11 52 7 505 302 fan coupling. Καταχρηστικά λέγεται υδραργυρικό, στην πράξη μόνο υδραργυρικό δεν είναι αφού το περιεχόμενο υγρό είναι σιλικονούχας βάσης.
Το συγκεκριμένο υγρό όταν ζεσταίνεται γίνεται πιο παχύρευστο και όταν κρυώνει πιο λεπτόρευστο. Έτσι όταν ζεσταίνεται κάνει την σύμπλεξη (viscous coupling) και γυρίζει το fan. Εντύπωση μου κάνει πάντως το ότι έμεινε ανοιχτό... Συνήθως από τον καιρό δημιουργείται κάποια διαρροή και χάνει τα υγρά, άρα και την δυνατότητα συμπλεξης. Τσέκαρε το, αν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αν δεν το έχεις ξαναβγάλει. Κοίταξε το λαμάκι που έχει στο κέντρο μην έχει κολλήσει ανοιχτό.
Σπυρακο, ευχαριστω γα την απαντηση κατ'αρχην..
Εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτο..?? Εδω το δινει για αυτοματο.. https://bmwfans.info/parts/catalog/E..._fan_coupling/
ΧΙΟΣ-CHIOS
διαβαζοντας εδω και προσπαθοντας να βρω κατι αντιστοιχο εμενα στο ε36 1991 δουλευει συνεχεια εδω και μερικες μερες...οταν ειναι σβηστο μπορω και το γυρναω ανετα με το χερι...αλλα δουλευοντας η μηχανη δειχνει κομπλαρισμενο και οσο γκαζωνω ανεβαζει στροφες και αυτο....ιδεες???
τι εγινε μονο σε μενα εχει συμβει αυτο???![]()
Είναι αυτό που αναφέρθηκε ως υδραργυρικό / fan coupling. Το είχα πάθει και εγώ στο Ε36. Απλή αλλαγή είναι αν έχει βλάβη...
Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις, αλλά για να καταλάβεις για ποιο εξάρτημα μιλάμε, κοίτα εδώ FAN COUPLING εξάρτημα Νο 2
316 του 1991 εχω....αν εχει βλαβει δλδ μιλαμε για 140 ευρω ετσι?