2 πραγματα θα πω για την ποιοτητα των σπουδων:
Υπαρχουν πανεπιστημια και "πανεπιστημια"
Υπαρχουν φοιτητες και "φοιτητες"
Εξηγουμαι:
Μπορεις να πας στην παντειο και να παρεις πτυχιο ειτε εισαι φοιτητης ειτε εισαι "φοιτητης"
Η παντειος ειναι "πανεπιστημιο". Το ιδιο παιζει σε πολλες θεωρητικες σχολες, που με 5 σκονακια και διαβασμα 3 ημερων περνανε τα δυσκολα μαθηματα. Τα ευκολα τα περνανε με μηνυμα απο το κινητο.
Αν πας ομως στο πολυτεχνειο που ειναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ χωρις εισαγωγικα αν εισαι "φοιτητης" δε θα παεις πτυχιο. Αμα καταφερεις να βγεις θα παρεις πτυχιο. Το ιδιο ισχυει στις περισσοτερες σχολες θετικων επιστημων και σε πολλα σοβαρα ΤΕΙ.
Στραβοι καθηγητες υπαρχουν σε ολα τα πανεπιστημια. Κοβουν κοσμο επειδη πιστευουν πως ετσι το μαθημα τους θα αποκτησει κυρος, ειτε κοβουν τις ομορφες φοιτητριες για να τις καλεσουν μετα στο γραφειο τους.
Το ασυλο θεωρητικα ειναι ασυλο ιδεων. Δε θελω αστυνομια εξω απο το πανεπιστημιο μου, ομως δε θελω και μερικα βλαμμενα που τα σπανε στο κεντρο να μπαινουν μετα στο πανεπιστημιο για να γλυτωσουν , και επ ευκαιρια να φευγουν και με 2-3 προτζεκτορες που "βρηκαν" στη σχολη μου.
Ενας καθηγητης μου ειχε πει πολυ σωστα πως το πανεπιστημιο ειμαστε εμεις: Οι καθηγητες, οι φοιτητες, το διοικητικο προσωπικο και τα κτηρια. Εμεις οι ιδιοι επρεπε να το προστατευσουμε, και να μην αφησουμε να μπαινουν ακυροι μεσα. Μια φορα εγινε αυτο, οταν στα γεγονοτα του δεκεμβριου ο πρυτανης καλεσε ολους τους καθηγητες να προστατευσουν οπως μπορουν το χωρο του πανεπιστημιου μηνα φηνοντας τους καφρους να μπουνε μεσα. Φυσικα αντε τωρα να πει ο γερακος στον καθε κουκουλοφορο να μην περασει απο την πυλη....