Αρχικό μήνυμα απο
Driver M
Αγαπητέ Σταμάτη, εκτιμώ ιδιαίτερα τον κόπο που έκανες για να γράψεις έναν τόσο μακροσκελή "αντίλογο", νομίζω όμως πως ήμουν ξεκάθαρος χωρίς αντιφάσεις και, το κατα δύναμιν πάντα, αντικειμενικός, αφού δεν αγιοποίησα το δημόσιο (όχι το ελληνικό, γενικά μιλώντας) δαιμονοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Μίλησα για ισορροπίες.
Κι εγώ τα έχω με τους βολεψάκηδες και τους χασομέρηδες, ακόμα περισσότερο όμως τα έχω με τους διεφθαρμένους και τους ασύδοτους που δημιουργούν τις κρίσεις λόγω της απληστείας τους και των συχνά αποτυχημένων ενεργειών κερδοσκοπίας τους και στο τέλος βγαίνουν και κερδισμένοι, κατακρεουργώντας τους απλούς πολίτες με μέτρα πείνας.
Αυτοί είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον ανίκανο δημόσιο υπάλληλο, αλλά τα ΜΜΕ και η κυβερνητική προπαγάνδα έχουν στρέψει τον κόσμο στο 1% του προβλήματος, αφήνοντας στο απυρόβλητο το υπόλοιπο 99%.
Το να λέμε επίσης πως όταν δεν δουλεύει καλά ο ιδιώτης που κατακλέβει το δημόσιο (φοροδιαφυγή) και κατά συνέπεια τους συμπολίτες του είναι αποκλειστικά πρόβλημα και ευθύνη του δημοσίου που δεν τον τιμωρεί, είναι σαν να λέμε πως για μια δολοφονία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η αστυνομία που δεν συνέλαβε το δολοφόνο κι όχι ο τελευταίος που σκότωσε.
Εντελώς λάθος αντιμετώπιση λοιπόν, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου.
Στα περισσότερα που λες, τέλος, δε διαφωνώ, διαφωνώ στη γενική νοοτροπία πως για όλα φταίει το κράτος και οι δ/υ, το οποίο θεωρώ όπως προείπα πως είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει κι είναι σε παγκόσμιο επίπεδο (ξέρω, θεωρίες συνωμοσίας για μερικούς).
Τα προβλήματα του ελληνικού μικρόκοσμου τα ξέρουμε όλοι και είναι πάνω κάτω γραμμές αυτά που ανέφερες.
Όταν όμως μια ολόκληρη Ευρώπη παραπαίει, η Αγγλία αποχωρεί λέγοντας πως δεν θέλει να θυσιάσει την εθνική της κυριαρχία όπως οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ (εμείς άραγε θέλουμε, μας ρώτησε κανείς?) και χώρες όπως η Ιταλία (σύντομα ακολουθούν πολλές ακόμα) παίρνουν πρωτοφανή μέτρα για να μην κατερρεύσουν υπό τις πιέσεις των "αγορών", τι θα πούμε, παντού οι δ/υ φταίνε?
Η μήπως για τις άλλες χώρες φταίει κάτι άλλο ενώ για εμάς φταίει αποκλειστικά το δημόσιο?
Και γιατί τελικά πάντα κάτι φταίει και το σύνολο των χωρών του πλανήτη (ιδίως των ανεπτυγμένων) είναι χρεωμένο ?
Όλοι οι λαοί τόσο άχρηστοι είναι?
Τα ζητήματα είναι πολύ πιο βαθιά και αυτό δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία του καθενός.
Καλό είναι να επικρίνουμε τα κακώς κείμενα όπως το δημοσιοϋπαλληλίκι, τη φοροδιαφυγή κλπ αλλά όχι να εμμένουμε σε αυτά και να τα θεωρούμε ως βασικές αιτίες της σημερινής, παγκόσμιας, κατάστασης, γιατί χάνουμε το δάσος εις βάρος του δέντρου.