Σελίδα 6 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 95

Θέμα: ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Rides
    0

Προεπιλογή

Καταφεραμε σε ενα offtopic θεμα, να βγουμε offtopic.

Κακως "χωριστηκαμε" σε δυο στρατοπεδα.

Δεν πιστευω οτι διαφωνει κανενας στην αισχροκερδια κατ' αρχας. Ακομη δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος που δεν την καταδικαζει.

Η δικη μου - προσωπικη - διαφωνια, ηταν αναφορικα με το να αντιμετωπιζουμε με ανηθικοτητα τον οποιοδηποτε. Εν προκειμενω τους εμπορους.

Μην γενικευουμε, θα καταληξουμε μονο στο να κακοκαρδισουμε και να κακοκαρδιστουμε.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ο Ντίνος είπε τη σωστή λέξη: Αισχροκέρδεια.

Συμφωνώ απολύτως τόσο με τον Θωμά όσο και με τον Στάθη στα περί στήριξης της ελληνικής επιχείρησης. Προφανώς δε μου περισσεύουν για να τα σκορπάω εδώ κι εκεί, αντιλαμβάνομαι όμως πως ένας μαγαζάτορας έχει να πληρώσει ενοίκιο, μισθούς, ασφάλιστρα, λογαριασμούς, περαιώσεις, χαράτσια κλπ προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι ανταγωνιστικός.

Εκείνο που με εκνεύρισε στον επιπλοποιό ήταν η απάράδεκτη πρότασή του να παρανομήσουμε ώστε να φοροδιαφύγει εκείνος. Αν μου είχε πει εξ' αρχής πως είναι δύσκολο να κάνει κάτι καλύτερο με την τιμή, πιθανότατα θα είχα αγοράσει από εκείνον.

Το δε παράδειγμα με τα ρούχα ήταν ενδεικτικό για το ποσοστό κέρδους που έχουν τέτοια αγαθά. Προφανώς και δεν είναι όλοι ίδιοι... Φίλος μου που διατηρεί κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει ποσοστό κέρδους λίγο κάτω από 10%, κάποιος άλλος που εμπορεύεται οικοσυστευές είναι στο 15%, πελάτης μου με κατάστημα ρούχων όμως έπαιζε πάντα στο 400%.

Θυμάμαι επίσης όταν έψαχνα για παιδικό κάθισμα πως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που τα πουλούσε σε τιμή παραπλήσια με εκείνες στην Ευρώπη δεν ήταν σε θέση να μου το προμηθεύσει καθώς ο Έλληνας αντιπρόσωπος της Recaro διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Η επιλογή μου λοιπόν ήταν είτε 208 ευρώ στον Γερμανό, είτε 400 στο ΛΗΤΩ. Κι επειδή η διαφορά είναι το 1/3 του βασικού μισθού, προτίμησα να το αγοράσω απ' έξω και με τα υπόλοιπα να τους πάρω κάτι άλλο.

Προσωπικά επιλέγω το ebay μόνο σε τέτοιες περιτπώσεις, όταν δηλαδή η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη ή όταν δε μπορώ να τα βρω στην Ελλάδα.

3. The Following 6 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

BILL007 (17-01-12), Monsta (17-01-12), Panos 316T (18-01-12), Stathis (17-01-12), Thomelef (17-01-12), Vasilis (17-01-12)

Περιοχή
    Ναουσα
    Rides
    1

Προεπιλογή

καλα τα λες.. εξαλου ποιος ειναι αυτος που δεν εχει αγορασει απο εξωτερικο- ebay.. τιποτα δεν εχω βρει ετοιμο και μεχρι σημερα τα γουστα-αμαξι μου τα πληρωνω με τη δευτερη δουλεια που κανω..
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΔημήτρηςΜ3 : 17-01-12 στις 17:19

5. The Following 2 Users Say Thank You to ΔημήτρηςΜ3 For This Useful Post:

Panos 316T (18-01-12), S8N (17-01-12)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Για να επικεντρωθούμε στον τίτλο του ποστ και επειδή το "Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν",

INTERNET - EΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ? Ότι συμφέρει την τζέπη μου και τέλος.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

