Σελίδα 152 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 52102142150151152153154162 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.511 έως 1.520 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

Rides
    0

Προεπιλογή

Λοιπον once and for all.

Απο τα επισημα στοιχεια του Κρατους (τα καλα του opengov)
    https://www.minfin.gr/budget/2011/is...DFisolog/3.pdf

Διαβαστε, καταλαβετε, βγαλτε συμπερασματα.

Εγω δεν ξαναμιλαω αλλο.
    Ο καθενας ας κρινει τι πρεπει να γινει.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

PANOS-E60 (19-09-11), S8N (19-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στάθη ο κομ*****σμός καλά έκανε και απέτυχε, εμένα δεν καταλαβαίνω γιατί μου το λες.
    Η Ελλάδα που έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μήπως είχε κομ*****σμό και δεν το κατάλαβα?
    Είπε κανείς τίποτα υπέρ του κομ*****σμού?

Εγώ ούτε κνίτης είμαι ούτε έχω κάνει χαρακτηρισμούς για κανένα και τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις.
    Και ναι, αν θες να πούμε αλήθειες Στάθη, εδώ μέσα εκφράζονται συχνά πυκνά ακραία φιλελεύθερες απόψεις εναντίον οποιασδήποτε δημόσιας πρωτοβουλίας (όχι επειδή τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν δουλεύει σωστά, αλλά επειδή είναι δημόσια, λες και η Deutsche Bank δεν είναι δημόσια!) και υπερ οποιασδήποτε επίσης ιδιωτικής.
    Αυτά όμως μόνο εδώ μέσα λέγονται (άντε και σε κανα συνέδριο του ΣΕΒ και ίσως και στο φόρουμ των φερράρι-πόρσε στα οποία όμως δεν είμαι μέλος και δεν μπορώ να μιλήσω μετα βεβαιότος), σε κανένα άλλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (αυτό ως απάντηση των όσων λέγονται "μόνο στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ").

Εγώ αποζητώ μια ισορροπία στην κοινωνία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και εκεί βρίσκεται το κλειδί μιας σοβαρής οικονομίας κατά τη γνώμη μου.
    Δεν είμαι κομ*****στής και διαφωνώ εις βάθος με την κομ*****στική θεωρία της οικονομίας που σχετίζεται με τον απόλυτο κρατισμό, αλλά είμαι εξίσου αντίθετος και στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση του κράτους και στις νεοφιλελεύθερες μπούρδες, αφού ο ιδιωτισμός εκ της φύσης του αποσκοπεί στο κέρδος και αν δεν υπάρχει ένα σοβαρό κράτος να ελέγξει την τάση αυτή, τότε το κέρδος μετατρέπεται σε αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση.
    Όπως ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και το 90% προέρχεται τόσο από ποσοστά που ακούγονται κατά καιρούς από εφορίες, οικονομολόγους κλπ, όσο και πό την προσωπική εμπειρία τόσο εμένα όσο και του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού.
    Ας πούμε πως είναι υπερβολικό (που αν μιλάμε έστω και για περιπτώσεις ελάχιστης φοροδιαφυγής δεν είναι), πιστεύεις Στάθη πως πράγματι ο Μ.Ο. των μισθών των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας είναι στα όρια της φτώχιας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών?
    Πάρε όμως και μερικά στοιχεία να μην μιλάμε στον αέρα:
    η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην παραοικονομία στη ζώνη του ΟΟΣΑ με ποσοστό 29,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ.https://lamogianews.blogspot.com/201...post_8509.html.

Εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν τομέα Στάθη και εν τέλει δεν έχω προσωπικά οφέλη ούτε από το δημόσιο ούτε από τιν ιδιωτικό τομέα, γι'αυτό και μπορώ να είμαι αρκετά πιο αντικειμενικός από πολλούς που εντάσσονται είτε στον ένα είτε στον άλλο.
    Αν κάποιοι νομίζουν (πιθανόν να ανήκεις κι εσύ σε αυτούς) πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται ο δημόσιος τομέας, καλά κάνουν (όπως και όσοι πιστεύουν το ίδιο για τον ιδιωτικό).
    Αυτό δε σημαίνει πως όποιος διαφωνεί πρέπει να είναι κομ*****στής ή δ.υ.!
    Και επαναλαμβάνω, ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί δραματικά όπως όλα δείχνουν, αν η οικονομία όμως συνεχίζει να παραπαίει τότε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος?
    Παρακάτω, ναι συμφωνώ πως η μη πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ευθύνη του κράτους.
    Όταν όμως οι περισσότεροι απ'όσους χρωστούν τη μερίδα του λέοντος στην εφορία είναι μεγαλοχρηματοδότες και συνεργάτες των κυβερνήσεων, τότε πως περιμένουμε από τον κάθε ευσυνείδητο εργαζόμενο (η μειοψηφία σίγουρα αλλά υπάρχουν κι αυτοί) να κάνει σωστά τη δουλειά του?
    Και για όσους τους φαίνονται όλα αυτά υπερβολές, ας τους θυμίσω με ποιον τρωγόπινε ο ΓΑΠ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές (Μπόμπολα) και σε ποιον ο τέως υπουργός οικονομικών ευνόησε επανειλημμένα (Ραπτόπουλο-express service).https://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113591
    Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν άπειρα και δείχνουν περίτρανα πόσο διεφθαρμένη είναι η ηγεσία της χώρας, αλλά και πόσο κρατικοδίαιτοι είναι οι ισχυρότεροι οικονομικά ιδιώτες της χώρας.

Τέλος, να υπενθυμίσω σε όσους πιθανόν δεν θυμούνται, πως η παγκόσμια κρίση το 2008 δεν ξεκίνησε από κανένα κράτος, κανένα δημόσιο τομέα, καμία χώρα, αλλά από την κατέρρευση της ιδιωτικής Lehman Brothers και της προσπάθειας του κράτους των ΗΠΑ να την στηρίξει, κάτι που συμπαρέσυρε και το ίδιο όπως και ολόκληρο τον πλανήτη.
    Φυσικά, οι ιδιώτες ποτέ δεν θα έκαναν κάτι αντίστοιχο για κανένα κράτος, παρά μόνο θα κοιτούσαν πως να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερο από την κατάρρευσή του, κάτι που γίνεται ξεκάθαρα στην Ελλάδα.
    Γιατί δεν έκαναν όμως το ίδιο και τα κράτη, που ρίσκαραν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να σώσουν ιδιωτικά κεφάλαια?

Εν τέλει, συμφωνώ στην κάθαρση του δημόσιου τομέα.
    Διαφωνώ σφόδρα στο σκεπτικό πως ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα του δημοσίου τομέα, αλλά και στο ότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι υγιής και πληρώνει τα σπασμένα του δημοσίου.
    Ίδιο χάλι πάνω κάτω επικρατεί κι εκεί.

Μακάρι ειλικρινά η χώρα να προόδευε με τις απολύσεις στο δημόσιο, τις σορηδόν ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και σε τομείς όπου καθιστούν εθνικό πλούτο (ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια και ό,τι άλλο σκαρφίζεται σε εβδομαδιαία πλέον βάση η κυβέρνηση.

Όλα αυτά όμως όχι μόνο δεν θα αποτρέψουν την παταγώδη πτώχευση της χώρας, αλλά θα τη θέσουν εντελώς ανυπεράσπιστη και απογυμνωμένη από οποιοδήποτε εθνικό πλούτο στα χέρια των ισχυρών του πλανήτη, που θα έχουν επιτύχει στο πρώτο τους πείραμα το οποίο και θα εφαρμόσουν μετέπειτα σε πλήθος πολλών ακόμα χωρών.

Το ζήτημα είναι πολύ πιο βαθύ απ'όσο κοντόφθαλμα και απλοϊκά το αντιμετωπίζουν κάποιοι.
    Βλέποντας προβλήματα (υπαρκτά οπωσδήποτε) όπως ο δημόσιος τομέας, η φοροδιαφυγή κλπ και στεκόμενοι εκεί είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.
    Και εκεί είναι που ποντάρουν οι κυβερνώντες.
    ρωτάς αν εδώ έχουμε κομμουνισμό...
    λοιπόν είμαστε ένα κράτος που το μισό παραγωγικό δυναμικό απασχολείται στο δημόσιο, ναι το μισό...αν ψάξεις παγκοσμίως δεν υπάρχει άλλη καπιταλιστική χώρα που να συμβαίνει αυτο
    δικαίως ονομαζόμαστε η τελευταία σοβιετία και δικαίως καταρρέουμε...

εκφράζουμε φιλελεύθερες απόψεις αρκετοί και ξέρεις γιατί;
    γιατί ποτέ μεταπολεμικά δεν έχει υπάρξει φιλελεύθερη πολιτική με ελάχιστες εξαιρέσεις
    και πως να υπάρξει αφού ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι αριστερόστροφο; τα γνωστά κόμματα είναι από λίγο αριστερά έως πολύ αριστερά γι αυτό όλα αυτα τα χρόνια της μεταπολίτευσης χτίστηκε αυτό το κράτος-τέρας

χτυπιούνται όλοι για τις 'φιλελεύθερες πολιτικές' των κυβερνήσεων αλλά μάλλον δεν ξέρουν καν τί είναι φιλελευθερισμός...γιατί αν ήξεραν θα έβλεπαν ότι αυτό που εφαρμόζεται στην ελλάδα είναι βαθύς κρατισμός...φορολαγνεία,τερ άστιο δημόσιο,εξοντωτική παρέμβαση του κράτους σε κάθε δραστηριότητα

κανείς δε θέλει τη χώρα του οικονομικό φαρ ουέστ...αλλά το κράτος δε μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία,δεν έχει την πληροφόρηση ούτε τις ικανότητες...δε μπορεί να πνίγει κάθε οικονομική δραστηριότητα.
    το κράτος πρέπει να παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως πχ ασφάλεια,παιδεία,υγεία και να παρεμβαίνει στην αγορά όπου υπάρχουν στρεβλώσεις, όχι να δημιουργεί στρεβλώσεις

χρειαζόμαστε ένα κράτος έξυπνο και ευέλικτο που θα συνεπικουρεί τον ιδιωτικό τομέα στην παραγωγή πλούτου

ανέφερες την κατάρρευση της Lehman Brothers και στην συνέχεια την τεράστια βοήθεια στο τραπεζικό σύστημα από το κράτος των ΗΠΑ...αυτό ήταν φιλελεύθερη πολιτική; να σώζεις χρεωκοπημένες επιχειρήσεις ή στο τέλος να τις κρατικοποιείς εις βάρος των φορολογούμενων; επικρατεί κρατισμός παντού

4. The Following 2 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

joseph (19-09-11), Κωνσταντίνος (19-09-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    .................είναι εταιρείες
    οι οποίες έχουν κάνει τεράστια έργα για λογαριασμό του δημοσίου, και δεν έχουν πάρει σάλιο.
    το ωραιότερο απ'όλα είναι, που φιγουράρουν και τα ονόματα τους στην λίστα, χρωστώντας
    απο 500κ, ενώ έχουν να λαβαίνουν τα 5πλάσια απο το ελληνικό δημόσιο...με λίγα λόγια, εκαναν
    δουλειές για το κράτος, έκοψαν τιμολόγια με φπα, δεν πληρώθηκαν ποτέ, και καλούνται να
    πληρώσουν το φπα που έκοψαν για την δουλειά που παρέδωσαν...
    ..........................

γεγονος αυτο.

και γενικα σωστα μιλας,
    αλλα πως θα βγαλουμε ακρη δεν ξερω...
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπον once and for all.

Εγω δεν ξαναμιλαω αλλο.
    εε, μην τα αφηνεις μισα τωρα.
    κανε τη σουμα.

ουϊ τραστ γιου.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπον once and for all.

Εγω δεν ξαναμιλαω αλλο.
    Συγνωμη για τα πολλαπλα ποστ...

Αυτο που βλεπω εγω ειναι ΤΕΡΑΤΩΔΗ εσοδα απο τη φορολογια.
    Φαντασου να σουλουπωνονταν τα εξοδα πως θα τα πηγαιναμε...

Δυο τρεις διευκρνισεις στον πινακα αν μπορουσε να κανει καποιος.
    Για να καταλαβουμε ολοι τι διαβαζουμε.

RTFM

Rides
    0

Προεπιλογή

δεν εχω διαβασει ολα τα αρθρα σας εδω στο τελος.
    ξερετε οτι τρεφω ιδιαιτερο σεβασμο προς τα προσωπα τουλαχιστον οσων εχουμε ανταλλαξει μερικες αποψεις..
    σαν ενας νεος 30 ετων μπου ζω στην ελλαδα του σημερα εχω να πω οτι,νω ειμαστε σε κατασταση εκτακτης αναγκης,χωρις ομως καμμια δοση υπερβολης,ακουγονται αποψεις περι κοματων,περι υποτιθεμενης ιδεολογιας...
    ο πραγματικος ιδεολογος που βαζει πρωτα το κοινο συμφερος(κατ επεκτασης και το προσωπικο) πρεπει να πει
    "δε μενοιαζει αν ο προθυπουργος ειναι πρασινος η μπλε η κοκκινος,δε μενοιαζει αν υπαρχουν ακομα ταμπελες φιλλελευθερισμος συντηριτισμος κομμουνισμος.
    η ελλαδα πρεπει να σωθει και θα σωθει."
    τι να κανω εγω τις εννοιες,οταν ο ιδιος ο πρωθυπουργος αναιρει τα λεγομενα προ ημερων του.οι υπουργοι το το ιδιο σε χειροτερη κλιμακα.ενω ο ενας υπουργος κατηγορει τον αλλο ,με τον ανασχηματισμο ολα τα λεγομενα αναιρεθηκαν και μαλιστα συνεχιστηκε και το εργο...
    ρε με νοιαζει και αν κυβενρησει ο κατελης -κατμαν,αρκει ο πατερας μου να βρει δουλεια,ο θειος μου να βρει δουλεια,οι πατεραδες και οι θειοι σαν να βρουν δουλεια και επιτελουν να φαω κατι αλλο εκτος απο μακαρονια του λιντλ!!!
    εχω θυμο μεσα μου...
    μεγαλο θυμο που πλεον ξεφευγει απο τα ορια του πολιτικου κοσμου και φτανει στην ανεχεια των κατοικων αυτης της χωρας...δηλαδη τι ακριβως περιμενουμε?ηδη μας εχουν παρει τις οποιες περιουσιες μικρες βεβαια γιατι οι μεγαλες απλα μεγαλωνουν,ειχαμε.
    πριμενουμε να ερθει καποιος να μας οργανωσει???
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

9. The Following 4 Users Say Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

individual (19-09-11), katsaraios (19-09-11), Nino (19-09-11), S8N (19-09-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

και εγω δεν θα μιλησω αλλο...( καλα δεν παιρνω και ορκο χαχαχα)
    τρια πραγματα η υφεση στην αγορα "ηρθε" απο τις περικοπες μισθων δωρων και οριζοντιων εισπρακτικων μετρων.
    Απλα πραγματα μειωμενο εισοδημα μειωμενη αγοραστικη δυναμη, λιγοτερο χρημα στην αγορα-υφεση,κλεισιμο επιχειρησεων απολυσεις,μειωμενα εσοδα απο φορους και αυξανομενα εξοδα απο αποζημιωσεις επιδοματα ανεργιας κλπ (ΤΟ 65% περιπου των χρηματων που πεφτουν στην αγορα επιστρεφουν στο ιδιο το κρατος)
    το χρημα κανει κυκλο αν τον "σπασεις" καταρρεουν ολα.
    Με τα νεα μετρα θα ερθει η χαριστικη βολη στην αγορα...
    Το διαιρει και βασιλευε καλα κρατει!!! και η κατσικα του γειτονα εχει μεγαλη και ευρεια εννοια και δεν αφορα μονο τις ανωτερες κοινωνικες ταξεις. Τι πρεπει να γινει? τα εχουμε πει δεκαδες φορες...
    Τελευταιο ο πινακας που ποσταρε ο Σταματης,οτι και να "σημαινει" ειναι την χρονια που αν δεν κανω λαθος η οικονομια μας ηταν ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ, ηταν μολις ειχαμε βγει απο τριχρονη επιτηρηση και ολα ηταν μελι γαλα, ασχετα αν στους τρεις μηνες μετα ειμασταν στο χειλος του γκρεμου.
    Αν παμε και λιγο πιο πισω θα δουμε οτι και τοτε ειχαμε τον ιδιο (αιτια ολων των κακων) δημοσιο τομεα,το ιδιο εξωτερικο χρεος και τα πακετα στηριξης τα καναμε παραδοσιακες ταβερνες rooms to let και rent a bike αλλα τοτε ειχαμε ακμαζουσα οικονομια και αναπτυξη...
    Αυτα και τωρα το ερωτημα μου
    Πιστευει κανεις στο βαθος του μυαλου του οτι θα επιτρεψουν,θα αφησουν,δεν θα μπορεσουν να το αποτρεψουν, βαλτε οποια περιπτωση θελετε, οτι θα γινει εδω κατι αναλογο με την Αργεντινη με εικονες και πραξεις φρικης και χαους?

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Διαβάζω σημερινούς τίτλους:

"Το μέλλον της Ελλάδας κρέμεται από ένα τηλεφώνημα"

"Έως τις 10 Οκτωβρίου τα ταμειακά διαθέσιμα"

"Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση νέων μέτρων"

"Πρέπει να αποδεχτούμε ότι θα ζήσουμε πιο φτωχά"

"«Δεν δίνουμε φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία γιατί δεν πληρώνουν» λέει η Roche"

"Αρμαγεδδών απολύσεων στο Δημόσιο"

"H Ακρόπολη «βουλιάζει» στο εξώφυλλο του γερμανικού Focus"

"Διπλασιάζεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης"

"Απειλή τα κινητά τηλέφωνα για: μάτια, θυρεοειδή αδένα και όρχεις"

Η ψυχολογία μου είναι σκατά. Είμαι απελπισμένος. Ξέρετε πόσες ώρες μιλάω στο κινητό τηλέφωνο λόγω δουλειάς?

12. The Following 14 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Andreas_E92 (19-09-11), aristent (19-09-11), asot (19-09-11), GEORGE316 (19-09-11), GiannisRob (19-09-11), hades7 (19-09-11), individual (19-09-11), joseph (19-09-11), katsaraios (19-09-11), m-power_01 (19-09-11), Monsta (19-09-11), Nino (19-09-11), Stamatis (19-09-11), Stathis (19-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

το πρεπει να παραδεχτουμε οτι θα ζησουμε πιο φτωχα ειναι μαι αληθεια.
    αυτη η αληθεια ομως στοχευει σε ολους.
    μεγαλοειπρακτορες ,μεγαλοβιομηχανους,μεγαλοε φοπλιστες...
    δε γινεται εγω να ζησω πιο φτωχα γιατι ετσι πρεπει ,αλλα ο βαρδινογιαννης να διπλασιασειτη περιουσια του γιατι εκανε σε εμενα μειωσεις και το κερδος πηγε στη τσεπη του αντι να παει στο εθνικο ταμειο..
    διαλεγω τυχαια ονοματα.
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEORGE316 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το πρεπει να παραδεχτουμε οτι θα ζησουμε πιο φτωχα ειναι μαι αληθεια.
    αυτη η αληθεια ομως στοχευει σε ολους.
    μεγαλοειπρακτορες ,μεγαλοβιομηχανους,μεγαλοε φοπλιστες...
    δε γινεται εγω να ζησω πιο φτωχα γιατι ετσι πρεπει ,αλλα ο βαρδινογιαννης να διπλασιασειτη περιουσια του γιατι εκανε σε εμενα μειωσεις και το κερδος πηγε στη τσεπη του αντι να παει στο εθνικο ταμειο..
    διαλεγω τυχαια ονοματα.
    διακρίνω μένος κατά του κέρδους
    χωρίς κέρδος δεν υπάρχουν επενδύσεις, ούτε ανάπτυξη, ούτε νέες θέσεις εργασίας
    ο βαρδινογιάννης και ο κάθε βαρδινογιάννης φορολογείται από το ελληνικό κράτος οπότε καλά κάνει και έχει κέρδος για να διατηρούνται και οι θέσεις εργασίας
    το αν φορολογείται σωστά, είναι ευθύνη του δημοσίου
    οι ελάχιστες τιμές της εργασίας (δηλ οι μισθοί) διαμορφώνονται σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία οπότε κι εδώ ευθύνη έχει το κράτος

15. The Following 5 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

joseph (19-09-11), Monsta (19-09-11), S8N (19-09-11), Stathis (19-09-11), Thomelef (19-09-11)

Σελίδα 152 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 52102142150151152153154162 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP