Δυστηχώς παρόλο που στο πανεπιστήμιο υπάρχει CNC τόρνος και 3-αξονική φρέζα δεν υπάρχει χειριστής και τα μηχανήματα κάθονται. Οπότε εδώ λίγο δύσκολο για εκμάθηση.
Στέφανε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά και το εκτιμώ. Θα προσπαθήσω να είμαι όταν γίνει κάποια φορά, ειδικά μετά τα τέλη Μαίου και όλο το Καλοκαίρι που θα είμαι συνέχεια Ελλάδα.
Απο ότι κατάλαβα, πρώτα αγοράζεις το μηχάνημα και μετά σε μαθαίνουν? ΟΚ, εγώ γνωρίζω να δουλεύω με συμβατικά (χειροκίνητα) μηχανήματα και μπορώ να πώ οτι δουλεύω άριστα το AutoCAD και το Inventor. Πρέπει να κάνω εκμάθηση σε κάποιο άλλο λογισμικό? Τον κώδικα μου τον μαθαίνουν αυτοί ή πρέπει να έχω τις προϋποθέσεις και τις γνώσεις και αυτοί να με μάθουν πώς να τις εφαρμόζω στον συγκεκριμένο τύπο μηχανήματος που εμπορεύονται?
Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός αλλά είναι πολλές απορείες απο έναν φιλόδοξο νέο με πολλά σχέδια...
Θα είμαστε σε επικοινωνία και όταν ταιριάξουν οι ημερομηνίες θα το κάνουμε.
Εξαρτάται από τον τύπο του μηχανήματος, π.χ. αυτά που έχω εγώ δουλεύουν με AutoCAD δηλαδή αρχεία dxf και dwg, με κάποια έξτρα επεξεργασία και τροποποίηση στο πρόγραμμα της μηχανής που στηρίζεται στην αρχή σχεδιασμού του AutoCAD
Στα μέσα καλοκαιριού θα παρακολουθήσω μια σειρά σεμιναρίων προγραμματισμού μηχανών waterjet, ακόμη δεν είμαι σίγουρος τι είναι καλύτερο, δλδ να προγραμματίζεις με G ή να στέλνεις κατευθείαν από dxf ή dwg. Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος νομίζω πως πιο ευέλικτο είναι το δεύτερο για πολλούς και διάφορους λόγους, για παράδειγμα όταν θέλεις να βρεις χειριστή για μια μηχανή σου χρειάζεσαι έναν μηχανολόγο που να έχει έστω βασικές γνώσεις AutoCAD.
Δεν γίνεσαι καθόλου κουραστικός Στράτο, εύχομαι όλοι οι νέοι συνάδελφοί μας μηχανολόγοι να έχουν την θέληση εμπλουτισμού γνώσεων που έχεις κι εσύ.![]()
ορίστε και ένα δειγματάκι απο το πρόγραμμα το οποίο δουλεύω...
το συγκεκριμένο μου πείρε 5 λεπτά για να το κάνω...
βέβαια μπορώ να το κάνω ακόμα πιο λεπτομερές με τις
τρύπες στο δίσκο - λόγκο στη δαγκάνα κάποιες βίδες κτλ
και μετά με ένα ρέντερ να το κάνω να φανεί σα πραγματικό...
sympether with chiefτης