Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

και παλι λαθος εισαι.

η προοδος επιτυγχανεται απο την αναγκη του ανθρωπου για οφελος.
    για προσωπικο οφελος.

γι αυτο τα κομμουνιστικα καθεστωτα κατέρρευσαν.
    οπως ελεγε ενα σημειωμα που βαλαμε πιο πριν σε ενα καφενειο υπηρχαν 40 γκαρσονια και 1 πελατης.

αν εχω να διαλεξω θα ελεγα να γινουν ολα ιδιωτικα.
    εχω δει χωρες που ειναι ετσι, εχω δει (και παει) σε χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ.
    δεν θα ηθελα να ζω με τιποτα εκει...

στο εχω ξαναπει ρε φιλε, και δεν το λεω μονο εγω, η ιστορια το εδειξε απετυχε το συστημα που υποστηριζεις.
    ειναι πολυ χειροτερο απο ολα τα υπολοιπα στην πραξη, δυστυχως διοτι σαν ιδεα ειναι τελειο.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Monsta (16-12-11), PANOS-E60 (16-12-11), S8N (16-12-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Το θεμα ειναι να γινει μια αρχη. Φταινε οι ΔΥ που τα ξυνουν γιατι 1 δουλευει και 2 καθονται (μου θυμιζει τα κερασια που μαζευα στο χωριο. Ενα μαζευα 2 ετρωγα.) και κοστιζουν σε ολους, φταινε και τα "λαμογια επιχειρηματιες". Απο που ξεκινας ομως?
    Γιατι πρεπει να παιζουμε τη κολοκυθια για το ποιος πρεπει να "φυγει" πρωτος?
    Γιατι πρεπει να λυπηθουμε τον κομματικοδιορισμενο ΔΥ που εβγαλε λυκειο με τα 5 παιδια και κακως εχει τη θεση που εχει? Ας τραβιοταν εξω αν δεν ειχε λεφτα για καποτες. Στερει θεση αλλου πτυχιουχου και γνωστη του αντικειμενου? Οξω. Αν δεν εχει βγαλει ουτε δημοτικο αλλα δουλευει οπως πρεπει, ας μεινει αλλα ας αμειφθει αναλογως. Αυτος που παει και του χτυπανε τη καρτα, γιατι να τον πληρωνουμε?

Το να βρεις εναν τεμπελη ΔΥ ειναι πιο ευκολο απο τον επιχειρηματια με την offshore της offshore. Επισης τον ψευτοαναπηρο, τον πεθαμενο του 1950 που παιρνει ακομα επιδομα, και ενα σωρο αλλα τετοια "εξυπνα". Ας γινει η αρχη λοιπον, να μειωθουν τα εξοδα, να δουμε τι γινεται, και θα "φυγουν" και τα λαμογια.

4. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

Stathis (16-12-11)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fanisk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θεμα ειναι να γινει μια αρχη. Φταινε οι ΔΥ που τα ξυνουν γιατι 1 δουλευει και 2 καθονται (μου θυμιζει τα κερασια που μαζευα στο χωριο. Ενα μαζευα 2 ετρωγα.) και κοστιζουν σε ολους, φταινε και τα "λαμογια επιχειρηματιες". Απο που ξεκινας ομως?
    Γιατι πρεπει να παιζουμε τη κολοκυθια για το ποιος πρεπει να "φυγει" πρωτος?
    Γιατι πρεπει να λυπηθουμε τον κομματικοδιορισμενο ΔΥ που εβγαλε λυκειο με τα 5 παιδια και κακως εχει τη θεση που εχει? Ας τραβιοταν εξω αν δεν ειχε λεφτα για καποτες. Στερει θεση αλλου πτυχιουχου και γνωστη του αντικειμενου? Οξω. Αν δεν εχει βγαλει ουτε δημοτικο αλλα δουλευει οπως πρεπει, ας μεινει αλλα ας αμειφθει αναλογως. Αυτος που παει και του χτυπανε τη καρτα, γιατι να τον πληρωνουμε?

Το να βρεις εναν τεμπελη ΔΥ ειναι πιο ευκολο απο τον επιχειρηματια με την offshore της offshore. Επισης τον ψευτοαναπηρο, τον πεθαμενο του 1950 που παιρνει ακομα επιδομα, και ενα σωρο αλλα τετοια "εξυπνα". Ας γινει η αρχη λοιπον, να μειωθουν τα εξοδα, να δουμε τι γινεται, και θα "φυγουν" και τα λαμογια.
    Φάνη μου ξέρεις ότι με τη λογική των λεγομένων σου συμφωνώ, είμαι από εκείνους που πιστεύουν βαθειά στην αξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας, του κέρδους, της απόδοσης στο επενδυτικό κεφάλαιο και είμαι κατά της παρεμβατικότητας, της γραφειοκρατίας, του κράτους - δυνάστη, του κράτους - νταβατζή.

Σου προτείνω όμως σαν μεγαλύτερος, λίγη προσοχή στον τρόπο που εκφραζόμαστε. Κάνουμε μιά δημόσια συζήτηση και χαίρομαι γιά το επιπεδο όλων στο χώρο αυτό. Το υπογραμμισμένο όμως είναι μιά ακραία έκφραση που πιστεύω θα ενοχλήσει αρκετούς οικογενειάρχες. Δεν το πήρα καθόλου προσωπικά, αυτό που γράφω είναι γιά να προλάβω (ελπίζω) κάποιον που θα το πάρει προσωπικά και θα έχουμε άσχημη εξέλιξη στη συζήτηση. Πιστεύω πως το έγραψες αστειευόμενος, ως τρόπος του λέγειν δηλαδή.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 16-12-11 στις 19:45

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ας μην πέφτουμε πάνω στους δημοσίους υπαλλήλους με τόσο μένος. Όσοι από μας έχουν έστω και έναν άνεργο στην οικογένεια, θα τον διόριζαν αύριο κιόλας στο δημόσιο αν είχαν την ευκαιρία. Ιδίως αν έχει εργαστεί δεκαετίες στον ιδιωτικό τομέα χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς ένσημα, χωρίς δώρα, χωρίς παροχές, χωρίς ασφάλιση ή εξασφάλιση.

Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο τρωγόμαστε μεταξύ μας. Κρίμα ρε σεις. Είπαμε να αλληλοβοηθηθούμε κι όχι να αλληλοσπαραχτούμε.

7. The Following 14 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (16-12-11), bill_m3 (16-12-11), Driver M (16-12-11), hades7 (16-12-11), katsaraios (17-12-11), Konstantinos E60 (16-12-11), m-power_01 (17-12-11), Nino (16-12-11), PANOS-E60 (16-12-11), pilot (16-12-11), Ptboul (19-12-11), Stathis (16-12-11), Thomelef (16-12-11), Κωνσταντίνος (16-12-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φάνη μου ξέρεις ότι με τη λογική των λεγομένων σου συμφωνώ, είμαι από εκείνους που πιστεύουν βαθειά στην αξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας, του κέρδους, της απόδοσης στο επενδυτικό κεφάλαιο και είμαι κατά της παρεμβατικότητας, της γραφειοκρατίας, του κράτους - δυνάστη, του κράτους - νταβατζή.

Σου προτείνω όμως σαν μεγαλύτερος, λίγη προσοχή στον τρόπο που εκφραζόμαστε. Κάνουμε μιά δημόσια συζήτηση και χαίρομαι γιά το επιπεδο όλων στο χώρο αυτό. Το υπογραμμισμένο όμως είναι μιά ακραία έκφραση που πιστεύω θα ενοχλήσει αρκετούς οικογενειάρχες. Δεν το πήρα καθόλου προσωπικά, αυτό που γράφω είναι γιά να προλάβω (ελπίζω) κάποιον που θα το πάρει προσωπικά και θα έχουμε άσχημη εξέλιξη στη συζήτηση. Πιστεύω πως το έγραψες αστειευόμενος, ως τρόπος του λέγειν δηλαδή.
    Πανο τροπος του λεγειν ηταν, το ανεφερα γιατι πολλες φορες ακουμε "ο κακομοιρης βρηκε τη θεσουλα και ταιζει τα 4-5-10 παιδια του". Τη θεσουλα αυτη ομως την εχει φαει απο καποιον που σκιστηκε να διαβασει, να περασει, να γνωριζει το αντικειμενο. Εχουμε φτασει στο σημειο να χρησιμοποιουν πολλοι τα παιδια τους ως προκαλυψη για την τσαμπα θεση που πιανουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ - ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. Και στη τελικη αν δεν μπορεις να ταισεις ουτε τον εαυτο σου, γιατι κανεις τοσα παιδια?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας μην πέφτουμε πάνω στους δημοσίους υπαλλήλους με τόσο μένος. Όσοι από μας έχουν έστω και έναν άνεργο στην οικογένεια, θα τον διόριζαν αύριο κιόλας στο δημόσιο αν είχαν την ευκαιρία. Ιδίως αν έχει εργαστεί δεκαετίες στον ιδιωτικό τομέα χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς ένσημα, χωρίς δώρα, χωρίς παροχές, χωρίς ασφάλιση ή εξασφάλιση.

Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο τρωγόμαστε μεταξύ μας. Κρίμα ρε σεις. Είπαμε να αλληλοβοηθηθούμε κι όχι να αλληλοσπαραχτούμε.
    Αρη αν (για παραδειγμα) η ανεργη γυναικα σου διοριστει στο δημοσιο και δουλεψει οπως πρεπει, δεν υπαρχει προβλημα. Να αμειφθει βασει των γνωσεων της (οχι μισθος ΑΕΙ με απολυτηριο λυκειου και αντιστροφως), να βολεψει και την τσεπη της. Ετσι κερδιζουν και οι 2. Το δημοσιο εχει εναν υπαλληλο που εργαζεται, και η γυναικα σου το μισθο της.

Αν διοριστει απλα επειδη ειναι ανεργη, και ξυνεται, της χτυπουν τη καρτα, σου λεει δευτερα και παρασκευη δεν αναλαμβανω εργο (ικα, εφορια!) και ολα αυτα που κανουν οι βολεμενοι ΔΥ, δεν ειναι ακριβως αυτο που κοροιδευεις και προσπαθεις να απομακρυνεις ?

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων

Πανο μου για να γινει μια συζητηση πρεπει να υπαρχουν τρεις προυποθεσεις
    πρωτον να μιλανε την ιδια γλωσσα δευτερον να εχουν την ιδια γνωση του αντικειμενου και πανω κατω οχι τεραστιες διαφορες στο μορφωτικο επιπεδο και τριτο να μην υπαρχει προκαταληψη.
    Ετσι τουλαχιστον προσωπικα συζητω οταν πιστευω οτι τουλαχιστον οι δυο απο τις τρεις προυποθεσεις υπαρχουν,οταν δεν υπαρχουν δεν συζητω καν...
    Σε ενα δημοσιο φορουμ το τι γραφει ο καθενας υποκειται σε κριτικη,επιβραβευση αμφισβητηση κλπ.
    Ο καθενας κρινεται επιβραβευεται ή εκτιθεται....

10. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

PANOS-E60 (16-12-11), Ptboul (19-12-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP