Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 86

Θέμα: χρεωση σε αντιπροσωπεια

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Προεπιλογή

Αρη αν και βγαινουμε λιγο εκτος θεματος , θελω να σου πω οτι εχεις και λιγο λάθος! Ναι σαφεστατα δεχομαι οτι είναι προσχημα για να ''κρυβουν'' διαφορα που κανουν ή δεν κανουν...Αλλα...σκεψου οτι δεν εχουν ολοι το μυαλο να προστατευσουν τον εαυτο τους! και αυτο δεν στο λεω γιατι το φανταζομαι ,στο λεω γιατι περναω απειρες ωρες σε συνεργεια φιλων, είτε χαζευοντας είτε βοηθώντας! Μην σου αναφερω περιστατικα...Επισης σκεψου οτι κανενας δεν αρεσκεται στο να δουλευει και να εχει καποιον πανω απο το κεφαλι του είτε να μουρμουραει, ειτε να επικρινει τα παντα ως ειδικος, είτε είτε...Τελος για το ποσο εύκολη είναι καποια εργασία και το πόσο χρεώνεται ,ας σκεφτουμε λιγο παραπανω την επομενη φορα που θα στραβοκοιταξουμε τον μαστορα, και θα του πουμε ''30ευρω για 10 λεπτα?'' Γνωριζεται ποσο κανει ο εξοπλισμος ενος συνεργειου? Οτι μια τροχηλατη εργαλειοθηκη ξεπερνα τα 1000ευρω? Οτι ενα επισημο διαγνωστικο gt1 εστω και σπασμενο φτανει τα 5.000 ? Πως θα γινει αποσβεση? Οταν για να ''σβηνει τα λαμπακια'' δεν παιρνει φραγκο? Ακομα και για την αλλαγη φιλτρου λαδιου απαιτειται δυναμοκλειδο (ενα σωστο ,τουλ 200ευρω) ... Αρα λοιπον μην υποτιμουμε την δουλεια που κανουν... αν δεν γνωριζουμε δυο πραγματα ... Στην τελικη αν ειναι δυο βιδες, θα σου πει και ο αλλος με το δικιο του ''βαλτες μονος σου''

Φυσικα Αρη δεν αναφερομαι σε σενα ,με αφορμη το ποστ σου ,απλα τα αναφερω! Σιγουρα το νομισμα εχει παντα 2 οψεις! Εγω παρουσιαζω λιγο και την αλλη!

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σπύρο όλοι συμφωνούμε σε αυτό που λες, αλλά όταν έκανα ερώτηση στην αντιπροσωπεία για αλλαγή λαδιών και συνεμπλοκ μου είπαν 300 ευρουλάκια στρόγγυλα...
    Τα πέρασα έξω με 180!!!!

Ναι να δώσω 20-50 παραπάνω στην αντιπροσωπεία, να τα δώσω γιατί ξέρω τι έξοδα έχει, αλλά μέχρι εκεί, ποιο πάνω το θεωρώ πιάσιμο κ....υ!!

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρη αν και βγαινουμε λιγο εκτος θεματος , θελω να σου πω οτι εχεις και λιγο λάθος! Ναι σαφεστατα δεχομαι οτι είναι προσχημα για να ''κρυβουν'' διαφορα που κανουν ή δεν κανουν...Αλλα...σκεψου οτι δεν εχουν ολοι το μυαλο να προστατευσουν τον εαυτο τους! και αυτο δεν στο λεω γιατι το φανταζομαι ,στο λεω γιατι περναω απειρες ωρες σε συνεργεια φιλων, είτε χαζευοντας είτε βοηθώντας! Μην σου αναφερω περιστατικα...Επισης σκεψου οτι κανενας δεν αρεσκεται στο να δουλευει και να εχει καποιον πανω απο το κεφαλι του είτε να μουρμουραει, ειτε να επικρινει τα παντα ως ειδικος, είτε είτε...Τελος για το ποσο εύκολη είναι καποια εργασία και το πόσο χρεώνεται ,ας σκεφτουμε λιγο παραπανω την επομενη φορα που θα στραβοκοιταξουμε τον μαστορα, και θα του πουμε ''30ευρω για 10 λεπτα?'' Γνωριζεται ποσο κανει ο εξοπλισμος ενος συνεργειου? Οτι μια τροχηλατη εργαλειοθηκη ξεπερνα τα 1000ευρω? Οτι ενα επισημο διαγνωστικο gt1 εστω και σπασμενο φτανει τα 5.000 ? Πως θα γινει αποσβεση? Οταν για να ''σβηνει τα λαμπακια'' δεν παιρνει φραγκο? Ακομα και για την αλλαγη φιλτρου λαδιου απαιτειται δυναμοκλειδο (ενα σωστο ,τουλ 200ευρω) ... Αρα λοιπον μην υποτιμουμε την δουλεια που κανουν... αν δεν γνωριζουμε δυο πραγματα ... Στην τελικη αν ειναι δυο βιδες, θα σου πει και ο αλλος με το δικιο του ''βαλτες μονος σου''

Φυσικα Αρη δεν αναφερομαι σε σενα ,με αφορμη το ποστ σου ,απλα τα αναφερω! Σιγουρα το νομισμα εχει παντα 2 οψεις! Εγω παρουσιαζω λιγο και την αλλη!
    Δεν είμαι μηδενιστής, ούτε τα θεωρώ όλα εύκολα και απλά. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που μου λες και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Απλά, τυχαίνει πολλά μεγάλα εξειδικευμένα συνεργεία να έχουν παρόμοιο εξοπλισμό με τα εξουσιοδοτημένα, άρα παρόμοια επένδυση χρημάτων, παρόλα αυτά οι τιμές τους είναι πολύ πιο χαμηλές. Και προφανώς και πρέπει να κάνουν απόσβεση φίλε μου, αλλά το θέμα είναι με τι βαθμό γίνεται. Και κάποιος μπορεί να έχει φτιάξει μια πολύ ωραία καφετέρια (τυχαίο παράδειγμα) και να έχει δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ, δε σημαίνει όμως ότι δικαιολογείται να πουλάει τον καφέ 5 ευρώ, έτσι δεν είναι? Και όταν πληρώνεις για πρώτο σέρβις 250-300 ευρώ (όπως είπε ο fanisk προηγουμένως και εγώ για το 207 μου είχα δώσει 220 ευρώ) για να σου βάλουν λάδια και φίλτρα, ενώ για αντίστοιχη δουλειά σε εξειδικευμένα μπορεί να σου πάρουν και λιγότερο από τα μισά, καταλαβαίνεις ότι περνούμε από το στάδιο της λογικής και θεμιτής απόσβεσης στην αισχροκέρδεια. Και δυστυχώς, τα σέρβις σε εξουσιοδοτημένα είναι μονόδρομος για εταιρείες που έχουν πολλά χρόνια εγγύηση και είσαι υποχρεωμένος να υποστείς αυτό το γδάρσιμο για πολλά χρόνια (πχ toyota, honda, kia, opel κλπ).

Δεν είμαι μανιχαϊστής, αλλά οι τιμές που συναντώνται συνήθως στα εξουσιοδοτημένα είναι υπερβολικές και σε μεγάλο βαθμό δεν δικαιολογούνται ούτε από τον εξοπλισμό των συνεργείων, ούτε από την εξειδίκευση των μαστόρων, ούτε από τίποτε άλλο, εκτός από το μονοπωλιακό πλεονέκτημά τους έναντι των άλλων συνεργείων, το οποίο πηγάζει τόσο από την διατήρηση της εγγύησης, όσο και από την υποτιθέμενη καλύτερη μεταπώληση που θα επιτύχουμε αν τα βιβλίο σέρβις έχει σφραγίδα εξουσιοδοτημένων, κάτι που καλώς ή κακώς ισχύει πολλές φορές. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς σε αυτά που γράφω, αφού τα ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα, λόγω της συχνής και πιθανόν επαγγελματικής ενασχόλησής σου με συνεργεία.

Προσωπικά, συνεχίζω να εμπιστεύομαι τα εξουσιοδοτημένα για πιο περίπλοκες βλάβες (όπως για την κολώνα τιμονιού που μου είχε συμβεί πριν κάποιους μήνες), παρότι ξέρω ότι θα πληρώσω παραπάνω, αφού υπαρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα συνήθως σε περίπτωση νέας βλάβης αλλά και δύο χρόνια εγγύηση. Για πιο απλές εργασίες όμως(πχ λάδια, φίλτρα κλπ) από εδώ και πέρα (γιατί μερικούς μήνες έχει η bmw που βγήκε από την εγγύηση) θα είναι πρώτη επιλογή μου κάποιο καλό εξειδικευμένο...αφού το βρώ πρώτα!
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

4. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

katsaraios (31-01-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP