Kostas_1 (10-02-10)
Ο Strof, όπως και πολλά παιδιά ακόμα, με υπερκάλυψαν. Όταν η εταιρεία μας κάνει επιτέλους κάποια ανάκληση για τους πολλαπλασιαστές, τις κολώνες τιμονιού κλπ και δε λέει στους πελάτες της ότι είναι μεμονωμένα πρόβληματα (όπως μου είχαν πει όταν χάλασε η κολωνα του τιμονιού μου και ο υπεύθυνος επέμενε ότι δεν είναι συχνό πρόβλημα, ενώ έχει βουίξει ο τόπος) και εμείς σαν κάτοχοι δεν πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για προβλήματα που δε δημιουργήσαμε, αλλά προκαλούνται αστοχίες υλικών, κακή συναρμολόγηση, κακή ποιότητα κλπ για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρει η bmw, τότε μόνο θα μπορούμε να κακολογούμε εταιρείες όπως η toyota πάνω σε θέματα αξιοπιστίας αλλά και υπευθυνότητας.
Οι Ιάπωνες, ήταν και θα είναι πολύ μπροστά σε τέτοια ζητήματα και ας έτυχε να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα στα αυτοκινητά που κατασκεύασαν τα τελευταία χρόνια. Η υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και η σύγκαταβατικότητα που δείχνουν παραδεχόμενοι το λάθος και ζητώντας συγνώμη (μέσω του ίδιου της του προέδρου), είναι για εμένα αυτά που μετρούν και χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με την εταιρεία, ενώ αποτελεί παράδειγμα για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και δη μερικές γερμανικές και μάλιστα premium...
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
strof (11-02-10)
εγώ πάλι και μην με πάρετε στις σφαλιάρες δεν πιστεύω στην τόοοσο μεγάλη αξιοπιστία που λένε ότι είχε και εξηγώ:
Απο έρευνες που είχα διαβάσει κατά καιρούς είχε τις λιγότερες ακινητοποιήσεις αλλά μικρό προβλήματα για να σου σπάνε τα νεύρα ουκ ολίγα.
Έτσι, δεν μου φάνηκε παράξενο.
Επίσης, να θυμήσω ότι ο πρώην πρόεδρος της Μιτσουμπίση είναι στη στενή (!) για απίστευτο σκάνδαλο ενώ και άλλα χοντρά έχουν κατά καιρούς γίνει με τους Ιάπωνες.
Είναι αξιόπιστοι ΑΛΛΑ όχι όσο νομίζουμε
Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500
Έτσι πιστεύω κι εγώ ...η ποιότητα πλέον έχει άμεση σχέση με τη φτήνια. Τα παλαιότερα υψηλά "standards" έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το κύριο μέλημα πλέον είναι η συντήρηση των εταιριών κι όχι τα τρελά κέρδη που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Στην αναζήτηση οικονομικών (και ταυτόχρονα αξιόπιστων) προμηθευτών από τις εταιρίες γίνονται λάθη και ζημιές σαν αυτές...
Καί για να μήν λέμε μόνο για την ΤΟΥΟΤΑ
https://news.yahoo.com/s/afp/2010021...anyhondaglobal
Δε νομίζω ότι έγινε κανένα μεγάλο θέμα εκεί πέρα στο Αμέρικα. Ξέρουν που και πότε πρέπει να αποδωθούν ευθύνες και ζητούν και δημόσια συγγνώμη.
Και καλά κάνουν και φωνάζουν και άμα λάχει πατάνε και μια αγωγή για πλάκα άμα τους κάνεις το ζόρικο και σου κλείνουν και το μαγαζί.
Όχι όπως εδώ που για να καταφέρεις να βρεις απλά το δίκιο σου (και τίποτα παραπάνω), πρέπει να κυκλοφορείς με ηρεμιστικά στη τσέπη...
Πάντως respect στη Toyota / Lexus και στην Ελλάδα.
Επειδή έχω τα κεντρικά της Lexus πελάτες μου, είναι απίστευτη η προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνουν σε κάθε αυτοκίνητο που πουλάνε (καινούριο & ιδιαίτερα μετ/νο). Εάν δεν είναι τέλειο απλά δεν το παραδίδουν στο πελάτη!
ΥΓ: Το φέρνουν πρώτα από εμάς (χι χι χι!!!)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 10-02-10 στις 18:29
Οι ανακλησεις η αλλιως Καμπανιες που βγαινουν προς τα "εξω" και δημοσιοποιουνται στα ΜΜΕ και στο Υπουργειο Συγκοινωνιων ειναι αυτες που εχουν να κανουν με "αμεσο" κινδυνο.
Σε αυτες τις καμπανιες φευγει και ονομαστικη επιστολη αναγκαστικα.
Ξερετε ποσες αλλες καμπανιες υπαρχουν που γινονται στα αυτοκινητα μας κατα τη διαρκεια μιας προγραμματισμενης συντηρησης και δεν θα το μαθουμε ποτε?
Ας μην κρινουμε λοιπον αρνητικα την πολυ καλη κινηση της ΤΟΥΟΤΑ και οποιας αλλη εταιριας κανει μια καμπανια.
Και οσον αφορα την αξιοπιστια και την ποιοτητα της εν λογο μαρκας ας κρατατε και μια μικρη επιφυλαξη.
Το Corola του 1986 εχει φυγει ανεπιστρεπτι μαζι με την φημη τις αξιπιστιας του........
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)