαρά το συγκεκριμένο project για το αμάξι και θα ήθελα να μαζέψω γνώμες καθώς και προσωπικές εμπειρίες από τους ειδικούς.

Το αμάξι το έχω πάρει καθαρά για τη προσωπική μου κ@υλ@, έχουμε άλλα δύο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις (και ένα ....ποδήλατο), άρα δεν τήθεται θέμα ταλαιπωρίας σε κίνηση κάθε μέρα πάνω κάτω, αν και απ ότι έχω διαβάσει πρέπει να είναι απόλυτα γραμμικό στη λειτουργία του.

Έπεσα και στο συγκεκριμένο λινκ https://www.esstuning.com/products/E...er-System.html το οποίο στη τιμή των 3.991 ευρώ μου φάνηκε .....φθηνό?

Μετά είδα και αυτό https://www.esstuning.com/pages/E46-...Z4M-VT-SC.html το οποίο το λένε generation 2, αλλά δε βλέπω πουθενά τιμή....Ας πούμε το VT2-550 ακούγεται

Τι λέτε???
    λοιπο φιλε Κωστα ακου να δεις πως εχουν τα δεδομενα......

Οντως το κιτ Vt450 βγαινει 3990 + τελωνειο και μεταφορικα ακουμπανε μαζι με την τοποθετηση τα 5500 ευρω.......

αν προσεξεις ομως διατηρει την μαμα εισαγωγη και ειναι χωρις i/c...

και εκει ειναι ακριβως το σημειο που ταλαιπωρηθηκα......Δεν υπηρχε ιντερκουλερ στο να παγωσει το εισερχομενο αερα με αποτελεσμα να μην δουλευει.........

ειχα φτασει σε σημειο να πουλησω και το Μ3........

αυτα που ελειπαν ηταν μια εισαγωγη και ενα i/c τα οποια αναγκαστικα να τα φτιαξω Ελλαδα

Εδω ειναι οπως το στελνει

Και εδω ειναι με εισαγωγη και i/c

Πλεον μπορω να σου πω οτι ειμαι ευχαριστημενος με το αποτελεσμα περα απο την ταλαιπωρια......

Για μενα αν θες να ανεβει σοβαρα το Μ3 σου μονο με κομπρεσσορα το πετυχαινεις.......τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα
    απο εδω και περα η ess απο οτι διαβαζω στην Αμερικη ειναι εξαιρετικη εταιρεια ασχετα με το συγκεκριμενο κιτακι δεν δουλευει Ελλαδα λογω θερμοκρασιων........

τα νεα κιτακια διαθετουν και ιντερκουλερ και εισαγωγη.Ομως απο τον Οκτωμβρη που τα εχει βαλει σε φωτο,συνεχεια αλλαζει τον μηνα και εχουμε φτασει Μαρτιο.Οποτε υπολογησε για σιγουρα πραγματα για Ευρωπη με το καλοκαιρι

Αν δεν μπορεις να περιμενεις υπαρχει το κιτ της active που τα διαθετει αλλα εδω πρεπει να ασχοληθεις με τον Καφουνη.Κοστολογια δεν γνωριζω αλλα λογικα κοντα στο 10ρικο

Η VF εχει τον ιδιο κομπρεσσορα με την ess,Vortech.Ειναι ιδια δεδομενα αλλα εδω ο αντιπροσωπος μου ειχε πει κοντα στα 12 χιλιαρικα

Οσο για τον προγραμματισμο η γνωμη μου ειναι οτι,οτι στελνουν αυτοι δεν δουλευει.........θελει για μενα προγραμματιστη απο την αρχη.....σε αυτο εχουμε λυση........

Εγω στην θεση σου,θα κοιταζα να βρισκομασταν να σε παω μια βολτα να δεις τι κανει το πραγμα και απο εκει και περα θα κοιταζα να το επαιρνα.....απλα να ξερεις οτι τα κοστολογια με ολα τα περιφερειακα θα ακουμπησουν το 10ρικο

7. The Following 2 Users Say Thank You to sokinm3 For This Useful Post:

Monsta (12-02-10), Stathis (12-02-10)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Νίκο, απ ότι καταλαβαίνω το i/c είναι απαραίτητο για το κλίμα μας.

Απ' ότι βλέπω εδώ https://www.vf-engineering.com/ το stage 1 έχει και i/c στα $9,900 ή 7 κάτι, άρα ναι το 10 είναι στο πρόγραμμα.

Περιοχή
    Salonica City
    Rides
    1

Προεπιλογή

VF κυκλοφορεί δηλαδή στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα;

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο yodas Εμφάνιση μηνυμάτων
    VF κυκλοφορεί δηλαδή στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα;
    δεν υπαρχουν προβληματα....απλα ειναι τελικα τα πραγματα

απλα στην δικια μου περιπετεια δεν υπηρχε συμφωνα με τις φωτο εισαγωγη με κουλερ.....αυτα ειναι τιποτε αλλο

Rides
    1

Προεπιλογή

κοιτα αν διαθετεις και οι 3 εταιρειες ειναι καλες....απο προγραμμα μονο θεωρω οτι πασχουν και τι εννοω

σιγουρα θα θελουν την διορθωση τους αφου βενζινες και κλιμα δεν ειμαστε στα ιδια δεδομενα

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

ωραία πράγματα!!!
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Περιοχή
    Salonica City
    Rides