βρε παιδια ποιος μιλησε για drift?..μιλαμε για pure οδηγηση εδω καθαρα..και μιλαω για αμαξια τα οποια πολυ λιγοι μπορουν να πανε και να ευχαριστηθουν..οχι διοτι ειναι "χεραδες"..αλλα διοτι απλα εχουν μαθει με τα χρονια, με τις πιστες κτλ κτλ..τι να το κανω το ferrari πχ..αμα δεν μπορω ουτε να το στριψω καν??μιλαμε για αμαξια που γυρνανε με παρα πολλα χιλιομετρα..και οπου ειναι αδυνατο ενας μεσος οδηγος να καταφερει να σωσει..αρα που ειναι η ευχαριστηση σε αυτο???
φυσικα συνεχιζω να μιλαω για pure οδηγηση...χωρις συστηματα και αλλα διχτυα ασφαλειας που φυσικα και κοβουν ολη την οδηγικη απολαυση..αρα τι να το κανεις, κατι που δεν μπορεις να οδηγησεις???μηπως τοτε εισαι επικινδυνος για σενα και για τους αλλους στον δημοσιο δρομο??
αρα μηπως ενας σωστος οδηγος που ξερει τα ορια του..δεν επιλεγει κατι τετοιο???
Eιπαμε......το καβαλας......αρχιζεις να το στριβεις (ουτε στο 60%), αρχιζεις να κανεις ''χλωμο'' σκατο και να ουρλιαζεις απο τον φοβο σου....νομιζοντας οτιο στην στροφη επανω ειναι η πυλη του αγιου πετρου(ειμαι καλο παιδι)....και τσαααααακ στριβει μια χαραααα.....και εσυ τσααααακ εκανες αποσβεση στα χρηματα που εδωσες με μπολικη μποχα σκατου και χαρας, με αδρεναλινη.........εμενα αυτο μου φτανει!!!!![]()
Yπέροχα αυτοκίνητα και τα 2.
Αλλά η GTO μου φαίνεται πολύ "ταπεινή" εξωτερικά μπροστά στο αεριωθούμενο που ακούει στο όνομα Aventador.
Η 458 πάλι την κοντράρει ανετότερα και είναι πιο κομψή από την brutal lambo.
Όπως και να'χει και οι 2 εταιρείες έχουν τα απόλυτα αυτοκίνητα για τα γούστα μου.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
i gto pairnei kompressora pano ?
oraio to lambo kai pio grigoro alla pote den tha me fadazomouna na kykloforo me kati tetoio ,anexartita oikonomikis anesis.
fonazei apo 10 km vre paidia kai san opados tous understatement ntrepomai !!! toso apla
tora gia xerades kai tetoia , ama thes na matheis tha prospathiseis esto kai se lambo , allios gia mpouzoukia kai gia plateies einai
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atha : 22-09-11 στις 13:17
live free and drive hard
joseph (22-09-11)
εγω μια χαρά τους βλέπω τους άραβες...Μάχιμους...
Το περι ντριφτ με 250χλμ ειναι αναφορικα με ασχετους οδηγικα πλουσιους οδηγους που γεμιζουν το youtube με κατεστραμμενα σουπερκαρς.
Γι αυτο και μιλησα για αραβες κλπ. που οντως κανουν τετοιες χαζομαρες αλλα δε τους ενδιαφερει το αποτελεσμα μιας και αν δε σκοτωθουν θα το παρατησουν και θα παρουν αλλο την επομενη μερα.
Τα αυτοκινητα αυτα ειναι πολυ φιλικα στον οδηγο. Δεν ειναι η Countach η η ΒΒ που οντως ηθελε χερια για να κινηθει γρηγορα.
Οσο για την εμφανιση ... περι ορεξεως κολοκυθοπιττα....οποιος εχει αυτο το Lambo η το Ferrari (στο εξωτερικο) εχει και αλλα 5-10 αυτοκινητα συνηθως, πλην Ελλαδος που μπορει να δεις ιδιοκτητη μεγαλοπεριπτερου να κανει το σκατο του παξιμαδι για ν'αποκτησει Lambo 430 χιλιαδων και μολις το στουκαρει να μην εχει 100 χιλιαρικα να το επισκευασει και να περιμενει ποτε και αν θα πληρωσει η ασφαλεια κλπ....Lambo και διπλα παρκαρισμενη η παπια ......
Γιωργο μην αμφισβητεις οτι γραφουν καποιοι εδω μεσα .....δεν ειναι ολοι πολιτικοι ....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos : 22-09-11 στις 13:46
BILL007 (22-09-11)
Κοιτα φαντασου ενα αυτοκινητο σε 250χιλ. Ρολ. τη Προωθηση πανω στον Ασφαλτο και,,,,,,,,,ΤΙ σασμαν πρεπει να διαθετει για να δωση Κοντη η γεματη σχεση να σπινιαρης που λογικα για αυτα τα 250 πρεπει να χεις 350αλογα του Κερατα πιο κατω δε γινετε οποτε πρεπει να φερης ροπη μοτεριου 9-10 φορες μεγιστη υποδυναμη παραπανω απο τη στιγμηαια των 250χ.α.ω. πραγμα που μονο με νιτρομπουκαλες στιγμηαια και αν το πετυχεις,,,,,,,,οποτε μενει η λυση στην σχεση του σασμαν που πως θα δωσει τετια σχεση κοντη με τοσα 250χλ. (αλλα και να το αρχισεις απο σταση ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ οχι 250 ΟΥΤΕ 180 σου λεω) ελα μη τρελαθουμε
ρε Γιωρικα ποιος σου ειπε οτι σπινιαρει το αμαξι?κοβουν το τιμονι αποτομα η τραβανε χειροφρενο και ξεκιναει να γλυστραει-ντριφταρει το αμαξι.με 250 και να σπινιαρεις πρεπει να εχει 50000 αλογα το αμαξι