7. The Following User Says Thank You to gant For This Useful Post:

ΔημήτρηςΜ3 (17-01-12)

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Ενταξει παιδες.. κανεις δεν σκεφτεται οτι ο μαγαζατορας εχει καθε μηνα τα Χ παγια του εξοδα..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Στα λαστιχα για παραδειγμα..
    Πιστευω οτι καποτε, συμφερε να ψωνιζεις απο camskill..
    Πλεον οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.. Οποτε, νομιζω οτι δεν αξιζει πλεον..
    Με ψαξιμο, μπορεις να βρεις καλες τιμες.. (καποτε, εβρισκες σε συγκεκριμενα μαγαζια συγκεκριμενες μαρκες ελαστικων.. τωρα μπορουν ΟΛΟΙ να σου φερουν οτι μαρκα θελεις.. και ειναι λογικο, διοτι τα πορτοφολια & οι τσεπες εχουν μικρυνει..)
    Εγω πιστευω οτι οσοι εχουν τις τιμες τους στο "Θεο" και δεν ΘΕΛΟΥΝ να αντιληφθουν την κατασταση της αγορας, θα φανε τρελη σφαλιαρα..
    Οσοι επαγγελματιες, εκμεταλευονται τις προσφορες, ειναι σωστοι απεναντι στους πελατες τους, ειναι ανταγωνιστικοι.. και πιστευω οτι ειναι και εκεινοι που θα "επιβιωσουν"..

Σε ολα τα επαγγελματα γινεται χαμος.. Ο κοσμος κανει παζαρια παντου..
    Αλλοι πραγματικα, δεν εχουν να πληρωσουν και κανουν παζαρια..
    Αλλοι παλι εχουν, αλλα επειδη εχουμε κριση, το κανουν για να κερδισουν κατι..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

10. The Following 5 Users Say Thank You to zaharias For This Useful Post:

katsaraios (17-01-12), Panos 316T (18-01-12), S8N (17-01-12), Vasilis (17-01-12), ΔημήτρηςΜ3 (17-01-12)

Περιοχή
    Ναουσα
    Rides
    1

Προεπιλογή

αρα που καταλήγουμε οτι καθενας κανει ο καλυτερο για την τσεπη του αγαπητε μου
    Ζαχο τα λεω καλα?

12. The Following User Says Thank You to ΔημήτρηςΜ3 For This Useful Post:

zaharias (17-01-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

για τα έπιπλα τουλάχιστο θα πώ, μιάς και αναφέρθηκε.
    επειδή τυγχάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των ελλήνων επιπλοποιών να είναι πελάτες μου, είτε σταθεροί είτε περιστασιακοί, έχω να πώ ότι όλα τα έπιπλα που παράγουν είναι 100% αντιγραφές.
    πλύν 2 - 3 εξαιρέσεων, όλα τα υπόλοιπα είναι καρααντιγραφάρες.
    γενικά αν κάποιος θέλει να πάρει έπιπλα απο κατασκευαστή, ας μου στέιλει ένα πμ...οι κατασκευαστές είναι πιο πονηροί απο τους εμπόρους όταν πρόκειτε να πουλήσουν λιανική...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

14. The Following 3 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

BILL007 (17-01-12), S8N (17-01-12), Stathis (17-01-12)

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΔημήτρηςΜ3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αρα που καταλήγουμε οτι καθενας κανει ο καλυτερο για την τσεπη του αγαπητε μου
    Ζαχο τα λεω καλα?
    Σιγουρα σε πρωτη φαση Δημητρη κοιτας την τιμη.. Απλα μετα τα ζυγιζεις.. Και το λεω αυτο, διοτι στις κλειστες κοινωνιες (οπως εδω που ειμαι εγω), καποιες φορες πρεπει να πας να υποστηριξεις τον αλλο και ας ξερεις οτι θα τον φας λιγο.. γιατι αν ειναι για πολυ, φυσικα δεν πας.. ειδικα αμα εχεις και μαγαζι.. (στηριζεις τη τοπικη κοινωνια-οικονομια)
    Αμα εισαι δημοσιος υπαλληλος, δεν τα πολυκοιτας αυτα.. γιατι δεν σε νοιαζει να "φανείς" καπου..

Θυμαμαι και τοτε που ειχαμε κανει εγω κι εσυ, τις μετατροπες μας.. Εμενα μου ζητουσαν 6000 και επαιρναν και πισω του 2λιτρου.. σε αλλον 6500, αλλος ακουσα οτι ζητουσε και 10000 στις αρχες.. Κι εμενα μου στοιχισε ολη η μετατροπη, να ερθει μεχρι τη πορτα μου 2800..
    Και στη τελικη εμαθα και για μαγαζι που παει και ψωνιζει απο τον Αγγλο και τα φερνει εδω και τα μοσχοπουλαει..

Αλλα ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.. Η αισχροκερδια.. Καθε επιχειρηση που λειτουργει, εχει στοχο της το κερδος.. Δεν ειπε κανεις το αντιθετο.. αλλα μη το ξεσκιζεις.. (γενικα μιλαω, δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα)
    ΧΙΟΣ-CHIOS

16. The Following 3 Users Say Thank You to zaharias For This Useful Post:

BILL007 (17-01-12), katsaraios (17-01-12), Panos 316T (18-01-12)

Περιοχή
    Ναουσα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο zaharias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιγουρα σε πρωτη φαση Δημητρη κοιτας την τιμη.. Απλα μετα τα ζυγιζεις.. Και το λεω αυτο, διοτι στις κλειστες κοινωνιες (οπως εδω που ειμαι εγω), καποιες φορες πρεπει να πας να υποστηριξεις τον αλλο και ας ξερεις οτι θα τον φας λιγο.. γιατι αν ειναι για πολυ, φυσικα δεν πας.. ειδικα αμα εχεις και μαγαζι.. (στηριζεις τη τοπικη κοινωνια-οικονομια)
    Αμα εισαι δημοσιος υπαλληλος, δεν τα πολυκοιτας αυτα.. γιατι δεν σε νοιαζει να "φανείς" καπου..

Θυμαμαι και τοτε που ειχαμε κανει εγω κι εσυ, τις μετατροπες μας.. Εμενα μου ζητουσαν 6000 και επαιρναν και πισω του 2λιτρου.. σε αλλον 6500, αλλος ακουσα οτι ζητουσε και 10000 στις αρχες.. Κι εμενα μου στοιχισε ολη η μετατροπη, να ερθει μεχρι τη πορτα μου 2800..
    Και στη τελικη εμαθα και για μαγαζι που παει και ψωνιζει απο τον Αγγλο και τα φερνει εδω και τα μοσχοπουλαει..

Αλλα ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.. Η αισχροκερδια.. Καθε επιχειρηση που λειτουργει, εχει στοχο της το κερδος.. Δεν ειπε κανεις το αντιθετο.. αλλα μη το ξεσκιζεις.. (γενικα μιλαω, δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα)
    επειδη μαλλον εχω παρεξηγήθει λεω απλα και βεββαια στηρίζω την τοπικη κοινωνια ποτε δεν εχω κανει αγορες απο το net π.χ ρουχα παπουτσια κλπ κλπ
    οτι εχει να κανει με μενα τα αγοραζω απο Ναουσα ,οτι εχει να κανει ομως με το αμαξι εκει τι βλεπω αλλιως τι δουλεια το ψαχνω θυμαμε πως οταν εψαχνα πολλαπλασιαστεσ για το Μ3 τους βρηκα σχεδον στα μισα απο οτι μου ελεγαν τα συνεργια στη θεσ/νικη αν ειναι κατι ποιο φτηνο στη πολη μου ναι θα ο παρω απο εκει (μιλαω για το αμαξι).. στην οικογενεια εχουμε 5 αυτοκίνητα οποτε πιστευω πως καλυπτω και τα τοπικα συνεργεια τα μοιράζουμε και ετσι δεν εχω προβλημα με κανενα.. αυτα και νομιζω πως εχω καλυφτεί..

18. The Following 2 Users Say Thank You to ΔημήτρηςΜ3 For This Useful Post:

katsaraios (17-01-12), zaharias (17-01-12)

Σελίδα 6 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP