Yey(ναι)
Nay(όχι)
Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι
Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί
Πληρωνεις - Property taxes - πρεπει να τα πληρωσεις σε 4 δοσεις - 1η δοση ειναι 1 Φεβρουαριου, 2η δοση 1 Μαιου, 3η δοση 1 Αυγουστου, 4 η δοση 1 Νοεμβριου, η μια φορα το χρονο χωρις να εχεις εκπτωση, στην πολη (δημο) που μενεις.
Καθε πολη εχει το δικο της συστημα και τους δικους της νομους, καθε πολη ανηκει σε ενα County - κατι σαν Νομο.
Στο Βορειο New Jersey, στο Bergen County, το οποιο ειναι ενα απο τα πιο ευπορα στην Πολιτεια του New Jersey, οι νομοι ειναι λιγο διαφορετικοι. Οι ακριβες περιοχες δεν πληρωνουν περισσοτερα. Εξαρταται αν η πολη εχει ολες τις βαθμιδες σχολειων κ ολες τις δημοσιες... υπηρεσιες. Καθε πολη εχει τους δικους της αστυνομικους, πυροσβεστες, σταθμους πρωτων βοηθειων, βιβλιοθηκη κατι σαν το 166, που ολους αυτους τους πληρωνουν οι πολιτες της πολης. Οι φοροι που πληρωνεις για το σπιτι χρησιμοποιουνται για την πολη που μενεις και μονο. οι πολιτες προσφερουν εθελλοντικα υπηρεσιες στην πολη που ζουν για να μην ανεβαινουν οι φοροι. Η καθε Πολιτεια συνησφερει ενα ποσοστο στο County, και το καθε County μοιραζει τη καθε πολη, αναλογα με τις αναγκες, τον πληθυσμο και τα σχολεια της πολης. Καθε χρονο η πολη ανακοινωνει τον προυπολογισμο και που θα ηθελαν να τον διαθεσουν, και τι αλλαγες θα προτινουν. Οι πολιτες της καθε πολης ψηφιζουν αυτον τον προυπολισμο και αφου ανοινωθουν τα αποτελεσματα βγαινει το ποσο που θα πρεπει καθε σπιτι να πληρωσει για την χρονια. Υπαρχει περιπτωση το ποσο να μειωθει η να αυξηθει απο την προηγουμενη χρονια.
Η μονη πολη που εχει διαφορετικο συστημα υπολογισμου ειναι οι 5 δημοι της Νεας Υορκης. Το ποσοστο βγαινει απο το δημο της Νεας Υορκης και τα χρηματα δεν πανε μονο στην πολη που μενεις αλλα σε ολους τους δημους.......
Η εφορεια ( κρατος - Federal) δεν εχει να κανει τιποτα και δεν πληρωνεις τιποτα για το σπιτι σου η το αυτοκινητο σου. Η εφορεια ((IRS) φορολογει μονο εισοδηματα, αν παιρνεις ενοικια τοτε φορολογηται σαν εισοδημα.
Πληρωνουμε φορο στην Πολιτεια (State) και παλι φορολογει μονο τα εισοδηματα.
Σε περιπτωση που εισαι μονιμος κατοικος, μονο τοτε μπορεις να αφαιρεσεις οτι φορους πληρωνεις στην πολη που μενεις σαν φοροαπαλλαγη απο την δηλωση της εφορειας και την δηλωση της πολιτειας.
Become the person you would want to have as a friend yourself!!!!!
535xi (13-12-11), A8hnaios (02-10-11), imolarot (03-10-11), Konstantinos E60 (02-10-11), Stathis (02-10-11)
Tnxs Ελένη πολύ χρήσιμες πληροφορίες μας έδωσες...
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
Eleni (02-10-11)
στην τελικη αναλυση ΑΝ ειχα ρευστο τοσο λαλακας θα'μουνα να παω να παρω σπιτι στην αμερικη?????
να μου το φορολογουνε κιολας????? στην ελλ. η πρωτη κατοικια ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ.ουτε που το ΔΙΑΝΟΟΥΝΤΑΙ
χχχχχχχχχχχχχμμμμμμμμμμμ φιλαρακια αν εχεις χρημα πιο ωραια απο την ελλ. δεν εχει και να το κρυψεις μπορεις απο θεμα εφορειας και κανεις ΟΤΙ θες και εισαι βασιλιας και περνας πιο ωραια οχι απο αμερικη αλλα,,,,,απο'που θες
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 850CSI : 03-10-11 στις 16:52
sympether with chiefτης
γιώργη το σαββάτο κερνάω καφεδάκι. το όχι δεν είναι απάντηση. παίρνες σκούτερ,
και τσακίζεσαι για καφέ. ΤΕΛΟΣ.
sympether with chiefτης
εγω παντως παιδια αρχισα να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα τον ενδεχομενο να φυγω.μεν δοξα το θεο ακομα δουλευω αλλα οπως βλεπω να πηγαινει το πραγμα.....μαυρο φαινεται το τοπιο στον οριζοντα.. ομως οχι για αμερικη γτ ειναι πολυ μακριαααα. ουτε για γερμανια γτ εκει εχω θειο κ μου λεει οτι και εκει εχει πολυ μεγαλο ποσοστο ανεργειας.
εμεις σκεφτομαστε για καταρ με τον αδερφο μου. ηταν εκει πριν κανα διμηνο για δουλεια,κοστος ζωης παμφθηνο.. λεφτα καλα για εμας τους ''ξενους'' και υπαρχει πολυ μεγαλος ρυθμος ανοικοδομησης...
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η χώρα που περιγράφετε λέγεται Παράδεισος και υπάρχει μόνο στα Ουράνια.
Αλλά και να υπήρχε δεν θέλω να πάω. Προτιμώ να διώξω τη ΧΟΥΝΤΑ του 2009 που μας ξεπουλάει και να ξαναφτιάξω το "σπίτι" μου απο την αρχή, έστω και καλύβι, φτωχικά και με στερήσεις, παρά να αφήσω τους ευρωπαίους να έρθουν να φτιάξουν βίλλες στο οικόπεδό μου.
Και θα μου πείτε ότι αγωνίζομαι μάταια. Ναι προτιμώ να αγωνίζομαι μάταια, παρά να ζω μάταια!
Εδώ κάθε μέρα πολεμάμε με το θάνατο, με αρρώστιες, με την επιβίωση των παιδιών μας, θα κολλήσουμε στα βολεμένα παιδάκια που το παίζουνε δημοκρατικοί δικτατορίσκοι;
Το αντίθετο μάλιστα, σήμερα υπό τις παρούσες συνθήκες, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες του εξωτερικού, να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους από εδώ και να βάλουν ένα χεράκι να διώξουμε τη ΧΟΥΝΤΑ μια ώρα γρηγορότερα.
Υ.Γ.: Καλά ο ΓΑΠ το έχει κανονίσει, θα έχει φύγει πριν γίνει το ντου. Οι άλλοι δικτατορίσκοι και οι υπηρέτες αυτων(βουλευτίσκοι) που θα κρυφτούν, που; Να τους το λέτε κάθε μέρα, όλη μέρα. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθούν...
Για να σου δώσουν οποιασδήποτε μορφής εξουσία πρέπει πρώτα να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στους ανθρώπους.
katsaraios (04-10-11), Nino (04-10-11), Ptboul (04-10-11)
katsaraios (04-10-11)