Παρα πολυ ομορφο topic. Με καλη παρεα, τον αναλογο χωρο, βασικες ή και περισσοτερες γνωσεις, και τα καταλληλα εργαλεια κανεις τετοιες δυσκολες εργασιες να φαινονται παιχνιδακι!
Μπραβο Αντωνη και Γιωργο![]()
Παρα πολυ ομορφο topic. Με καλη παρεα, τον αναλογο χωρο, βασικες ή και περισσοτερες γνωσεις, και τα καταλληλα εργαλεια κανεις τετοιες δυσκολες εργασιες να φαινονται παιχνιδακι!
Μπραβο Αντωνη και Γιωργο![]()
individual (03-07-11)
Αντωνη μπραβο πολυ καλο thread.Ενα απο τα καλυτερα του φορουμ.
Και ο Γιωργος ''χερας''. Μπραβο και στους δυο σας.
S8N (25-08-11)
Τελικά αυτές οι βαλβολίνες στα steptronic ξέρουμε πόσο συχνά χρειάζονται αντικατάσταση? Το βιβλίο συντήρησης δεν αναφέρει κάτι, ο δε τεχνικός σύμβουλος στον Σφακιανάκη μου είπε πως είναι lifetime. Υποτίθεται πως το ίδιο ισχύει και για το 3λιτρο X5 του πατέρα μου (ΜΥ2001) με το 5άρι αυτόματο, πριν από 1,5 χρόνο όμως που έγινε αντικατάσταση βαλβολινών ύστερα από δική του πρωτοβουλία -στα 100.000 km-, η αίσθηση κατά την κύλιση βελτιώθηκε. Το δικό μου φορά το νεότερο 6άρι steptronic με το joystick.
S8N (25-08-11)
ναι αρη.....η BMW λεει οτι δεν χρειαζεται αλλαγη το λαδι στο σασμαν,ουτε στο διαφορικο,ουτε αλλαγη στο φιλτρο αναθυμιασεων (στα ντιζελ),λεει για αλλαγες λαδιων σε απειρα χλμ........και γενικως λεει πολλα......τα οποια εγω τουλαχιστον και η παρεα μου,οπου ολοι ειναι ''μουτζουρηδες'',τα γραφουμε εκει που δεν πειανει μελανι......για να μην πω αλλου!!!!
και ας ρωτησω εγω με την σειρα μου....
1)γιατι αφου δεν χρειαζεται αλλαγη λαδιων στο σασμαν,παθαινουν ζημια τα μισα??και ειδικα στα ντιζελ οπου ειναι GM???....
εγω μονο οσους γνωριζω με Χ5 ντιζελ που το παθανε....φτανει κιολας!!!
2)το ξερατε οτι οι περισσοτεροι που επαθαν ζημια με το τουρμπο (παλι σε ντιζελ) την ευθηνη φερει το φιλτρο αναθυμιασεων???.....η BMW ομως σφυριζει αδιαφορα.
μπορω να σας λεω ασταματητα,για αστοχιες της αγαπημενης μας μαρκας κατα τα αλλα.......
αλλα θα γινω κουραστικος......
ολα τα παραπανω φυσικα ειναι η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!!! και τιποτα αλλο.....
ετσι τελος παντων τα βλεπω εγω!!!
ειπες αρη οτι οταν αλλαξες λαδια,ειδες διαφορα......
λογικα,απο οτι λεει η εταιρια,δεν επρεπε να δεις καμια διαφορα,αφου τα λαδια ειναι lifetime......
μαλλον ολα αυτα ειναι στη σφαιρα της φαντασια σου!!! (πλακα κανω).
οσο για το καθε ποτε να τα αλλαζουμε......
εγω θα τα αλλαζω καθε 20-30 χιλιαδες χλμ....
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ.....ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ......ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ!!!
120ie87 (25-08-11), BILL007 (30-09-13), Konstantinos E60 (26-08-11), S8N (25-08-11)
πολλοι θα πουν οτι δε ξερουν οι Γερμανοι και ξερει ο Ελληναρας(στην ειρωνια).
Εχω την εντυπωση οτι αυτα τα lifetime και αλλαγη λαδιων ανα 25000 χλμ ειναι αποτελεσμα της βαυαρικης επιστιμονικης σκεψης :κανε αυτο που σου λεω για να μην εχεις αυτοκινητο σε 10 χρονια. Ελα και παρε ενα καινουργιο.
Απο την αλλη ομως ο Σταματης αν θυμαμαι καλα ειχε στειλει λαδια καπου στην Αμερικη και τον ενθαρρυναν να κανει ποιο αραιες αλλαγες.
Υπαρχουν ομως και οδηγοι αυτοκινητων που δεν ανοιγουν το καπο ουτε για αστειο.Θα ελεγξουν οι τελευταιοι αν εχει μεινει σταγονα μεσα στο καρτερ;
Θα περιμενει η γυναικα μου 25000 χλμ για να αλλαξει λαδια;![]()
Dimitrios (12-06-13)
με προλαβες.....ειμαι σιγουρος οτι θα το πουν οι περισσοτεροι....
για αυτα παντα,σε οτι γραφω για τετοια θεματα.....λεω με κεφαλαια παντα γραμματα,οτι αυτη ειναι Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...και τιποτα αλλο!!!
οσο για αυτους που δεν ανοιγουν καπο,ουτε για πλακα.....
αυτοι ειναι που ειρωνευοντε,σχεδον τις περισσοτερες φορες!!!!
Εδω και μια εβδομαδα περιπου το κιβωτιο δεν λειτουργει ιδανικα. Ενω αλλαζει 1η και 2α ομαλα και εκει που πρεπει, την τριτη δεν την επιλεγει αμεσως μεσα στην πολη. Κραταει την δευτερα μεχρι τις 2500 στροφες (πολλεςγια diesel κινητηρα) και οταν αποφασισει να αλλαξει σε τριτη το κανει πολυ ατσαλα, με ενα κλωτσιμα (μαλλον επειδη δουλευει ψηλα ο κινητηρας). Τα λαδια φταινε που δεν τα εχω αλλαξει ποτε? Η ενα reset θα το ξεμπλοκαρει? Το 90% των τελευταιων μετακινησεων ειναι σε επαρχιακη πολη.
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος
Πόσα km έχεις κάνει? Και μένα κλωτσάει άγαρμπα μερικές φορές αλλά πάντα στο DS πρόγραμμα. Έχω 53.000 km και σκέπτομαι να κάνω σύντομα την πρώτη αλλαγή.
S8N (09-09-11)