Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 17 από 17

Θέμα: δεικτης φορτιου

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή Απορια δεικτης ταχυτητας

Παιζει ρολο ο δεικτης ταχυτητας στο ποσο γρηγορα ζεσταινεται το λαστιχο?
    Αυτη τη στιγμη φοραω εμπρος πισω 225/45/17 91Y (Y=300km) και απ'οτι ειδα στο manual δινει 225/45/17 91W (W=270km)..
    Σκεφτομαι να πεταξω τα cooper του 2006 που φοραω πισω αυτη τη στιγμη, να βαλω τα assymetric που φοραω μπροστα (2008), στο πισω αξονα και να βαλω ενα σετ SC3 μπροστα..
    Το 91 ειναι δεικτης φορτιου και το Y, W κτλ ειναι δεικτης ταχυτητας.. Ποσο επηρεαζει την οδικη συμπεριφορα μια λαθος επιλογη ελαστικου?
    Ή ας πουμε αν βαλω χαμηλοτερο δεικτη απο το W που ειναι το V (240 χλμ), κερδιζω κατι? Θα ζεσταινεται πιο γρηγορα ακομα το λαστιχο με δεικτη V απο το W? Το λεω γιατι μεσα στο νησι μια φορα στα 4 χρονια που το εχω ειδα 200 σχεδον στο κοντερ.. Θελω κατι να ζεσταινεται γρηγορα..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο zaharias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιζει ρολο ο δεικτης ταχυτητας στο ποσο γρηγορα ζεσταινεται το λαστιχο?
    Αυτη τη στιγμη φοραω εμπρος πισω 225/45/17 91Y (Y=300km) και απ'οτι ειδα στο manual δινει 225/45/17 91W (W=270km)..
    Σκεφτομαι να πεταξω τα cooper του 2006 που φοραω πισω αυτη τη στιγμη, να βαλω τα assymetric που φοραω μπροστα (2008), στο πισω αξονα και να βαλω ενα σετ SC3 μπροστα..
    Το 91 ειναι δεικτης φορτιου και το Y, W κτλ ειναι δεικτης ταχυτητας.. Ποσο επηρεαζει την οδικη συμπεριφορα μια λαθος επιλογη ελαστικου?
    Ή ας πουμε αν βαλω χαμηλοτερο δεικτη απο το W που ειναι το V (240 χλμ), κερδιζω κατι? Θα ζεσταινεται πιο γρηγορα ακομα το λαστιχο με δεικτη V απο το W? Το λεω γιατι μεσα στο νησι μια φορα στα 4 χρονια που το εχω ειδα 200 σχεδον στο κοντερ.. Θελω κατι να ζεσταινεται γρηγορα..
    UP!!!!

????????????

Ειδα στο εξωτερικο παιδια, να υπαρχουν μεχρι και με 94Η 225/40/18.. Ερχονται εδω αυτα τα λαστιχα..??
    ΧΙΟΣ-CHIOS

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Φίλε Ζαχαρία, πιστεύω ότι πιο βασικό είναι τι λάστιχο θα βάλεις. Από την προσωπική μου εμπειρία έχω δει στο αστρα μου, με ίδιες διαστάσεις το 91Υ (goodyear f1 assym) να ζεσταίνεται πολύ πιο εύκολα από 91V (bridgestone re050). Όσον αφορά το δείκτη φορτίου, απόσο ξέρω, όσο πιο μεγάλος είναι τόσο πιο ενισχυμένο είναι το λάστιχο στα πλαϊνά του. Αυτό μπορεί να συμβαδίζει και με αυξημένους κραδασμούς σε ανωμαλίες του δρόμου. Αυτά τα λίγα μπορώ να πώ, ελπίζω να μιλήσει και κανένας άλλος για να μην λέω και ανακρίβειες.

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kostas1.6 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Ζαχαρία, πιστεύω ότι πιο βασικό είναι τι λάστιχο θα βάλεις. Από την προσωπική μου εμπειρία έχω δει στο αστρα μου, με ίδιες διαστάσεις το 91Υ (goodyear f1 assym) να ζεσταίνεται πολύ πιο εύκολα από 91V (bridgestone re050). Όσον αφορά το δείκτη φορτίου, απόσο ξέρω, όσο πιο μεγάλος είναι τόσο πιο ενισχυμένο είναι το λάστιχο στα πλαϊνά του. Αυτό μπορεί να συμβαδίζει και με αυξημένους κραδασμούς σε ανωμαλίες του δρόμου. Αυτά τα λίγα μπορώ να πώ, ελπίζω να μιλήσει και κανένας άλλος για να μην λέω και ανακρίβειες.
    Συμφωνω.. και το εχω δει και στη πραξη κι εγω..
    Σιγουρα μεταξυ των 2 εταιρειων που ανεφερες, τα F1 ζεσταινονται πιο γρηγορα.. Σε τι διασταση τα φορουσες..?? Γιατι παιζει και αυτο ρολο.. παει και αναλογα με το δεικτη ταχυτητας..

Κοιτα εδω που μενω, εγω θελω ενα λαστιχο μαλακο για να ειναι ανετο και να ζεσταινεται γρηγορα..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

Rides
    1

Προεπιλογή

θα προτεινα και εγω να αφησεις τα 17, εγω με 225-40-18 ερχονται στιγμες που το μετανιωνω.Από την άλλη ειναι η αισθητική που σε αποζημιώνει

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο zaharias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνω.. και το εχω δει και στη πραξη κι εγω..
    Σιγουρα μεταξυ των 2 εταιρειων που ανεφερες, τα F1 ζεσταινονται πιο γρηγορα.. Σε τι διασταση τα φορουσες..?? Γιατι παιζει και αυτο ρολο.. παει και αναλογα με το δεικτη ταχυτητας..

Κοιτα εδω που μενω, εγω θελω ενα λαστιχο μαλακο για να ειναι ανετο και να ζεσταινεται γρηγορα..
    Τα έχω σε 225/45/17, αλλά είναι για αλλαγή.Πλέον, μετά από δύο χρόνια πάνω στο αυτοκίνητο έχουν πέσει αρκετά. Για το μαλακό λάστιιχο να έχεις υπόψη και το τιμόνι σου, που μπορεί να ελαφρύνει. Στο άστρα την αλλαγή την ένιωσα κατευθείαν. Βέβαια, τα assymetric 2 που τα έβαλα στο z4 εδώ και κάνα μήνα σε 225/40/18-255/35/18 δεν είναι τόσο μαλακά. Να φανταστείς ότι από 235/35/19 που είχα πριν (pzero rosso) δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά σε άνεση. Στα χαρακτηριστικά που ζητάς, πάντως, έχω ακούσει πολλούς να μιλάνε καλά για τα rainsport 2. Είναι και αρκετά πιο οικονομικά.

7. The Following User Says Thank You to kostas1.6 For This Useful Post:

zaharias (18-01-12)

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kostas1.6 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα έχω σε 225/45/17, αλλά είναι για αλλαγή.Πλέον, μετά από δύο χρόνια πάνω στο αυτοκίνητο έχουν πέσει αρκετά. Για το μαλακό λάστιιχο να έχεις υπόψη και το τιμόνι σου, που μπορεί να ελαφρύνει. Στο άστρα την αλλαγή την ένιωσα κατευθείαν. Βέβαια, τα assymetric 2 που τα έβαλα στο z4 εδώ και κάνα μήνα σε 225/40/18-255/35/18 δεν είναι τόσο μαλακά. Να φανταστείς ότι από 235/35/19 που είχα πριν (pzero rosso) δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά σε άνεση. Στα χαρακτηριστικά που ζητάς, πάντως, έχω ακούσει πολλούς να μιλάνε καλά για τα rainsport 2. Είναι και αρκετά πιο οικονομικά.
    Στο θεμα της ανεσης, παιζουν πολλα ρολο.. (αναρτηση-προφιλ ελαστικου κτλ..)
    Αυτο με τα Assymetric το ειχα δει και γω.. γιατι ειχα δοκιμασει ενα ζευγαρι μπροστα..
    Βλεπω πολυ καλα reviews για τα General (τα οποια ειναι πολυ φθηνα.. ειναι και made in Germany).. Ετυχε να δοκιμασω ενα και οντως ειχε πολυ μαλακο πλαινο..
    Αυτα που ειναι πολυ μαλακά ειναι 1) Michelin και 2) Continetal..
    Αλλα σκεφτομαι να κανω δοκιμη τα General.. καποια στιγμη..

Τα Rainsport θυμαμαι οτι τα εβγαζαν πολυ καλα λαστιχα ακομη και για all season..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP