Σελίδα 153 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 53103143151152153154155163 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.521 έως 1.530 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

Rides
    2

Προεπιλογή

χαχαχα ρε παιδια καποια στιγμη θα πρεπει να παψουμε να δαιμονοποιουμε την επιχειρηση και το κερδος. καθως και οσους ειναι πισω απο αυτα.
    πρεπει να καταλαβουμε οτι οπως ενας αθλητης τρεχει πιο γρηγορα απο εναν αλλο, ή πηδαει πιο ψηλα, ετσι και στον επιχειρηματικο στιβο υπαρχει ταλεντο, προσπαθεια και οι καλυτεροι διακρινονται.
    σιγουρα υπαρχει και η απατη και η διαπλοκη, αλλα αυτο οπως και στον αθλητισμο δεν ειναι η συνηθης πρακτικη. ειναι η εξαιρεση.
    επισης ειναι κατι που φαινεται στη διαρκεια του χρονου, οπως ακριβως φαινεται και στον αθλητισμο.
    δεν γινεται καποιος να διατηρειται στην κορυφη επι χρονια ή και δεκαετιες ακομα και να μην υπαρχει σοβαρο υποβαθρο απο πισω.
    εχουμε δει πολλους διατοντες αστερες, φουσκες, "κοσκωταδες", "μπενοπουλους" κλπ, ειναι προδιαγεγραμμενη πορεια και το τελος τους.

ας μαθουμε να παραδεχομαστε και μην φθονουμε τον καλυτερο και οχι μονο αυτο, αλλα να δουμε πως μπορουμε να μαθουμε και να παρουμε πραγματα απο τον τροπο σκεψης και τον τροπο λειτουργιας πετυχημενων ανθρωπων.

διαφορετικα με τη δαιμονοποιηση δεν καταφερνουμε τιποτα διοτι αργα ή γρηγορα θα φτασουμε στο παραδειγμα των φιλων που βρεθηκαν μετα απο καιρο και επιναν μπυρες στο καφενειο.

ετσι στο ερωτημα αν ο χ "βαρδινοκωστας" θα συνεχισει να ζει οπως ζουσε, η απαντηση ειναι χοντρικα ναι (αν και αυτοι συνηθως προσαρμοζονται νωριτερα και σεβονται το χρημα περισσοτερο απ΄οσους το βγαλαν ευκολα και γρηγορα), διοτι τα αποθεματα του θα του επιτρεψουν να το κανει.
    αλλωστε γι αυτο δουλευει ο καθενας απο αυτους και γι αυτο δημιουργησε οσα δημιουργησε.

2. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Monsta (19-09-11), S8N (19-09-11), stefm5 (19-09-11), Thomelef (19-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

stef σημαντικη διορθωση!!!
    οχι δεν ειμαι καθολου κατα του κερδους.ισα ισα..καποια στιγμη εστρωσα τα πλανα μου ωστε να γινω και εγω επιχειρηματιας..
    εχω ομως τεραστι μενος ως προς τη διοικηση της ελλαδας.
    απο εκει ξεκιναν και σταματουν ολα.
    και εξηγω μια απλη θεωρια.
    μια μεγαλη εταιρια εχει εργατικο δυναμικο 1.000 ατομων.εχει γραμμη παραγωγης,αποθηκη,διανομες και διοικητικο προσωπικο.
    υπαρχει ενα θεσμικο πλαισιο που πρεπει να τηρηθει απο το εργοστασιο.πχ δεν μπορει να πει ο εργοδοτης θα δουλευεται και κυριακες γιατι ετσι το θελω εγω.
    οι κυριακες αμοιβονται με διπλασιο ημεριμισθιο κλπ.
    ειμαι καθετα αντιθετος με το συνδικαλισμο ετσι οπως εκπροσωπειται σημερα.
    ειμαι ομως διπλα στο συνδικαλισμο που λεει...
    "εγω ο εργατης για να ζησω την οικογενεια μου χρειαζομαι 1.000 το λιγοτερο.
    θελω λοιπον μισθο 1.200,να εργαζομαι 8ωρο,να εχω τα επιδοματα και τις αδειες μου".
    δεν ειναι δουλεια του εργατη να πωληθει το προιον.ειναι ομως δουλεια του εργατη να βγει απο τη γραμμη παραγωγης ακεραιο και σε σωστη ποιοτητα(η τουλαχιστον τη ποιοτητα των προδιαγραφων του προιοντος...
    ομως οταν ο εργοδοτης μπορει και εκμεταλευεται μια οικονομικη κριση που με πλαστα ισοζυγια(μη γελατε οι λογιστες...)δειχνουν ελλειμα και ο εργοδοτης κοβει μισθους με τις ευλογιες της κυβερνησης,δεν πληρωνει υπερωριες παλι με τις ευλογιες της κυβεργνησης ,απολυει χωρις αποζημιωση παλι με τις ευλογιες της κυβερνησης και στο τελος φοροδιαφευγει χωρις τις ευλογιες της κυβερνησης,αλλα τη φοροδιαφυγη του τη μοιραζονται οι εργατες του μεσω της κυβενρησης,τοτε καταλαβαινεις οτι αλλου ειναι το παιχνιδι.
    οχι μονο δεν φθονω τους βαρδινογιαννηδες,αλλα τους "ζηλευω-μελετάω" αν θελετε προκειμενου να γινω και εγω ετσι.
    αυτοι οι ανθρωποι ειναι σχολειο για μενα και οχι αντικειμενο φθονου.
    αντικειμενο φθονου ομως γινεται ο οποιος συνδικαλιστης ΔΕΝ δουλευει και καλα για να υπερασπιστει τα συμφεροντα μου,ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κανονικα ΧΩΡΙΣ να παραγει και στο τελος γινεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ και εκει που φωναζε στον εργοδοτη του ,τωρα παιρνει ΜΙΖΕΣ οικονομικες η ηθικες απο τον ιδιο εργοδοτη για να περασει νομοσχεδια που ευνοουν τον εργοδοτη.
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

