δεν υπαρχουν παθητικοι καπνιστες μονο αντιπαθητικοι αντικαπνιστες
υγ. με νεα μετρα καθε εβδομαδα μαλλον για παθητικος μ α λακας ειμαι...
δεν υπαρχουν παθητικοι καπνιστες μονο αντιπαθητικοι αντικαπνιστες
υγ. με νεα μετρα καθε εβδομαδα μαλλον για παθητικος μ α λακας ειμαι...
Ptboul (27-09-11)
επειδη τα πουλαω εδω κ 18χρονια κ ασχολουμαι μ το θεμα αυτο,τα νεα αυτα ηλιθια μετρα τα πηρανε για αυτον που δεν καπνιζει τον παθητικο καπνιστη,αυτη λενε επιβαρυνεται η υγεια τουσ ποιο πολυ απο οτι τον ιδο τον καπνιστη.καλυτερα ο κοσμοσ να το κοψει εντελωσ ουτωσ η αλλωσ το κερδοσ μασ ειναι γελοιο πλεον.............![]()
Κάπνιζα 3 πακέτα 25άρια την ημέρα.
Κάθε βράδυ κοιμόμουνα παρέα με 1 γατάκι (χουρ χουρ σε κάθε αναπνοή μου), και έτρεμα μη κρυώσω τον χειμώνα γιατί δεν άντεχα τον βήχα.
Το 2001 31 Δεκεμβρίου είπα οτι θά κάνω πρωτοχρονιάτικο δώρο στον εαυτό μου , κόβοντας το κάπνισμα.
Σχεδον 9 χρόνια μετα, έχω καλύτερη γεύση, αναπνοή, τρέχω 9 χλμ και κολυμπάω 2 400άρια και ειμαι 58 χρονών.
Στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα που λένε.
Καί όσον αφορά τα μαγαζιά, πολύ απλά , ρωτάμε αν επιτρέπεται το κάπνισμα και αν επιτρέπεται απλά φεύγουμε.
Το ξεκινησα στα 17 παραμονες Πασχα στο χωριο με ενα φιλο και την αδελφη του, ενα και φαρμακερο στην αρχη, θυμαμαι ελεγα τι διαολο.. τοσο πολυ ζαλιζονται οσοι καπνιζουν?
Συνεχισα οταν γυρισα απο διακοπες, συνηθως ενα στο σχολασμα μακρια απο γνωστους και φιλους. Μετα και μπροστα σε φιλους, αργοτερα και μπροστα στους δικους μου αφου το'χαν καταλαβει ετσι και αλλιως.
Το πρωτο καλοκαιρι "10αρακι" με μια φιλη, μακρια απο γνωστους και 10αρακι για να μη μας μενει πακετο πανω μας
Οι δικοι μου το ξεραν αλλα τους ντρεπομουν, το επομενο καλοκαιρι σε τραπεζι με τη παρεα βαζω τσιγαρο στο στομα και δεν αναβει ο αναπτηρας μου. Πεταγεται ενα χερι απο πισω με γνωστο μαυρισμα απο τον ηλιο και γνωστο ρολοι. Η παρεα εχει γουρλωσει τα ματια αλλα δεν καταλαβα γιατι. Μολις γυρισα να πω ευχαριστω, καταλαβα γιατι ειχαν γουρλωσει, ηταν ο πατερας μουΜετα απο αυτο εκανα και μπροστα στους δικους μου.
Συνηθως 1 πακετο τη μερα και μερικες φορες 1.5. Φετος 21/1 ειπα να το κοψω γιατι ειχα μπουχτισει, το κρατησα μεχρι 21/4 γιατι με επιασε η μαλακια μου "να αναψω 1 σημερα? να αναψω 1 αυριο?" Λιγο το διαστημα, μονο 4 μηνες, αλλα οι διαφορες ηταν τεραστιες. Δεν βρωμας, δεν βρωμαει το αμαξι, εχεις καλυτερη γευση, δεν βηχεις το πρωι, πηδας μεχρι πραγματικα να μην αντεχεις αλλο, τρεχεις εξω ή στο διαδρομο σε νουμερα που σου φαινοταν απιστευτα, ανεβαινεις οροφους χωρις να κρεμαει η γλωσσα σου.
Το ξαναρχισα λοιπον.. 21/4 με νευρα για φονο, ετυχε να πεσουν την μερα που ελεγα "δεν αναβεις ενα?". Με ζαλισε, το εκανα μισο και το πεταξα. Αναψα ενα ακομα..παλι μισο και ξανα τασακι. Σιγα σιγα ξανα πακετο.
Θελω να το ξανακοψω γιατι ενω μου αρεσει, απολαυση ειναι τα 4-5 στην ημερα.. τα αλλα ειναι μηχανικα και δεν προσφερουν κατι. Θα το ξανακοψω γιατι μου αρεσε η ακαπνη περιοδος..οι αλλαγες ηταν απιστευτες. Καποια στιγμη θα το τολμησω ξανα, και οσο κρατησει.. αν κρατησει για πολλα χρονια ακομα καλυτερα![]()