Σελίδα 9 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 116

Θέμα: MegaSquirt άγραφος εγκέφαλος!!

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Γιατί δεν βγάζεις τα μπουζι; Άμα στάζουν στην βενζίνη βραχυκυκλωσαν, βγαλτο κουμπωσε το στην μπουζοπιπα έξω απ´ τον κυλινδρο και δες πως λειτουργεί! Η πολυ βενζίνη δεν κάνει καλο θα πεταξεις πολλά πραγματα όπως καταλύτης κλπ αύριο θα γράψω απ´ το pc γιατί γράφω απο κινητό! Kloukaki θυμησου είμαστε μαζί σου!

2. The Following 2 Users Say Thank You to spar@ For This Useful Post:

BILL007 (13-12-11), kloukakis (13-12-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιατί δεν βγάζεις τα μπουζι; Άμα στάζουν στην βενζίνη βραχυκυκλωσαν, βγαλτο κουμπωσε το στην μπουζοπιπα έξω απ΄ τον κυλινδρο και δες πως λειτουργεί! Η πολυ βενζίνη δεν κάνει καλο θα πεταξεις πολλά πραγματα όπως καταλύτης κλπ αύριο θα γράψω απ΄ το pc γιατί γράφω απο κινητό! Kloukaki θυμησου είμαστε μαζί σου!
    Thanks boy, αλλά μάλλον την βρήκα την άκρη. Είχα κάνει λαμακία και είχα αλλάξει παλιά κάποιες τιμές που δεν έπρεπε και δεν το θυμόμουν. Αποτέλεσμα ήταν να ζεσταίνεται η ηλεκτρονική που έφτιαξα και έτσι είχα τα misfires. Θα βάλω τις σωστές τιμές, ενώ την ηλεκτρονική την έφτιαξα πάλι απο την αρχή πιο καλά και της έβαλα και ένα ανεμιστηράκι. Απο μία πολύ μικρή λάθος αλλαγή, πήγα να τα ψήσω όλα! Έβαλα πάλι τον μαμα εγκέφαλο για να σιγουρευτώ ότι δεν έχει γίνει καμία ζημία στο σύστημα ανάφλεξης και σε λιγάκι θα βάλω πάλι τον άγραφο να τσεκάρω ότι το πρόβλημα λύθηκε. Πιστεύω κατά 99% οτι μετά δεν θα έχω πρόβλημα.

4. The Following 2 Users Say Thank You to kloukakis For This Useful Post:

BILL007 (13-12-11), Panos 316T (13-12-11)

Προεπιλογή

Κώστα βασικό είναι να πίνεις καφέ πριν κάνεις οτιδήποτε.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    και μετά τις μπύρες...
    τούρμπο και πράσινα άλογα

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Λοιπόν τα νέα απο το μέτωπο έχουν ως εξής:
    Ο Wideband εγκαταστήθηκε επιτυχώς και συνδέθηκε στο MS και το MS απ ευθείας με το Carpc, όπου κάνω και το dataloging! Τώρα τα βλέπω ΟΛΑ live και είναι αρκετά εντυπωσιακό τολμώ να πω!

Καλά ο wideband όπως ήταν αναμενόμενο καμία σχέση με τον μαμα! Τώρα μπορώ να βλέπω με ακρίβεια το AFR το οποίο πριν έδειχνε τυχαίες τιμές. Όταν με το καλό προχωρήσω λίγο θα ανεβάσω και βιντεάκια.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Συμφωνώ σε όλα!
    Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι έχω πολλά misfires με το που ασκήσω φορτίο και μάλλον οφείλετε πιστεύω στα μπουζια. Τα δικά μου τα βραχυκύκλωσα ήδη και έβαλα κάτι άλλα μεταχειρισμένα τα οποία είχαν και αυτά την ίδια τύχη. Δυστυχώς ο μόνος χάρτης που βρήκα για Μ42 ήταν απο τουρμπάτο με αποτέλεσμα να είμαι πολύ πλούσιος παντού. Το EGO correction λειτουργεί αλλά μάλλον μέχρι να γίνει περνάει αρκετό καύσιμο. Νομίζω ότι τα καυσαέρια μου είναι πολύ θερμά και φοβάμαι μην κάνω καμία ζημιά.

Είναι δυνατόν να ανεβάζουν θερμοκρασία απο πολύ πλούσιο μείγμα? Εγώ νόμιζα ότι όσο πιο πλούσιο είναι το μείγμα, τόσο καλύτερα ψύχονται οι θάλαμοι, δεν ισχύει τελικά? Πάντως το AFR μου δεν πέφτει κάτω απο 10...

ΥΓ έχω maximum Dwell Duration 5ms και maximum spark Duration 1ms. Καλά είναι?
    Γέια σου και από μένα.λοιπόν σου απαντώ από κινητο μιας και ειμαι επαγγελματικό ταξίδι.τα πολλά misfires οφείλονται στο πολύ πλούσιο νόημα εξου και το ότι το wideband δείχνει δεκάρια.δεν δείχνει πιο κάτω γιατί προφανώς δεν μπορεί.καταρχήν θα πρέπει να είσαι σε steady state χωρίς να κινηται το αμάξι και να απενεργοποιήσεις την αντλία επιτάχυνσης.ύστερα ρύθμισε όλο το χαρτη στο μεσαίο 13αρι και προσπάθησε να έχεις σταθερό ρελαντί παίζοντας με τη βαλβίδα.ύστερα θα μπορέσεις να βγεις στο δρόμο για advance.το πολύ πλούσιο νόημα σου καταστρέφει τα μπουζί.το dwell στο δικό μου με μαμα πολλαπλασιαστές παίζει 3.5ms , advance μια μοιρα είναι πολύ λίγη.με λίγα λόγια τελειώνεις τη καύση του μίγματος πολύ αργά και αυξάνεις πολύ το πυρόμετρο και χάνεις δε σε απόδοση.αυτά αργότερα.

8. The Following 2 Users Say Thank You to bmw316turbo For This Useful Post:

BILL007 (13-12-11), Panos 316T (13-12-11)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

στο πολυ πλουσιο μιγμα το καυσιμο επειδη μενει ανεκμεταλευτο δεν ειναι ολο σε μορφη νεφους, υγροποιειται, το καυσιμο στα μεταλλα με τον καιρο τα καταστρεφει τους δημιουργει την λεγομενη "ψοριαση" τα τρωει, αρα αυτο με τις βαλβιδες εισαστε σιγουροι οτι καηκε η βαλβιδα ή μηπως την εκανε σαγρε και ηταν μαυρη απ τις επικαθισεις?
    απο πολυ πλουσιο μιγμα τρυπαει μεχρι και εμβολο...απλα για καθετι υπαρχουν πολλοι παραμετροι απο πισω!
    Κωστα εσυ μην φοβασαι το αυτοκινητο σου δοκιμες κανει, τα απο πανω ειναι για χρηση!

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Panos 316T Εμφάνιση μηνυμάτων
    και μετά τις μπύρες...
    Μα γι αυτό την πατάω.... Πίνω πρώτα καφέ για να στανιάρω και μετά το ρίχνω στις μπύρες για να χαλαρώσω.

11. The Following User Says Thank You to kloukakis For This Useful Post:

Panos 316T (20-12-11)

Προεπιλογή

Αχχαχαχα !!! Θα ανεβεις καθόλου Αθήνα τώρα στις γιορτές να δούμε το εργαλείο;

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bmw316turbo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γέια σου και από μένα.λοιπόν σου απαντώ από κινητο μιας και ειμαι επαγγελματικό ταξίδι.τα πολλά misfires οφείλονται στο πολύ πλούσιο νόημα εξου και το ότι το wideband δείχνει δεκάρια.δεν δείχνει πιο κάτω γιατί προφανώς δεν μπορεί.καταρχήν θα πρέπει να είσαι σε steady state χωρίς να κινηται το αμάξι και να απενεργοποιήσεις την αντλία επιτάχυνσης.ύστερα ρύθμισε όλο το χαρτη στο μεσαίο 13αρι και προσπάθησε να έχεις σταθερό ρελαντί παίζοντας με τη βαλβίδα.ύστερα θα μπορέσεις να βγεις στο δρόμο για advance.το πολύ πλούσιο νόημα σου καταστρέφει τα μπουζί.το dwell στο δικό μου με μαμα πολλαπλασιαστές παίζει 3.5ms , advance μια μοιρα είναι πολύ λίγη.με λίγα λόγια τελειώνεις τη καύση του μίγματος πολύ αργά και αυξάνεις πολύ το πυρόμετρο και χάνεις δε σε απόδοση.αυτά αργότερα.
    Κατ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για την προθυμία να βοηθήσεις και να μοιραστείς τις γνώσεις σου στο θέμα, φυσικά έχεις δίκιο σε όλα. Στο μόνο που σε έχασα είναι εκει που λες για την μια μοίρα advance. Εννοείς το spark duration?

Τελικά ήταν όντως εκει που νόμιζα το πρόβλημα. Αφού έκανα τις απαραίτητες αλλαγές τα missfires τελείωσαν οριστικά και οι πρώτες βόλτες έγιναν με απροσδόκητη επιτυχία καθώς το αμάξι ήταν πολύ ορεξάτο σε όλο το φάσμα και όχι μόνο στις ψιλές όπως πριν. Βασικά παίζει πολύ να πήγαινε πιο δυνατά απο στοκ ακόμα και με χάρτες καυσίμου κοντά στο καλό και και χάρτες advance ανέγγιχτους. Δεν περίμενα να πάει τόσο καλά απο τόσο νωρίς.

Το επόμενο πρόβλημα ήταν το ρελαντί το οποίο ήταν στις 2.000 στροφές πράγμα που μου απαγόρευε να μένω ακίνητος. Εν τέλη άρχισα να το βρίσκω και το κατέβασα στις 1000, αλλά θέλει δουλειά ακόμα όπως πολλά αλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι οτι με έχει κουράσει πολύ η όλη φάση, αλλά κάθε φορά που λύνεται ένα θέμα η χαρά και η ανακούφιση είναι μεγάλη.

Bonus ένα απο τα πολλά γραφήματα που βλέπω στις μετρήσεις

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για την προθυμία να βοηθήσεις και να μοιραστείς τις γνώσεις σου στο θέμα, φυσικά έχεις δίκιο σε όλα. Στο μόνο που σε έχασα είναι εκει που λες για την μια μοίρα advance. Εννοείς το spark duration?

Τελικά ήταν όντως εκει που νόμιζα το πρόβλημα. Αφού έκανα τις απαραίτητες αλλαγές τα missfires τελείωσαν οριστικά και οι πρώτες βόλτες έγιναν με απροσδόκητη επιτυχία καθώς το αμάξι ήταν πολύ ορεξάτο σε όλο το φάσμα και όχι μόνο στις ψιλές όπως πριν. Βασικά παίζει πολύ να πήγαινε πιο δυνατά απο στοκ ακόμα και με χάρτες καυσίμου κοντά στο καλό και και χάρτες advance ανέγγιχτους. Δεν περίμενα να πάει τόσο καλά απο τόσο νωρίς.

Το επόμενο πρόβλημα ήταν το ρελαντί το οποίο ήταν στις 2.000 στροφές πράγμα που μου απαγόρευε να μένω ακίνητος. Εν τέλη άρχισα να το βρίσκω και το κατέβασα στις 1000, αλλά θέλει δουλειά ακόμα όπως πολλά αλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι οτι με έχει κουράσει πολύ η όλη φάση, αλλά κάθε φορά που λύνεται ένα θέμα η χαρά και η ανακούφιση είναι μεγάλη.

Bonus ένα απο τα πολλά γραφήματα που βλέπω στις μετρήσεις
    Μπραβο που βλεπω τα καταφερνεις.
    Λοιπον το πρωτο πραγμα που πρεπει να σιγουρεψεις ειναι το ποτε θα ριξεις τον σπινθηρα.Αυτο που πρεπει να σιγουρεψεις , ειναι απο τα αρχικα settings που βαζεις στο MS σχετικα με τα δοντια του στροφαλου και αποσταση σενσορα στροφαλου , οταν το πρωτο πιστονι βρισκεται πραγματικα στο ανω νεκρο σημειο (TDC) ΤΟ ΙΔΙΟ να αντιλαμβανεται και ο εγκεφαλος οποτε να μην ξεκινας ρυθμιση ΣΠΙΝΘΗΡΑ με λιγες προυπαρχουσες μοιρες advance ή retard ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ TDC το πιστονιου.
    Mε βαση ΑΥΤΟ το συλλογισμο σου εγραψα οτι advance μια μοιρα ειναι πολυ λιγη.
    Πχ.ενα advance 10 μοιρες σε ρελαντι ειναι λογικο οπως και 25 μοιρες στις 3000στροφες σε κατασταση υποπιεσης για καθε αυτοκινητο.
    Καλη συνεχεια

15. The Following 5 Users Say Thank You to bmw316turbo For This Useful Post:

BILL007 (21-12-11), bill_m3 (20-12-11), kloukakis (22-12-11), Panos 316T (20-12-11), Stunt Mike (24-12-11)

Σελίδα 9 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP