Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 18 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 8161718192028 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 171 έως 180 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bellof-3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ξερεις ποιο ειναι το θεμα... τα βλεπουμε ολα απο τη μερια του φοιτητη... το κοπροσκυλο ο φοιτητης που τρωει τα λεφτα του μπαμπα και λοιπες μαλακιες...

οταν θα διαβαζεις 3 βδομαδες ενα μαθημα... και ο καθηγητης περασει, επειδη ετσι του τη βιδωσε, 8% στα 700 ατομα... ποιος φταιει? ο αδιαβαστος φοιτητης?

δεν εχεις μαθηματα που το να περασεις ισοδυναμει με λοττο... επειδη ετσι διορθωνει ο καθηγητης... η επειδη εβαλε εξωφρενικα θεματα...

καλα να λεμε για τους φοιτητες... αλλα να κοιταμε και την αλλη μερια...

υγ. οσο για το επιπεδο σπουδων... αν εξαιρεσουμε αυτα τα οργανωτικα κτλ... στην ελλαδα ειναι αρκετα υψηλο... και πολλες φορες για ενα πτυχιο εχεις παλεψει πολυ παραπανω απ οτι εξω...
    Συμφωνω στο 1ο μερος. Αυτα ειναι αμοιβαια (και για τον καθηγητη και για τον φοιτητη).

Αυτα δεν ειναι οργανωτικά, είναι ουσιαστικα και οπως ειπα πριν δειχνουν επαγγελματισμο. Κατι που στην Ελλάδα λειπει

Υψηλο επιπεδο σπουδων? Μονο για οσους διαβαζουν... Οι αλλοι ειναι ο κανονας ομως και μετά στην εργασία φαινεται η διαφορα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas_1 : 26-08-11 στις 14:18

2. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Nino (26-08-11)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνω στο 1ο μερος. Αυτα ειναι αμοιβαια (και για τον καθηγητη και για τον φοιτητη).

Αυτα δεν ειναι οργανωτικά, είναι ουσιαστικα και οπως ειπα πριν δειχνουν επαγγελματισμο. Κατι που στην Ελλάδα λειπει

Υψηλο επιπεδο σπουδων? Μονο για οσους διαβαζουν... Οι αλλοι ειναι ο κανονας ομως και μετά στην εργασία φαινεται η διαφορα.
    απλα εδω το διαβασμα μενει στην καλη θεληση του φοιτητη... εξω η διαβαζεις η καλο δρομο...

αυτη ειναι η βασικη διαφορα...

και πολλες φορες η κατασταση εδω σε ξενερωνει...

αλλα ενας καλος φοιτητης στην ελλαδα δεν εχει να ζηλεψει κατι απο καποιον του εξωτερικου

4. The Following 2 Users Say Thank You to Bellof-3 For This Useful Post:

Kostas_1 (26-08-11), Ptboul (26-08-11)

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και μη μου πεις τωρα οτι ο κανονας ειναι ν'αποφοιτουν οι ελληνες φοιτητες στην τετραετια η πενταετια διοτι δε θα το πιστεψει ουτε ο Μινχαουζεν.
    Δυστυχώς ο κανόνας δεν είναι να τελειώνεις στα τέσσερα ή πέντε χρόνια αλλά σας δίνω ένα ποσοστό που είναι απίστευτο. Στην σχολή μου ( Φυσικό Θεσσαλονίκης) το 94%* των φοιτητών δεν τελειώνει στα τέσσερα χρόνια. Πράγμα που κατά την άποψη μου σημαίνει ότι όλο αυτό το ποσοστό των φοιτητών δεν γίνεται να κάνουν χαβαλέ άρα ΚΑΙ κάπου αλλού υπάρχουν προβλήματα εκτός από τους αργόσχολους φοιτητές.

Μερικά προβλήματα αναφέρθηκαν από μερικούς παραπάνω

* Με βάση έρευνα που έγινε από ξένους καθηγητές και δημοσιεύτηκε φέτος

6. The Following User Says Thank You to liakos For This Useful Post:

pilot (26-08-11)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Κατα τη γνωμη μου μεγαλο μερος της ευθυνης για τη κατασταση που επικρατει φερουν και οι γονεις που θελοντας να δειξουν τη χαρα που νιωθουν για την εισαγωγη του παιδιου τους στο πανεπιστημιο του εχουν περασει την εντυπωση οτι το παν στη ζωη σου ειναι να περασεις πανελληνιες και να μπεις σε μια ανωτατη σχολη και ταζοντας τους ακριβα δωρα οπως αυτοκινητα και αλλα δελεαστικα κινητρα.
    Οποτε πολλα παιδια εκπληρωνουν αυτο το στοχο και μετα λειτουργουν σα να εφεραν εις περας την αποστολη τους και τωρα μπορουν να τα βαλουν ολα στον αυτοματο και καποια στιγμη ,μετα απο 7-8 χρονια θα παρουμε και πτυχιο.
    Διοτι κανεις δε λεει σε αυτα τα παιδια οτι το πανεπιστημιο δεν ειναι απλα μια δεξαμενη γνωσης και πληροφοριων ωπου παπαγαλιζοντας μπορεις να βρεθεις πτυχιουχος, αλλα το κυριοτερο ειναι το μερος ωπου μαθαινεις να σκεφτεσαι σωστα και μεθοδικα μεχρι να φτασεις στο σκοπο σου η στο επιθυμιτο αποτελεσμα οχι μονο στα επαγγελματικα σου αλλα και σε ολες τις δραστηριοτητες της ζωης σου.

8. The Following 3 Users Say Thank You to Nikos For This Useful Post:

Kostas_1 (26-08-11), liakos (26-08-11), pilot (26-08-11)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

δεν ειμαι και ο πιο συνεπης φοιτητης, απο την αποψη οτι αφου μου δινουν καποια περιθωρια για λασκα τα εκμεταλλευομαι... αλλα ειναι κριμα να εκμηδενιζεται ο κοπος τοσου κοσμου ετσι... εχουμε σχολες πολυ αξιολογες, που δυστυχως τις τρωει η μαρμαγκα του ελληνικου συστηματος... ειδικα οι υψηλοβαθμες σχολες, που εχουν να κανουν με ατομα που ξερουν απο διαβασμα, δεν εχουν τοσο εντονα φαινομενα "τεμπελιας" και σιγουρα αν υπηρχε εξτρα πιεση κανεις δε θα ειχε προβλημα να την υποστει, αρκει να ξερει οτι αυτο που κανει θα εχει αποτελεσμα. Δυστυχως ομως, η πληρης ελλειψη ελεγχου προς τους καθηγητες μας φτανει κατα καιρους σε σημεια να κανουμε το σταυρο μας για ενα 5αρακι...

και κατι ακομα... τα πολυτεχνεια για παραδειγμα εχουν πολυ βεβαρυμενο προγραμμα που το να τελειωσει καποιος στα 5 χρονια ισοδυναμει με αθλο (μερικοι το κανουν αλλα ειναι μειοψηφια). Για παραδειγμα στους ηλεκτρολογους η πλειοψηφεια των ατομων που ασχολειται τακτικα με τη σχολη τελειωνει στα 6 με 6μιση χρονια

Rides
    2

Προεπιλογή

ο φοιτητης σαφως και φταιει, (και ειναι αλλη κουβεντα αυτο), αλλα ειναι ο τελευταιος.

πριν απο αυτον φταινε αλλοι.
    πως γινεται δηλαδη οι ιδιοι ανθρωποι να αριστευουν στα ξενα πανεπιστημια?
    πριν ενα χρονο που ειχα παει στη γερμανια μου ελεγαν οτι τα ελληνοπουλα της γερμανιας ειναι Νο1 στα πανεπιστημια, πιο ψηλα και απο τους γερμανους.
    η συζητηση ειχε προκυψει σε συγκριση μας με τους τουρκους της γερμανιας οι οποιοι ειναι σε ποσοστο 60% εντελως αναλφαβητοι (δηλαδη ουτε μιλουν ουτε γραφουν ουτε διαβαζουν γερμανικα).

αυτο σημαινει πως οταν το ελληνοπουλο βρεθει σε ενα καλο περιβαλον προσαρμοζεται και οχι μονο δεν υστερει, αλλα διακρινεται.

