μου τελειωσαν τα thanks μπορω να δεινω κοκκαλα?
μου τελειωσαν τα thanks μπορω να δεινω κοκκαλα?
αντε γεια...
fast-enough (15-11-11), katsaraios (15-11-11), Ptboul (15-11-11)
Εγω παλι απο μικρος τα φοβομουνα τα σκυλια,θυμαμαι στο Περιστερι κατι κυνηγητα με αδεσποτα στα σχολικα χρονια και μετα στον στρατο 2 περιστατικα σε μοναδες (πολυ γελιο)...
Ποτε δεν ειχαμε κατοικιδια σπιτι ουτε κουβεντα να γινει φυσικα στην μανα μου η τον πατερα μου ,μονο κατι αηδονια ειχε κατα καιρους...
Παντρεμενος αργοτερα ενα καλοκαιρι μας χαρισε ενας φιλος ενα κουταβακι καταμαυρο ημιαιμο επειδη η μικρη τοτε στα 4 της το ειχε δει στο χωριο,αρχισε η αναστροφη του κλιματος και η αναθεωρηση για την σχεση μου με τα σκυλια.
Θυμαμαι ακομα τον Μπρουνο 45 ημερων σε κουτι πιτσαςταξιδι Καλαματα-Αθηνα μονος μου και να λεω "που τον παω ρε γμτ"...
Περιτο να πω τι εγινε με την μικρη τρελαθηκε και το ειχε καθε μερα ολο φροντιδα και παιχνιδι ,αλλα με εξεπληξε που καταλαβαινε οτι χρειαζοταν και αυτο την ηρεμια του τον δικο του χωρο και φροντιδα...μιλαμε για ενα παιδακι 4 χρονων !!
Αλλαξαν πολλα απο τοτε σε καταστασεις ,ο Μπρουνο δυστυχως ταξιδεψε ενα καλοκαιρι για το χωριο και εκει τον φαρμακωσανε,αλλα απο περυσι εχω παλι απο φιλο ενα πανεξυπνο και παιχνιδιαρικο μεγαλοσωμο κανιςακι-γκριφον που μας τρελαινει στο παιχνιδι και την βολτα !!!
Οταν δε ερχεται η μικρη γινεται πανηγυρι η χαρα δεν περιγραφεται,αλλα πιο πολυ με "τελειωνει" να βλεπω την μικρη να κοιμαται και διπλα της να κοιμαται στην μοκετα στην θεση του ο Ρεμι...
Εχει μαθει δε απο την αρχη -και μαλιστα απο την μανα μου που δεν ηθελε να εχει ποτε ζωακι στο σπιτι-και δεν λερωνει ποτε μεσα ακομα και τωρα που χειμωνιαζει...
Βρε πως αλλαζουν οι καιροι,σκυλισια ζωη χαχαχαχα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 15-11-11 στις 12:47
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
hades7 (15-11-11), joseph (15-11-11), Konstantinos E60 (16-11-11), Ptboul (15-11-11)
ρε τον κατσαραιο πεταξε δυο photo απο σκυλους που δεν ειναι καν δικοι του και τσιμπησε ενα σωρο thanks κατσε θα ανοιξω θεμα για παπαγαλους ολο και καποιος απο εδω θα εχει....
αντε γεια...
katsaraios (15-11-11), Ptboul (15-11-11), Stamatis (15-11-11)
hades7 (15-11-11), katsaraios (15-11-11)
Απο το 2005 εψαχνα καθαροαιμο κολευ, δεν ηθελα να το παραγγειλω ετσι απλα σε πετ σοπ και να το παραλαβω σαν δεμα. Πιστευω οτι το να δεις τα κουταβια 2-3 φορες με τη μανα, πως συμπεριφερονται και πως αντιδρουν, σε βοηθαει να κανεις μια καλη επιλογη. Τελικα το 2006 τον Απριλη πηραμε τη Λιζα, ενα λαμπραντορ κατραμι μαυρο θηλυκο, οχι 100% καθαροαιμο, πρεπει να ναι μπερδεμενη με γκεκα, αλλα πανεξυπνη. Ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας, δεν μπορω να φανταστω το σπιτι μας χωρις σκυλο!
Αν εμενα σε μονοκατοικια σιγουρα θα ειχα και ενα κολευ, ισως και παραπανω! Τα κολευ κατα τη γνωμη μου ειναι τα καλυτερα σκυλια για οικογενεια. Μην περιμενεις οτι σαν φυλακες θα ειναι οπως τα γερμανικα ποιημενικα.... δεν θα προστατευσουν το χωρο τους - σας, αλλα θα προστατευσουν τα μελη της οικογενειας. Απο εξυπναδα δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη μεγαλοσωμη ρατσα οπως τα κολλευ. Ειχαμε ενα πριν χρονια, θυληκο, το πηραμε 2 μηνων, βασιλικο, μακρυτριχο μαυρο-ασπρο. Θυμαμαι και πηγαμε να το παρουμε απο συγγενη, τα βλεπω με τη μανα, και μου λεει ο θειος μου -αυτο παρε, και μου το δειχνει.....ηταν απομερα απο τα υπολοιπα και κοιμοταν μονο του. Του λεω αποκλειεται....μου λεει περιμενε και κοιτα! Το πιανει λοιπον και το βαζει με τα υπολοιπα διπλα στη μανα. Αρχισε και τα πειραζε τα δαγκωνε- δαγκωνε τη μανα, σε 1 λεπτο οοοολα τα κουταβια ειχαν γινει ανω κατω! Σηκωνεται λοιπον η μανα το πιανει και το βαζει παλι μονο του και αφου το θηλαζει γυρναει στα υπολοιπα, το χε απομερα γιατι χαλαγε τον κοσμο. Το σκυλι το πηραμε εκανε 2 γεννες 10 και 11, τα μεγαλωσε ολα, εζησε 5 χρονια και μετα πηγε απο φολα που εφαγε κατα τη βολτα της μαλλον.
Τι να σου πρωτο-αναφερω, οτι μας πηγαινε σχολειο καθε πρωι και μας γυρναγε το μεσημερι, οτι επεσε η γιαγια και μας τραβουσε να παμε να τη βοηθησουμε γιατι η κακομοιρα δεν μπορουσε να σηκωθει, οτι νεοι ενοικιαστες εμειναν 1η μερα στο διαμερισμα διπλα μας που τους νοικιασαμε και πηρε φωτια ενω ειχαν φυγει και ο σκυλος δεν εβγαζε τη μυτη του απο το πλατυσκαλο της εισοδου μεχρι που μυρισαμε κι εμεις καπνο και μπουκαραμε σπαζοντας το τζαμι μιας και ξεραμε οτι οι ενοικιαστες ειχαν φυγει για ΣΚ. .......και πολλα αλλα. Φιλε πιτμπουλ, θα σου προτεινα κολλευ 100% και προτιμησε θηλυκο, αυτα βεβαια κατα τη γνωμη μου παντα και με βαση τις δικες μου εμπειριες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavr : 15-11-11 στις 15:36
katsaraios (15-11-11), Ptboul (15-11-11), Thomelef (15-11-11)
H επιλογη σκυλου ειναι πολυ σοβαρο θεμα.
Κατ'αρχας, το να εχουμε σκυλο, τουλαχιστον για οσο ειναι κουταβι μεχρι καποιων μηνω, ειναι μεγαλη ευθυνη. Μονο αν ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να του προσφερουμε αυτα που εχει αναγκη ενας σκυλος μπορουμε να τον εχουμε.
Δευτερον, εξαρταται απο τον λογο που θελουμε να εχουμε σκυλο (πχ για φυλακα ή για συνροφια).
Τριτον, αν εχουμε το καταλληλο περιβαλλον που θα μπορεσει να ζησει σαν σκυλος ενας σκυλος ειναι επισης παρα πολυ σημαντικο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntinos : 15-11-11 στις 15:53
katsaraios (15-11-11), oldcarskickass (15-11-11), Ptboul (16-11-11)
To ξέρω Σταύρο για αυτό και δεν ανέφερα τυχαία την ράτσα.
Είναι από το τοπ 10, στην κορυφή της λίστας σε ευφυΐα (1ος δηλ.) και ιδανικός για οικογένεια.
Μεγάλος μπελάς πρέπει να είναι η φροντίδα της τρίχας του μόνο.
Για να δούμε.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Ναι φιλε το τριχωμα θελει απαραιτητα βουρτσισμα ανα 2 μερες αλλα και οποτε βγει σε χωραφια, χορτα κτλ οπωσδηποτε βουρτσιμα σχολαστικο.
Το χτενισμα του παντος οταν γινεται οπως πρεπει δεν χρειαζεται πανω απο 3 λεπτα και ετσι δεν θα μαδαει σε περιπτωση που θα ναι μεσα στο σπιτι.
Αν δεν γινει γεμιζει κομπους και μετα θελει κουρεμα η καθε μπερδεμενη τουφα (για να μην γινει ρασταφαρι, για μααααααν) και καταληγει το σκυλι σαν το Θεμο στο 1ο φετινο επισοδειο του ολα 12!
Υπ οψην, λεγεται οτι τα κολλευ σε περιπτωση που τους κουρεψεις το τριχωμα κοντο πεφτουν σε μελαγχολια και μπορει μεχρι και να ψοφησουν.
Ptboul (16-11-11)
Ptboul (16-11-11)