προφανως ανελαβε υποχρεωσεις τις οποιες πιθανοτατα δεν μας τις εχει πει ακομα, αλλα μετα τα τελευταια γεγονοτα ειδε οτι δεν θα μπορουσε να περασει.
προφανως ανελαβε υποχρεωσεις τις οποιες πιθανοτατα δεν μας τις εχει πει ακομα, αλλα μετα τα τελευταια γεγονοτα ειδε οτι δεν θα μπορουσε να περασει.
Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορεί και να παίζει αυτό που είπε ο συνονόματός σου.
Νωρίς το απόγευμα υπήρχε διασταυρωμένη πληροφορία σε οικονομικούς συντάκτες ότι η ένταξη στον EFSF γιά τι τράπεζες θα γινόταν με έκδοση κοινών μετοχών και όχι προνομιούχων. Aυτό θα ήταν η καταστροφή των σημερινών διοικήσεων των τραπεζών, αυτό τους τσούζει περισσότερο παρά το κούρεμα. Και μάλλον τον ξέσκισαν τις τελευταίες ώρες οι τραπεζίτες ...
Σύμπτωση ότι λίγο αργότερα ανακοίνωσε το δημοψήφισμα χωρίς να ξέρει κανείς το παραμικρό ? Θα δείξει ...
Αυτες ειναι η αιτιες......δεν υπαρχει καν ελεγχος........
μάλιστα...δλδ κάνει επίδειξη ισχύος στις τράπεζες ο ηλίθιος ο άντρας παίζοντας κορώνα
γράμματα την τύχη ενός ολόκληρου λαού???τελικά όντως είμαστε για κλάματα. είμαστε
για κλάματα, γιατί έχουμε έναν τόσο μεγάλο μαλάκα για πρωθυπουργό. μα μιλάμε για
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ. δεν χωράει καμμία αμφιβολία πλέον.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Forbes: "Η αληθινή λύση στο ελληνικό πρόβλημα: Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα"
Κυκλοφορεί σαν αστείο στις διεθνείς οικονομικές αγορές και μόνο αστείο δεν είναι: Η μόνη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα... στρατιωτικό πραξικόπημα.
Η αναπαραγωγή γίνεται από το περιοδικό Forbes και τονίζεται ότι αντί να προσπαθεί η Ευρώπη να μειώσει το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να υποκινήσει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα!
Πως το δικαιολογεί; Αν γινόταν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, αυτόματα η χώρα θα έβγαινε εκτός ΕΕ και το τι θα συνέβαινε στην οικονομία της θα ήταν άλλων πρόβλημα και όχι των ευρωπαίων.
«Το λυπηρό -αν όχι πικρό- σχετικά με το αστείο είναι ότι, αν αγνοήσουμε το μικρό πρόβλημα του ότι θα είναι στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα μια καλή λύση για την ελληνική μιζέρια», γράφει ο αρθρογράφος.
Όπως λέει είναι φύσει αδύνατον να αποπληρώσουμε τα χρέη, κάτι που κάνει τη χρεοκοπία αναπόφευκτη.
Ο κ. Tim Worstall υποστηρίζει επίσης ότι :
Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί και το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθούν κι άλλο για να γίνει η εργασία των Ελλήνων ανταγωνιστική. «Ή, αν προτιμάτε, η παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων θα πρέπει να αυξηθεί πάρα πολύ και τάχιστα», τονίζει.
Οι δύο εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται είναι εξίσου δύσκολες και επώδυνες, υποστηρίζοντας μια τρίτη, δηλαδή η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη και να ακολουθήσει η υποτίμηση της νέας δραχμής.
«Ο τρόπος που οργανώθηκαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη είναι τέτοιος, ώστε η έξοδος μιας χώρας από την νομισματική ένωση να θεωρείται αναγκαστικά ως δραματική ήττα για το σύνολο του "ευρωπαϊκού ιδεώδους".
Αυτό που θα επέτρεπε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα -πάντα χωρίς να ληφθεί υπόψιν η μικρή λεπτομέρεια ότι πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα- είναι να επέλθει μια αλλαγή που θα ισοδυναμεί με τον πιο ανώδυνο τρόπο να λύσει η Ελλάδα τα προβλήματά της: χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ», αναφέρει.
