Konstantinos E60 (16-01-12)
Συμφωνοι ! Αλλα η συμπεριφορά γενικότερα δεν εχει να κανει μόνο με τα αμορτισερ αλλα με ένα κάρο μ@λ@κίες..Το θέμα είναι οτι αυτοκίνητα με τελειωμένα αμορτισερ δεν δείχνουν σημάδια στην οδική τους συμπεριφορά ,όπως του Κώστα, με οτι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και αυτοκίνητα με μετρημένα στο 60+ % πάνε σαν βραζιλιάνικος κώλος !
Aρη εγω ειμαι στις 65000χλμ και θα προχωρησω στην αλλαγη των αμορτισερ ωστε να εχω το μυαλο μου ησυχο,οχι αμεσως βεβαια αλλα γυρω στο πασχα.Εσυ βεβαια θα κανεις κορυφαια δουλεια μιας και θα αλλαξεις πολλα πραγματα.Παντως ομολογω πως αν δεν μου το μετρουσε το κτεο ουτε που θα σκεφτομουν για αλλαγη.Ισως αν το οδηγουσε ο Πανος η ο Κων/νος που εχουν καλη αναρτηση να το καταλαβαινανε αμεσως οτι χρηζουν αλλαγης.Κωνσταντινε η Μ-πακ αναρτηση εχει πιο καλα αμορτησερ και ισως στο περασμα του χρονου να αντεχουν περισσοτερο σε σχεση με τα δικα μου ελλεινα sachs σε συνδυασμο με τα sport ελατηρια.
S8N (16-01-12)
Μήπως να ρίξετε μια ματιά και εδώ;
https://www.alpina-automobiles.com/e...al-offers.html
Konstantinos E60 (29-01-12), S8N (28-01-12)
Σήμερα έβαλα την ανάρτηση. Η δουλειά έγινε προσεκτικά και κράτησε 4 ώρες.
Έχοντας παρακολουθήσει αυτή τη διαδικασία σε όλα μου τα αυτοκίνητα, επιτρέψτε μου να πω δυο πράγματα:
1. Τα δεσίματα στο σασί του Ε60 και ο σχεδιασμός της ανάρτησης τόσο μπροστά όσο και πίσω είναι εξωπραγματικά, σε βαθμό που οι συγκρίσεις είναι όχι απλώς μάταιες αλλά και αστείες.
2. Η BMW έχει δώσει τόσο μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια που πιστέψτε με, αυτό το αυτοκίνητο αξίζει κάθε ευρώ από τα χρήματά του. Λύνοντας τις επενδύσεις για να φτάσουμε στους πίσω θόλους συνειδητοποιείς γιατί μια ταπεινή 520 φτάνει να κοστίζει όσο ένα TT-S.
Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, κατέληξα στα Bilstein B8 Sprint τα οποία πάντρεψα με τα ελατήρια του M-Pack, τη μπροστινή αντιστρεπτική του M-Pack και την πίσω αντιστρεπτική του Μ5. Ο συνδυασμός έδεσε μια χαρά και το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε. Οι κλίσεις στις στροφές είναι κυριολεκτικά μηδενικές και η ανάρτηση αρκετά σφιχτή, πολύ λιγότερο ξερή όμως σε σχέση με την εργοστασιακή. Το τιμόνι βελτιώθηκε σε αίσθηση και απόκριση, το αυτοκίνητο χαμήλωσε 2 πόντους αλλά συγχρόνως έπαψε να βρίσκει όταν μπαίνει φορτωμένο στο γκαράζ. Επίσης, η βύθιση κατά το φρενάρισμα εξαφανίστηκε.
Όσοι ψαχνεστε γι' ανάρτηση σε Ε60, ακούστε τη συμβουλή μου: Ξεχάστε τις παππουδίστικες νοοτροπίες περί μαλακών αμορτισέρ με τα στάνταρ ελατήρια που το κάνουν να δείχνει σαν κατσίκι. Το αυτοκίνητο δεν κατασκευάστηκε για να συναγωνίζεται τις Citroen. Είναι ογκώδες και βαρύ και απαιτεί δεμένη ανάρτηση για να ελέγχεται. Πολύ περισσότερο όμως, είναι τόσο καλοσχεδιασμένο που η άνεση ελάχιστα πλήττεται από τέτοιες επεμβάσεις. Ξεδιπλώστε λοιπόν τις αρετές του με την ανάρτηση του M-Pack (συμπ. των αντιστρεπτικών) ή κάντε ένα βήμα παραπέρα και βάλτε του τα χοντροκάλαμα B6 ή ακόμη και τα Β8. Ειλικρινά, δε θα το μετανιώσετε. Φανταστείτε πως, αν και έχω runflat 18άρια, η γυναίκα μου το βρήκε σαφώς καλύτερο από πριν. Σε 50-60.000 km όπου λογικά τα Sprint θα χρειάζονται μια συντήρηση-επισκευή, ειλικρινά θα του βάλω EIBACH.
alexm (30-01-12), aristent (29-01-12), bill_m3 (01-02-12), E60_Arkadia (30-01-12), gnx (30-01-12), Konstantinos E60 (30-01-12), Lambros46 (30-01-12), Leonidas_E39 (30-01-12), PANOS-E60 (30-01-12), pilot (30-01-12)
Αντε Αρη με 'γεια!!!
,αφου απο :
εγινε:
![]()
S8N (30-01-12)
Κυριακάτικα ρε θηρίο? Περιμένω σε καμιά εβδομάδα που θα πατήσει καλά η αναρτηση να μας πεις περισσότερα !!
S8N (30-01-12)