-
Ας πω κι εγώ την άποψη μου...
Όταν το δικό μου ήταν 2 ετών, χτύπησα τον πίσω προφυλακτήρα σε έναν ανισόπεδο τοίχο με αποτέλεσμα να ραγίσει (δεν ξερω πως αλλιώς να το περιγράψω) ένα κυκλικό τμήμα με διάμετρο περίπου 2 εκατοστά στο κέντρο του προφυλακτήρα...
Ήταν φως φανάρι ότι χρειαζόμουν ελάχιστο στοκάρισμα και βάψιμο όλου του προφυλακτήρα. Δεν είχε σπάσει κάποιο νευραλγικό κομμάτι ούτε καμιά βάση,ούτε και η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη, αλλά επειδή ήταν καινούριο το αμάξι ήθελα να το έχω στην τρίχα.
Πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία... Αφού βέβαια με υποδέχτηκαν με το σεις και με το σας, το τελικό κοστολόγιο ήταν το εξωφρενικό ποσό των 700¤ (με δικαιολογίες του τύπου πρέπει να περάσουν 7 στρώματα βαφής, κλπ κλπ κλπ)
Τελικά:
1. Αφαιρεσα μόνος μου τον προφυλακτήρα (εντάξει με βοήθησε κ 2ο άτομο για να τον κραταει). Αυτό κόστισε 30 λεπτά χρόνου, κι ενα καρυδάκι TORX T45 (ή Τ50 δε θυμάμαι) αφού 2 βίδες ουσιαστικα κρατάνε τον προφυλακτήρα.
2. Τον φόρτωσα στο πορτμπαγκάζ
3. Τον πήγα σε ένα εξαιρετικό βαφείο, όπου με βάση τον κωδικό του εργοστασιακού χρώματος και τη χρήση φασματόμετρου (μπας και είχε ξεφωριάσει από τον ήλιο) έδωσαν στον υπολογιστή τις κατάλληλες αναλογίες χρώματος - περλας (ή ότι άλλο) και παρασκεύασαν μπροστά μου το χρώμα.
4. Τον έτριψαν-στοκάρισαν και έβαψαν 2 στρώματα χρώμα και 2 διαφανές βερνίκι
Και μάλιστα ήταν έτοιμος σε μια μέρα και είχα και το αυτοκίνητο μου στα χέρια μου αφού απλά έβγαλα τον προφυλακτήρα (ενώ στην αντιπροσωπεία θα έπρεπε να τοα σφήσω 3-4 μέρες από ότι είπαν).
Επίσης ο προφυλακτήρας είναι ο sporτ packet, που σημαίνει ότι αποτελείται από 2 κομμάτια τα οποία έπρεπε να βγουν, έχει αισθητήρες παρκαρίσματος και γκρι λωρίες οι οποίες επίσης βγήκαν (γενικά την είχε τη δουλίτσα του).
Ξέρετε ποιο ήταν το κόστος βαφής;;; 90¤
Απο τότε έχουν περάσει 4 χρόνια και ο προφυλακτήρας είναι σε άριστη κατάσταση, όπως την πρωτη μέρα της βαφής του (γιατί όσο να πεις είχα τις αμφιβολίες μου για την ποιότητα της δουλειάς που είχε γίνει με 90¤).
Τώρα αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τη διαφορά των 610¤, ως κάτι άλλο εκτός από αισχροκέρδεια θα του βγάλω το καπέλο.
Ήταν και η τελευταία φορά που με είδαν στην αντιπροσωπεία...
Υ.Γ.: Την ημέρα που είχα πάει για αξιολόγηση της ζημιάς στην αντιπροσωπεία, ήταν μαζί μου (ομοιοπαθής) ένας ηλικιωμένος κύριος που του είχαν κάνει μια γρατζουνια στο καπώ με κλειδί. Ξέρετε πόσα του ζήτησαν για να το βάψουν;;; 1200¤ Ο καημένος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό... τον λυπήθηκε η ψηχή μου.
Υ.Γ.2: Μακάρι να μπορούσα να βρώ τη λίστα πελατών κάθε αντιπροσωπείας και να παρουσιάσω αυτή την ιστορία σε όλους τους πελάτες. Το 50% να έκοβε από τις επισκεψεις τους, ίσως να έβαζαν μυαλό και ίσως τότε να τους προτιμούσαμε κι εμείς... Και πιστέψτε με αν έβρικα τη λίστα, θα το έκανα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eddy_e46 : 01-02-10 στις 08:40
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP