Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 103

Θέμα: [E46] Eagle Eyes LED

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακριβώς φίλε gyiama...
    Συν ότι τα led έχουν ελάχιστη αντίσταση σε σχέση με τα μεγέθη και χαρακτηριστικά των αξεσουάρ του αυτοκινήτου!εξού και ότι το computer του αυτοκινήτου διαβάζει "βλάβη".Οπότε ο μόνος τρόπος για να "ανεβάσεις την κατανάλλωση" ενός led είναι να μπει αντίσταση παράλληλα
    Bill είσαι λάθος. Με παράλληλη αντίσταση ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ...

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με παράλληλη αντίσταση ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ...
    Συμφωνώ με αυτό.Γενικά έτσι ακριβώς είναι όπως το λες σε αυτό το quote.

Όμως το δικό μου συλλογιστικό είναι το εξής για την περίπτωση led.Θες να κρατήσεις την ίδια τάση γιατί το Led σου είναι για 12V πχ. και απο τη γραμμή σου παίρνεις 12V.
    Αρα βάζεις αντίσταση παράλληλα για να παραμείνουν να είναι 12V.Ως εδώ είμαστε σωστά νομίζω.
    Πάμε τώρα στο πως θα κάνουμε τη γραμμή να διαβάζει ότι καταναλώνει περισσότερα watts στη διάταξη (led,αντίσταση).
    Το led θεωρείται σαν αμεληταία αντίσταση οπότε δεν έχεις πρόβλημα απο τον κανόνα για τις παράλληλες αντιστάσεις εφόσον ο παρανομαστής δεν μεγαλώνει σε τάξη περισσότερο.Αρα αμα βάλεις αντίσταση παράλληλα,στη συγκεκριμένη περίπτωση, πετυχαίνεις να δείξεις αύξηση κατανάλωσης.
    Αν το βάλεις όμως σε σειρά led και αντίσταση στην ουσία ρίχνεις την ένταση.Πάλι έχει τα 12V αλλά πλέον αντί για 10A έχεις για παράδειγμα 8Α που μπορεί να έχουν ως συνέπεια να υπολειτουργήσει το υποτιθέμενο λαμπάκι.
    Που υπάρχει λάθος?Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω...

Θα ηθελα να με βοηθήσεις φίλε μου να καταλάβω που κάνω λάθος σκέψη.Ασχολούμε ερασιτεχνικά με τα ηλεκτρονικά και μπορεί να έχω κάπου λάθος.Η λογική λέει ότι το ρεύμα αν έχεις δυο γραμμές και δεν μπορεί να περάσει εύκολα απο τη μια περνάει περισσότερο απο την άλλη (απο απλή φυσική) κάνοντας το φαινόμενο που λες με αύξηση έντασης.Όμως για δείξεις κατανάλωση εκεί είναι που μπερδεύεται το μυαλό μου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Φιλικά Βασίλης
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 10-02-10 στις 16:39

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνώ με αυτό.Έτσι ακριβώς είναι όπως το λες σε αυτό το quote.
    Όμως το δικό μου συλλογιστικό είναι το εξής.Θες να κρατήσεις την ίδια τάση γιατί το Led σου είναι για 12V πχ. και απο τη γραμμή σου παίρνεις 12V.
    Αρα βάζεις αντίσταση παράλληλα για να παραμείνουν να είναι 12V.Ως εδώ είμαστε σωστά νομίζω.
    Πάμε τώρα στο πως θα κάνουμε τη γραμμή να διαβάζει ότι καταναλώνει περισσότερα watts στη διάταξη (led,αντίσταση).
    Το led θεωρείται σαν αμεληταία αντίσταση οπότε δεν έχεις πρόβλημα απο τον κανόνα για τις παράλληλες αντιστάσεις εφόσον ο παρανομαστής δεν μεγαλώνει σε τάξη περισσότερο.Αρα αμα βάλεις αντίσταση παράλληλα,στη συγκεκριμένη περίπτωση, πετυχαίνεις να δείξεις αύξηση κατανάλωσης.
    Αν το βάλεις όμως σε σειρά led και αντίσταση στην ουσία ρίχνεις την ένταση.Πάλι έχει τα 12V αλλά πλέον αντί για 10A έχεις για παράδειγμα 8Α που μπορεί να έχουν ως συνέπεια να μην παίξει το υποτιθέμενο λαμπάκι.
    Που υπάρχει λάθος?Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω...

Θα ηθελα να με βοηθήσεις φίλε μου να καταλάβω που κάνω λάθος σκέψη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Φιλικά Βασίλης
    Φίλε (μου επιτρέπεις?) Βασίλη, τα LED γενικά είναι ευαίσθητα στις αλλαγές έντασης και όχι τάσης. ενδεικτικά ένα LED χρειάζεται 20mA για να λειτουργήσει και αυτό στα 3,3V περίπου.
    Την αντίσταση τη χρειαζόμαστε για να ρίξουμε τα αμπέρ σε μια ασφαλή τιμή.
    Τα LED είναι δίοδοι και η σχέση του ρεύματος που περνά μέσα από μια δίοδο με την τάση είναι εκθετική. Δηλαδή μια μικρή αλλαγή στην τάση σημαίνει μεγάλη αλλαγή στο ρεύμα.
    Στις αντιστάσεις η σχέση μεταξύ τάσης και έντασης είναι γραμμική.
    Αν μιλάμε για CCFL υπάρχει περίπτωση όταν αυξάνεις την τάση να μειώνεται η αντίσταση!!!
    Δηλαδή με απλά λόγια η ένταση δια την τάση στις αντιστάσεις είναι μια σταθερή γραμμή, αλλά όχι στις διόδους.
    Για το λόγο αυτό δεν μπορείς να πεις πως οι δίοδοι έχουν αντίσταση...

Όταν αγοράζεις οποιοδήποτε LED αυτό έχει κάποια χαρακτηριστικά όπως είπα παραπάνω, για παράδειγμα 3.3V στα 20 mA.
    Οπότε για να είσαι σίγουρος για τα LED, πρέπει να είσαι σίγουρος για το ρεύμα (Αμπέρ).
    Τελειώνοντας, για να οδηγήσεις σωστά τα LED, πρέπει να φτιάξεις μια διάταξη με αντιστάσεις σε σειρά αλλά ΚΑΙ παράλληλα, ώστε να φροντίσεις να περνάει σωστό ρεύμα (Αmpere) στη σωστή τάση (Volt). Παράλληλα θα κατορθώσεις να έχεις την κατανάλωση του ρεύματος που είναι απαραίτητη για να μη βγάλει λάθος ο εγκέφαλος.
    Αν μιλήσουμε για CCFL πάει μακριά το πακέτο...
    Γενικά καλό είναι να χρησιμοποιείς cancellers οι οποίοι μπορεί να συνδέονται είτε παράλληλα είτε σε σειρά, αλλά είναι σχεδιασμένοι να είναι plug and play...

Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ...

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP