Σελίδα 58 από 76 ΠρώτηΠρώτη ... 848565758596068 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 571 έως 580 από 756

Θέμα: Διόδια: Η μεγάλη κλοπή!

Περιοχή
    18χμ Επανομής-Θεσσαλονίκης
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 08:47

«Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).

Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 ευρώ για όλο τον χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ τον χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 ευρώ μόνο για αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ευρώ καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν το είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς, βέβαια, τους εξηγήσαμε, πως… απλώς ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”».

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

1.τα διοδια μαλγαρων ειναι πηγαινε-ελα 4¤
    2.αν δεν το γνωριζετε υπαρχει μηνιαια καρτα που βγαζεις για τα διοδια
    3.επειδη στην οικογενεια μου διασχιζουμε τη διαδρομη αυτη κ περνουμε απο τα συγκεκριμενα διοδια,οπως κ τα διοδια του πολυμυλου(ηταν 2,60 η 2,80 δε θυμαμαι καλα τωρα, τα εκαναν κ αυτα 2¤ την τελευταια εβδομαδα)εχουμε καρτα,η οποια κ για τα δυο μηνιαιως στο συνολο βγαινει στα 45¤.
    4.δε λεω,ειναι παλι αρκετα χρηματα στο χρονο,αλλα περιοριζεται το συγκεκριμενο νουμερο σχεδον στο 1/3.
    5.αυτα τα λιγα.......συγνωμη για το πλουσιο κ κουραστικο περιεχομενο
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitra Gk : 31-12-11 στις 08:40

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πηγα μια "φορτωτικη" στο χωριο Καλαματα και περναγα απο το E-PASS αφου μου δωσανε μια συσκευη με 15 ευρω μεσα ...
    Στην καθοδο σε 2 διοδια Σκαραμαγκας,Σπαθοβουνι περασε μαζι με μενα πριν κλειση η μπαρα 1 αμαξι ακομα καθε φορα,στην επιστροφη εξω απο την Μεγαλοπολη μια Μ3 μαυρη κολλητα στον προφυλακτηρα μου
    Τωρα βεβαια εγω γελαγα αλλα αυτοι οντως τζαμπε περναγαν η ειχαν συσκευη???
    Ειχαν συσκευη. Απλα κολλανε πισω γιατι βαριωνται να περιμενουν το πανω-κατω της μπαρας. Η χρεωση γινεται κανονικα.

Αν δεν ειχαν η μπαρα θα εκλεινε μεχρι να ακουμπησει το αυτοκινητο, μετα ξανανοιγει νομιζω οριζοντια

3. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

katsaraios (31-12-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ειχαν συσκευη. Απλα κολλανε πισω γιατι βαριωνται να περιμενουν το πανω-κατω της μπαρας. Η χρεωση γινεται κανονικα.

Αν δεν ειχαν η μπαρα θα εκλεινε μεχρι να ακουμπησει το αυτοκινητο, μετα ξανανοιγει νομιζω οριζοντια
    τι να σου πω Κωστα μου εγω νομισα οτι ετσι οπως παταγανε και ηταν κολλημενοι πισω οτι μαλλον η πονηρια του Ελληνα σκαρφιστηκε και αυτο ισως ειναι ετσι οπως τα λες...

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    0

Προεπιλογή

99% ήταν τσαμπτζήδες.
    Εγω όταν πάρω χαμπάρι τέτοιον πάω κότα και ανοίγω απότομα και τρώει τη μπάρα στο καπώ.

6. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

BILL007 (31-12-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    99% ήταν τσαμπτζήδες.
    Εγω όταν πάρω χαμπάρι τέτοιον πάω κότα και ανοίγω απότομα και τρώει τη μπάρα στο καπώ.

το σκεφτηκα για το Μ3 γιατι ο μαγκας ειχε αλαρμ και ηταν δεξια σταματημενος ,οταν εφτανα στα διοδια και επειδη το E-PASS στην Μεγαλοπολη ειναι στο κεντρο των ταμειων και πας με λιγα πεταχτηκε σε δευτερολεπτα πισω μου κολλημενος ,ειπα οτι θα ηταν ο Χαντες αλλα ηταν μαυρο και τον αφησα δεν πατησα φρενο

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

8. The Following User Says Thank You to katsaraios For This Useful Post:

hades7 (31-12-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

το σκεφτηκα για το Μ3 γιατι ο μαγκας ειχε αλαρμ και ηταν δεξια σταματημενος ,οταν εφτανα στα διοδια και επειδη το E-PASS στην Μεγαλοπολη ειναι στο κεντρο των ταμειων και πας με λιγα πεταχτηκε σε δευτερολεπτα πισω μου κολλημενος ,ειπα οτι θα ηταν ο Χαντες αλλα ηταν μαυρο και τον αφησα δεν πατησα φρενο
    Ο Χαντές ειναι λάρτζουρας ρε δεν κάνει τέτοια.
    Αφού να καταλάβεις στην Κόρνιθο, σταματάει το μιτρίο στην άκρη και κερνάει διόδιο όσους περνάνε εκείνη την ώρα.
    Τον έχω πετύχει με πεντακοσάρικο στον θάλαμο να λέει:
    Ανοιξε να ρέει ο κόσμος κοπελιά.

10. The Following 7 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

aristent (02-01-12), BILL007 (31-12-11), hades7 (31-12-11), katsaraios (31-12-11), Lambros46 (31-12-11), Stathis (31-12-11), Κωνσταντίνος (31-12-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Ο Χαντές ειναι λάρτζουρας ρε δεν κάνει τέτοια.
    Αφού να καταλάβεις στην Κόρνιθο, σταματάει το μιτρίο στην άκρη και κερνάει διόδιο όσους περνάνε εκείνη την ώρα.

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Rides
    1

Προεπιλογή

ενα ενα μας τα λες.

Αυτο ναι συμβαινει οταν βλεπουν υποψηφιο θυμα - νεους με ι-πας. Οι παλιοι ξερουν, ειδες ο Σταματης?

14. The Following 2 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

BILL007 (31-12-11), katsaraios (31-12-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

και τρώει τη μπάρα στο καπώ.

Να σου δώσω μερικές κάρτες να χεις στ αυτοκίνητο.

Σελίδα 58 από 76 ΠρώτηΠρώτη ... 848565758596068 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP