Αυτο ειναι Τζων Ντηρ.
Εμεις μιλαμε για οριτζιναλ Ζετορ ανατολικου μπλοκ Τσεχικο.
Αγορασμενο το 79.
60 αλογα λεμε.
400nm στις 1.000 στροφες.
Νέος πρωθυπουργός ο Παπαδήμος.
Ελπίζω ειλικρινά η κίνηση αυτή να είναι ουσίας και όχι εντυπωσιασμού και ο άνθρωπος αυτός να μην είναι μια απλή μαριονέτα με εντεταλμένη υπηρεσία όπως ο ΓΑΠ, αλλά να προσπαθήσει να βάλει τη χώρα σε μια ομαλή τροχιά με αναπτυξιακές προοπτικές και πάνω απ'όλα, δίκαια μέτρα και προστασία των αδύνατων.
Δεν πιστεύω πως όλα αυτά θα γίνουν, τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε, αλλά θεωρώ λάθος να κρίνουμε εκ προοιμίου και να είμαστε απόλυτοι.
Ενδείξεις για το τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση υπάρχουν, αλλά ας ελπίσουμε για το καλύτερο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαός δεν θα χαριστεί σε κανένα και αν δεν γίνουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση η κυβέρνηση αυτή δεν θα αντέξει ούτε 1 εβδομάδα.
Αλλά μακάρι να πάνε όλα καλά. Το σημείο είναι κομβικό.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
ghost-rider (10-11-11), PANOS-E60 (10-11-11), S8N (10-11-11)
Ητανε μερακλης ρε ο παππους μου και μπροστα απο την εποχη του.
Με αυτο το τρακτερ σπουδασε δυο παιδια και αφησε μαγια και στα εγγονια.
Το 1926 ηταν καραγωγεας και εκανε αγωγια με δυο μουλαρια στα χωρια.
Μετα μεγαλωσε την επιχειρηση και πηρε και ενα καϊκι για να πηγαινει πραματα στα νησια.
Του το βουλιαξανε το 40 και παραλληλα εφυγε να πολεμησει.
Γυρισε πισω και δεν βρηκε τιποτα και πηρε δυο βοδια και εκανε μεροκαματα καματεμα και λιοτριβι (δενανε τα βοδια στο ραουλο και γυρναγανε το μυλο)
Μετα πηραν αερα οι δουλειες και το 60 εκανε δικο του λιοτριβι που ειχε πελεκησει μονος του σε μια μυλοπετρα που ειχε κουβαλησει με το καρο 130 χιλιομετρα.
Δυο βδομαδες στο δρομο ητανε μεχρι να φτασει.
Μετα ειδε οτι ανεβαινει η παραγωγη στο λαδι και πηρε τραχτερι.
Η μανα μου θυμαται ακομα οτι δεν ειχε διπλωμα ποτε του και την πρωτη φορα που το οδηγησε χεστηκε πανω του.
Απο συνηθεια οταν παταγε φρενο τραβαγε πισω και το τιμονι, του ειχε μεινει απο τα γκεμια.
Πουλησε εναν "μπαξε" οπως τον ελεγε (χωραφι) για να σπουδασει η μανα μου και να γινει "επιστημων".
Μεχρι το 90 που εφυγε τον θυμαμαι επανω στο Ζετορ με κατι χερουκλες σαν μεγγενες να καπνιζει "εθνος" και να γελαει.
Μπροστα απο το σπιτι μας, μολις μπαινεις στον κηπο, το πρωτο πραμα που βλεπεις ειναι το αλετρι.
Εμενα ο παπους μου δεν μου αφησε ρολοϊ, ουτε ο πατερας μου ονομα.
Αλλα μου αφησε κατι @ρχιδια ΝΑ και δε μασαω μια.
Πτωχευση ξεπτωχευση δραχμη η λιρα, αμα τα καταφερε ο μπαρμπα Μητσος απο το τιποτα εγω θα κανω τα διπλασια.
Και στο διαολο και τα μπενβε και τα ρολεξ και η πλασμα τηλεοραση.
Το τραχτερι εκει ειναι και περιμενει να οργωσει.
Και με το διπλο φρενο κανει και κατι σβουρες που παει συνεφο το λαστιχο.
Δε μασαμε ρε.
A8hnaios (10-11-11), fanisk (10-11-11), fast-enough (10-11-11), joseph (10-11-11), katsaraios (10-11-11), Konstantinos E60 (11-11-11), kostas 325 (10-11-11), m-power_01 (10-11-11), Nikos (10-11-11), Nino (10-11-11), Panos 316T (11-11-11), PANOS-E60 (10-11-11), Ptboul (10-11-11), S8N (10-11-11), Stathis (10-11-11), Thomelef (10-11-11), tmilatos (10-11-11), Κωνσταντίνος (10-11-11)
Ωραιος![]()
Ξερω Σταματη, η μιση Νεμεα Deere εχειΣτους στιχους αναφερει Ζετορ
Στο χωριο ειχαμε ενα αρχαιο - δεν θυμαμαι μαρκα/μοντελο αλλα πρεπει να ηταν 70-80's, με εβαζε ο παππους μου στα ποδια του και εκανα βολτες στο χωριο, υστερα δειλα-δειλα μονος μου, πηγαινε στα αμπελια με το αγροτικο και εγω επαιρνα τη γιαγια να παμε να τον βρουμε. Δεν θυμαμαι τι απεγινε.. το πουλησαμε? Το απεσυραν?
Υστερα πηραμε ενα Fiat καινουριο παλι δεν ξερω τι μοντελο ειναι, θυμαμαι τη χαρα του παππου μου αλλα και τη δικη μου που το εβλεπα διαστημοπλοιο σε σχεση με το παλιο που φαινονταν τα χρονια του. Ελα να ζεψουμε το αλετρι, ελα να ζεψουμε τη φρεζα, παμε να ραντισουμε με το βυτιο.. σε ολα μεσα εγω!
Καθε φορα μου λεγε μια ιστορια απο τη Γερμανια που πηγε να δουλεψει, του ελεγες "ελα Αθηνα" και εβγαζε σπυρακια. Δυσκολα αφηνε το χωριο και ακομα πιο δυσκολα το τρακτερ. Καθε μερα και δουλεια να μην ειχε, βολτα με τρακτερ θα εκανε. Εφτασε τα 78 και δεν ειχε παρει ουτε depon. Αν μας ακουγε και αφηνε τις δουλειες για εμας και τους εργατες ή αν σηκωνε την αψιδα προστασιας σιγουρα θα εφτανε τα 90+ αυτος ο ανθρωπος.. καταπλακωθηκε 25/11/09 σε μισο μετρο "γκρεμο"Ελεγε και ξαναλεγε πως θελει να φυγει ορθιος και οχι με μια σακουλα χαπια και μηχανηματα. Ετσι εγινε. Καποτε φτιαξαμε την αυλη, τη καναμε διπλασια και περγκολα με κεραμιδια και ελεγε για πλακα "την εφτιαξα για τη κηδεια μου να χωρεσουν ολοι και να μη βραχουν". Τελικα δεν χωρεσαν ολοι.. γεμισε και ο δρομος. Νοεμβρης μηνας και ειχε τοσο ηλιο και κανενα συννεφο τριγυρω.
A8hnaios (10-11-11), aristent (10-11-11), asot (10-11-11), fast-enough (10-11-11), gkaras (10-11-11), joseph (10-11-11), Konstantinos E60 (11-11-11), kostas 325 (10-11-11), Kostas_1 (10-11-11), m-power_01 (10-11-11), PANOS-E60 (10-11-11), Ptboul (10-11-11), S8N (10-11-11), Samaro (10-11-11), Stamatis (10-11-11), Thomelef (10-11-11), tmilatos (10-11-11), Κωνσταντίνος (10-11-11)
Γεια σου ρε φανη.
Με συγκινησες.