Ο αρθρογράφος τονίζει ότι το γεγονός πως κάνει χιούμορ με τόσο φρικτά πράγματα δείχνει το πόσο δυσλειτουργική έχει γίνει η ευρωπαϊκή πολιτική.
«Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θέλει να συζητάει για μια δικτατορία ως λύση σε ένα σχετικά απλό οικονομικό πρόβλημα, όπως αυτό της Ελλάδας, αλλά αυτό μας αναγκάζουν κάποιοι να κάνουμε, αφού το σημερινό σύστημα αρνείται να λάβει σοβαρά υπόψιν οποιαδήποτε απλή λύση», καταλήγει το δημοσίευμα.
αντε γεια...
Χρονο θελει να κερδισει... (για καποιους)!!
Θα φτάσει η χώρα στο δημοψήφισμα;
Μπορεί, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, να πίστευε κανείς ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος. Μπορεί να θεωρούσε ότι θα έπρεπε να απειλήσουμε τους Ευρωπαίους με χρεοκοπία, όπως ο κ. Τσίπρας. Μπορεί να εύρισκε την κυβέρνηση άχρηστη και ανίκανη, υποχωρητική και αναποτελεσματική, όπως η πλειοψηφία των πολιτικών της αντιπάλων. Για ένα πράγμα δεν μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τον Γ. Παπανδρέου, ως χθες. Ότι έπαιξε πολιτικά παιχνίδια με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Το απόγευμα της Δευτέρας, το έκανε κιΆ αυτό.
Με το εύρημα του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, με το οποίο προφανώς ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να υπερκεράσει τα προσωπικά του αδιέξοδα, βάζει τη χώρα σε μια άκρως επικίνδυνη πορεία, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Και αυτό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι η χώρα θα φτάσει ως εκεί, αν μάλιστα η κυβέρνηση επιμείνει στον αρχικό σχεδιασμό με ορίζοντα το Γενάρη.
Το πρώτο εμπόδιο είναι πολιτικής φύσης, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι η κυβέρνηση θα φτάσει ως το Γενάρη, αν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή και αν θα αντέξει τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στη βουλή για προϋπολογισμό και άλλα νομοσχέδια.
Ακόμα και αν εκείνη αντέξει όμως, είναι αμφίβολο πια αν θα υπάρξει συμφωνία για να τεθεί σε δημοψήφισμα. Κανένας τραπεζίτης δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε μια συμφωνία, από την οποία μάλιστα θα χάσει χρήματα, όταν θα ξέρει ότι η συμφωνία αυτή τελεί υπό την αίρεση της λαϊκής έγκρισης. Το λογικό θα ήταν, να περιμένει τη λαϊκή έγκριση. Ομοίως κανένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα σπεύσει να επικυρώσει μια δανειακή σύμβαση, όσο εκκρεμεί η υιοθέτηση της από τον άμεσα ενδιαφερόμενο.
Το λογικό είναι, το ΔΝΤ να μην εκταμιεύσει την 6η δόση, αφού σύμφωνα με το καταστατικό του, δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επίσης λογικό είναι, οι ευρωπαίοι εταίροι, που αιφνιδιάστηκαν απόλυτα, να επιμείνουν στην αρχική τους άποψη, ότι αν δεν δώσει το ταμείο δεν δίνουν και αυτοί, και η χώρα να βρεθεί σε πραγματική στάση πληρωμών στα μέσα Νοέμβρη. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, οι τρομαγμένοι ευρωπαίοι να πληρώσουν τη δόση, για να διασφαλίσουν μια προσωρινή εκτόνωση. Αυτό που θα ακολουθήσει πάντως από την πλευρά τους δεν θα είναι business as usual και δεν θα εστιάζει στην αποφυγή της χρεοκοπίας.
Ακόμα και αν όλα αυτά δεν συμβούν, με την αποδοχή της σύμβασης σε εκκρεμότητα είναι μάλλον απίθανο ο κόσμος να κάτσει στα αυγά του και να περιμένει το αποτέλεσμα. Αν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν την Κυριακή στις εφημερίδες δείχνουν μια αμφίρροπή κατάσταση, είναι βέβαιο ότι ο κόσμος θα σπεύσει στις τράπεζες να σηκώσει ότι έχει απομείνει από τις καταθέσεις του. Η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, να πρέπει να σώζει τράπεζες χωρίς να διαθέτει τα χρήματα. Ο κ. Παπανδρέου διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να υποστεί αυτό που επιχειρεί να αποφύγει, δηλαδή να του σκάσει η χώρα στα χέρια.
Ακόμα και αν φτάσουμε όμως στο δημοψήφισμα, ενέχει ο κίνδυνος οι πολίτες να απορρίψουν το ερώτημα, όπως και αν έχει διατυπωθεί. Η εμπειρία δείχνει ότι στα εκβιαστικά δημοψηφίσματα, απαντήσεις κατά τη βούληση των κυβερνώντων δίδονται μόνο σε δικτατορίες. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ για το καπρίτσιο ενός Πρωθυπουργού, που δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσει, ήταν ακατάλληλος να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση και έχει χάσει πλέον κάθε στήριξη ακόμα και από εκείνους που στήριξαν ως τώρα την πολιτική του. Αν η έξοδος από το ευρώ συντελεστεί, ο κ. Παπανδρέου θα περάσει στην ιστορία με μαύρα γράμματα.
Θέμης Δαγκλής
αντε γεια...
PANOS-E60 (01-11-11)
Ο χρονος τελειωσε....μαζι και η υπομονη ολων οσων ασχοληθηκαν μαζι του και μαζι μας......θα το καταλαβει πολυ καλα σημερα το απογευμα μετα τις δηλωσεις που θα φτασουν απ εξω......εχω την εντυπωση οτι και 180 μοιρες κολοτουμπα να κανει.....ο ''πουλος'' ειναι αναποφευκτος......
Απλα ειμαστε ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ.....συνεργαζεται ποτε καποιος με αφερεγγυους....οχι.....αν δεν τον διωξουν την παρασκευη.....
ακούγοντας την ομιλία του μλκ του πρωτόπαπα στον real, είμαι πλέον σίγουρος για το τι
έχει συμβεί, και δεν είναι ούτε για τις τράπεζες, ούτε για τπτ...θα καταψηφιστεί λοιπόν απο
τον ίδιο τον λαό η χρηματοδότηση. είναι ντεφάκτο. με την τόσο μεγάλη αγανάκτηση του
κόσμου, εμείς οι ίδιοι θα είμαστε αυτοί που θα δώσουμε την χαριστική βολή στην χώρα...
οι τύποι πάνε απλούστατα, να βγάλουν τον κώλο τους απ'έξω. δεν βγαίνει τπτ απο αυτά
που υπέγραψαν, και το αποτέλεσμα είτε με την ψήφιση είτε με την καταψήφιση του, το
αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο...μπορεί σε διαφορετικό βάθος χρόνου, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο...
εξού και η αντίδραση του σαμαρά ο οποίος ξεμπροστιάστηκε στην κυριολεξία μετά τα
χθεσινά γεγονότα...πως γίνεται να φωνάζεις και να τάσεσαι κατά της σύμβασης, και
απο την άλλη, να μην θέλεις την καταψήφιση της απο τον ίδιο τον λαό???ειδικά όταν
για όλα τα νομοσχέδια φωνάζεις ότι η κυβέρνηση πράτει παράνομα και αντισυνταγματικά,
χωρίς την συνέναιση του ίδιου του λαού...τελικά αποδεικνύεται περίτρανα, ότι ο μάγκας
τόσο καιρό μας δουλεύει ψιλό γαζί ότι είναι και καλά στο πλευρό μας...όπως ακριβώς
έκανε δλδ και ο παπανδρέου προεκλογικά...
λυπάμαι που το λέω, αλλά αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, το καλύτερο που έχουμε
να κάνουμε αν μας δοθεί τελικά η δύναμη του να ψηφίσουμε, είναι να τα διαολοστείλουμε
όλα μιαν ώρα αρχήτερα...μπούλο όλα, και ξεκίνημα απο το μηδεν. δεν νομίζω πως
έμεινε κάτι καλύτερο πλέον...μένει μόνο, να μας πούνε τι ακριβώς ζητάνε να ψηφίσουμε,
και τι σημαίνει το κάθε αποτέλεσμα ξεχωριστά...
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
bill_m3 (01-11-11)