4. The Following User Says Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

Ptboul (19-09-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπον once and for all.

Απο τα επισημα στοιχεια του Κρατους (τα καλα του opengov)
    https://www.minfin.gr/budget/2011/is...DFisolog/3.pdf

Διαβαστε, καταλαβετε, βγαλτε συμπερασματα.

Εγω δεν ξαναμιλαω αλλο.
    Ο καθενας ας κρινει τι πρεπει να γινει.
    να σου πώ τι κατάλαβα εγώ...
    για το 2008, που τα έχει ολοκληρωμένα σε σχέση με του 2009.

συνολικά έσοδα, 126.912.695.573,59 ¤
    συνολικά έξοδα, 126.912.695.573,59 ¤
    μιλάμε για τελείως τραγελαφικό...το ωραιότερο απ'όλα είναι
    τα έξοδα των δημοσίων επενδύσεων, έναντι των εσόδων τους.
    9.608.670.241,61 ¤ δαπανήθηκαν, και εισπράχθηκαν έσοδα της
    τάξεως των 9.608.670.241,61 ¤...

και σας ερωτώ...είστε απο την τρόικα, ή απο το eurogroup. και σας
    φέρνει ο εκπρόσωπος της ελλάδος, αυτή την λίστα...τι κάνετε???
    χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!μιλάμ για το πλέον απέραντο μπορδέλο!!!

μιλάμε, είναι πλέον για να γελάς. ούτε για να θυμώνεις, ούτε για
    να βρίζεις, ούτε για τπτ...είναι να τα μαζεύεις όλα αυτά τα στοιχεία,
    να παραγγέλνεις μια πίτσα με κρύες μπύρες, να φωνάξεις και κάνα
    δυο φιλαράκια, και να περάσεις ένα βράδυ με πολύ γέλιο...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

6. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

joseph (19-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

το εσπασα σε δυο μερη.
    συνεχιζω και λεω,μπορουν οι πλοιοκτητες να φερουν ολα τα καραβια τους στην ελλαδα και να παρουν ελληνες ναυτικους?δεν το κανουν απλα γιατι η κυβερνηση δεν τους εχει δωσει καποια κινητρα.και σαφως φοροδιαφευγουν διοτι κανενας δεν τους ελεγχει.
    ανταγωνιστικη αγορα δε σημαινει κινα.1 ευρω το μηνα και ο αναπτηρας να ανατιναζεται..
    ανταγωνιστικη αγορα σημαινει σοβαρη παραγωγη που διοχετευεται χωρις κοληματα,ικανοποιητικος μισθος,ωστε να δημιουργηθει ποιοτητα ζωης και κυκλος χρηματος,αισθηση δικαιοσυνης προς ολους.
    ωστε και ο εργοδοτης να απολυσει εκεινον που κοιμαται στη βαρδια του αλα και αυτος που δουλευει να πηγαινει στη δουλεια του με διαθεση και να παραγει οπως πρεπει και ισως να κανει και την υπερβαση στη παραγωγη.που σαφως πρεπει να εκτιμηθει(οχι απαραιτητα οικονομικα)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEORGE316 Εμφάνιση μηνυμάτων
    stef σημαντικη διορθωση!!!
    οχι δεν ειμαι καθολου κατα του κερδους.ισα ισα..καποια στιγμη εστρωσα τα πλανα μου ωστε να γινω και εγω επιχειρηματιας..
    εχω ομως τεραστι μενος ως προς τη διοικηση της ελλαδας.
    απο εκει ξεκιναν και σταματουν ολα.
    και εξηγω μια απλη θεωρια.
    μια μεγαλη εταιρια εχει εργατικο δυναμικο 1.000 ατομων.εχει γραμμη παραγωγης,αποθηκη,διανομες και διοικητικο προσωπικο.
    υπαρχει ενα θεσμικο πλαισιο που πρεπει να τηρηθει απο το εργοστασιο.πχ δεν μπορει να πει ο εργοδοτης θα δουλευεται και κυριακες γιατι ετσι το θελω εγω.
    οι κυριακες αμοιβονται με διπλασιο ημεριμισθιο κλπ.
    ειμαι καθετα αντιθετος με το συνδικαλισμο ετσι οπως εκπροσωπειται σημερα.
    ειμαι ομως διπλα στο συνδικαλισμο που λεει...
    "εγω ο εργατης για να ζησω την οικογενεια μου χρειαζομαι 1.000 το λιγοτερο.
    θελω λοιπον μισθο 1.200,να εργαζομαι 8ωρο,να εχω τα επιδοματα και τις αδειες μου".
    δεν ειναι δουλεια του εργατη να πωληθει το προιον.ειναι ομως δουλεια του εργατη να βγει απο τη γραμμη παραγωγης ακεραιο και σε σωστη ποιοτητα(η τουλαχιστον τη ποιοτητα των προδιαγραφων του προιοντος...
    ομως οταν ο εργοδοτης μπορει και εκμεταλευεται μια οικονομικη κριση που με πλαστα ισοζυγια(μη γελατε οι λογιστες...)δειχνουν ελλειμα και ο εργοδοτης κοβει μισθους με τις ευλογιες της κυβερνησης,δεν πληρωνει υπερωριες παλι με τις ευλογιες της κυβεργνησης ,απολυει χωρις αποζημιωση παλι με τις ευλογιες της κυβερνησης και στο τελος φοροδιαφευγει χωρις τις ευλογιες της κυβερνησης,αλλα τη φοροδιαφυγη του τη μοιραζονται οι εργατες του μεσω της κυβενρησης,τοτε καταλαβαινεις οτι αλλου ειναι το παιχνιδι.
    οχι μονο δεν φθονω τους βαρδινογιαννηδες,αλλα τους "ζηλευω-μελετάω" αν θελετε προκειμενου να γινω και εγω ετσι.
    αυτοι οι ανθρωποι ειναι σχολειο για μενα και οχι αντικειμενο φθονου.
    αντικειμενο φθονου ομως γινεται ο οποιος συνδικαλιστης ΔΕΝ δουλευει και καλα για να υπερασπιστει τα συμφεροντα μου,ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κανονικα ΧΩΡΙΣ να παραγει και στο τελος γινεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ και εκει που φωναζε στον εργοδοτη του ,τωρα παιρνει ΜΙΖΕΣ οικονομικες η ηθικες απο τον ιδιο εργοδοτη για να περασει νομοσχεδια που ευνοουν τον εργοδοτη.
    γιώργο κάποιες αγκυλώσεις στην εργατική νομοθεσία μας έχουν γίνει δεύτερη φύση και τις αναπαράγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη

οι επιχειρήσεις έχουν τις καλές εποχές, έχουν και τις κακές
    στις καλές πρέπει ένα κομμάτι της υπεραξίας που παράγεται να το καρπώνονται οι εργαζόμενοι και στις κακές να κάνουν υποχωρήσεις

σε περίπτωση ανάγκης εγώ θα δουλέψω και κυριακή χωρίς διπλάσιο ημερομίσθιο...θα τρέξω και απόγευμα και βράδυ αν χρειαστεί χωρίς να κρατάω τεφτέρι

λες ότι χρειάζεσαι συγκεκριμένα χρήματα για να ζήσεις και είσαι υπέρ αυτού του συνδικαλισμού...αυτός ο συνδικαλισμός λοιπόν έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στο λουκέτο

όταν μια επιχείρηση έχει μειωμένα έσοδα,αυξημένη φορολογία κλπ, δε μπορεί να έχει άκαμπτες μισθολογικές δαπάνες γιατί κάποια στιγμή δε θα αντέξει

η εργατική νομοθεσία στην ελλάδα δημιουργεί τη μεγαλύτερη στρέβλωση στην αγορά εργασίας

9. The Following 6 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

GEORGE316 (19-09-11), joseph (19-09-11), Monsta (19-09-11), Stathis (19-09-11), tamtamcafe (19-09-11), Thomelef (19-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

ΝΑΜΚΟ.

11. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

GiannisRob (19-09-11)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτοδιαχειριση και Αυταρκεια.
    Δατς ολ.
    Δεν εξαρτασαι απο κανεναν αντιθετα εξαρτωνται απι εσενα.
    Όλα τα έχω λύσει εκτός από το ρεύμα, με την ψύξη που χρειάζομαι 2°C - 4°C τι κάνουμε;

Αποκλείονται φωτοβολταϊκά (θα χρειαστούν δαπανηρή συντήρηση).

Ποτάμι δεν έχω και η γεώτρηση είναι στους 10°C.

13. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

katsaraios (19-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

στεφ,ισως απο ταχυτητα δεν σημειωσα πιο εντονα το τι εννοω.
    καπου ανεφερα,ο εργατης να πηγαινει με διαθεση και να παραγει αυτο που ειναι να παραγει.
    και εννοειτε οτι αυτο σημαινει οτι μπορει καποια μερα να μην αποδωσω αυτο που πρεπει και εν γνωση μου να κατσω παραπανω χωρις απαιτησεις,να εργαστω και κυριακες χωρις διπλο οπως αναφερεις και ειμαι σιγουρος οτι εχουμε βρεθει αρκετες φορες στο παρελθον σε αυτη τη κατασταση,εγω συνεχως μεχρι και σημερα,για σενα δε γνωριζω!
    ομως αυτο σημαινει οτι θα χαιρω και της εκτιμησεως του εργοδοτη μου!
    νομιζω οτι παρεξηγεις το νοημα ,ισως γιατι δεν το δινω εγω οπως θα ηθελα.
    ειναι γνωστο εις παση οτι ο καθενας κοιταζει το συμφερος του.και ο εργοδοτης και ο εργαζομενος.
    νομοθεσιες κωλυονται να εφαρμοστουν και να δωσουν φως σε υποκαταστασεις που δημιουργουνται μεσα στο εργασιακο περιβαλλον.
    αυτο που λεω με εμφαση ειναι οτι εγω σκιζομαι για τις εργασιες που κανω και παντα προσπαθω να καταβαλλω παραπανω απο αυτο που "εχω συμφωνησει"
    αυτο βεβαια δε σημαινει οτι ειμαι ο καλυτερος στο κοσμο.με συγκεκριμενο παραδειγμα.
    τα καλοκαιρια παντα καθομαι 2 ωρες υπερωρια.αυτο συμβαινει για το διαστημα ιουνιο-σεπτεμβριο.περισι καθε μηνα εβαζα 200 ευρω ισως κατι παραπανω,ισως κατι λιγοτερο στο πορτοφολι μου.
    φετος απο τον μαρτιο,λογω αλλαγης μηχανογραφησης,εργαζομαι παραπανω δυο ωρες την ημερα,αυτο θα συνεχιστει και ηδη εγινει μερος του ωραριου μου,χωρις να πληρωνομαι.
    αν σκεφτεις οτι κατα τις περιοδους των εορτων(χριστουγεννα-πασχα) και οποτε υπαρχει ημερολογιακη εορτη,παντα καθομαι παραπανω λογω φορτου,που ουτε καν σκεφτηκα ποτε να το θεωρησω ως υπερωρια.απλα θεωρω παντα οτι ετυχε δουλεια και θα καθησω να την κανω.
    θα ηθελα να μου πεις πως κρινεις αυτο το γεγονος.

Rides
    0

Προεπιλογή

να τονισω οτι σαφως και ο τζιρος ειναι χαμηλοτερος απο περυσι αλλα επειδη τα ισοζυγια....τα βγαζω εγω,απεχουμε πολυ σαν επιχειρηση απο ζημια(με οποιο λογιστικο ορο εννουμε τη ζημια)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγκατέλειψε τις όποιες ελπίδες είχε για την Ελλάδα ο διασημότερος οικονομολόγος-καταστροφολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί.

Όπως τονίζει σε άρθρο-ανάλυση στους Financial Times, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η βασική ιδέα -την οποία υπογραμμίζει στο άρθρο του- είναι ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα οδηγήσει σε περισσότερα χρόνια οικονομικής ύφεσης και αρνητικό πληθωρισμό.

Μάλιστα θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δε θα σώσει τη χώρα,
    καθώς, όπως τονίζει, η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική στο περιβάλλον του ευρώ και είναι αδύνατο να αναπτυχθεί!

Όπως λέει, χρειάζεται υποτίμηση του νομίσματος, συνθήκη απαγορευτική για το ενιαίο νόμισμα.
    πηγή: www.newsbeast.gr

Σελίδα 153 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 53103143151152153154155163 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP