Ωραίο θέμα![]()
![]()
Να ρωτήσω κάτι, ποιες είναι οι σωστές διαστάσεις για ένα σπιτάκι σκύλου ενήλικου Γερμανικού Ποιμενικού ?????
Ωραίο θέμα![]()
![]()
Να ρωτήσω κάτι, ποιες είναι οι σωστές διαστάσεις για ένα σπιτάκι σκύλου ενήλικου Γερμανικού Ποιμενικού ?????
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
[QUOTE=Ptboul;213888]Nα ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου (θα τα κάνουμε μΝι στο τέλος).
Θεωρώ τα λυχόσχυλα την χρυσή τομή εξυπνάδας και δύναμης για φύλακα, τελευταία όμως ψήνομαι για κόλεϋ.
Τι λένε σαν σκυλιά πέρα από την ευφυΐα τους, έχει κάποιος εμπειρία;[/QUOT
μονο αυτος θα σου πηγαινει
![]()
αντε γεια...
katsaraios (15-11-11), Ptboul (15-11-11)
το laguna seca δίπλα απο τον σκύλο στην δεύτερη φώτο του πρώτου ποστ κανένας δεν το είδε, να υποθέσω???![]()
sympether with chiefτης
Οταν ημουν 10 ετων εφερε ο πατερας μου στο σπιτι ενα κουταβι puddle ημιαιμο. Tα ριμαξε ολα και απεκτησε στη πορεια τον ογκο απο κατσαρο dopperman. Οι γονεις μου πηραν την αποφαση και το δωσαμε σε μια κυρια με μονοκατοικια.Τοτε εκλεγα για μερες. Επειτα απο χρονια καταλαβα οτι ο σκυλος ειτε μεγαλοσωμος ειτε μικροσωμος ειναι για αυλη. Δε πρεπει να το κλεινουμε στους 4 τοιχους και να τον υποχρεωνουμε να ζει οπως εμεις.
Απο το 2005 εψαχνα καθαροαιμο κολευ, δεν ηθελα να το παραγγειλω ετσι απλα σε πετ σοπ και να το παραλαβω σαν δεμα. Πιστευω οτι το να δεις τα κουταβια 2-3 φορες με τη μανα, πως συμπεριφερονται και πως αντιδρουν, σε βοηθαει να κανεις μια καλη επιλογη. Τελικα το 2006 τον Απριλη πηραμε τη Λιζα, ενα λαμπραντορ κατραμι μαυρο θηλυκο, οχι 100% καθαροαιμο, πρεπει να ναι μπερδεμενη με γκεκα, αλλα πανεξυπνη. Ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας, δεν μπορω να φανταστω το σπιτι μας χωρις σκυλο!
Αν εμενα σε μονοκατοικια σιγουρα θα ειχα και ενα κολευ, ισως και παραπανω! Τα κολευ κατα τη γνωμη μου ειναι τα καλυτερα σκυλια για οικογενεια. Μην περιμενεις οτι σαν φυλακες θα ειναι οπως τα γερμανικα ποιημενικα.... δεν θα προστατευσουν το χωρο τους - σας, αλλα θα προστατευσουν τα μελη της οικογενειας. Απο εξυπναδα δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη μεγαλοσωμη ρατσα οπως τα κολλευ. Ειχαμε ενα πριν χρονια, θυληκο, το πηραμε 2 μηνων, βασιλικο, μακρυτριχο μαυρο-ασπρο. Θυμαμαι και πηγαμε να το παρουμε απο συγγενη, τα βλεπω με τη μανα, και μου λεει ο θειος μου -αυτο παρε, και μου το δειχνει.....ηταν απομερα απο τα υπολοιπα και κοιμοταν μονο του. Του λεω αποκλειεται....μου λεει περιμενε και κοιτα! Το πιανει λοιπον και το βαζει με τα υπολοιπα διπλα στη μανα. Αρχισε και τα πειραζε τα δαγκωνε- δαγκωνε τη μανα, σε 1 λεπτο οοοολα τα κουταβια ειχαν γινει ανω κατω! Σηκωνεται λοιπον η μανα το πιανει και το βαζει παλι μονο του και αφου το θηλαζει γυρναει στα υπολοιπα, το χε απομερα γιατι χαλαγε τον κοσμο. Το σκυλι το πηραμε εκανε 2 γεννες 10 και 11, τα μεγαλωσε ολα, εζησε 5 χρονια και μετα πηγε απο φολα που εφαγε κατα τη βολτα της μαλλον.
Τι να σου πρωτο-αναφερω, οτι μας πηγαινε σχολειο καθε πρωι και μας γυρναγε το μεσημερι, οτι επεσε η γιαγια και μας τραβουσε να παμε να τη βοηθησουμε γιατι η κακομοιρα δεν μπορουσε να σηκωθει, οτι νεοι ενοικιαστες εμειναν 1η μερα στο διαμερισμα διπλα μας που τους νοικιασαμε και πηρε φωτια ενω ειχαν φυγει και ο σκυλος δεν εβγαζε τη μυτη του απο το πλατυσκαλο της εισοδου μεχρι που μυρισαμε κι εμεις καπνο και μπουκαραμε σπαζοντας το τζαμι μιας και ξεραμε οτι οι ενοικιαστες ειχαν φυγει για ΣΚ. .......και πολλα αλλα. Φιλε πιτμπουλ, θα σου προτεινα κολλευ 100% και προτιμησε θηλυκο, αυτα βεβαια κατα τη γνωμη μου παντα και με βαση τις δικες μου εμπειριες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavr : 15-11-11 στις 15:36
katsaraios (15-11-11), Ptboul (15-11-11), Thomelef (15-11-11)