Ω ρεεε λαμπάκι και κακό.![]()
Για τσέκαρε το κ αλλού ρε Πέτρο.
Ω ρεεε λαμπάκι και κακό.![]()
Για τσέκαρε το κ αλλού ρε Πέτρο.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
το αμάξι μπήκε συνεργείο και θα παραμείνει μέσα για να ξαναμπεί στο διαγνωστικό και πιθανότατα να παραγγελθεί πλεξούδα απο Γερμανία.
![]()
Που μπορεί να οφείλεται ένα τέτοιο πρόβλημα που αφορά στην πλεξούδα;
Υγρασία, κατασκευαστικό λάθος, κάτι άλλο;
Μπορεί να αποφευχθεί το κόστος παρακάμπτοντας το πρόβλημα με κάποιον άλλο τρόπο;
Δεν το έχω ακούσει να συμβαίνει σε άλλα αμάξια.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Δεν ειμαι μηχανικος αυτοκινητων. Δηλωνω ασχετος.
(το αν γνωριζω 2-3 πραγματακια το αφηνω στην ακρη)
Αυτη εδω ειναι η πλεξουδα των ηλεκτρικων του si.
Απο τα ελαχιστα που γνωριζω, βλεπω οτι αποτελειται απο καλωδια, και καποιες φισες. (2-3 ειδων)
Μια φορα που ειχε αναψει λαμπακι στο δικο μου (το μικρο κιτρινο), το προβλημα που ειχε διεπιστωθει ηταν οτι μια απο τις φισες - αυτη που συνδεοταν στο γκαζι - δεν εκανε καλη επαφη, με αποτελεσμα να ρεταρει το αυτοκινητο, να μην "τραβαει", και να εχει εντονο κραδασμο στο ρελαντι.
Η συγκεκριμενη φισα καθαριστηκε, κουμπωθηκε, το λαμπακι εσβησε, και το αμαξι επανηλθε στην κανονικη του λειτουργια. Αυτο εγινε προ διετιας. Αν θυμαμαι καλα πληρωσα καπου στα 15 ευρω. (σε μεγαλη αντιπροσωπια)
Περισι τον Αυγουστο μου παρουσιασε παρομοιο προβλημα. Το αυτοκινητο το πηγε η γυναικα μου στο συνεργειο (ελειπα εκτος).
ΔΕΝ ξερω τι εκαναν, εσβησε το λαμπακι, επανηλθε στην κανονικη λειτουργια, και παραγγελθει πλεξουδα, μιας και το προβλημα ηταν εκει (και καλα....)
Φυσικα και δεν πηγα ποτε να την βαλω.
Για να μην πλατιασω περισσοτερο:
Το μεγαλο κιτρινο λαμπακι που αναψε στον Πετρο, δεν το εχω ξαναδει.
ΕΑΝ οντως ειναι θεμα πλεξουδας, με το φτωχο μου μυαλο, τρια τινα μπορει να συμβαινουν:
1. Καπου καποιο καλωδιο "φαγωθηκε" (πχ. απο ποντικι) -
2. Καποια φισα δεν κουμπωνει σωστα
3. Το συνεργειο προσπαθει να μαζεψει απο οπου μπορει...
32.000 χλμ αυτοκινητο και να εχει προβλημα η πλεξουδα δεν συναδει με την δικη μου τουλαχιστον λογικη...
Ενα μελος εδω που πουλαει διαφορα απο si εχει και πλεξουδα παντως...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntinos : 04-01-12 στις 10:04
το πιο πιθανό είναι να μην κάνει καλή επαφή κάποια φίσα.
το θέμα είναι οτι το αμάξι έχει ακινητοποιηθεί χωρίς να έχει γκάζι οπότε δεν έχω την πολυτέλεια να το τρέχω απο εδώ και απο εκεί. και μάλιστα να μου λένε και τα ίδια πάνω κάτω.
οι μηχανικοί πάνε με βάση τι τους λέει το διαγνωστικό και τι προτείνεται απο την BMW στην κάθε περίπτωση. στην περίπτωσή μου το διαγνωστικό αναφέρει σαν λύση αλλαγή καλωδίωσης και σε κάποιος μεμονωμένες περιπτώσεις αλλαγή του throttle potensiometer.
υπάρχει μια έκπτωση 20% αυτή τη στιγμή οπότε παράγγειλα την καλωδίωση.
η πλάκα είναι οτι μπορεί να χρειάζεται αλλαγή ΚΑΙ το ποτενσιόμετρο γκαζιού που κοστίζει άλλα τόσα.
θα το δούμε στη συνέχεια.
Driver M (04-01-12)
Ptboul (09-01-12)
Εχουμε καμια εξελιξη ?
Παρέλαβα το αμάξι και όλα δείχνουν οκ.
μάλιστα μέχρι τώρα δεν μου έχει κάνει και τα μπερδέματα στο ρελαντί που έκανε όταν το έβαζες μπροστά όταν ήταν κρύο τα πρωινά. (συνήθως 8 στις 10 φορές δεν είχε για λίγο σταθερό ρελαντί στην εκκίνηση του κινητήρα)
Ολα καλα δλδ. Μπραβο.