αυτο μπορουμε να το δουμε και απο τις στρατιωτικες μας σχολες και ιδιαιτερα τη σχολη ικαρων την οποια ειχα την τυχη να ζησω απο κοντα.
    αυτο ειναι εκπαιδευτικο ιδρυμα φιλοι μου!
    για αυτο οι χειριστες και οι μηχανικοι που αποφοιτουν απο εκει δεν ειναι μονο απο τους καλυτερους επαγγελματιες στον κοσμο, αλλα ξεχωριζουν απο τη γενικοτερη συγκροτηση και συμπερριφορα τους.

κακα τα ψεματα, οι εκπαιδευτικες σχολες πλαθουν και επηρεαζουν σε μεγαλο βαθμο το νεο ανθρωπο.
    και οπως ειπε ο νικος οι σοβαροι φοιτητες που συνειδητοποιούν τη σπουδαιοτητα αυτης της περιοδου της ζωης τους ειναι η εξαιρεση. δυστυχως.

11. The Following 10 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bellof-3 (26-08-11), bill_m3 (26-08-11), Jimmakos (26-08-11), Kostas_1 (26-08-11), liakos (26-08-11), Nino (26-08-11), PANOS-E60 (26-08-11), pilot (26-08-11), Ptboul (26-08-11), S8N (27-08-11)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο liakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχώς ο κανόνας δεν είναι να τελειώνεις στα τέσσερα ή πέντε χρόνια αλλά σας δίνω ένα ποσοστό που είναι απίστευτο. Στην σχολή μου ( Φυσικό Θεσσαλονίκης) το 94%* των φοιτητών δεν τελειώνει στα τέσσερα χρόνια. Πράγμα που κατά την άποψη μου σημαίνει ότι όλο αυτό το ποσοστό των φοιτητών δεν γίνεται να κάνουν χαβαλέ άρα ΚΑΙ κάπου αλλού υπάρχουν προβλήματα εκτός από τους αργόσχολους φοιτητές.

Μερικά προβλήματα αναφέρθηκαν από μερικούς παραπάνω

* Με βάση έρευνα που έγινε από ξένους καθηγητές και δημοσιεύτηκε φέτος
    Δεν ειναι πολυ λυπηρο ?
    Και κυριως διοτι εχεις απολυτο δικιο στο οτι υπαρχουν πολλοι "αλλοι" παραγοντες που παιζουν ρολο.
    Πως να εστιασεις την προσοχη σου στις σπουδες οταν νομιζεις οτι σπουδαζεις στη Βηρυττο ??
    Η οταν η σχολη σου ειναι μονιμως υπο καταληψη ?
    Και διαφορα αλλα ομορφα πραγματα .
    Πολυ κριμα. 94% ειναι αλλη μια παγκοσμια πρωτια και σιγουρα οχι μονο της σχολης σου.

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    .

πως γινεται δηλαδη οι ιδιοι ανθρωποι να αριστευουν στα ξενα πανεπιστημια?
    πριν ενα χρονο που ειχα παει στη γερμανια μου ελεγαν οτι τα ελληνοπουλα της γερμανιας ειναι Νο1 στα πανεπιστημια, πιο ψηλα και απο τους γερμανους.
    η συζητηση ειχε προκυψει σε συγκριση μας με τους τουρκους της γερμανιας οι οποιοι ειναι σε ποσοστο 60% εντελως αναλφαβητοι (δηλαδη ουτε μιλουν ουτε γραφουν ουτε διαβαζουν γερμανικα).

αυτο σημαινει πως οταν το ελληνοπουλο βρεθει σε ενα καλο περιβαλον προσαρμοζεται και οχι μονο δεν υστερει, αλλα διακρινεται.
    Και αυτο γιατι ο Ελληνας συνδιαζει την εξυπναδα (οχι την κουτοπονηρια που ειναι διασπαρτη τριγυρω μας και θεωρειται συστατικο επιτυχιας πολλων πλουσιων και οχι μονο ελληνων) με τη μεθοδικοτητα σε εξαιρεση με τον ευρωπαιο ο οποιος ειναι κυριως μεθοδικος, φαινεται οτι κινειται πολυ ψηλα διανοητικα αλλα αυτο ωφειλεται κυριως στο οτι γεννιεται , μεγαλωνει και λειτουργει σε ενα ακρως λειτουργικο και μεθοδικο περιβαλλον το οποιο εχει αναπτυχθει και εξελισεται διαρκως εδω και αιωνες.

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

2 πραγματα θα πω για την ποιοτητα των σπουδων:

Υπαρχουν πανεπιστημια και "πανεπιστημια"

Υπαρχουν φοιτητες και "φοιτητες"

Εξηγουμαι:

Μπορεις να πας στην παντειο και να παρεις πτυχιο ειτε εισαι φοιτητης ειτε εισαι "φοιτητης"
    Η παντειος ειναι "πανεπιστημιο". Το ιδιο παιζει σε πολλες θεωρητικες σχολες, που με 5 σκονακια και διαβασμα 3 ημερων περνανε τα δυσκολα μαθηματα. Τα ευκολα τα περνανε με μηνυμα απο το κινητο.

Αν πας ομως στο πολυτεχνειο που ειναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ χωρις εισαγωγικα αν εισαι "φοιτητης" δε θα παεις πτυχιο. Αμα καταφερεις να βγεις θα παρεις πτυχιο. Το ιδιο ισχυει στις περισσοτερες σχολες θετικων επιστημων και σε πολλα σοβαρα ΤΕΙ.

Στραβοι καθηγητες υπαρχουν σε ολα τα πανεπιστημια. Κοβουν κοσμο επειδη πιστευουν πως ετσι το μαθημα τους θα αποκτησει κυρος, ειτε κοβουν τις ομορφες φοιτητριες για να τις καλεσουν μετα στο γραφειο τους.

Το ασυλο θεωρητικα ειναι ασυλο ιδεων. Δε θελω αστυνομια εξω απο το πανεπιστημιο μου, ομως δε θελω και μερικα βλαμμενα που τα σπανε στο κεντρο να μπαινουν μετα στο πανεπιστημιο για να γλυτωσουν , και επ ευκαιρια να φευγουν και με 2-3 προτζεκτορες που "βρηκαν" στη σχολη μου.

Ενας καθηγητης μου ειχε πει πολυ σωστα πως το πανεπιστημιο ειμαστε εμεις: Οι καθηγητες, οι φοιτητες, το διοικητικο προσωπικο και τα κτηρια. Εμεις οι ιδιοι επρεπε να το προστατευσουμε, και να μην αφησουμε να μπαινουν ακυροι μεσα. Μια φορα εγινε αυτο, οταν στα γεγονοτα του δεκεμβριου ο πρυτανης καλεσε ολους τους καθηγητες να προστατευσουν οπως μπορουν το χωρο του πανεπιστημιου μηνα φηνοντας τους καφρους να μπουνε μεσα. Φυσικα αντε τωρα να πει ο γερακος στον καθε κουκουλοφορο να μην περασει απο την πυλη....

15. The Following 2 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:

DIMITr|S (26-08-11), Ptboul (26-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απ'αυτα που λες τοτε δε χρωστας ουτε ενα μαθημα μεχρι στιγμης και στο τελος της πενταετιας θα παρεις πτυχιο. Αν ισχυει αυτο συγχαρητηρια.
    Ποσους αλλους ξερεις που ειναι σε αυτο το επιπεδο?
    Διοτι αυτο που σου εξηγουμε και ο Κωστας και εγω ειναι οτι στα καλα πανεπιστημια του εξωτερικου το να εισαι μεσα στα χρονικα πλαισια που οριζει ο ακαδημαικος κωδικας δεν αποτελει εξαιρεση αλλα κανονα.
    Και μη μου πεις τωρα οτι ο κανονας ειναι ν'αποφοιτουν οι ελληνες φοιτητες στην τετραετια η πενταετια διοτι δε θα το πιστεψει ουτε ο Μινχαουζεν.
    Φυσικα και χρωσταω αρκετα!με αρκετο διαβασμα αλλα προφανως οχι οσο πρεπει!το επιπεδο δυσκολιας ειναι μεγαλο...οι φοιτητες που χρωστανε κατω απο 5 στο ετος μου μετρουνται στη μια παλαμη!και ριχνουν τρομερο διαβασμα.για να μην χρωσταω κανενα δ θα επρεπε να ξερω τι εστι bmwfans foroum σε αυτη τη σχολη καθως και ο bellof ειναι ομοιοπαθεις μπορει να επιβεβαιωσει
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DIMITr|S : 26-08-11 στις 15:11

Σελίδα 18 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 8161718192028 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP