
Αρχικό μήνυμα απο
PANOS-E60
Αρη, στην Πορτογαλία το μνημόνιο το υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο αχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κεντρικός τραπεζίτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τους ... λέει κάτι αυτό σε σύγκριση με το ελληνικό ?
Στα περί λαμόγιων συμφωνούμε άπαντες.
Οσο γιά την "αντίσταση" του λαού θα πω μόνο ένα πράγμα. Θα ζήσουμε σε παγκοσμιοποιημένη οικονομία ή να κλείσουμε σύνορα γιά να θυμηθούμε την Αλβανία του Χότζα ? Οτι νομίζετε ... Νομίζω ρεαλιστικό είναι να ζήσουμε με σύγχρονους κανόνες, έστω και κατά πολύ φτωχότεροι.
Αν εννοείς συναίνεση από την πολιτική ζωή, τότε εγώ κατάλαβα λάθος.
Αλλά για εμένα αυτό που μετράει είναι η συναίνεση των πολιτών και στην Ιρλανδία απ'όσο θυμάμαι μέχρι και οι δημοσιογράφοι βρίζανε τους ηγέτες της χώρας όταν υπεγράφη το μνημόνιο.
Εδώ φυσικά δεν κουνιέται φύλο απ'τα ΜΜΕ.
Αλλά και συναίνεση των υπόλοιπων δυνάμεων να υπήρχε (φανερή, γιατί κάτω απ'το τραπέζι μια χαρά φαίνεται να τα έχουν βρει ΓΑΠ-Σαμαράς) τι θα άλλαζε?
Θα είχαν παρθεί λιγότερο σκληρά μέτρα, ή οι τζογαδόροι (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) που ποντάρουν στην χρεοκοπία της χώρας για να'κονομήσουν (κι άλλο) θα είχαν υποχωρήσει?
Προσωπικά δεν νομίζω πως θα είχε αλλάξει κάτι με αυτό που συμβαίνει σήμερα.
Και σχετικά με το τελευταίο που λες, είναι σίγουρο πως τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα τις κάνουν ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Βρετανοί (που έχουν πολύ μεγαλύτερα χρέη από την Ελλάδα και εμφανίζουν και αυτοί ελλείμματα) και πολλοί ακόμα λαοί.
Αν λοιπόν ο ρόλος μας στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο (με το οποίο είμαι αντίθετος αλλά αυτό δεν είναι επί της παρούσης) είναι να είμαστε οι δούλοι κάποιων άλλων, τότε λυπάμαι αλλά δε μπορώ να το δεχτώ όπως και κανείς δεν θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου.
Ρεαλιστές μπορούμε να είμαστε και επιτάσσεται κιόλας, αλλά όχι εθελόδουλοι.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong