με τη μεγάλη διαφορά οτι στον Ιδιωτικό τομέα σε κάποια φάση θα απολυθεί!
ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ αυτό ....
όλοι όσοι είναι τεμπέληδες στον ΔΤ εκεί ποντάρουν και πατάνε...
και για να είμαστε και πιο σαφείς, ο ΔΤ ακριβώς επειδή δεν έχει απολύσεις σε κάνει να είσαι πολύ πιο χαλαρός (σε σημείο ''στ******σμού'')
Konstantinos E60 (22-11-11), Ptboul (22-11-11)
κανετε ενα τεστ στον εαυτο σας.
σας επαιρναν σε μια δουλεια οπου σας ελεγαν, οι απολαβες σου θα ειναι σταθερα (αλλα λιγο) αυξανομενες, θα εχεις καποιες στανταρ υποχρεωσεις, αλλα κανεις δεν μπορει να σε κουνησει και για κανενα λογο απο τη θεση σου.
ποσο και αν θα δουλευατε, αφου θα ξερατε οτι ειτε δουλέψετε πολυ, ειτε λιγο, ειτε καθολου, ειτε κανετε λαθη, ειτε απουσιασετε, ειτε φερθείτε καλα ειτε ασχημα σε αλλους, δεν θα εχετε κανεναν επαινο, καμια κυρωση, ουτε θα ανεβει ποτε ο μισθος σας αναλογα με την προσφορα σας (οπως και δεν θα κατεβει απο τη μη προσφορα σας)?
θα σας οδηγουσαν εν γνωσει τους σε ενα τελμα.
θα σας μετετρεπαν οπως το ματριξ οι μηχανες τους ανθρωπους σε κουκουλια τα οποια η μονη τους χρησιμοτητα θα ηταν να κρατουν το "συστημα" ζωντανο.
επιπροσθετα μεσω της τηλεορασης και της πλυσης εγκεφαλου, θα σας εκαναν να πιστευετε οτι ζειτε μια "αλλη", "ευτυχισμενη" ζωη.
δυστυχως στις μερες μας ζουμε την κορυφωση της χουντας του "κομματικου δημοσιου", ενος μηχανισμου που περιλαμβανει κομματα, πολιτικους, δημοσιο.
και αυτη ειναι η χειροτερη χουντα απ΄ολες.
διοτι δεν ηρθε με βια, δεν ηρθε με αιμα, δεν ηρθε με "επανασταση", φωλιασε σιγα σιγα, επωαστηκε, μολυνε, εβαλε στο αρμα της ολο και περισσοτερους.
ετσι ειναι σχεδον αδυνατη η ανατροπη της πλεον.
οπως ειπαν οι πιο πανω αυτο θα γινει μονο με "πυρηνικη" εκρηξη.
και τοτε θα επελθει η απελευθερωση για ολους.
Ναι ρε Σταθη συμφωνω, ΑΛΛΑ, εσυ, εγω και οσοι τελος παντων δεν συμμετείχαμε σε αυτο το παρτυ, τι φταιμε να καουμε μαζι τους? Ε?
Αυτο ειναι που μου τη δινει.
Μια ζωη μετρημενη τοσα χρονια, όυτε θαλασσοδανεια και διακοποδανεια και γλεντια με λ7 πανω απο οσα εβγαζα ουτε τπτ, και θα τη πληρωσω μαζι με αυτους. ΓΙΑΤΙ?
και μη μου αρχισετε τις θεωριες οκ?
GiannisRob (22-11-11), joseph (22-11-11), Konstantinos E60 (23-11-11), PANOS-E60 (22-11-11), Ptboul (22-11-11), S8N (22-11-11), Stathis (22-11-11), Thomelef (22-11-11), Κωνσταντίνος (22-11-11)
Eυτυχώς που η κραταιά Αμερική δεν έχει χρέος (για την ακρίβεια έχει το μεγαλύτερο στον πλανήτη).
Και ευτυχώς που όσο έχει το εξοφλεί (κάθε χρόνο αυξάνεται κι όλα αυτά παρότι κόβει μόνη της νόμισμα, αν δεν έκοβε το χρέος της θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερο απ'ότι ολόκληρου του πλανήτη μαζί).
Αλλά από αυτούς μάλλον δεν κινδυνεύουν οι "αγορές" να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Γιατί μάλλον ΗΠΑ και "αγορές" είναι σχεδόν ταυτόσημα.
Άσε που αν τα βρουν και πολύ σκούρα κάνουν κι έναν νέο πόλεμο κατά της "τρομοκρατίας" και γεμίζουν τα ταμεία από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου μιας νέας υποδουλωμένης χώρας αλλά και μέσω της αναζωπύρωσης της πολεμικής βιομηχανίας.
Τώρα το άρθρο περί Μαρξ καλύτερα να μην το σχολιάσω.
Θα πω μόνο πως το ΚΚΕ κυρίως και σε δεύτερο βαθμό (γιατί εκεί υπάρχει περισσότερη πολυφωνία) τα αριστερά κόμματα είναι υπέρ του κρατισμού και αυτό αφορά το σύνολο του πληθυσμού.
Δημόσιος υπάλληλος κατά κάποιο τρόπο δεν θα είναι μόνο αυτός που δουλεύει στην εφορία αλλά και ο αγρότης, ο βιοτέχνης κλπ.
Μιλά λοιπόν για ένα μοντέλο όπου οι πολίτες θα δουλεύουν για το κράτος και το κράτος θα ανταποδίδει τον κόπο αυτό μέσω μισθών που θα εξασφαλίζουν ευημερία και προοπτικές.
Εν ολίγοις, το άρθρο λέει πως η αριστερά θέλει όλος ο κόσμος να πληρώνει φόρους για να υπάρχει ένας διευρυμένος δημόσιος τομέας.
Η αριστερά λέει όμως πως λίγο ή πολύ το σύνολο του πληθυσμού θα δουλεύει για το δημόσιο και το δημόσιο θα ανταποδίδει την εργασία αυτή.
Όλοι για όλους λοιπόν, όχι όλοι για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.
Καμία σχέση με το άρθρο δηλαδή.
Φυσικά, δεν περίμενα παραπάνω από κάποιον αρθρογράφο που διαβάζει τόσο μονομερώς και προπαγανδίζει μέσω των λόγων του Μαρξ.
Απλά επειδή καμιά φορά ορισμένα πράγματα βγάζουν μάτι, πρέπει να γράφεται κι ένας αντίλογος.
Και τέλος, πράγματι θα έπρεπε να μπορούν να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Να είναι μόνιμοι στη δουλειά τους (κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) αλλά σε περίπτωση δωροδοκίας-διαφθοράς, επανειλημμένης κωλυσιεργίας και ορισμένων ακόμα σοβαρών παραπτωμάτων να μπορεί να επέλθει απόλυση.
Αυτό υπάρχει και σήμερα βέβαια, αλλά ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται ποτέ.
Φυσικά, δεν πρέπει να φτάσουμε και στο άκρο της αλητείας που επικρατεί συχνά με ορισμένους ιδιώτες, να απολύουν κόσμο με το έτσι θέλω, να κάνουν περικοπές μισθών επίσης με το έτσι θέλω και γενικά το προσωπικό να είναι υπό ένα διαρκές καθεστώς τρομοκρατίας και αβεβαιότητας.
Πρέπει να υπάρξει μια χρυσή τομή λοιπόν που να διέπεται από μονιμότητα μεν (αν ο υπάλληλος είναι συνεπής με τα εργασιακά του καθήκοντα), αλλά να περιλαμβάνει και απόλυση αν υπάρξουν σοβαρά παραπτώματα και ορισμένες κλιμακούμενες ποινές (πχ μικρή μείωση μισθού για λίγους μήνες, κάποιες ώρες εθελοντική εργασία κλπ) αν υπάρχουν λιγότερο σοβαρά και φυσικά η αντίστοιχη επιβράβευση αν ο υπάλληλος είναι υπέρ το δέον συνεπής και εργατικός.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Ptboul (22-11-11)
ποιός είπε ότι δεν έχει η αμέρικα χρέος; ποιός είπε ότι δεν κάνει τον νταβατζή για να κυριαρχεί;
το σχόλιο μου δεν έχει σχέση με αυτά που λες
όσο για το άρθρο λες ότι καλύτερα να μη σχολιάσεις αλλά έγραψες μισή σελίδα
αυτά που λέει ο Μαρξ μάλλον είναι ξεκάθαρα γι'αυτό και δε σχολιάζω
Τη σχέση της Αμερικής με το χρέος την έγραψα για να τονίσω πως αυτό που ενδιαφέρει πραγματικά τις αγορές είναι να βρουν αδύναμους κρίκους για να τους ξεζουμίσουν.
Δεν τους νοιάζει πραγματικά ποιος χρωστάει πολλά κλπ, τους νοιάζει ποιο είναι το εύκολο θύμα.
Σχετικά με το άρθρο έγραψα 12 γραμμές συνολικά. Και πάλι πολλές είναι βέβαια.
Απλά επειδή ο Μαρξ τα λέει "ξεκάθαρα", θα σου πω πως το περικείμενο (το κείμενο στο οποίο εντάσσεται δηλαδή η κάθε φράση, καθώς ανάλογα το περικείμενο μια φράση μπορεί να έχει τελείως διαφορετική έννοια) είναι αυτό που μετράει, γιατί απομονωμένες οι φράσεις είναι άχρηστες.
Και όπως έγραψα προηγουμένως, ο δημόσιος υπάλληλος του άρθρου που υβρίζει ο Μαρξ δεν έχει καμία σχέση με τον κρατικό υπάλληλο που τόσο ο Μαρξ όσο και η αριστερά θεωρεί ως θεμελιώδη λίθο του μοντέλου τους.
Άρα το άρθρο, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι εκτός από άκυρο, ξεκάθαρα προπαγανδιστικό.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Ptboul (22-11-11)
Για οσους νομιζουν οτι ειναι ανυπερασπιστοι εναντια στον δημοσιο τομεα οριστε ο δημοσιουπαλληλικος κωδικας και πως μπορει ο απλος πολιτης να "αμυνθει".
Διαβαστε το ολο ή το Μερος Ε και θα καταλαβετε οτι δεν ειναι τοσο μονιμοι οσο νομιζετε
https://dipe.lak.sch.gr/anfiles/N_3528-07.pdf
Ενδεικτικα
Άρθρο 107
Πειθαρχικά παραπτώματα
1. Πειθαρχικά παραπτώματα αποτελούν ιδίως:
α) πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή
έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία,
β) η παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς
νόμους,
γ) η παράβαση της αρχής της αμεροληψίας,
δ) η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων,
ε) η άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας,
στ) η αμέλεια, καθώς και η ατελής ή μη έγκαιρη εκπλήρωση του καθήκοντος,
ζ) η παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας, με την επιφύλαξη των διατάξεων του
άρθρου 26 του παρόντος,
η) η άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως,
γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών
στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις,
θ) η άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας,
ι) η αδικαιολόγητη άρνηση προσέλευσης για ιατρική εξέταση,
ια) η αδικαιολόγητη μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης
αξιολόγησης,
ιβ) η ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες, η αδικαιολόγητη μη
εξυπηρέτησή τους και η μη έγκαιρη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους,
ιγ) η αδικαιολόγητη μη έγκαιρη απάντηση σε αναφορές πολιτών,
ιδ) η αδικαιολόγητη προτίμηση νεότερων υποθέσεων με παραμέληση παλαιότερων,
ιε) η άμεση ή μέσω τρίτου προσώπου συμμετοχή σε δημοπρασία την οποία
διενεργεί επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο υπάλληλος ή η αρχή στην οποία
αυτός ανήκει,
ιστ) η χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που
κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του, για εξυπηρέτηση
ιδιωτικών συμφερόντων του ίδιου ή τρίτων προσώπων,
ιζ) η αποδοχή οποιασδήποτε υλικής εύνοιας ή ανταλλάγματος για το χειρισμό
υπόθεσης από τον υπάλληλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του,
ιη) η χρησιμοποίηση τρίτων προσώπων για την απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας ή
την πρόκληση ή ματαίωση διαταγής της υπηρεσίας,
ιθ) η σύναψη στενών κοινωνικών σχέσεων με πρόσωπα των οποίων ουσιώδη
συμφέροντα εξαρτώνται από τον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων της αρμοδιότητας
του υπαλλήλου,
κ) η φθορά λόγω ασυνήθιστης χρήσης, η εγκατάλειψη ή η παράνομη χρήση
πράγματος το οποίο ανήκει στην υπηρεσία,
κα) η παράλειψη δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος, με την
επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 110 του παρόντος,
κβ) η άρνηση παροχής πληροφόρησης στους πολίτες,
κγ) η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά
τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή
Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης και
Ελέγχου.
2. Διατάξεις που ορίζουν ειδικά πειθαρχικά παραπτώματα διατηρούνται σε ισχύ