Σπυρο με μετρησανε μολις 30% αποσβεση στο καθενα στο κτεο.Αν δεν γνωριζα καποιο παληκαρι μεσα θα με κοβανε! Εχω μολις 65000χλμ
εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν αισθάνεσαι πρόβλημα στο δρόμο με τόσο χαμηλή απόδοση αμορτισέρ ώστα οριακά να γλίτωσες το κόψιμο από το ΚΤΕΟ. Μιλάμε γιά 50% απόδοση ή χαμηλότερα. Ιδια ελατήρια φοράμε, ίδιες αντιστρεπτικές και περίπου ίδιες διαστάσεις ζάντες - λάστιχα. Το δικό μου όταν είχα <50% απόδοση ήταν ένα χάλι και μισο.
Προτείνω να αποφύγεις τα μαμα sacks, είναι σούπερ μαλακά και η ζωή τους πέφτει γρήγορα με τα΄sport ελατήρια. Με λίγα παραπάνω χρήματα βάζεις αισθητά καλύτερα αμορτισερ. Εγω με τα Β6 είμαι σούπερ ικανοποιημένος γιά τη χρήση που κάνω, 90% οικογενειακή οδήγηση, οχι κοιμισμένη βέβαια.
E60_Arkadia (14-01-12)
Μαλλον δεν εχω μπει σε Ε60 με πενα αμορτισερ Πανο.Ειχα ερθει Αθηνα προχθες και δεν επεσα πουθενα κατω απο 160χλμ χωρις το αυτοκινητο να πλεει η να αποσταθεροποιειται ωστε να τρομαξω και να πονηρευτω.Αφηνα το τιμονι στα 200 και ηταν τελειως ευθυβολο.Σκεφτομαι να κανω αυτο που εχεις κανει και εσυ με την αναρτηση.
κοίτα Κώστα. κάποιοι πονηρίδηδες λένε πως τα αμορτισερόμετρα των ΚΤΕΟ είναι μάπα και δεν δείχνουν σωστά, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Οταν πρόπερσι το ιδιωτικό Κτεο μου έδειξε 38%, το πήγα σε 2 διαφορετικά άλλα ιδιωτικά μηχανήματα και το μέτρησα. Και τα 2 επιβεβαίωσαν τη μέτρηση του Κτεο με μικροδιαφορές. Αν θέλεις κάντο και συ γιά να σου φύγει η αμφιβολία. Πάντως με 35% απόδοση σίγουρα θες αμορτισέρ.
Οσο γιά τα 65.000 χλμ δεν μου κάνει εντύπωση, ο S8N έχει λιγότερα και είναι πάτος και τα δικά του. Το δικό μου άλλαξε στις 60.000 (ο πρωην) πρώτη φορά και στις 100.000 ήταν ξανά χώμα, μιλάω γιά τα μαμά έτσι ...
E60_Arkadia (14-01-12), S8N (14-01-12)
Το εμπιστευομαι το κτεο απλα μου εκανε εντυπωση πως δεν το ειχα καταλαβει το προβλημα.Παντως αν και εσυ τα ειχες αλλαξει στα 60000 τοτε ειμαι μεσα στα ορια.Τα bilstein σου συνεργαζονται καλα με τα ελατηρια σου?
PANOS-E60 (14-01-12)
E60_Arkadia (14-01-12)
Μαλλον για Β6 με κοβω λοιπον,ας κοπαναει λιγο λογω runflat θα το συνηθισω.Και αλλες προτασεις με εντυπωσεις καλοδεχουμενες.
Κώστα, δε γνωρίζω πόσα km έχει το δικό σου αλλά το δικό μου έκλεισε τα 60.000 πρόσφατα και οι αναρτήσεις είναι σούπα εδώ και πολύ καιρό. Στα γιαμπ της Ε.Ο. από Μεταμόρφωση έως Λυκόβρυση πηγαίνει σα σχεδία σε θάλασσα με 8 μποφώρ.
Πλέον μαζεύω και τα τελευταία πραγματάκια που χρειάζομαι και θα προχωρήσω σε αντικατάσταση όλης της ανάρτησης. Ξεκίνησα να μαζεύω πριν ένα χρόνο κι αυτή τη στιγμή έχω στην αποθήκη τα Μ-Pack ελατήρια, τα bump stops τους και όλες τις βίδες/μπουλόνια/παξιμάδια που πρέπει να αντικατασταθούν, ενώ πριν λίγους μήνες αγόρασα από e-bay την Μ-Pack αντιστρεπτική μπροστά (25,6 mm) και την 18άρα της M5 για πίσω.
Το μεγάλο μου δίλημμα ήταν σε ποια αμορτισέρ να καταλήξω, καθώς με τα runflat αναμένεται πολύ κοπάνημα. Τελικά, μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα πως ο,τιδήποτε πέρα από Bilstein είναι συμβιβασμός.
Εκεί όμως που είχα καταφέρει να βάλω και κάποια χρηματάκια στην άκρη για τα Β8, η γυναίκα μου την έκανε την πατάτα της: Την προηγούμενη εβδομάδα πάτησε στη Λεωφ. Κύμης μια μυτερή πέτρα σε μέγεθος γροθιάς με αποτέλεσμα να στραβώσει η μπροστινή ζάντα στην εσωτερική παρειά και να σκιστεί το RunFlat Potenza... Η ζάντα ευτυχώς δεν είχε μεγάλη ζημιά και επιδιορθώθηκε γρήγορα σε πρέσσα, τα λάστιχα όμως μου στοίχισαν μια περιουσία (έβαλα πάλι runflat).
Έκτοτε τα πήρα στο κρανίο κι άρχισα να κοιτάζω και για άλλα πραγματάκια πριν ολοκληρώσω την αντικατάσταση της ανάρτησης. Την προηγούμενη εβδομάδα παρήγγειλα κάποιες ράβδους ενίσχυσης (βιδωτές) που έχει το πάτωμα της M5 ενώ κοιτάζω επιπλέον για μπάρες ψαλιδιών και θολόμπαρα. Για τις μπάρες ψαλιδιών βρήκα μια καλή λύση της Ultra Racing, για τη θολόμπαρα δεν έχω καταλήξει ακόμη. Την ανάρτηση θα την βάλω αφού δεθεί όλο το αυτοκίνητο, γιατί με τη γυναίκα μου και τη σκληρή ανάρτηση θα σκορπίσει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 16-01-12 στις 11:26
E60_Arkadia (16-01-12), PANOS-E60 (16-01-12)
Θα με κάνετε να παω να ξαναμετρήσω τα αμορτισερ πάλι εσεις ! Αρχες Νοέμβρη που πέρασα κτεο τα μετρησαν γυρω στο 65-67% και είπα οτι την βγάζω και εφέτος αλλα θα παω να ξανακάνω ένα τσεκ γιατι εχω και 81.500 χλμ !!