Σελίδα 4 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 86

Θέμα: χρεωση σε αντιπροσωπεια

Προεπιλογή

Αρη αν και βγαινουμε λιγο εκτος θεματος , θελω να σου πω οτι εχεις και λιγο λάθος! Ναι σαφεστατα δεχομαι οτι είναι προσχημα για να ''κρυβουν'' διαφορα που κανουν ή δεν κανουν...Αλλα...σκεψου οτι δεν εχουν ολοι το μυαλο να προστατευσουν τον εαυτο τους! και αυτο δεν στο λεω γιατι το φανταζομαι ,στο λεω γιατι περναω απειρες ωρες σε συνεργεια φιλων, είτε χαζευοντας είτε βοηθώντας! Μην σου αναφερω περιστατικα...Επισης σκεψου οτι κανενας δεν αρεσκεται στο να δουλευει και να εχει καποιον πανω απο το κεφαλι του είτε να μουρμουραει, ειτε να επικρινει τα παντα ως ειδικος, είτε είτε...Τελος για το ποσο εύκολη είναι καποια εργασία και το πόσο χρεώνεται ,ας σκεφτουμε λιγο παραπανω την επομενη φορα που θα στραβοκοιταξουμε τον μαστορα, και θα του πουμε ''30ευρω για 10 λεπτα?'' Γνωριζεται ποσο κανει ο εξοπλισμος ενος συνεργειου? Οτι μια τροχηλατη εργαλειοθηκη ξεπερνα τα 1000ευρω? Οτι ενα επισημο διαγνωστικο gt1 εστω και σπασμενο φτανει τα 5.000 ? Πως θα γινει αποσβεση? Οταν για να ''σβηνει τα λαμπακια'' δεν παιρνει φραγκο? Ακομα και για την αλλαγη φιλτρου λαδιου απαιτειται δυναμοκλειδο (ενα σωστο ,τουλ 200ευρω) ... Αρα λοιπον μην υποτιμουμε την δουλεια που κανουν... αν δεν γνωριζουμε δυο πραγματα ... Στην τελικη αν ειναι δυο βιδες, θα σου πει και ο αλλος με το δικιο του ''βαλτες μονος σου''

Φυσικα Αρη δεν αναφερομαι σε σενα ,με αφορμη το ποστ σου ,απλα τα αναφερω! Σιγουρα το νομισμα εχει παντα 2 οψεις! Εγω παρουσιαζω λιγο και την αλλη!

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σπύρο όλοι συμφωνούμε σε αυτό που λες, αλλά όταν έκανα ερώτηση στην αντιπροσωπεία για αλλαγή λαδιών και συνεμπλοκ μου είπαν 300 ευρουλάκια στρόγγυλα...
    Τα πέρασα έξω με 180!!!!

Ναι να δώσω 20-50 παραπάνω στην αντιπροσωπεία, να τα δώσω γιατί ξέρω τι έξοδα έχει, αλλά μέχρι εκεί, ποιο πάνω το θεωρώ πιάσιμο κ....υ!!

Προεπιλογή

Βασιλη μαζι σου είμαι...απλως περιεγραψα την κατασταση! Λεω ξεκαθαρα πιο πριν οτι ειμαι υπερ του εξειδικευμενου συνεργειου!

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρη αν και βγαινουμε λιγο εκτος θεματος , θελω να σου πω οτι εχεις και λιγο λάθος! Ναι σαφεστατα δεχομαι οτι είναι προσχημα για να ''κρυβουν'' διαφορα που κανουν ή δεν κανουν...Αλλα...σκεψου οτι δεν εχουν ολοι το μυαλο να προστατευσουν τον εαυτο τους! και αυτο δεν στο λεω γιατι το φανταζομαι ,στο λεω γιατι περναω απειρες ωρες σε συνεργεια φιλων, είτε χαζευοντας είτε βοηθώντας! Μην σου αναφερω περιστατικα...Επισης σκεψου οτι κανενας δεν αρεσκεται στο να δουλευει και να εχει καποιον πανω απο το κεφαλι του είτε να μουρμουραει, ειτε να επικρινει τα παντα ως ειδικος, είτε είτε...Τελος για το ποσο εύκολη είναι καποια εργασία και το πόσο χρεώνεται ,ας σκεφτουμε λιγο παραπανω την επομενη φορα που θα στραβοκοιταξουμε τον μαστορα, και θα του πουμε ''30ευρω για 10 λεπτα?'' Γνωριζεται ποσο κανει ο εξοπλισμος ενος συνεργειου? Οτι μια τροχηλατη εργαλειοθηκη ξεπερνα τα 1000ευρω? Οτι ενα επισημο διαγνωστικο gt1 εστω και σπασμενο φτανει τα 5.000 ? Πως θα γινει αποσβεση? Οταν για να ''σβηνει τα λαμπακια'' δεν παιρνει φραγκο? Ακομα και για την αλλαγη φιλτρου λαδιου απαιτειται δυναμοκλειδο (ενα σωστο ,τουλ 200ευρω) ... Αρα λοιπον μην υποτιμουμε την δουλεια που κανουν... αν δεν γνωριζουμε δυο πραγματα ... Στην τελικη αν ειναι δυο βιδες, θα σου πει και ο αλλος με το δικιο του ''βαλτες μονος σου''

Φυσικα Αρη δεν αναφερομαι σε σενα ,με αφορμη το ποστ σου ,απλα τα αναφερω! Σιγουρα το νομισμα εχει παντα 2 οψεις! Εγω παρουσιαζω λιγο και την αλλη!
    Δεν είμαι μηδενιστής, ούτε τα θεωρώ όλα εύκολα και απλά. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που μου λες και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Απλά, τυχαίνει πολλά μεγάλα εξειδικευμένα συνεργεία να έχουν παρόμοιο εξοπλισμό με τα εξουσιοδοτημένα, άρα παρόμοια επένδυση χρημάτων, παρόλα αυτά οι τιμές τους είναι πολύ πιο χαμηλές. Και προφανώς και πρέπει να κάνουν απόσβεση φίλε μου, αλλά το θέμα είναι με τι βαθμό γίνεται. Και κάποιος μπορεί να έχει φτιάξει μια πολύ ωραία καφετέρια (τυχαίο παράδειγμα) και να έχει δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ, δε σημαίνει όμως ότι δικαιολογείται να πουλάει τον καφέ 5 ευρώ, έτσι δεν είναι? Και όταν πληρώνεις για πρώτο σέρβις 250-300 ευρώ (όπως είπε ο fanisk προηγουμένως και εγώ για το 207 μου είχα δώσει 220 ευρώ) για να σου βάλουν λάδια και φίλτρα, ενώ για αντίστοιχη δουλειά σε εξειδικευμένα μπορεί να σου πάρουν και λιγότερο από τα μισά, καταλαβαίνεις ότι περνούμε από το στάδιο της λογικής και θεμιτής απόσβεσης στην αισχροκέρδεια. Και δυστυχώς, τα σέρβις σε εξουσιοδοτημένα είναι μονόδρομος για εταιρείες που έχουν πολλά χρόνια εγγύηση και είσαι υποχρεωμένος να υποστείς αυτό το γδάρσιμο για πολλά χρόνια (πχ toyota, honda, kia, opel κλπ).

Δεν είμαι μανιχαϊστής, αλλά οι τιμές που συναντώνται συνήθως στα εξουσιοδοτημένα είναι υπερβολικές και σε μεγάλο βαθμό δεν δικαιολογούνται ούτε από τον εξοπλισμό των συνεργείων, ούτε από την εξειδίκευση των μαστόρων, ούτε από τίποτε άλλο, εκτός από το μονοπωλιακό πλεονέκτημά τους έναντι των άλλων συνεργείων, το οποίο πηγάζει τόσο από την διατήρηση της εγγύησης, όσο και από την υποτιθέμενη καλύτερη μεταπώληση που θα επιτύχουμε αν τα βιβλίο σέρβις έχει σφραγίδα εξουσιοδοτημένων, κάτι που καλώς ή κακώς ισχύει πολλές φορές. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς σε αυτά που γράφω, αφού τα ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα, λόγω της συχνής και πιθανόν επαγγελματικής ενασχόλησής σου με συνεργεία.

Προσωπικά, συνεχίζω να εμπιστεύομαι τα εξουσιοδοτημένα για πιο περίπλοκες βλάβες (όπως για την κολώνα τιμονιού που μου είχε συμβεί πριν κάποιους μήνες), παρότι ξέρω ότι θα πληρώσω παραπάνω, αφού υπαρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα συνήθως σε περίπτωση νέας βλάβης αλλά και δύο χρόνια εγγύηση. Για πιο απλές εργασίες όμως(πχ λάδια, φίλτρα κλπ) από εδώ και πέρα (γιατί μερικούς μήνες έχει η bmw που βγήκε από την εγγύηση) θα είναι πρώτη επιλογή μου κάποιο καλό εξειδικευμένο...αφού το βρώ πρώτα!
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

5. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

katsaraios (31-01-10)

Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fanisk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αντιπροσωπεια..
    Θα πας οταν δεν θες να χασεις την εγγυηση σου, οταν δεν γνωριζεις τιποτα για το αυτοκινητο σου, οταν φοβασαι "τους αλλους" μηπως σου κανουν ζημια ή κρυψουν κατι που δεν αλλαξαν. Θα κλεισεις ραντεβου, θα περιμενεις να ερθει η ωρα, θα εχεις πλυνει τον κωλο σου γιατι θα μπει χοντρο χερι την ωρα της πληρωμης.. αλλα θα σε εχουν με το σεις και με το σας ειτε εισαι 18 ειτε 88 ετων. Θα πας επειδη τους βλεπεις με ρομπα και ισως σου δωσουν το χερι να σε χαιρετησουν- παντα "κρυα" χειραψια - αφου δεν την "νιωθουν".

Εξειδικευμενο..
    Θα πας επειδη εισαι εκτος εγγυσης, επειδη ξερεις 5 πραγματα (αρα ξερεις περιπου και τις τιμες), θα πας στο εξειδικευμενο που ξερεις τον ιδιοκτητη και τα μαστορια, θα πας επειδη βρεξει-χιονισει σε αφηνουν να εισαι μπροστα στο αμαξι σου, τα ραντεβου ειναι λεξη αγνωστη εκτος και αν οντως εχει πεσει τρελη δουλεια εκεινη τη μερα, πας και με απλυτο κωλο (αρκει να μη βρωμας) γιατι οι τιμες ειναι λογικες..οι φρασεις "καλως τον","ρε λεβεντη","παλικαρι μου τι να κερασω?" κ.α εχουν αντικαταστησει τα "καλως ηλθατε κυριε χ", "θα θελατε να πιειτε κατι? Εχουμε Μπανανα, σοκολατα, μηλο, κερασι, καραμελα..". Μολις μπεις, ακομα και με μουτζουρες, θα σου δωσουν το χερι τους αλλα θα καταλαβεις οτι σε σφιγγει χερι και οχι καμια ανορεξικη πρεζου ετοιμη να πεθανει.

Τα παραπανω τα εχω δει στη BMW Hellas(διαφορικο)..στη Dimco(Rav4 της μανας)..στον Ισμαηλο(clk280 του πατερα)..και στον κυρ-Σταυρο.

Μια συγκριση τιμων για, σχεδον, τις ιδιες εργασιες, στα 3 αυτοκινητα της οικογενειας. Οι τιμες ειναι στο περιπου γιατι δεν εχω τα τιμολογια μπροστα μου.

Rav4 μανας (εντος εγγυησης). Λαδια,φιλτρα,νερο στα πιτσιλιστηρια και 1-2 ψιλολογια = 300¤
    clk280 πατερα (εντος εγγυησης). Λαδια,φιλτρα, νερο στα πιτσιλιστηρια, υαλοκαθαριστηρες και 1-2 ψιλολογια = 500¤

Παω στον κ.Σταυρο με τα λαδια μου(tradewind), φιλτρο λαδιου απο το συνεργειο, νερο βαζω και μονος μου..τοσες βρυσες εχει το σπιτι, υαλοκαθαριστηρες 20¤ απο ebay, λεμε 5 μαλακιες και γελαμε, φευγωντας μου δινει και ενα μεταλλικο κουτακι που εξω εχει το λογοτυπο του συνεργειου του και τη φραση "Προσεχουμε την ασφαλεια σας!", (μεσα εχει 3 καποτες), φευγω! Συνολο..χμμ κανα 50αρι τα λαδια, 8 το φιλτρο, εργατικα δεν θυμαμαι (τα εχει βαλει και τσαμπα μερικες φορες) αλλα με το ζορι να βγαινουν συνολο 100¤ ολα μαζι.
    Ο Σπυρος ειναι αυτος που ασχολειται με το αμαξι μου, ειναι γατος και γρηγορος. Ποτε δεν μου ειπε οχι σε κατι, ποτε δεν εφυγα χωρις να μου πει προσεχε αυτο (λαστιχα, φρενα, οτι αλλο ειδε) επειδη ειναι στα τελευταια του.

Για ολα τα παραπανω, θα προτιμησω το εξειδικευμενο συνεργειο για τη συντηρηση του αυτοκινητου μου. Αν καμια μερα μπολιασω κανα ευρωδεντρο στον κηπο ισως να ξαναεπισκευθω αντιπροσωπεια. Να χρειαστω την εγγυηση δεν νομιζω..μιας και ακομα και αν αλλαξω αμαξι δεν εχω σκοπο να το παρω καινουριο.

+1111111
    Τα ειπες ολα!!!

Rides
    1

Προεπιλογή

Το θέμα με το να μην επιτρέπετε να μπαίνεις στο συνεργείο της αντιπροσωπίας για μένα είναι δικαιολογία. Ναι, συνφωνώ πως υπάρχουν κίνδυνοι κτλ, αλλά προσωπικά φιλαράκια έχω δει αντιπροσωπία (όχι bmw) η οποία εδώ στη θεσσαλονίκη, όπου ο χώρος αναμονής με τον χώρο του συνεργείου χωρίζονται με τζάμια. Βλέπεις ανα πάσα ώρα και στιγμή τι κάνουν μέσα, έστω και από 10-15 μέτρα... Προσωπικά για μένα αυτό ΜΕΤΡΑΕΙ!

8. The Following User Says Thank You to YAz For This Useful Post:

I_MNL (05-06-14)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο joseph Εμφάνιση μηνυμάτων
    +1111111
    Τα ειπες ολα!!!

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο YAz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θέμα με το να μην επιτρέπετε να μπαίνεις στο συνεργείο της αντιπροσωπίας για μένα είναι δικαιολογία. Ναι, συνφωνώ πως υπάρχουν κίνδυνοι κτλ, αλλά προσωπικά φιλαράκια έχω δει αντιπροσωπία (όχι bmw) η οποία εδώ στη θεσσαλονίκη, όπου ο χώρος αναμονής με τον χώρο του συνεργείου χωρίζονται με τζάμια. Βλέπεις ανα πάσα ώρα και στιγμή τι κάνουν μέσα, έστω και από 10-15 μέτρα... Προσωπικά για μένα αυτό ΜΕΤΡΑΕΙ!
    πολυ σωστα...
    προσωπικα στο εξουσιοδοτημενο που προτιμω οποτε θελω ειμαι διπλα στο αυτοκινητο χωρις κανεις να πει το παραμικρο.
    απλα σπανια καθομαι να περιμενω διοτι ο χρονος μου ειναι περιορισμενος.

το τι κανει ο καθενας ειναι σχετικο με τις γνωσεις, τις εμπειριες του, τις γνωριμιες, το πορτοφολι του, τα γουστα του, οτιδηποτε.
    και το καθε μαγαζι εχει τους πελατες του. ολους αυτους που ικανοποιουνται απο τις εκαστοτε παρεχομενες υπηρεσιες
    δεν γινεται να πηγαινουν ολοι σε ενα συνεργειο.
    ολοι οι αλλοι τι θα γινουν, κλεφτες?

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιπον ο αγραφος νομος λεει οτι πληρωνεις παιρνεις και φυσικα οτι παιρνεις μετα... θα πληρωσεις.
    Ο ελικας ειναι κραχτης και στη συνειδηση των ανθρωπων εχει ταυτιστει με οικονομικη ευημερια χωρις αυτο φυσικα να ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα.
    Ειναι λιγες οι φορες που εχει πεσει στην αντιληψη σας, καποιος να παει για μια δουλεια σε ενα συνεργειο με ενα φιατακι και αλλος με bmw,για την ιδια δουλεια η χρεωση ειναι διαφορετικη.
    Δεν ειναι θεμα εξουσιοδοτημενου ή μη σαφως θα εχουν και διαφορες στις χρεωσεις,αν και αυτο δεν συμβαινει απαραιτητα σε ολες τις φιρμες.
    Το προηγουμενο αμαξι που ηταν ενα nissan primera ειχε απολυτα φυσιολογικες τιμες οσον αφορα τις χρεωσεις σε εργατοωρες πχ λαδια φιλτρα τακακια μπρος πισω και αντικατασταση ποδιας τιμη 60 ευρω ,αντικατασταση κλειδαριας (ηλεκτρικης) πορτας εργασια 25 ευρω.
    Βεβαια ακομα και οι ασφαλιστικες εταιρειες εχουν καταλογους και πληρωνουν διαφορετικα την εργατοωρα στα συνεργεια.
    Το θεμα ομως ειναι απο το αρχικο post του Γιωργου και αν φυσικα εχουν γινει σωστα οι υπολογισμοι... αν ειναι δυνατον η εργατοωρα να εχει 330 ευρω,μηπως η χρεωση ειναι διαφορετικη και μειωνεται αναλογα το χρονο δηλ μπορει μεν τα πεντε λεπτα να ειναι ενα χ ποσο αλλα στην ωρα να ειναι αλλο.
    Τεσπα εικασιες κανω.. παντως θα προσπαθησω να μαθω ποσο χρεωνει η bmw και ποιος ξερει μπορει και να εκπλαγουμε...

Rides
    0

Προεπιλογή

Ας πω κι εγώ την άποψη μου...

Όταν το δικό μου ήταν 2 ετών, χτύπησα τον πίσω προφυλακτήρα σε έναν ανισόπεδο τοίχο με αποτέλεσμα να ραγίσει (δεν ξερω πως αλλιώς να το περιγράψω) ένα κυκλικό τμήμα με διάμετρο περίπου 2 εκατοστά στο κέντρο του προφυλακτήρα...

Ήταν φως φανάρι ότι χρειαζόμουν ελάχιστο στοκάρισμα και βάψιμο όλου του προφυλακτήρα. Δεν είχε σπάσει κάποιο νευραλγικό κομμάτι ούτε καμιά βάση,ούτε και η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη, αλλά επειδή ήταν καινούριο το αμάξι ήθελα να το έχω στην τρίχα.

Πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία... Αφού βέβαια με υποδέχτηκαν με το σεις και με το σας, το τελικό κοστολόγιο ήταν το εξωφρενικό ποσό των 700¤ (με δικαιολογίες του τύπου πρέπει να περάσουν 7 στρώματα βαφής, κλπ κλπ κλπ)

Τελικά:
    1. Αφαιρεσα μόνος μου τον προφυλακτήρα (εντάξει με βοήθησε κ 2ο άτομο για να τον κραταει). Αυτό κόστισε 30 λεπτά χρόνου, κι ενα καρυδάκι TORX T45 (ή Τ50 δε θυμάμαι) αφού 2 βίδες ουσιαστικα κρατάνε τον προφυλακτήρα.
    2. Τον φόρτωσα στο πορτμπαγκάζ
    3. Τον πήγα σε ένα εξαιρετικό βαφείο, όπου με βάση τον κωδικό του εργοστασιακού χρώματος και τη χρήση φασματόμετρου (μπας και είχε ξεφωριάσει από τον ήλιο) έδωσαν στον υπολογιστή τις κατάλληλες αναλογίες χρώματος - περλας (ή ότι άλλο) και παρασκεύασαν μπροστά μου το χρώμα.
    4. Τον έτριψαν-στοκάρισαν και έβαψαν 2 στρώματα χρώμα και 2 διαφανές βερνίκι

Και μάλιστα ήταν έτοιμος σε μια μέρα και είχα και το αυτοκίνητο μου στα χέρια μου αφού απλά έβγαλα τον προφυλακτήρα (ενώ στην αντιπροσωπεία θα έπρεπε να τοα σφήσω 3-4 μέρες από ότι είπαν).
    Επίσης ο προφυλακτήρας είναι ο sporτ packet, που σημαίνει ότι αποτελείται από 2 κομμάτια τα οποία έπρεπε να βγουν, έχει αισθητήρες παρκαρίσματος και γκρι λωρίες οι οποίες επίσης βγήκαν (γενικά την είχε τη δουλίτσα του).

Ξέρετε ποιο ήταν το κόστος βαφής;;; 90¤

Απο τότε έχουν περάσει 4 χρόνια και ο προφυλακτήρας είναι σε άριστη κατάσταση, όπως την πρωτη μέρα της βαφής του (γιατί όσο να πεις είχα τις αμφιβολίες μου για την ποιότητα της δουλειάς που είχε γίνει με 90¤).

Τώρα αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τη διαφορά των 610¤, ως κάτι άλλο εκτός από αισχροκέρδεια θα του βγάλω το καπέλο.

Ήταν και η τελευταία φορά που με είδαν στην αντιπροσωπεία...

Υ.Γ.: Την ημέρα που είχα πάει για αξιολόγηση της ζημιάς στην αντιπροσωπεία, ήταν μαζί μου (ομοιοπαθής) ένας ηλικιωμένος κύριος που του είχαν κάνει μια γρατζουνια στο καπώ με κλειδί. Ξέρετε πόσα του ζήτησαν για να το βάψουν;;; 1200¤ Ο καημένος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό... τον λυπήθηκε η ψηχή μου.

Υ.Γ.2: Μακάρι να μπορούσα να βρώ τη λίστα πελατών κάθε αντιπροσωπείας και να παρουσιάσω αυτή την ιστορία σε όλους τους πελάτες. Το 50% να έκοβε από τις επισκεψεις τους, ίσως να έβαζαν μυαλό και ίσως τότε να τους προτιμούσαμε κι εμείς... Και πιστέψτε με αν έβρικα τη λίστα, θα το έκανα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eddy_e46 : 01-02-10 στις 08:40

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP